IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • @ хахаха
    виж сега, сина ми е 4 клас и му отне 3 мин да изчисли middle rate , на rmb-rub, претеглен през usd
    та курса е точно 78,13
    къде са тия балами китайци, дето сменят по 35 незнам…,
    на всичкото отгоре обмяната на всякакви валути в китай е изцяло монопол на ВОС и търговията с валута извън ВОС е престъпление

    Коментар


    • barovec, на толкова им продават стоки, срещу юаните които получават от износа си купуват стоки на цена която им идва 35 рубли за долар, нещо такава се получава. И аз се учудих че тези двигателчета като на Хонда едноцилиндровите са 200 лв наши пари и дори нямат и толкова , а в долари си ги продават по 400 лева самите китайци, но явно го правят за да върви търговията, трябва да се продава нали знаеш. Европейски автомобили произведени в Китай - Фолксваген, Рейндж Ровър, Ауди етрон, суперскъпи коли са на половин цена в рубли като се продават в Русия. Тази стока си я продават за цял Свят китайците и така е курса който са приели е 35 рубли според тях струва долара. Възмущавай се, но гледах едни търговци на коли искат Тесла 3 да вкарват в Русия от там и да бъде 17500 долара. За Китай търговията с Русия при тези цени на суровините е много изгодна сделка и явно китайците не са такива хора дето да мажат въжето с масло докато някой се опитва да издрапа и да се качи по него.
      D.Y.F-091066

      Коментар


      • наистина не проумявам как е възможно да се съчини подобна глупост
        значи ВОС обменя трилиони в момента на курс 78, обаче някъде незнайно къде , се намират някакви балами китайци които обменят на 35

        бухахахаха


        Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        Руския износ за Китай е на 35 рубли за долар, цената му е два пъти по висока от тази за други държави. Стоките които се внасят в Русия обратно срещу парите от този износ са два пъти по евтини отколкото ако износа е към други западни държави. Например ако се внесат европейски автомобили произведени в Китай, има много такива цената им е по този обменен курс. Доста голяма разлика, няма 8-10%, два пъти. Така търгуват Китай и Русия в момента. По цените на китайските стоки в Русия в рубли ми направи впечатление, че са много по евтини в рубли откото същите стоки в евро или долари на другите пазари.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

          Тъй, тъй. Мбого се радвам, че тук има такива осведомени Познавачи като теб и Трейдърко.
          Прекарвам много време в четене и гледане. На моменти си мисля - твърде много време.
          Пък часовете Гугъл Мапс по улиците на Русия дават вдъховение.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

            Ще намалят дневната дажба на колхоза от 300 на 200 грама гречка на ден. Самогона си остава същото количество, а и градуса няма да пипат - иначе ще стане революция. Притежаващите маратонки Найк и Адидас ще бъдат считани за врагове на класовата борба срещу западните рептили и имат право да носят само изделия на обувен завод "Аврора" , гр. Уляновск.

            Злите езици твърдят, че първите 5000 плаката с европейци, ядящи пица от щурци на Пиаца ди Популо и леберкезе с хлебарки на Александер Плац са разлепени на избрани комуникативни места в Самара, Перм, Волгоград и Ростов. Забранено е разцепването на плакатите и ползването им за тоалетни цели, запушване на дупки в дограмата или за уплътняване на галоши.
            Тъй, тъй. Много се радвам, че тук има такива осведомени Познавачи като теб и Трейдърко.
            Last edited by Pyramid; 30.03.2023, 21:32.

            Коментар


            • Tepix, маратонките Найк и Адидас са китайско производство дори в Америка, не може да се забранят - другаря Си ще си помисли че забранявят китайските неща и направо ще го обидят. Да не мислиш че тези които управляват Русия не искат руснаците да живеят добре ? Искат но само с олигарсите да изнасят суровини не става, не им се получи. Те затова се и вдигнаха и се появи тази организация - Путин. Патриоти и турбопатриоти, а някаква разлика с тези които се появиха в Украйна има ли ? В Донбас и Луганск преобладават места при това има хора да живеят в тези населени места артилерията бие по сградите със снаряди и не им личи, те толкова паднали и неподдържани тези сгради. Според мен е грешно да се прави това нещо с тези хора, те са толкова бедни и без това не живеят добре и сега и военен полигон там.
              Last edited by supertrader; 30.03.2023, 15:11.
              D.Y.F-091066

              Коментар


              • Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение
                Руският президент Владимир Путин за първи път призна публично, че санкциите, наложени на Москва заради офанзивата в Украйна, могат да имат „негативни" последици за страната. „Санкциите, наложени на руската икономика, наистина биха могли да ѝ окажат негативно влияние в средносрочен план", предупреди държавният глава по време на излъчено по телевизията правителствено заседание.

                И таз добра
                Ще намалят дневната дажба на колхоза от 300 на 200 грама гречка на ден. Самогона си остава същото количество, а и градуса няма да пипат - иначе ще стане революция. Притежаващите маратонки Найк и Адидас ще бъдат считани за врагове на класовата борба срещу западните рептили и имат право да носят само изделия на обувен завод "Аврора" , гр. Уляновск.

                Злите езици твърдят, че първите 5000 плаката с европейци, ядящи пица от щурци на Пиаца ди Популо и леберкезе с хлебарки на Александер Плац са разлепени на избрани комуникативни места в Самара, Перм, Волгоград и Ростов. Забранено е отлепването на плакатите и ползването им за тоалетни цели, запушване на дупки в дограмата или за уплътняване на галоши.
                Last edited by Tepix; 30.03.2023, 15:17.

                Коментар


                • Pyramid, в момента единственната им протекция е тяхното разбиране какви трябва да бъдат нещата, затова купуват лади които не удрят клапани и 8 клапана са достатъчни. Иначе китайците имат много..много по напреднало производство. Обаче китаеца може да предложи в пъти по изгодна сделка, получаваш два пъти повече с неговата индустриална продукция, а това е много. Те нямат финансова система която да е отчела деиндустриализацията, понеже в тази област правят всичко което правят на Запад.. Запада понеже се зададоха едни времена, които им позволиха да нямат инфлация и решиха че ще имат икономика без инфлация. Инфлацията щяла да бъде 2% , а това е в рамките на статистическата им грешка и икономиката да бъде стронг и всичко найс. Сега само с този лост който са лихвите не може да се излезе от положението. За Русия идва време в което точно Мишустин е човека който е с тази специалност и трябва да им измъкне икономиката и страната..Украйна е колкото да се занимаваме с нещо различно от което трябва, да се изтъркаля време. Чисто икономически в Донбас има само едни въглища, които са много хубави и се добиват трудно, с тези природни богатства 10% от пенсиите дали могат да се платят на хората в Донбас ? Той Гиркин хубаво беше решил - води ги в Русия за 3-4 пъти по големи пенсии и те разбира ще искат, с украинските 50 евро пенсия, толкова е масовата как се преживява. Няма кой да даде пари за тези области освен всички по малко за да не им се отрази. По малко всички да отделят ще стане, дори Китай ще даде и ЕС, и Русия и Украйна ще получи имидж на страна която влиза в някакъв етап на икономически подем, съответно украинските капитали които са се изнесли ще се върнат за да се увеличат там. Реално никой няма нужда от Донбас и Луганск или поне те не решават проблемите на Русия и Украйна.
                  D.Y.F-091066

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                    Pyramid, те няма да могат сами да се реиндустриализират, Китай има индустриални решения но само за себе си, то и да иска чисто по човешки да им помогне няма да може. Ако Китай се беше деиндустриализирал той не би могъл на себе си да помогне да си върне индустрията и работните места. И китайците не знаят как. За териториите, ами те в много конституции са слагани и пак, нито Русия е в ситуация на териториален глад, нито пък Украйна. Украинците го правят за пари, те си представят че става въпрос за трилиони които ще влязат в Украйна. За Русия е въпрос пък за една гола чест, тя като ги придобие всъщност придобива правото да плаща пенсиите на тези хора които са останали там в тези две области.
                    Веднъж са го правили рашките и пак ще го направят макар че, точно те, не са се баш деиндустриализирали. А Китай, сега се индустриализира, какво "де-", лакви 5 лева. Отделно че, грешиш: Изобщо не е до "едната гола чест".

                    Коментар


                    • Западните банкери просто решиха че икономиките могат без двигател да се движат, махнаха го и те наистина вървяха по инерция..е сега вече инерцията се загуби и за това нещо не са виновни китайците или марсианците. Виновни са банкерите на запад че се разболяха от перпетомобилизъм.
                      D.Y.F-091066

                      Коментар


                      • Pyramid, те няма да могат сами да се реиндустриализират, Китай има индустриални решения но само за себе си, то и да иска чисто по човешки да им помогне няма да може. Ако Китай се беше деиндустриализирал той не би могъл на себе си да помогне да си върне индустрията и работните места. И китайците не знаят как. За териториите, ами те в много конституции са слагани и пак, нито Русия е в ситуация на териториален глад, нито пък Украйна. Украинците го правят за пари, те си представят че става въпрос за трилиони които ще влязат в Украйна. За Русия е въпрос пък за една гола чест, тя като ги придобие всъщност придобива правото да плаща пенсиите на тези хора които са останали там в тези две области.
                        D.Y.F-091066

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                          Светът е друг, умнико.
                          Този път ще е различно казваш
                          Не е препоръка за каквото и да било.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                            satz, какви санкции, на Русия трябва да се предложи реиндустриализация и тя ще върне тези територии на Украйна или ще се съгласи на тяхната независимост. Лукашенко, ако му предложат тоя шанс ще стане в 5 часа сутринта и пръв ще допририпка, дори няма да спи от вълнение. Той драпа да имат индустрия и работни места и заетост, обаче бизнеса там просто внася всичко от Китай, правят се на луди - внасят частите и сглобявят, а той ги пита - и какво и гуми ли не можем да произвеждаме в Белорус, а те не смеят да му кажат истината, защото ако му кажат че ги вземат от Китай по 2 лева той ще получи инфаркт. Русия и Белорус не са врагове на Запада, те просто споделят неговата съдба, но на по малка дистанция от Китай. Каквото става там просто се случва малко по рано и после ще дойде и при Запада. Специално за гумите дето си мечтае той че в Белорус ще ги правят, мечти защото вече китайците ги армират с кевлар и стават неспукваеми, а в Белорус кевлар не могат да правят и никой не може на такава цената като в Китай в момента. Кой ще купи белоруската гума - като отиде някой в магазина и продавача казва - тези могат да се спукат, тези не могат..от щои искаш ? Отговора е ясен.
                            Успя да ме нахилиш: КОЙ и защо да предлага на Русия реиндустриализация (сякаш тя самата не действа в тази насока) , ако сам, ще изгуби още от това и с какъв акъл ще хукнат да "връщат тези територии"? За ТОВА ли се борят? Силно грешиш. Специална поправка въведоха в конституцията си срещу подобни "гениални" идеи

                            Коментар


                            • Малка статийка от пред 3 дни: https://dzen.ru/a/ZCE3iHPPcXgPvpiO

                              Коментар


                              • satz, какви санкции, на Русия трябва да се предложи реиндустриализация и тя ще върне тези територии на Украйна или ще се съгласи на тяхната независимост. Лукашенко, ако му предложат тоя шанс ще стане в 5 часа сутринта и пръв ще допририпка, дори няма да спи от вълнение. Той драпа да имат индустрия и работни места и заетост, обаче бизнеса там просто внася всичко от Китай, правят се на луди - внасят частите и сглобявят, а той ги пита - и какво и гуми ли не можем да произвеждаме в Белорус, а те не смеят да му кажат истината, защото ако му кажат че ги вземат от Китай по 2 лева той ще получи инфаркт. Русия и Белорус не са врагове на Запада, те просто споделят неговата съдба, но на по малка дистанция от Китай. Каквото става там просто се случва малко по рано и после ще дойде и при Запада. Специално за гумите дето си мечтае той че в Белорус ще ги правят, мечти защото вече китайците ги армират с кевлар и стават неспукваеми, а в Белорус кевлар не могат да правят и никой не може на такава цената като в Китай в момента. Кой ще купи белоруската гума - като отиде някой в магазина и продавача казва - тези могат да се спукат, тези не могат..от щои искаш ? Отговора е ясен.
                                D.Y.F-091066

                                Коментар

                                Working...
                                X