Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Имам въпрос: - А, отричаш ли факта за допълнителен натиск върху цените на българското зърно и рисковете от несъстоятелност на БГ производители, в следствие НА ТОВА? И какво е лошо, един чорбаджия да има Майбах, или даже Ролс-Ройс? Според мен бедата е там че, всички подобни слагачества на щатите и други "големи братя", са ни излизали неведнъж и дваж през носа, като ефектът е кумулативен и води до все по-тежки последици. Как ще коментираш?
Не ми е особено жал за зърнарите. Повечето вече прекарват повече време по плажовете на Малдивите и Сейшелите, колкото по нивите на Кайнарджа и Генерал Тошево.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
- 1 like
Коментар
-
Зърното (пшеница, царевица, слънчоглед, зърно за фураж) са борсово търгуеми стоки и затова техните цени са определят на пазарен принцип от международните пазари.
В България има предприятия които ползват царевица и слънчоглед за да произвеждат крайни продукти. Ограничаването на вноса на зърно от Украйна е в интерес на българските зърнопроизводители но не е в интерес на българския народ – защото по този начин българските зърнопроизводители искат да влияят върху цената на зърното на месния пазар. Т.е. ще бъде по-скъпо да се купи слънчоглед/царевица/пшеница от български произодител, при положение на международната борса цената на слънчогледа може да е по-ниска. Съответно цената ще пренесе в крайния продукт – хлебни изделия/олио/царевицата се използва за производство на нишесте/посладители които се ползват в други продукти ще се продават на по-висока цена. Кои защитават концепцията да няма пазарна цена на зърното в България (да се ограничи вноса на зърно) и кой има интерес от това? Със сигурност защитниците на тази концепция не се интересуват от това кое е изгодно за българския народ. Но ефекта е ясен – по-високи цени / по-висока инфлация. Интересното е че защитниците на концепцията да няма пазарна цена на зърното в България обикновено изтъкват колко са загрижени за социалната политика в България но в същото време те на практика обслужват чужди интереси. Със сигурност тези защитници са на “някаква хранилка” и не им пука за народа.
- 5 Харесвания
Коментар
-
антибългарите да проверят къде е Болградската гимназия
Коментар
-
Gerasim_Burgaski, в Украйна направо отказват вече да провеждат избори, лъжат че тези на фронта нямало да могат да участват, а те са само две села хора..то май нямат и за едно. Да ти намеря да го чуеш на украински от устата на надъхан украинец искаш ли ?D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнениеЧорбаджии с майбаси и купена с евро пари техника, които изкупиха земята на хората за без пари и я окрупниха до степен "картел", протестират срещу конкуренцията в момент, в който цените на тяхната стока пада на международните пазари.
Не мисля, че е е руска пропаганда. Българска алчност си е.
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
Aз ти казах дай снимки- напълно е възможно да има крен, но от една единствена снимка не става ясно има ли крен или не, потъва ли или не. А относно буксирите- кораби на които съм бил са имали 5 буксира- и какво от това. В канала на ротердам щяхме да излезем на брега- перото заклини- кораб румънска постройка, като се качих беше на 3 години, дойдоха 2 буксира да ни спасяват.
Затова казвам- дай снимки от близо и ще си пишем
- 5 Харесвания
Коментар
-
Поляците са изяли 100 тона хляб от „техническа пшеница“ от Украйна, използвана за лепила и етанол
Според материалите по нашумялото в Полша разследване “Зърнено дело”, поляците са изяли във вид на хляб 100 тона от т.нар. “техническа пшеница” от Украйна. Районната прокуратура в град Жешув, която ръководи досъдебното производство по случая е повдигнала обвинения на трима души, съобщи полската медия Rzeszow News.
“Идентифицирахме десетки фирми, участвали във вноса и търговията на украинско зърно в Полша”, заяви Хана Биернат-Ложанска, говорител на регионалната прокуратура в Жешув. В случая т.нар. „техническа пшеница“ е била продавана в Полша като нормална пшеница и влагана в храната на хората.
Коментар
-
[QUOTE=Gerasim_Burgaski;n4113491]Първоначално изпратено от Сибирския Бръснар Разгледай мнение
Ще се върнем към 1654 г., годината.................................
Проблема е, че Русия успя да се върне в седемнайсети век, а Украйна отказва да го направи. Сега двете общества са разделени от 370+ години човешка еволюция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение
Чорбаджии с майбаси и купена с евро пари техника, които изкупиха земята на хората за без пари и я окрупниха до степен "картел", протестират срещу конкуренцията в момент, в който цените на тяхната стока пада на международните пазари.
Не мисля, че е е руска пропаганда. Българска алчност си е.- Орбан: Сделката за украинското зърно е глобална измама. Нас ни излъгаха, а Африка не получи и един хляб
- А другите? 18 Sep 2023 9:37ч.
А другите, като Полша например, която изобщо не долюбва руснаците, обаче е забранила вноса на украинското зърно? И те ли са слуги на Путин? Или сценаристите са много елементарни или публиката е много елементарна, за да се говорят подобни неща.
- 1 like
Коментар
-
И аз това си помислих. Но най-кефи, че накренен и с два буксира, го намира за нормален и "нищо му няма"
Затова казвам- дай снимки от близо и ще си пишем
Коментар
Коментар