IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Един украинец е изкарал извън строя(убил+ранил) над 500 орки https://censor.net/ua/video_news/340...yi_skyba_video

    Къде имат 20000 доброволци на опашка и къде милиони отклонисти и изчерпани гробища(Владивосток), също са известни факти...
    толкоз на реалните загуби.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от sosi Разгледай мнение
      The EU installed 15 gigawatts (GW) of new wind farms in 2022.
      New onshore wind farms have average capacity factors of above 35%. New offshore wind farms deliver capacity factors of 50%.
      https://windeurope.org/newsroom/pres...-supply-chain/
      Към 4ГВ мощност от вятър на сушата заменят към 3 милиарда м3 газ, а 1ГВ в морето заменя дори повече от 1 bcma газ, или инсталираната мощност от вятър в ЕС за 2022г би заменила към 12 bcma газ

      Инсталираните слънчеви панели за 2022г ще се окажат вероятно към 42ГВ. 3ГВ от тях заменат 1 bcma газ, или това са 11 bcma.Или само инсталираните ВЕИ само през 2022г ще заменят 23bcma и ако допуснем, леко увеличение за 2023г, за двете години, новоинсталираните ВЕИ ще заменят 50bcma от руския газ.

      За първата половина на Февруари Русия е изнесла за ЕС 1 bcma газ, 2/3 през България, 1/3 през Украйна и нищичко по на север. С тази скорост би изнесла до 24 милиарда м3 за годината. Изнася малко за Беларус на безценица, под 20 bcma за Китай и за Турция, също на ниски цени. Турция си доставя газ от 6 държави, а и откри 700 милиарда м3 газ в Черно море откъдето започва добив още другия месец.
      Пълна скръб си саска- ушите немити и кал под ноктите- https://windeurope.org/about-wind/da...Apply+filters- сменяш държавите и ще разбереш какво е положението в германия с веи-тата- да са живи и здрави френските пейзани че дават ток, че иначе и едно евро да стане тока пак няма да го има

      Коментар


      • Първи национален митинг срещу войната в Украйна
        - Заплахата от Армагедон: 19 февруари


        Ние в Съединените щати сме на ръба на война с голяма ядрена сила, Русия. Ако това не е тежка извънредна ситуация, остра екзистенциална заплаха, какво е? Тази ситуация продължава вече година без национален протест за спиране на плъзгането към Армагедон.

        Като се има предвид близостта на ядрения Армагедон, реакцията, която здравият разум диктува, сега се материализира за първи път. На 19 февруари във Вашингтон, окръг Колумбия, ще се проведе демонстрация срещу войната, RageAgainstWar , със сродни митинги в градове, отдалечени от окръг Колумбия, като Сан Франциско , Лос Анджелис , Сиатъл , Минеаполис , Ан Арбър и други .

        Но неговата организация и състав представляват радикално отклонение от мирните движения от последните 40 години. Организационната рамка за 19 февруари надскочи границите на конвенционалния политически дискурс. Усилията се ръководят от широка коалиция от сили от „ляво“ към „дясно“. Народната партия , нова прогресивна партия, израснала от недоволството от кампаниите на Бърни Сандърс и пропуснатите обещания, и Либертарианската партия поеха лидерството, представлявани съответно от Ник Брана и Анджела Маккардъл.

        Ето кратко интервю с Маккардъл и Брана, проведено от Дейвид Суонсън от World Beyond War, който самият е един от представените оратори на митинга. Разкрива двама компетентни и вдъхновяващи лидери, които представят красноречиво и ясно изложение на събитието. Пълен списък на ораторите на ралито с техните биографии можете да намерите тук и включва Джил Щайн, Тулси Габард, Рон Пол, Денис Кусинич, Синтия Маккини, Дан Макнайт, Гарланд Никсън, Даниел Макадамс, Крис Хеджис и много други.

        Основното искане на демонстрацията е просто, ясно и недвусмислено: „ Нито едно пени повече за война в Украйна. ”Той обобщава точката на единство между политически разнообразните сили, събрани за това събитие. И насочва вниманието на този американски протест към собственото ни правителство, единственото, на което можем да се надяваме да повлияем в реалния свят.
        Десни и леви да се присъединят към протеста на DC: „Нито едно пени повече за войната в Украйна.“
        Освен това водещото искане на събитието признава, че САЩ не са просто страничен наблюдател на това събитие. Войната в Украйна е нашата война, война, предизвикана от доминираната от неоконсерваториите външна политика. Това е прокси война, водена от САЩ, жестоко и цинично използвайки украинците като пушечно месо. Неговата цел, както призна безхаберният министър на отбраната Лойд Остин, е да „отслаби“ Русия. По думите на второто искане на митинга, „ Преговаряйте за мир “,

        „САЩ предизвикаха войната с преврат срещу своето демократично избрано правителство през 2014 г. и след това саботираха мирното споразумение между Русия и Украйна през март 2022 г. Преследвайте незабавно прекратяване на огъня и дипломация, за да сложите край на войната.“

        Кратка и пълна история на генезиса на тази война може да бъде намерена в книги с размери на брошури тук и тук , като се започне с разширяването на НАТО и подкрепения от САЩ преврат от 2014 г. Всъщност началото на американското нападение срещу Русия предшества тези събития, стигайки до 90-те години на миналия век с създадената от САЩ Голяма руска депресия , по-лоша от нашата през 30-те години на миналия век.

        Има и материална причина обществото да се противопостави на войната. Самата война и обратният удар от санкциите на САЩ нараняват населението на САЩ и заплашват да влошат инфлацията, да предизвикат рецесия или дори и двете, страховитата стагфлация. Това става ясно от третото искане на протеста „ Спрете инфлацията на войната “ и гласи:

        „Тази война ускорява инфлацията и повишава цените на храните, газа и енергията. (Всеки, който напълни резервоар с газ или наскоро пазарува от супермаркет, знае това много добре. Jw) САЩ взривиха руските газопроводи за Европа, лишавайки ги от енергиен глад и деиндустриализирайки техните страни. Прекратете войната и спрете да повишавате цените.

        Всички десет искания можете да намерите тук .

        Като се имат предвид всички тези факти, не е изненадващо, че обществеността в САЩ става все по-скептична към войната. Почвата е плодородна за движение, което да ни измъкне от тази заплаха. Проучванията тук и тук показват, че подкрепата за оръжията и помощта за Украйна, въпреки че все още е мнозинство, намалява. Интересно и заслужаващо повече проучване е, че демократите, а не републиканците или независимите държат най-страшните мнения в тези проучвания и това съвпада с политиките и действията на Демократическата партия .

        Така че не е изненадващо, че неотдавнашното законодателство за прекратяване на финансирането на украинската прокси война идва от републиканската страна на пътеката под формата на резолюция „Умората на Украйна“, представена в Камарата от републиканеца Мат Гетц с всичките десет съ-спонсори GOP членове. Отчасти ето какво трябва да каже Responsible Statecraft за този законопроект:

        „Резолюцията гласи, че „Съединените щати трябва да прекратят своята военна и финансова помощ за Украйна и призовава всички воюващи страни да постигнат мирно споразумение“.

        „„Президентът Джо Байдън сигурно е забравил прогнозата си от март 2022 г., предполагайки, че въоръжаването на Украйна с военно оборудване ще ескалира конфликта до „Трета световна война“. Америка е в състояние на управляван упадък и това ще се влоши, ако продължим да отделяме долари на данъкоплатците за чужда война. Трябва да спрем цялата чуждестранна помощ за войната в Украйна и да изискаме всички воюващи страни в този конфликт незабавно да постигнат мирно споразумение“, каза Гец в изявление.

        Както се отбелязва в резолюцията, Съединените щати са „най-големият донор на военна помощ за Украйна в сравнение със своите партньори“, като са отделили повече от 110 милиарда долара хуманитарна, финансова и военна помощ.

        „По-рано тази седмица Гетц разкритикува президента Джо Байдън и „двупартийна коалиция“ в Конгреса за това, че въвлякоха САЩ във война, която струваше на данъкоплатците и не подкрепяше американските интереси.“

        Може би е назрял моментът двете големи партии да се впуснат в пълна битка за вота за мир. Не би ли било хубаво. Сравнително малко и решително малцинство може да реши изборите.

        Ясно е, че правителството на САЩ носи отговорност за разпалването на тази война. Подкрепата и оръжията на САЩ и тези на зависимите от НАТО правят прокси войната възможна. Без тази подкрепа избиването на украинци и руснаци няма да продължи. Правителството на САЩ може да спре тази потенциално всеубийствена война и американците могат да раздвижат правителството на САЩ. Наше право и отговорност е да го направим.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
          за демокрация по цялото земно кълбо
          Точно така Плъшок,тук си почнал да се събуждаш и полека лека да разбираш.Нека ти помогна с проглеждането

          Целта е постепенна демокрация по целия свят.Първо беше СССР,после награбиха арабите,сега са руснаците и накрая ще завършат с китайците.
          Иначе виждаш автокрацията.Става некъв като Чим Ер ли къв беше на С.Корея,Ердоган,Путин,другаря Си и стоят там по 30-40г като крадат от населението си ,живеят в палати и стават дефакто като богове.
          Никаква разлика с царете от 10 век.Този строй не е ефективен за човечеството.
          Затова се върви към всеобща демокрация по целия свят и в последствие след 100-200-300г към обединение

          Коментар


          • Първоначално изпратено от sosi Разгледай мнение

            GDP на Русия е към $1.8 трилиона, а на НАТО 57 или 55% от световния GDP. Трябва да изключим Турция, но да включим Япония, Южна Корея и Швейцария, които помагат много активно финансово.

            ------------------------
            Грубо, според IMF, номиналният БВП на държавите, подкрепящи военно Украйна за 2022г в трилиони USD е следния:
            United States 25.035
            European Union 16.613
            Japan 4.301
            United Kingdom 3.198
            Canada 2.200
            South Korea 1.734
            Australia 1.725
            Switzerland 0.807
            Norway 0.505
            или всичко 56.119 трилиона долара, което е към 55% от световния БВП и е без държави от мащаба на Македония, или със спорна помощ като Турция.

            Беше $1.8 трилиона ! По важното е, че над 50% е добив и продажба на суровини.
            Демек индустрията им е под 0,9трл.

            Но хайде да им помогнем с още една лесна задачка, да видим ще изкарат ли кинта:

            - Давам 5000 рубли на тоя, къде ми покаже завод в Русия вътре със 100% само и единствено руски машини (американски има такива, японски също, италиански също )

            Коментар


            • Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение
              GDP на НАТО е 33 трилиона, а този на Русия въпреки всичките и природни богатства (но това е друга тема) е 2 трилиона. :
              GDP на Русия е към $1.8 трилиона, а на НАТО 57 или 55% от световния GDP. Трябва да изключим Турция, но да включим Япония, Южна Корея и Швейцария, които помагат много активно финансово.

              ------------------------
              Грубо, според IMF, номиналният БВП на държавите, подкрепящи военно Украйна за 2022г в трилиони USD е следния:
              United States 25.035
              European Union 16.613
              Japan 4.301
              United Kingdom 3.198
              Canada 2.200
              South Korea 1.734
              Australia 1.725
              Switzerland 0.807
              Norway 0.505
              или всичко 56.119 трилиона долара, което е към 55% от световния БВП и е без държави от мащаба на Македония, или със спорна помощ като Турция.


              Коментар


              • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                На снимката има 24 стека с по 75 броя в стек, количеството е 1750 бр.
                Някой не може да брои.
                Колоните са повече от 40 на два етажа по 100 снаряда в стек или на снимката виждаме поне 8000 снаряда.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                  sosi, превърни ги в пари. 150 000 по 200 да са - 30 милиарда.
                  Какво да превръщам. Приходите на кочината в целия бюджет за януари са по 1 милиард долара на ден, а разходите по около 2 милиарда. На 144 милиона население това са жалките $7 долара на ден приходи и $14 разходи. Нигерия със сняг, както казва Гари Каспаров. То като ги погледнеш как са облечени на зимния фронт с тъпите им алкохолни физиономии и ти става ясно в какъв разкош живеят с този газ и петрол.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                    И разбира се, рашките подобни машини нямат.
                    Тъй като днес с теб се учим да смятаме ... следваща задачка. Колко е населението на НАТО и това на Русия? Колко е GDP на НАТО и този на Русия? Разбира се тъй като си ми слабост старшинка, за теб има подсказка. Населението на НАТО е 950 милиона, а това на Русия 145 милиона. Първото расте, второто намалява. GDP на НАТО е 33 трилиона, а този на Русия въпреки всичките и природни богатства (но това е друга тема) е 2 трилиона. GDP на НАТО расте, този на Русия намалява. Така, сега най-важния въпрос. Като вземеш в предвид горните числа, кой има по-голям производствен капацитет? НАТО или Русия
                    Не е препоръка за каквото и да било.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                      Ей те това е проблемът на Русия и на бившият Съветски съюз. През всичките години на съществуване те са се готвили за НАПАДАТЕЛНА война, а не за защита на своите граници,...]
                      точно така, докато от друга страна стожерът на световната демокрация
                      си имат министерство на отбраната и бюджет за отбрана, имат дори отбранителен съюз наречен нато
                      демократичният бюджет за отбрана се ползва изключително за отбрана на американските граници в
                      корея, виетнам, сирия, ирак, дори сърбия, афганистан и къде ли още не
                      а каквото остане непохарчено за отбрана се ползва за демокрация по цялото земно кълбо
                      препоръка е

                      Коментар


                      • sosi, превърни ги в пари. 150 000 по 200 да са - 30 милиарда. Трагичното е че Украйна ги е получавала над 20 години подарък от Русия на половин цена, на кавато цена са в Русия и поне 500милиарда би трябвало да има изкарани от този бизнес, защото в азотни торове като се превърне и цената става тройна, че и отгоре. Къде са ? И Украйна не и дават заеми вече и иска от Русия 3 милиарда, тя пък и ги отказва. Да даде Русия 100 милиарда на Украйна за Крим и тези области, то да ги даде, но трябва да ги има. Целия износ на Русия на газ за година няма 100 милиарда, и като си платят по инвестициите за да направят добиване, филтриране и транспорт, защото газта преди да се изнесе минава през някакви фабрики за филтриране, иначе компресорите заминават за нула време. Че те изкарват 30, на тези са им давали 15 подарък при положение че са повече от три пъти по малко от тях. Просто няма как да стане, ако можеш да смяташ. И какво са 125 милиарда, дълга на Украйна..ами нищо не са , ама никой не им ги дава, като процент от потреблението на газ в Света са нищо, като процент от добива на газ в Русия са доста пари, за 10 години ще ги спестят. Евтини са енергоизточниците при положение че Иран не изнася газ, а има най големите залежи на природен газ, руските са малко по малко според по достоверните източници.
                        D.Y.F-091066

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

                          Мъчиш чиляка със сложни отговори, те да го улесним:
                          -колко е броя снаряди на снимката?



                          -това голям цех ли е?
                          - публичните данни за мощностите намаляват ли се или се завишават? подсказка има във филмче от такъв цех, вижда се един единствен цикъл на ЕДНА машина, колко броя заготовки пуска за минути
                          И разбира се, рашките подобни машини нямат.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                            Както казва Бащицата ма народите, Сталин Й.В.
                            Ох, не моа с теб, старшинка
                            Путлерчо майката на народите ли ще го пишем
                            Не е препоръка за каквото и да било.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                              Проблема на тяхната икономика е че харчат 130 милиарда кубика газ от Русия получение и продукта който произвежда е нищожен, Германия взема от Русия 140 милиарда кубика газ и икономиката и има 19 трилиона продукт, украинците нямат и половин трилион дори, те са с 50 пъти по лош - слаб резултат.
                              Германия вземала от Русия 140 милиарда кубика газ, а икономиката й била 19 трилиона продукт, Това в рубли ли е? Тоя Бояршник ли е пил или е въпрос на гени? От започване на войната ЕС трябва да замести 150 милиарда м3 газ. В света през 2021г според доклада на BP са консумирани 4037.5 милиарда м3 газ и това е едва 3.7%. Този газ има само локално значение за България и Европа и то по на изток. Като чете човек разни разбирачи русофили, едва ли не този газ е основа на световната икономика. А как заместваме тези 150 bcma?

                              The EU installed 15 gigawatts (GW) of new wind farms in 2022.
                              New onshore wind farms have average capacity factors of above 35%. New offshore wind farms deliver capacity factors of 50%.
                              https://windeurope.org/newsroom/pres...-supply-chain/
                              Към 4ГВ мощност от вятър на сушата заменят към 3 милиарда м3 газ, а 1ГВ в морето заменя дори повече от 1 bcma газ, или инсталираната мощност от вятър в ЕС за 2022г би заменила към 12 bcma газ

                              Инсталираните слънчеви панели за 2022г ще се окажат вероятно към 42ГВ. 3ГВ от тях заменат 1 bcma газ, или това са 14 bcma.Или само инсталираните ВЕИ само през 2022г ще заменят 26bcma и ако допуснем, леко увеличение за 2023г, за двете години, новоинсталираните ВЕИ ще заменят 55bcma от руския газ.

                              За първата половина на Февруари Русия е изнесла за ЕС 1 bcma газ, 2/3 през България, 1/3 през Украйна и нищичко по на север. С тази скорост би изнесла до 24 милиарда м3 за годината. Изнася малко за Беларус на безценица, под 20 bcma за Китай и за Турция, също на ниски цени. Турция си доставя газ от 6 държави, а и откри 700 милиарда м3 газ в Черно море откъдето започва добив още другия месец.

                              Тотална скръб за руската газова промишленост и войната на Путин с газа. И така ще е с десетилетия докато Русия пусне и Крим и Приднестровието и може би се разпадне тотално. С икономическите санкции ще бъде притисната да не може да води повече войни.
                              Last edited by sosi; 18.02.2023, 13:59.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

                                Мъчиш чиляка със сложни отговори, те да го улесним:
                                -колко е броя снаряди на снимката?



                                -това голям цех ли е?
                                - публичните данни за мощностите намаляват ли се или се завишават? подсказка има във филмче от такъв цех, вижда се един единствен цикъл на ЕДНА машина, колко броя заготовки пуска за минути
                                На снимката има 24 стека с по 75 броя в стек, количеството е 1750 бр.
                                D.Y.F-091066

                                Коментар

                                Working...
                                X