Първоначално изпратено от supertrader
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
бай Митьо, кога сме го платили, моя приятел се чудеше, той беше много подреден и стриктен човек - цени няма, безобразие, безстопанственост, руснаците разхвърлят машини и нищо не търсят срещу тях. Паказа ми ги да ги видя и казва - Гледай, гледай..ще пострадат да знаеш. В завода в двора склада за прокати беше пълен, заредено с всякакви метали, корабите ги носеха и бяха свежи метали правени по технология както трябва, металорежещите машини като тръгне стружката не се къса - дълга метри и работника я скъсва да не се навие около детайла.D.Y.F-091066
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеbota156, не се излагай, Матеев беше народен човек едно време, сега защо е в тази анти секта не знам. И какви глупости пише човеконенавистнически..непонятно. Те до вчера разпъваха килимите пред руските олигарси. Русия я хванаха евтино и много бавно - откачените украинци тръгнаха да оставят без доход тези които се отцепиха, и за тях стана въпрос на живот или смърт да излязат от Украйна. Когато собствената ти държава иска да те убие избор нямаш. Те потърсиха Русия да ги защити защото са руснаци и тя каза - да не само да се изпъчи, ако някъде искат да уморят българи затова че са българи ти какво ще направиш ? И така загубиха територии. Едно дете, момченце от Украйна го питат - ще си ги върнем ли и то казва че според него не, просто не е трябвало да ги губим. И всички си мислят че това е срещу Русия, но то е много повече и срещу Украйна.
Коментар
-
Бъpзоходко, руснаците като народ като видят зор и правят чудеса. Гледах сега както са да го наречем във война направили машина която от листов материал - ламарина прави съвсем точен детайл, както е начертан с кад програма, сега лесно се чертае и проектира с компютрите. Това са го направили за самолети да правят - нови модели, защото опитните се чукат на ръка първите бройки. С това нещо може да правиш купета на автомобили..нови и нови модели много бързо. Японците чукат прототипите на ръка, майсторски наистина не може да познаеш че не е правено щамповка, но нямат такава машина. Украинците като са с руснаците им поникват крила, много украинци на които им работят главите са там и правят страхотни неща. Украинците и Путин ги обича.D.Y.F-091066
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от бай Митьо Разгледай мнение
Не е вярно това, нефта го плащахме по-скъпо отколкото другите страни, има документи, прочети ги...
А за заводите да не говорим.....за кво ни бяха като нямаме суровини....само си унищожихме природата. А продукцията им беше непродаваема...
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениебай Митьо, лично съм пълнил резервоар на трактор 700к.с. като бях още ученик, с един маркуч с диаметър като кюнец, малко нафта се изляла на земята 20-30л. не е проблем, защото нафта има от Русия ни пращат за стотинки. Ние им караме краставички и домати, бяха много вкусни и като деца сме се замярали с тях, а с парите срещу тях строим заводи..да ама трябват и тежки големи машини, машините от Русия идат без да сме платили нищо за тях, документите съм виждал без цени защото няма да се плаща. Просто приятел ми ги показа и думите му бяха - Как може такова нещо ? ..ами явно с руснаците може.
А за заводите да не говорим.....за кво ни бяха като нямаме суровини....само си унищожихме природата. А продукцията им беше непродаваема...
- 4 Харесвания
Коментар
-
бай Митьо, и с ЕС имахме един кратък период през който беше така, тези които го създадоха бяха хора, тези сега въобще не им е до народа - криза и пак криза, на някакви богати уж милярдите им ставали все повече. Той Запада се омизери, службите им се водят само държавни, а обслужват някаква върхушка и тя май дементна.D.Y.F-091066
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеРусия не притежава никакви богатства които да си заслужава да и отнемат с война, единственото което имат е хората им. Война с тях е обречена на неуспех, няма значение какви оръжия има противника.
Даже и да ги завземе някой тези земи дето е газа, нефта, диамантите и разните там метални руди, първо трябва да ги добие и второ трябва да ги изнесе до световните пазари.
Този проблем може да се решава само от силно централизирана и по един или друг начин автократична държава.
Накратко, лесно е да строиш демокрация около Мисисипи и Мисури, Големите Езера и океанските крайбрежия, друго е насред Азия.
Така че никой не се готви насериозно да създава демократична Русия, целия напън е да се направи руския елит по-сговорчив, какъвто беше по времето на Елцин. Но както се вижда и както ще се потвърди на предстоящите президентски избори, докато са живи поколенията преживяли Елцинския Позор, в русия либерално управление няма да има.
И от това имено произтече трагедията на Навални. Десет години по-рано щеше да преуспее, но в наши дни нямаше как. По ясно това се вижда при Немцов, той през 90-те беше звезда с бъдеще на руския политическия небосклон, но времето на тези звезди изтече и закономерно залезе. Към момента на убийството му си беше никой в политиката.
- 3 Харесвания
Коментар
-
бай Митьо, лично съм пълнил резервоар на трактор 700к.с. като бях още ученик, с един маркуч с диаметър като кюнец, малко нафта се изляла на земята 20-30л. не е проблем, защото нафта има от Русия ни пращат за стотинки. Ние им караме краставички и домати, бяха много вкусни и като деца сме се замярали с тях, а с парите срещу тях строим заводи..да ама трябват и тежки големи машини, машините от Русия идат без да сме платили нищо за тях, документите съм виждал без цени защото няма да се плаща. Просто приятел ми ги показа и думите му бяха - Как може такова нещо ? ..ами явно с руснаците може.D.Y.F-091066
- 1 like
Коментар
-
Когато е свършвала предната война украинците на фронта са обещавали че ще пратят войска в България за да не бъде заличена като държава защото Рудвелт и Чърчил решили че няма смисъл да има такава държава. И друго са обещавали - ние имаме желязо, въглища и ще правим машини и всичко ще ви даваме - на нас българите ! Дадо ми казваше - Направиха ли го , направиха го, те са ни и братя и големи приятели и са точно като нас същите хора са и сме си говорили какво сеят там, става ли, ражда ли земята..същите са, ние сме от един народ пръснат на парчета. Какво да направим ние българите сега ? Руснаците бяха побесняли, бяс ги беше хванал да се събират със Запада и на тях да си дават суровините срещу хубави, лъскави стоки. Знам много ..много повече отколкото казвам.D.Y.F-091066
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Ама ние сме 10-на години назад от усрайна. И ние ще умираме от глад и ще търсим РУСИЯ да ни спаси. Още една година на сглобката и сме готови
Само прочети що извлекоха от нас през така нареченият социализъм....документите ги има, само трябва да си отвориш очите.
Както се казваше в брадатият виц, даваха ни само калта за тухлите....
- 7 Харесвания
Коментар
-
bota156, едва ли. Русия няма да тръгне да се занимава с никой, това е трагедията на Украйна защото ще я изоставят разбира се и после трябва с някой да търгуват все пак се налага, ами ще стискат зъби и ще търпят. В Европа не ги иска никой, поляците им режат тировете, първо им правят опашка защото не ги пускат и както са наредени през ноща работят с ъглошлайфите. Поляка трябва да остане гладен за да се нахрани някой богат украинец - изкупчия.D.Y.F-091066
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеbota156, не се излагай, Матеев беше народен човек едно време, сега защо е в тази анти секта не знам. И какви глупости пише човеконенавистнически..непонятно. Те до вчера разпъваха килимите пред руските олигарси. Русия я хванаха евтино и много бавно - откачените украинци тръгнаха да оставят без доход тези които се отцепиха, и за тях стана въпрос на живот или смърт да излязат от Украйна. Когато собствената ти държава иска да те убие избор нямаш. Те потърсиха Русия да ги защити защото са руснаци и тя каза - да не само да се изпъчи, ако някъде искат да уморят българи затова че са българи ти какво ще направиш ? И така загубиха територии. Едно дете, момченце от Украйна го питат - ще си ги върнем ли и то казва че според него не, просто не е трябвало да ги губим. И всички си мислят че това е срещу Русия, но то е много повече и срещу Украйна.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
bota156, не се излагай, Матеев беше народен човек едно време, сега защо е в тази анти секта не знам. И какви глупости пише човеконенавистнически..непонятно. Те до вчера разпъваха килимите пред руските олигарси. Русия я хванаха евтино и много бавно - откачените украинци тръгнаха да оставят без доход тези които се отцепиха, и за тях стана въпрос на живот или смърт да излязат от Украйна. Когато собствената ти държава иска да те убие избор нямаш. Те потърсиха Русия да ги защити защото са руснаци и тя каза - да не само да се изпъчи, ако някъде искат да уморят българи затова че са българи ти какво ще направиш ? И така загубиха територии. Едно дете, момченце от Украйна го питат - ще си ги върнем ли и то казва че според него не, просто не е трябвало да ги губим. И всички си мислят че това е срещу Русия, но то е много повече и срещу Украйна.D.Y.F-091066
- 1 like
Коментар
Коментар