mitaka7, кара Мерцедес защото има пари да го подържа, а продава Лада която се подържа много евтино и народа ги купува особенно ако ги и продават по 4 хиляди евро..беше до днес промоцията им за Гранта. То и в Германия се карат много малко Мерцедеси, по едно време в България имаше повече по улиците защото има кой да ги поправи евтино, а като им дойде тежката подръжка и шефовете в Германия ги захвърлят без пари, а българи ги купуват да ги поправят. Знаеш ли защо ги купуваха българите ? - По евтини са от Голф, защото за Голфа има много кандидати да го купят, понеже подръжката им е по джоба, а за големите коли няма и са по евтини от малолитражки на старо.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
1.Какво знаеш за Римския клуб? Нещо за локални и глобални екстремуми и, за сходимост, за непрекъснатост и диференцируемост на функции да си чувал? Някъде там ще научиш че, тази асимптота се определя от физическите граници на света и няма нужда някой да я измисля.
2.А трябва ли и на Русия да "стига в развитието си" Запада? Ами ако по редица показатели, вече я е задминала? От какъв зор да се връща назад?
3. Че Земята е кръгла, може би, трябва да се напомня само на онези, дето за толкова години така и не го разбраха. Неуместно сравнение си избрал.
Нищо не знам за тоя клуб, ще ме прощаваш, ама ми се чини, че Путин са го изхвърлили оттам.
https://www.vesti.bg/bulgaria/prof.-...rzhava-6175985
Само гледай тука, тоя вече е изчислил асимптотата и го раздава на уволнение. Е, как да стане с такива професори? За какво са харчени държавни ресурси? За да имаме това чучело насреща ли? (Остави каква теза поддържа.) Ами, ако това ни е учителя, къде ще е прага ни?Last edited by mitaka7; 17.08.2023, 18:13.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitaka7 Разгледай мнение
И как точно е от значение, след като изп.директор на ВАЗ кара Мерцедес?
Последен опит - продаваш ми енергия за две единици, аз правя с тях два мерцедеса. Карам единия, а другия ти го продавам за две единици. И ти се кефиш, че караш мерцедес, щото през това време ония дето ти работят им продаваш примерно смотани лади. Обаче не приключва всичко с това - аз те доя допълнително и с обслужването години наред. Как можеш да избегнеш това, ами не можеш, щото си тежкар, искаш да се правиш на такъв и кадърните ти хора отдавна са избягали от теб. При мен са. И за тях ще има мерцедеси. Нататък можеш сам да продължиш.
Коментар
-
И кой я определи тая асимптота? И защо си мислиш, че някога Русия ще стигне в развитието си Запада, примерно сегашното му ниво? Ами ако асимптотата на Русия е по-ниско? Ами, ако пък се е родил този, който ще ни каже отново, че "земята е кръгла"?
2.А трябва ли и на Русия да "стига в развитието си" Запада? Ами ако по редица показатели, вече я е задминала? От какъв зор да се връща назад?
3. Че Земята е кръгла, може би, трябва да се напомня само на онези, дето за толкова години така и не го разбраха. Неуместно сравнение си избрал.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеmitaka7, ами от значение е пич дали търговията с тези неща върви нормално, защото горят много въглища а могат да минат на газ. Имат технология за газ с която от него правят въглерод който се продава и водород, а водорода чрез електрохимичен процес се прави на ток и то когато ти трябва, а не когато пече слънцето или духа вятър. Гледам че за тези неща в Русия вече се усетиха..имаше едни дето казваха - ние да им изнесем газ пък те да се оправят с него. Скоро четох че те вече мислят по различно - защото да не вземем повече и истински пари за тези суровини, а парите са истински когато са много.
Последен опит - продаваш ми енергия за две единици, аз правя с тях два мерцедеса. Карам единия, а другия ти го продавам за две единици. И ти се кефиш, че караш мерцедес, щото през това време ония дето ти работят им продаваш примерно смотани лади. Обаче не приключва всичко с това - аз те доя допълнително и с обслужването години наред. Как можеш да избегнеш това, ами не можеш, щото си тежкар, искаш да се правиш на такъв и кадърните ти хора отдавна са избягали от теб. При мен са. И за тях ще има мерцедеси. Нататък можеш сам да продължиш.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Светът отива към асимптотата, Митко. И скоростта на развитие, постепенно (за вече "развитите"- по-скоро, за "развиващите се"- по-късно) асимптотично, се приближава до нулата. Съответно, Индия, Китай и даже "пропадналата", ще задържат по-високи темпове, докато Западът вече така или иначе, даже в рецесия си влиза. Защо? Ами, щото, такива са обективните закони на развитието и още не се е родил Този, дето да премине Отвъд тях. Другото са щения, нищо сериозно.Last edited by mitaka7; 17.08.2023, 17:25.
- 3 Харесвания
Коментар
-
mitaka7, ами от значение е пич дали търговията с тези неща върви нормално, защото горят много въглища а могат да минат на газ. Имат технология за газ с която от него правят въглерод който се продава и водород, а водорода чрез електрохимичен процес се прави на ток и то когато ти трябва, а не когато пече слънцето или духа вятър. Гледам че за тези неща в Русия вече се усетиха..имаше едни дето казваха - ние да им изнесем газ пък те да се оправят с него. Скоро четох че те вече мислят по различно - защото да не вземем повече и истински пари за тези суровини, а парите са истински когато са много.D.Y.F-091066
Коментар
-
Пич, цената на газа и петрола не е от значение (да вляза и аз в терминологията на д.и.н. инж. Старейшинката) в средносрочен и дългосрочен период, тя не е от значение ДОРИ и в краткосрочен период за Запада (като изключим родния башибозук, целящ да се облагодетелства на гърба на народа, ползвайки причината "цените на енергията расте"). И това е така, защото дадените пари за енергия се завръщат отново там, откъдето са излезли. (А бе давам ти прост пример, като за първолак - само тази година арабите похарчиха около футболчето повече, отколкото струва субсидирането на Украйна под формата на консумативи за дерашизация.) Затова и Запада е сбор от "развити" икономики и винаги ще бъде, а великата поднебесна уж първа е "развиваща се", да не говорим за "пропадналата", притежаваща най-много природни ресурси.
Коментар
-
Аз, понеже съм привърженик на абиогенния синтез съм чел че, залежите на цялата планета, щели да стигнат за едни 46000 години. Т.е., АКО ВСИЧКО се изчерпи. Което идва да подскаже също че, ДОРИ ТЕОРЕТИЧНО, залежите не могат да се множат. Множат се само откритите. Друго са извлекаемите, трето - определено рентабилните за извличане, четвърто - условно рентабилните и т.н. Айде, като пишеш, прояви сериозност, а?
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеsosi, те си минават транспорта на газ, не им е проблем че няма да го продават на Европа въобще. Тя никога не е купувала големи количества от Русия, а само една трета. Така че няма какво да я чакат и проблема е на Европа. Ще изнасят петрол сега като му се качи 5 пъти цената.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от sosi Разгледай мнение
Първо, "залежи" означава икономически обосновано извличане при днешните цени и второ, ВИНАГИ залежите нарастват, поради нови разкрития, поради което може да кажем, че Норвежкия газ при сегашния добив може да стигне за 20-30 години напред. Световния пък газ ще стигне минимум за 100 години напред, но хипотетично може да приемем, че при сегашния добив би стигнал за 200-250 години напред. Разбира се не е далеч времето, когато ще добиваме газ без да го горим, а и ще си правим повече изкуствен. А в Московията приказките как светът не може без Московията ще свършат много много по-скоро. Да си припомним че само преди година и половина Путин надуваше главите на крепостните как ЕС не може без руски газ, вече не може да продаде и грам, освен в Сърбия и Унгария. ЕС му го набута точно с газа. Рублата хвърчи, лихвите хвърчат ... ще хвърчат докато Московията се срути. И в Египет, Израел, Кипър, Турция, Румъния ... новооткритите залежи са вече над 3 трилиона м3. Алжир добива към 100 милиарда м3, Египет към 65 милиарда м3, а ЕС харчи не 450, а 400 милиарда м3 годишно. Ха-ха, значи крепостните седят в кенефите и двора и чакат да падне налягането в Норвегия.
И, да стане шоуто пълно, искам да попитам, разцъфтя ли европейската индустрия, след като сви покупките от Русия. Щото, независим можеш да си, това добре но, ако същевременно се връщаш в епохата на кюмюра, а нямаш с какво да произвеждаш рентабилно торове, храни и т.н. излиза че, сам на себе си санкции си наложил. Да не говорим за глупостите с увеличаващите се залежи. Увеличават се откритите месторождения но, газът от тях, се използва и съответно, не е точно количеството му да расте, след като говориш за "100 години напред".Last edited by Pyramid; 17.08.2023, 16:47.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнение
Хахахахаха... Кажи в Матушка кво правят с газът който не отива в Европа?
Нямаш си на идея, но си много забавен. Рядко пишеш напоследък, стегни се. Аз на тая тема разчитам за забавление.Last edited by supertrader; 17.08.2023, 17:00.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеsosi, те си минават транспорта на газ, не им е проблем че няма да го продават на Европа въобще. Тя никога не е купувала големи количества от Русия, а само една трета. Така че няма какво да я чакат и проблема е на Европа. Ще изнасят петрол сега като му се качи 5 пъти цената.
Нямаш си на идея, но си много забавен. Рядко пишеш напоследък, стегни се. Аз на тая тема разчитам за забавление.
- 5 Харесвания
Коментар
-
sosi, те си минават транспорта на газ, не им е проблем че няма да го продават на Европа въобще. Тя никога не е купувала големи количества от Русия, а само една трета. Така че няма какво да я чакат и проблема е на Европа. Ще изнасят петрол сега като му се качи 5 пъти цената.D.Y.F-091066
Коментар
-
Добро четиво за ранен следобеден смях. При ГЕОЛОГИЧНИ ЗАЛЕЖИ от 2,4 Трлн куб.м. и добив 120÷150 куб.м.,норвежкият газ, е за по-малко от 20 години. Не, че нещо но,спадне ли налягането, и добивът спада, ако не си забелязал, пък и "залежи" не означава "извлекаеми запаси". Да не говорим за сроковете, "великодушно отредени" от теб за "Московията". Абе, сладур си ти.Last edited by sosi; 17.08.2023, 16:01.
- 6 Харесвания
Коментар
Коментар