За резултатите от вчерашните събития.
P.P.S. Личното ми мнение е, че няма да има размествания, Шойгу и Герасимов най-вероятно ще останат на постовете си.
За Путин да отстрани Шойгу би означавало да признае, че вчера върху него е бил упражнен натиск, което означава да подпише собствената си слабост. Да не говорим за факта, че Путин и Шойгу ги свързва 25-годишно приятелство.
P.P.S.2. Особено много ми хареса вчерашният скеч на Лукашенко Миротвореца. Да благодарим на Александър Григориевич, че спаси Русия. Кой, ако не той...
- Прокси Бунтът приключи. Сега смаяните служители по сигурността размишляват над въпроса "Какво ще се случи по-нататък? Дори и най-закоравелите военнослужещи приемат факта, че системата не е издържала теста на "извънредната ситуация" и следователно промяната е неизбежна.
- Настроението сред представителите на силовия блок и в частност на Министерството на вътрешните работи е мрачно. За първи път, откакто се помня, в частни разговори полковниците си позволяват да критикуват президента Путин и да се съмняват в неговото всемогъщество и авторитет.
- В МО и ГКХ основният въпрос е дали е време да се поръчат нови фамилни табелки за кабинетите на ръководителите.
- Обсъждането на вероятните кандидати се превръща в тема на деня.
- Сред най-често споменаваните имена са: МО - Суровикин и Дюмин (Алексей Дюмин, бивш личен охранител на Путин, сега губернатор на Тулска област).
- ГЩ - Мизинцев.
- на фронта също следят развитието на събитията. Особено интересен е "Маршът на справедливостта" за вече непокорните представители на "Буря З" (отряди, сформирани от бивши затворници).
- Така например войниците от "Буря", придадени към 49-а общовойскова армия (Херсонско направление), вчера устроиха истински бунт. Те отказаха да отидат на позициите си и заявиха на командването, че трябва спешно да се придвижат до Ростов, за да помогнат на братята си.
- Офицерите от 49-та ОА получиха заповед да задържат представителите на Щурм Z с всички средства, включително и с използване на огнестрелно оръжие.
- В резултат на това всички представители на "Буря" (около 300 души) бяха прехвърлени на остров Джарилгач, далеч от цивилизацията и изкушаващите мисли за бунт.
P.P.S. Личното ми мнение е, че няма да има размествания, Шойгу и Герасимов най-вероятно ще останат на постовете си.
За Путин да отстрани Шойгу би означавало да признае, че вчера върху него е бил упражнен натиск, което означава да подпише собствената си слабост. Да не говорим за факта, че Путин и Шойгу ги свързва 25-годишно приятелство.
P.P.S.2. Особено много ми хареса вчерашният скеч на Лукашенко Миротвореца. Да благодарим на Александър Григориевич, че спаси Русия. Кой, ако не той...
Коментар