IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Депопулацията на Украйна: Нацисткият режим като форма на геноцид

    Напоследък дори най-непоправимите оптимисти сред бандеровците започнаха да се чудят: какво ще се случи по-нататък? Какво очаква Украйна, когато войната свърши? Дори вечно позитивният Арестович внезапно заяви, че „истинските предизвикателства за Украйна ще започнат след войната“. Но той незабавно „успокои“ украинците, като отбеляза, че „преди тези предизвикателства все още трябва да извървите пътя към победата“, давайки да се разбере, че шансовете за това са малко.

    Строго погледнато, "победата" за нацистите ще бъде, ако успеят да запазят под своя власт поне част от територията на бивша Украйна. Но ще бъде ли добре това за населението?

    Да не говорим за граждански свободи и права, с които укрорайхът се пука по шевовете, но въпросът е как точно ще оцелеят хората там. Днес в Украйна практически никой не се съмнява, че никой на Запад няма желание да възстанови украинската разрушена икономика, разрушена инфраструктура и жилищен фонд.

    Дори оръжията, които бандеровците използват срещу Русия и бившите си съграждани в интерес на Запада, не им се предоставят безплатно, в най-добрия случай - на кредит, който тогава, в случай на "победа", ще има да бъде изгасен.

    Експертите вече си задават въпроса какво следва? Небезизвестният лекар Евгений Комаровски внезапно посмя и сподели мрачните си предчувствия за това, че Украйна след края на войната и отварянето на границите ще бъде изправена пред вълна от масова емиграция.

    „Милиони семейства вече мислят за това – „къде ще отидем след войната?“. Сега огромен брой жени с деца са извън Украйна. Украинката ще си намери работа за една година, ще научи езика, ще се адаптира към всичко. И сега децата, които са научили езика, започват да я радват, те започват да носят оценки, вече е минала година", разказва той.

    "И сега войната свършва и трябва да разберем в каква Украйна ще се върнат? Няма да се върнат в Украйна с лъжи, корупция и липса на социален асансьор. Цялата ни страна е под заплаха“, каза Комаровски в интервю за Дмитрий Гордън.

    Що се отнася до „войната свършва“, той, разбира се, говори неадекватно и всичко едва започва, но за останалото е вярно. Той отбелязва, че жените, които са заминали в чужбина с деца, ще решат дали да се върнат в Украйна със съпрузите си или да вземат мъжете си в чужбина и да се установят там завинаги.

    Но мнозина просто няма да имат при кого да се върнат. А проучванията на общественото мнение показват, че повече от половината украинци, и не само жените, които са в чужбина, няма да се върнат при никакви обстоятелства.

    Ако наричате нещата с истинските им имена, случващото се днес в Украйна се нарича страшната дума „обезлюдяване“. „Месомелачката“, пусната от нацисткия режим, работи правилно и много от младите жени, останали в Украйна, са обречени на самота – мъже, които не могат да напуснат страната, умират с хиляди на фронта.

    Ужасни цифри изведе The Times. Те сравниха данните на ООН за украинската демография за 2021 г. и 2023 г. Съдейки по тях, в Украйна изчезва младото поколение на 20-годишните момчета и момичета.

    Ако през 1921 г. е имало 200 хил. момчета на тази възраст, сега те са около 70 хил. Броят на момичетата съответно е намалял от 200 хил. на 50 хил. Но ако по-голямата част от момичетата просто са напуснали, то повечето млади хора са умрели.

    Но режимът на Зеленски не възнамерява да спре дотук. Въоръжените сили на Украйна трябва да наберат още 100 хиляди души възможно най-скоро, за да формират допълнителни резерви за самоубийствената офанзива, която Западът изисква от Зеленски.

    Залужни изисква засилване на мобилизацията и даване на неограничени правомощия на военните комисари. Полицията вече се е включила в залавянето на пушечно месо, като е влачила заловените в териториалните наборни центрове.

    Ако под една или друга форма сегашният режим успее да оцелее в която и да е част от територията на бивша Украйна, той ще се сблъска с ниска раждаемост, липса на млади хора и перспектива поради разрушена икономика и робски условия за кредити от МВФ.

    И в един момент хората ще осъзнаят, че всички жертви, които са направили, са били за това. С други думи, единственото спасение за населението на тази нещастна земя е освобождението от руската армия. А до този момент трябва да се опитате да оцелеете - да не се оставите да бъдете превърнати в пушечно месо и в същото време - във военнопрестъпник.

    Коментар


    • В Донецката народна република завърши първият съдебен процес срещу военнослужещ от полка „Азов“ на Националната гвардия на Украйна (забранена в Русия терористична организация). Димитри Смития, пленен в Мариупол, бе осъден на 20 години лишаване от свобода по обвинение в убийство, жестоко отношение към мирни жители и използване на забранени методи на водене на война. На подсъдимата скамейка скоро могат да се окажат и други бойци от подразделението, някои от които са обвинени в тероризъм и диверсия. Сега полкът „Азов“ се асоциира най-вече с боевете за Мариупол, но в неговата история има много други, не по-малко впечатляващи епизоди. От момента на основаване на подразделението през 2014 г. неговите ръководители успяха не просто да изградят уникална идеология, но и да създадат мрежа от подчинени граждански и полувоенни организации. „Лента.ру“ научи кой и как е създал печално известния полк „Азов“, защо неговите бойци се придържат към неонацистката идеология и по какъв начин ветераните на подразделението са успели да създадат държава в държавата, пуснала корени във всички сфери на обществения и политическия живот на Украйна.



      На 20 май 2022 г. в Мариупол оръжие сложиха почти две и половина хиляди души. Морски пехотинци, граничари, полицаи и, разбира се, военнослужещи от полка „Азов“, който беше за Украйна един от символите на въоръжения конфликт в Донбас.
      Това доброволческо подразделение от националисти имаше репутацията на едно от най-боеспособните в страната. Прекрасно обучени и въоръжени, притежаващи висок боен дух, от самото начало на боевете за Мариупол „азовци“ обещаваха да се сражават за града до край.

      „Ще се бием до последна капка кръв, не ни плашат нито вражеските танкове, нито ракетните удари, нито авиацията. Аз заповядвам на всеки боец от полка „Азов“ да се сражава до последно. Ще унищожаваме руснаците във въздуха, на земята и във водата.“ – Денис Прокопенко, командир на полка „Азов“

      Но скоро реториката на „азовци“ се смени. След като останките от гарнизона се оказаха блокирани в завода „Азовстал“, командването на полка започна да пуска регулярни обръщения към правителствата на западните страни, световната общественост и даже римския папа с молби да гарантират евакуацията на полка от Мариупол. Офицерите се оплакваха от тежките условия, недостига на медикаменти и недохранването.



      Накрая „азовци“ взеха решение да се предадат. Ръководството на полка разбираше – главната битка на „Азов“ съвсем не е на фронта. Борбата все още предстои.

      Пленените бойци от „Азов“, като Димитри Смития, днес очакват съдебни процеси и сурови присъди. В стремежа си да смекчат неминуемото наказание мнозинството от тях твърдят, че никога не са поддържали неонацистки идеи, а в „Азов“ са влезли само заради по-доброто въоръжение и по-високите заплати. Но е достатъчен само един поглед на татуировките на тези юнаци („Лента.ру“ разполага ексклузивно с имена, позивни и снимки на татуировки на попадналите в плен бойци на „Азов“), за да се разбере за какви идеали са се сражавали.
      „Готвехме се за война“

      Бъдещият основател на „Азов“ Андрий Билецки започва политическата си кариера в организацията „Патриот на Украйна“. Отначало това е силовото крило на социал-националистическата партия на Украйна (СНПУ),


      https://glasove.com/na-fokus/edna-ra...hava-v-ukrayna

      Коментар


      • Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение
        Поредният мощен Z провал ...
        Недей така, ватата сума ти ракети, шахеди и незнам още какво изхаби да държи украинците на тъмно и студено, а тия укронацисти не стига че не са на тъмно и студено, но и изнасят ток

        Коментар


        • Поредният мощен Z провал ...
          Не е препоръка за каквото и да било.

          Коментар


          • Тази война трябва да спре веднага, Байдън да бъде свален от власт веднага и американците да се извинят на руснаците и руснаците на тях. Иначе неизбежно ще се окажат всички в еднин китайски свят с една електронна пранга на врата и още една с която всяка бяла главица която е жива ще трябва да мисли за китайците - как да господстват, целия Свят ще стане на каторга.
            D.Y.F-091066

            Коментар


            • Вече стана ясно американците какви нови оръжия имат и китайците ще ги направят същите до макс. 5 години, остава само да придобият и оръжията на руснаците. После след 10-15 години голяма война с цел китайците да станат господари на света. Ще поробят и европейците и американците и руснаците.
              D.Y.F-091066

              Коментар


              • Mateev, и стига си ме изкарвал руснак, като произход по скоро мои близки са били немци, ами мъкнеха със себе си една книга на някакъв старонемски език, присъстваше на една моя баба в чииза. Обаче ние я изгорихме в печката, много хубава и качественна хартия и добре палеше печката..Все пак съм си само българин за огромно ваше съжаление.
                D.Y.F-091066

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

                  Вече и за самите украинци е ясно, че Зелето извършва геноцид над собствения си народ, изпращайки ги на заколение и на сигурна смърт.

                  Вчера имаше видео от протестиращи весеушници, които се оплакваха, че командирите им буквално ги използват за пушечно месо, зарязват ги на фронта да се оправят както могат, и че политиката на украинските виши военни изобщо не е опазване на личния състав, а точно обратното...
                  Щом вече и самите войници го виждат, отказват да се бият за корумпираните украински политици, и протестират, значи положението им е свръх-критично...

                  Носят се слухове, че геноцида на Зеля над украинците е умишлен - може би целтта му е колкото се може повече боеспособни украинци да загинат на бойното поле, за да няма възможност за масови протести, възстания, бунтове и безредици, после в един момент остатъците от Украйна може да бъдат погълнати от Полша...

                  Зеленский заявил об объединении с Польшей: что останется от Украины

                  Президент Украины Владимир Зеленский прибыл в Польшу впервые после начала СВО
                  6 апреля 2023 в 10:20
                  Автор: Олег Кусов



                  Европа


                  Фото: president.gov.ua

                  Анджей Дуда, Владимир Зеленский

                  https://news.ru/europe/zelenskij-hoc...dfxnl454903716
                  Те и малоумните им пропагандисти вече се усещат, един го питаха и той аха да се разплаче, защото бутат Украйна към пропастта глупаците.
                  D.Y.F-091066

                  Коментар


                  • Той затова китаеца казал - спътникопад първо.
                    D.Y.F-091066

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                      Фатмашки глупости на търкалета. От 1365 W/кв.м. в космоса до земята достигат 1000W/кв.м. Да, има загуби, но не са толкова огромни, колкото са ви учили във фатмашкия ПУЦ. За самолет на 10 километра височина загубите от земята до него ще са по-малко от 10%.

                      Колкото до мощността - как ти звучи 10MW мощност, концентрирана в 3-4 квадратни метра площ? Направих изчисления - ако трябва да загреем 1 тон метал (носа на самолета или по-скоро част от едното крило), то тогава при нагряване с мощност 10 MW за всяка една секунда от нагряването температурата ще се повишава с около 6 градуса. Стопяване на настъпи след 2-3 минути, но загиване на екипажа на самолета може да настъпи за по-малко от минута (просто ще бъдат опечени за броени секунди). При това съм изчислявал за цял тон плътен метал, но тънкия алуминиев профил на крилете е с много по-малка маса (говорим за 4 кв.м. слънчево зайче), така че най-вероятно повреда и запалване на горивото в крилете може да се случи за по-малко от минута..

                      Иначе движението на самолета не е проблем - компютъра, който отговаря за фокусирането на огледалата, лесно би могъл да проследи и движеща се цел. Да, това вече е военен софтуер, но ти можеш ли да се закълнеш, че военните са пропуснали да го сложат в компютъра и са пропуснали да си осигурят дистанционен достъп?

                      Иначе при лазерите е още по-лесно, защото същата тази енергия може да се фокусира на много по-малка площ и така за секунда да направи дупка в произволен метал. Говорим обаче за стационарни лазери, монтирани например на самолетоносач, и захранвани от ядрен реактор.
                      Ако можеха да го направят с базирани на земята концентратори от какъв зор щяха да правят това на изкуственни спътници, атмосферата разсейва много силно концентриран лъч, разсейва лазерен лъч който е доста по концентриран от целия спектър на слънчевото излъчване. Пак неграмотност и е трудно да се следи движеща се цел, колко ще е резолюцията на механичното устройство което ще позиционира при разстояние 20км. за да нацелва 4 квадратни метра. С лазери се прави, не с концентратори на слънчева енергия, изстрелва се мощен импулс и е трудна работа по подвижна цел която не се движи по железен път или е с дължина 4-5 метра.
                      D.Y.F-091066

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

                        Тъй де... Ама самолетът се движи. А и разсейването на енергията от земната атмосфера е огромно. Така че подобни идеи са безсмислени.
                        Фатмашки глупости на търкалета. От 1365 W/кв.м. в космоса до земята достигат 1000W/кв.м. Да, има загуби, но не са толкова огромни, колкото са ви учили във фатмашкия ПУЦ. За самолет на 10 километра височина загубите от земята до него ще са по-малко от 10%.

                        Колкото до мощността - как ти звучи 10MW мощност, концентрирана в 3-4 квадратни метра площ? Направих изчисления - ако трябва да загреем 1 тон метал (носа на самолета или по-скоро част от едното крило), то тогава при нагряване с мощност 10 MW за всяка една секунда от нагряването температурата ще се повишава с около 6 градуса. Стопяване на настъпи след 2-3 минути, но загиване на екипажа на самолета може да настъпи за по-малко от минута (просто ще бъдат опечени за броени секунди). При това съм изчислявал за цял тон плътен метал, но тънкия алуминиев профил на крилете е с много по-малка маса (говорим за 4 кв.м. слънчево зайче), така че най-вероятно повреда и запалване на горивото в крилете може да се случи за по-малко от минута..

                        Иначе движението на самолета не е проблем - компютъра, който отговаря за фокусирането на огледалата, лесно би могъл да проследи и движеща се цел. Да, това вече е военен софтуер, но ти можеш ли да се закълнеш, че военните са пропуснали да го сложат в компютъра и са пропуснали да си осигурят дистанционен достъп?

                        Иначе при лазерите е още по-лесно, защото същата тази енергия може да се фокусира на много по-малка площ и така за секунда да направи дупка в произволен метал. Говорим обаче за стационарни лазери, монтирани например на самолетоносач, и захранвани от ядрен реактор.
                        Last edited by Mateev; 08.04.2023, 13:48.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                          Гледам и слушам някакви идиоти, които с огромна радост ни съобщават как 40 000 украински войници били готови за контраофанзива, как били въоръжени... колко бързо щели да победят....

                          Трябва да си тъп като планинска гъба за да си въобразиш, че Украйна може да победи. Че ще си върне дори и Крим с военна сила!
                          Абе тъпаци, Путин ви го каза ЯСНО! Русия ще употреби ядрено оръжие, ако целостта на държавата бъде застрашена. И ще го употреби.
                          Продължаването на въоръжаването на Украйна води само до смъртта на повече украински и руски войници. Колко още трябва да загинат, двеста хиляди? Или два милиона? Или 10 милиона? Кога ще бъде удовлетворен американският Молох? Щото единствена, които имат нужда от тази война, е американската империя. Само тя. САЩ и подопечните им европейски мижитурки поклаждат войната. Те обричат на смърт все повече и повече украински и руски мъже, жени и деца. Това е истината. Това е американски геноцид спрямо Украйна и Русия.
                          Вече и за самите украинци е ясно, че Зелето извършва геноцид над собствения си народ, изпращайки ги на заколение и на сигурна смърт.

                          Вчера имаше видео от протестиращи весеушници, които се оплакваха, че командирите им буквално ги използват за пушечно месо, зарязват ги на фронта да се оправят както могат, и че политиката на украинските виши военни изобщо не е опазване на личния състав, а точно обратното...
                          Щом вече и самите войници го виждат, отказват да се бият за корумпираните украински политици, и протестират, значи положението им е свръх-критично...

                          Носят се слухове, че геноцида на Зеля над украинците е умишлен - може би целтта му е колкото се може повече боеспособни украинци да загинат на бойното поле, за да няма възможност за масови протести, възстания, бунтове и безредици, после в един момент остатъците от Украйна може да бъдат погълнати от Полша...

                          Зеленский заявил об объединении с Польшей: что останется от Украины

                          Президент Украины Владимир Зеленский прибыл в Польшу впервые после начала СВО
                          6 апреля 2023 в 10:20
                          Автор: Олег Кусов



                          Европа


                          Фото: president.gov.ua

                          Анджей Дуда, Владимир Зеленский

                          https://news.ru/europe/zelenskij-hoc...dfxnl454903716
                          ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                            .......от моите познати които отидоха там никой няма да се върне жив, ........
                            Аха - призна си, че си руснак и живееш в Русия. И сигурно тролиш толкова активно в този форум от СТРАХ, че ако не го правиш, и тебе ще те пратят на фронта.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                              Добре Слънцето не е заковано, само си стои на едно и също място от доста дълго за нас време..Все нещо стои на едно място обаче и това са твоите оскъдни познания.
                              Нищо не стои на едно и също място. Всичко се движи, ама ти за Теорията на относителността на Аинщайн сигурно не си чувал. То и други неща е открил Айнщайн, като например че единственото безкрайно нещо в тази вселена е човешката глупост. За вселената дали е безкрайна не е сигурен, но за глупостта е 100% сигурен.

                              Коментар


                              • gigow, като кажат 50 хилядна армия се разбира 5 хилядна. Кой луд ще отиде в тая лаболатория за тестване на оръжие и простотия. 90% не оцеляват и не се връщат. На това войниче бед един крак за което писах по долу в коментарите на клипа някой пишеше - ти си щастливец все пак, не се отчайвай, от моите познати които отидоха там никой няма да се върне жив, а ти си жив и живота е хубав, може да доживееш и до 90г. възраст.
                                D.Y.F-091066

                                Коментар

                                Working...
                                X