IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Китай слетел с катушек. Товарищ Си призвал генералов готовиться к войне


    Китайский лидер выступил с призывом готовиться к войне, а генералам он посоветовал "смело воевать". Что стоит за его словами, объяснил политолог Тарас Загородний.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

      Проклет да съм, ако те разбирам.
      Ние във форума имаме ChatGPT отпреди да има ChatGPT.

      Коментар


      • Благодарим на пригожин и путлер
        "Бивш затворник, който се сражавал за ЧВК "Вагнер", е бил задържан седмица след завръщането си в Русия (https://bit.ly/3TSzmK9) по подозрение в убийство

        28-годишният Иван Росомахин е бил многократно съден, включително за убийство. На 21 март той се завръща от войната в отпуск в родното си село Нови Бурец в Кировска област и започва да буйства там. Според местните жители мъжът ги "кошмарил", като ги заплашвал, че ще ги убие и ограби. По улиците Росомахин се разхождал с нож или брадва.

        На 29 март Росомахин е задържан в съседен град за убийството на жена, която според местните медии му е давала апартамент под наем. "

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
          Добре де, броят на двуногите в света расте. Откъде накъде идиотите да намаляват? И те също се множат.
          Доста научно и много добре издържано "обяснение", старшинка. Евала

          Те ти още нещо за правата на човека в "нормална" РоZZия ...

          Според проекта Sota Vision коментарите на Симонов са били: "Убиват деца и жени, по Първи канал пеем песни. Ние в Русия сме станали безбожници. Прости ни, Господи!" и "Руските пилоти бомбардират деца".

          Вчера пет години и половина години затвор получи и археологът-инвалид Олег Белоусов заради критиките си за военните действия на Русия в Украйна в социалната мрежа ВКонтакте.
          Московски съд осъди на седем години затвор 62-годишния Михаил Симонов, обвинен в разпространение на...
          Не е препоръка за каквото и да било.

          Коментар


          • Коментар


            • АвтоВАЗ, най-големият руски производител на автомобили, отново ще спре монтажната си линия в края на май поради недостиг на вносни части, съобщи пресслужбата на компанията.

              "От втората половина на май няма да бъде възможно нон-стоп производството на комплектни автомобили", предупреди АвтоВАЗ.

              Възникнали са проблеми с доставчиците, които са уведомили, че доставките ще спрат. AvtoVAZ се оплаква, че постигнатите споразумения за запазване на доставките са били "нарушени".

              Коментар


              • Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение
                Ребятата, честито! Имате нов съсед

                Абе защо всички около РоZZия се натискат през глава да влязат в НАТО Не разбирам. Товарищи, моля обяснете. Нали беше сатанистки съюз
                Добре де, броят на двуногите в света расте. Откъде накъде идиотите да намаляват? И те също се множат.

                Коментар


                • Ребятата, честито! Имате нов съсед

                  Абе защо всички около РоZZия се натискат през глава да влязат в НАТО Не разбирам. Товарищи, моля обяснете. Нали беше сатанистки съюз
                  Не е препоръка за каквото и да било.

                  Коментар


                  • barovec, мегабаровец много добре разбираш че това не е амбулантна търговия и си е търговия от високия и сегмент, при нея на толкова се оценява рублата, която реално представлява това което може да се купи с нея. Това е една добра база за един ловък финансов министър на Русия, който с лекота ако иска може да направи рублата два пъти по скъпа спрямо долара и еврото стига това да е целта. Официалната им цел е друга на тях и те са откровенни - искат собственна индустрия, не им трябва тогава скъпа национална валута.
                    D.Y.F-091066

                    Коментар


                    • Pyramid, това е проблема. Дори в момента всички не виждат, че не могат да водят война, защото технологиите се смесиха. Това наливане на оръжие в Украйна е глупост и никаква победа не може никой да постигне. Колко трябва да си сляп за да отричаш очевидното цяла година. Пускат някакви хора с техника от миналото и те са само мишени, запада не знаят ли че тези железа само се маркират като се появят и те навеждат ракетите и снарядите към себе си. Защо го правят ?
                      - Русия защо се заблуждава че всички руснаци които са останали извън нейната територия тя трябва да ги прибере с териториите. Тя има огромна територия и ако те искат в Русия не е проблем, няма никаква опасност от пренаселване. Тези хора са се осигурявали в Украйна, би трябвало тя да им плаща пенсиите. Руснаците ще се пенсионират на 65 и без това, нямат пари да ги пенсионират по рано. За какво са им Донбас и Луганск в Русия след като тя няма също възможност да ги поеме.
                      Как да го обясня. Това като да искаш Бентли, а да те затрудняват разходите и подръжката на Мерцедес а - класа.
                      Да де те имат в земята изкопаеми за трилиони, но тези изкопаеми не могат да се продават с такива темпове че да получат за тях пари бързо и сега когато им трябват.
                      Иначе е сериозно, мир няма да има ако сега тези области не получат много по добър животи, такъв какъвто не са си изработили до сега сами. Но като се инвестира, ако се инвестира ще се случат там неща да направят някакво бързо икономическо развитие. Кой ще инвестира ?
                      D.Y.F-091066

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение


                        Най-новия виц
                        Да онагледим

                        Коментар


                        • виж сега , не говорим за амбулантната търговия в която и аз с най-голямо удоволствие съм участвал

                          в момента санкциите предлагат мега възможностти за печалби

                          колегата мегатредър твърди, че там някъде, някви китайци си дават товарите и калкулират 35rub за долар

                          аз пък твърдя, че ВОС , което реално е равно на китайската държава може да ти нарие с лопатата няколко трилиона на курс 78 за долар

                          сега, на кого да вярваме , на ВОС или на колегата мега-трейдър ?
                          Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                          На времето в български морски флот имаше едно малко корабче- казваше се панега. Но всички му викаха златна панега- най вероятно ще попиташ защо- и аз като добър човек ще ти кажа. Кораба ходеше турция, гърция, египет, сирия грузия русия. Един курс беше около 3 месеца. Какво правеха моряците- купуваха сирене- тенекии сирене, толкова тенекии че не можеше да се влезе в кабината. Кораба отива в турция - сиренето се продава, купуват се цигари, отива в гърция- продават се цигарите, купуват се анцузи- адидас/габридас и така по веригата до русия- купува се злато и се продава в бг и така като сметнеш една тенекия сирене при цена от да кажем 3 лв за кило като се върнеш се оказва че ти е донесла 45-50лв на килограм сирене. ТОест ти си купил нещо за 3 лв и си го продал за 50лв. Е това е и в този случай

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                            Проклет да съм, ако те разбирам.
                            Аз затова и не го чета. Просто му прескачам постингите.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                              За какво са и на Русия тези двете области да са към нея ? В едно шоу на Соловьов гледах имаше поканени хора, които разсъждават доста трезво. Единия беше безпорно човек който разбира от електропреносните системи на Украйна и Русия. Те тогава точно ги удариха с иранските дронове и имаше там такива от поканените които казваха - защо правим това, ние не сме там да мъчим хората да стоят на тъмно и студено...не е човешко. Този човек каза - нашите военни не нанасят удари с тази цел, те се консултираха с нашите енергетици и мога да ви уверя, че след тези удари не е проблем колегите в Украйна да пуснат тока на хората след не повече от един, два дена. Удрят се само места от които се захранват индустриални обекти в които може да се обслужва и ремонтира военна техника. Да но украинците стояха маса време без ток, макар вече да им го пуснаха, но друго си е да показват по телевизиите как страдат и нямат ток защото агресора ги е лишил.
                              - Имаше поканени и хора, които казваха така - за какво са и на Русия тези области, единственното което ще получи е да изплаща пенсиите на тези хора там, останали са предимно пенсионери, икономиката е занемарена, в Донбас има само едни въглища които се добиват много скъпо въпреки че са качественни и се продават много добре. Те даваха съвсем трезва оценка, на мен ми направи впечатление че се бяха случили интелигентни хора явно в него шоу да са поканени..
                              - Никой не можа да им оспори това тяхно твърдение, макар водещия да си беше все същия пламеннен, но дори и той не се нае да изкаже антитеза. Примерно да кажат - там има едни големи богатства, едни трилиони в земята. Всички са наясно че няма.
                              Защо да не могат Русия и Украйна да се споразумеят и понеже проблема с тази война стана голям за всички, ще се блъкнат всички и ще платят едни пари с които тези области ако се отделят в буферна държава може да ги сложат на крака. Още повече че той Гиркин ги вдигна и сега той напада и едните и другите. Той много адекватно си се държи, защото беше човека който им казваше - водя ви в Русия и ще сте добре..да но не се получи. Ако сега пък иска да ги върне в Украйна и е размислил, ами те в Украйна по дефолт не са добре и пак ще са зле и пак ще се вдигнат сигурно.
                              Някои от хората, то си им личи бяха от тези около Путин, точно те изказаха това твърдение - ние там трябва да даваме, няма нищо за вземане. Дори един каза - газ там няма, газта е в една област за която Полша може да претендира и Украйна ако я загуби ще остане без газ, тя в момента има тези собствени залежи на газ. Те имат нужда от природен газ най вече за производство на торове и масово за отопление, защото дори така са строени сгради без комини и със слаба ел.инсталация, като е предвидено че отоплението ще е на газ.
                              Реално те проблем за газта нямаха, просто трябваше да изграждят електрозахранване и да минат на климатици и на ток, а ток произвеждат много и другите си нужди ги покриват със собствения си добив на газ. Точно Украйна няма проблем с енергията, но в резултат на войната, ако Полша и вземе газта ще имат.
                              Проклет да съм, ако те разбирам.

                              Коментар


                              • За какво са и на Русия тези двете области да са към нея ? В едно шоу на Соловьов гледах имаше поканени хора, които разсъждават доста трезво. Единия беше безпорно човек който разбира от електропреносните системи на Украйна и Русия. Те тогава точно ги удариха с иранските дронове и имаше там такива от поканените които казваха - защо правим това, ние не сме там да мъчим хората да стоят на тъмно и студено...не е човешко. Този човек каза - нашите военни не нанасят удари с тази цел, те се консултираха с нашите енергетици и мога да ви уверя, че след тези удари не е проблем колегите в Украйна да пуснат тока на хората след не повече от един, два дена. Удрят се само места от които се захранват индустриални обекти в които може да се обслужва и ремонтира военна техника. Да но украинците стояха маса време без ток, макар вече да им го пуснаха, но друго си е да показват по телевизиите как страдат и нямат ток защото агресора ги е лишил.
                                - Имаше поканени и хора, които казваха така - за какво са и на Русия тези области, единственното което ще получи е да изплаща пенсиите на тези хора там, останали са предимно пенсионери, икономиката е занемарена, в Донбас има само едни въглища които се добиват много скъпо въпреки че са качественни и се продават много добре. Те даваха съвсем трезва оценка, на мен ми направи впечатление че се бяха случили интелигентни хора явно в него шоу да са поканени..
                                - Никой не можа да им оспори това тяхно твърдение, макар водещия да си беше все същия пламеннен, но дори и той не се нае да изкаже антитеза. Примерно да кажат - там има едни големи богатства, едни трилиони в земята. Всички са наясно че няма.
                                Защо да не могат Русия и Украйна да се споразумеят и понеже проблема с тази война стана голям за всички, ще се блъкнат всички и ще платят едни пари с които тези области ако се отделят в буферна държава може да ги сложат на крака. Още повече че той Гиркин ги вдигна и сега той напада и едните и другите. Той много адекватно си се държи, защото беше човека който им казваше - водя ви в Русия и ще сте добре..да но не се получи. Ако сега пък иска да ги върне в Украйна и е размислил, ами те в Украйна по дефолт не са добре и пак ще са зле и пак ще се вдигнат сигурно.
                                Някои от хората, то си им личи бяха от тези около Путин, точно те изказаха това твърдение - ние там трябва да даваме, няма нищо за вземане. Дори един каза - газ там няма, газта е в една област за която Полша може да претендира и Украйна ако я загуби ще остане без газ, тя в момента има тези собствени залежи на газ. Те имат нужда от природен газ най вече за производство на торове и масово за отопление, защото дори така са строени сгради без комини и със слаба ел.инсталация, като е предвидено че отоплението ще е на газ.
                                Реално те проблем за газта нямаха, просто трябваше да изграждят електрозахранване и да минат на климатици и на ток, а ток произвеждат много и другите си нужди ги покриват със собствения си добив на газ. Точно Украйна няма проблем с енергията, но в резултат на войната, ако Полша и вземе газта ще имат.
                                D.Y.F-091066

                                Коментар

                                Working...
                                X