IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Тези и Кисинджър ли ще го убиват, много са изперкали, ужас.
    D.Y.F-091066

    Коментар


    • Първоначално изпратено от neon7 Разгледай мнение
      СБЖ изисква от властта защита на българските граждани от списъка за ликвидиране на „Миротворец”

      Съюзът на българските журналисти (СБЖ) призова българските власти и компетентните органи да защитят българските граждани, включени в черния списък за ликвидиране на украинския сайт „Миротворец“..
      Само дето няма списък за ликвидиране... има криминален списък. Нооо ще се радвам да покажете списъка за ликвидиране, щом казвате че е истина. Чакаме, трябва да ви е лесно.

      Коментар


      • СБЖ изисква от властта защита на българските граждани от списъка за ликвидиране на „Миротворец”

        Съюзът на българските журналисти (СБЖ) призова българските власти и компетентните органи да защитят българските граждани, включени в черния списък за ликвидиране на украинския сайт „Миротворец“. Ето пълният текст на позицията на СБЖ, публикувана на сайта на съюза:

        Пред европейските институции трябва да бъде поставен въпросът за съществуването в страна, окуражавана за членство в ЕС, на сайт, който разгласява лични данни, нарушава базисни правни норми в ЕС и застрашава правата и сигурността на много хора, включително и европейски граждани.

        През последните дни сред колегията основателно нараства възмущението и тревогата от разгласената вест, че печално известният украински сайт „Миротворец” е включил наскоро в списъка си с „врагове на Украйна” още една българска гражданка и журналистка – Диляна Гайтанджиева, удостоена през 2013 г. със „Златно перо” на СБЖ за свои международни журналистически разследвания. „Миротворец” я клейми за нейни разследвания, свързани с Украйна.

        Напомняме, че в зловещата листа на „Миротворец” от 2018 г. фигурират и още български журналисти, нарочени за разправа заради своята професионална работа – като Велиана Христова, член на УС на СБЖ, Велислава Дърева, Елена Йончева, Христо Георгиев, Румен Петков и други. Там са включени и други български граждани – анализатори, учени, политици. Сред тях са Валентин Вацев, Ваня Добрева, Волен Сидеров, проф. Иво Христов и други.

        На същия фамозен сайт могат да се открият и данните на многобройни журналисти, хора на изкуството, политици, обществени дейци и дори държавни ръководители от много страни. Включително такива, като рок-легендата Роджър Уотърс, председателката на „Амнести Интернешънъл” Агнес Каламард, хърватският президент Зоран Миланович, та дори и гуруто на американската дипломация Хенри Кисинджър.

        Въпреки многобройните настоявания от страна на структури на ООН, ОССЕ, Европейския парламент и други международни организации сайтът „Миротворец”, който незаконно разпространява лични данни на хиляди нарочени хора, да бъде спрян от украинските власти, той продължава да функционира.

        Сайтът „Миротворец” е създаден през 2014 г. по инициатива на тогавашния нещатен сътрудник на министъра на вътрешните работи на Украйна Антон Герашченко, който по-късно става зам.-министър в украинското МВР, оставайки на този пост до 2021 г. Сайтът се обявява за „интернет представителство на Центъра за изследвания на престъпления против основите на националната сигурност на Украйна, мира и сигурността на гражданите”.

        „Миротворец” нашумява през 2015 г., когато украинският опозиционен журналист Олес Бузина и украинският опозиционен политик Олег Калашников, включени с лични данни в списъка на сайта, са убити при атентати. По-късно жертви на покушения стават и други хора от листата. Сред най-скорошните случаи са убийствата край Москва и в Санкт-Петербург на също развивалите медийна дейност руснаци Дария Дугина и Владлен Татарски. След смъртта им върху техните снимки в „Миротворец” се появява диагонален надпис в червено: „Ликвидиран”. Разделът със списъка на хора на този сайт носи многозначителното наименование „Чистилище”.

        От създаването му до средата на май 2016 г. „Миротворец” сочи като свои партньори украинското МВР, СБУ (Служба за сигурност на Украйна) и други официални силови структури. Това се променя, след като в началото на май 2016 г. сайтът публикува личните данни на много журналисти от големи световни медии като АФП, Ройтерс, ВВС, „Ал-Джазира” и др. След острата международна реакция, структурата по правата на човека към Върховната рада се обявява за закриването на „Миротворец” и той наистина е спрян. Но само за броени дни. После отново възобновява работата си, която продължава и до днес – вече без да сочи като свои партньори МВР или СБУ. Но пък има раздел, предоставящ специален достъп за спеслужбите на Украйна и за чуждестранни спецслужби.

        Съюзът на българските журналисти настоява българското правителство и компетентните органи да информират обществеността у нас какво е предприето, за да бъдат защитени правата и сигурността на българските граждани, сред тях и журналисти, включени в списъка на „Миротворец” и изложени на повишен риск чрез разгласяване на личните им данни. Изискваме властта да гарантира защитата им.

        Настояваме и за информация повдиган ли е този въпрос при българо-украинските контакти на работно, на високо и на най-високо ниво, а ако не е повдиган – защо не е и кога ще бъде сторено това.

        Апелираме към Комисията по култура и медии в Народното събрание спешно да излезе с позиция относно казуса с включване на български журналисти в чуждестранен списък със заплашващо правата и сигурността им внушение.

        Също така СБЖ настоява българските представители в структурите на Европейския съюз да поставят най-решително въпроса за съществуването на сайта „Миротворец” в държава, окуражавана в стремежа ѝ за бъдещо членство в ЕС. Чрез списъка си този сайт нарушава базисни правни норми в ЕС и застрашава правата и сигурността на много хора, включително и европейски граждани.

        Снежана Тодорова,

        председател на УС на СБЖ

        Коментар


        • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

          Неочно, защо така редактирате Конституцията на България? М, умишлено май, след като станахте за смях?

          Чл. 39. (1) Bceĸи имa пpaвo дa изpaзявa мнeниe и дa гo paзпpocтpaнявa чpeз cлoвo – пиcмeнo или ycтнo, чpeз звyĸ, изoбpaжeниe или пo дpyг нaчин.
          (2) Toвa пpaвo нe мoжe дa ce изпoлзвa зa нaĸъpнявaнe нa пpaвaтa и дoбpoтo имe нa дpyгигo и зa пpизoвaвaнe ĸъм нacилcтвeнa пpoмянa нa ĸoнcтитyциoннo ycтaнoвeния peд, ĸъм извъpшвaнe нa пpecтъплeния, ĸъм paзпaлвaнe нa вpaждa или ĸъм нacилиe нaд личнocттa.
          Пишман юристче , май ти ставаш за смях ! Хайде сега да обясниш, къде са нарушенията на Диляна и другите ?!

          Коментар


          • Първоначално изпратено от neon7 Разгледай мнение
            [B]На нашите заклети евроатлантици ще напомня, че едни техни предци също толкова ентусиазирано са подкрепяли Третия Райх и са настоявали България да бъде верен съюзник на Райха. Вярвали са,...
            Я да погледнем документа



            Ц ц ц, ама вярно сте прав, ух баси автогола...



            Коментар


            • Първоначално изпратено от Сибирския Бръснар Разгледай мнение

              А кой определя кое действие е ''престъпление против мира'' , бе барбаляк ??..!
              Гуглете за МНС, конвенции, резолюции, белким научите отговорите

              Коментар


              • На нашите заклети евроатлантици ще напомня, че едни техни предци също толкова ентусиазирано са подкрепяли Третия Райх и са настоявали България да бъде верен съюзник на Райха. Вярвали са, че Германия е непобедима и ще смачка бързо СССР, а България ще успее да чопне нещо от баницата покрай разпарчетосването на света. Българските фабрики са работили на макс за обслужването на немската армия с платове, тютюн и прочие, а българските селяни са пращали стоката си за изхранване на немската армия.

                В резултат на това ибрикчийство, България след войната губи територии и само заради намесата на СССР не е оставена наполовина на територията си. Но националната катастрофа е факт. А тези, взели решенията за нея, са съдени от Народния съд /какъвто впрочем е имало във всички държави в Европа, само във Франция са убити над 9000 човека, сътрудничели на нацистите/. След това България удобно забравя чий съюзник е била и какъв е моралния й товар за това. В резултат на включването ни във войната, София, Враца и други български градове са бомбардирани от сегашните ни верни съюзници САЩ и Великобритания. Хиляди са жертвите, а разрушенията - огромни. Днес евроатлантиците - гъзомийници /все пак да преведа на български думата ибрикчии/, направиха паметник на тези, които с бомбите си убиваха българи, жени, деца, старци и цивилни.


                Затова да ви напомня - ИСТОРИЯТА СЕ ПИШЕ ОТ ПОБЕДИТЕЛИТЕ. На 100 % ли сте сигурни, че САЩ ще спечелят тази война? А? Сигурни ли сте, че Зеленски ще превземе Кремъл? Сигурни ли сте, че ще остане мазно петно от Вас, ако обявим война на Русия?


                В тази война аз ПОДКРЕПЯМ РУСИЯ срещу КОЛЕКТИВНИЯ ЗАПАД! Защото избирам страната, която ни освободи от турско робство, страната, която приюти стотици хиляди българи, бягащи от кланетата в Османската империя, страната, в която се говори на близък на нашия език и е също православна. Избирам консерватизма пред либерастията. Избирам света на духовното, на семейството, на отговорността, на вярата пред този на прайдовете, щастливите кокошки, на управлението на специалистка по женски органи на Европейския съюз, на еднополови бракове и смяна на полове от деца.

                И да Ви попитам, евроатлантици - И КО ПРАЙМ, КОГАТО РУСИЯ ПОБЕДИ? Ще минете на партизанска война? Ще се съпротивлявате, като направите мощен прайд на жълтите павета? Ще се преориентирате, като посрещнете руснаците на Дунава с хляб и сол /на бас, че няма да можем да се врЕдим от Вас/?

                А историята ПРИНАДЛЕЖИ на ПОБЕДИТЕЛИТЕ.

                Елена Гунчева

                Коментар


                • Първоначално изпратено от neon7 Разгледай мнение




                  КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

                  Чл. 5. (1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да и противоречат.
                  (2) Разпоредбите на Конституцията имат непосредствено действие.

                  Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.


                  ...
                  Неочно, защо така редактирате Конституцията на България? М, умишлено май, след като станахте за смях?

                  Чл. 39. (1) Bceĸи имa пpaвo дa изpaзявa мнeниe и дa гo paзпpocтpaнявa чpeз cлoвo – пиcмeнo или ycтнo, чpeз звyĸ, изoбpaжeниe или пo дpyг нaчин.
                  (2) Toвa пpaвo нe мoжe дa ce изпoлзвa зa нaĸъpнявaнe нa пpaвaтa и дoбpoтo имe нa дpyгигo и зa пpизoвaвaнe ĸъм нacилcтвeнa пpoмянa нa ĸoнcтитyциoннo ycтaнoвeния peд, ĸъм извъpшвaнe нa пpecтъплeния, ĸъм paзпaлвaнe нa вpaждa или ĸъм нacилиe нaд личнocттa.
                  Last edited by satz; 17.07.2023, 14:55.

                  Коментар


                  • Pyramid..

                    Тоя не може да оправи 50 кошера , спряха му измамните пари по еврофондове и местни далаверки и се застоя пред клвиатурата да решава проблемите на Путин

                    Боже , боже ... нерде Ямбол , нерде Стамбул..
                    Пиши му да седи на сянка и да пие вОда , не бира в тия жеги , ако иска да види ПОБЕДАТА на НЕПОБЕДИМАЯ РУСС

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                      Тя, и не само тя, подлежат на наказание според
                      Българския Наказателен Кодекс



                      КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

                      Чл. 5. (1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да и противоречат.
                      (2) Разпоредбите на Конституцията имат непосредствено действие.

                      Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.

                      Чл. 40. (1) Печатът и другите средства за масова информация са свободни и не подлежат на цензура.
                      (2) Спирането и конфискацията на печатно издание или на друг носител на информация се допускат само въз основа на акт на съдебната власт, когато се накърняват добрите нрави или се съдържат призиви за насилствена промяна на конституционно установения ред, за извършване на престъпление или за насилие над личността. Ако в срок от 24 часа не последва конфискация, спирането преустановява действието си.


                      Коментар


                      • "Украинская тактика работает" | Гиркин об успехах ВСУ под Бахмутом и в Запорожской области


                        Гиркин се жалва, че украинската тактика работи и е много ефективна. В общия случай тактиката се състои в следното:
                        1. С ракети Хаймърс ВСУ извършва автоматично миниране на големи площи с противопехотни и противотанкови мини
                        2. Минират се пътищата за отстъпление или за снабдяване на войските от първата линия
                        3. Това води до прекратяване на снабдяването с храна и боеприпаси, както и до невъзможност за пристигане на нови попълнения на личния състав
                        4. След това се прави интензивно обстрелване на окопи, хора и техника и въобще на всичко от първата линия, което мърда или което е все още живо
                        5. Украинците изолзват високоточни снаряди и ракети, така че тоталното изтребление, което го правят, е много ефективно
                        7. След като изтребят всичко живо пристига пехотата и заема довчерашните позиции на вече избитите руснаци
                        8. И това се повтаря всеки ден, ден след ден, и с ужасяваща последователност се превземат нови и нови територии - по няколкостотин метра или километър на ден, но сигурно и надеждно и най-вече без жертви, като това обаче води до пълното изтребление на живата сила и техниката на орките
                        9. Тази тактика се прилага на Донбаския и на Запорожкия фронт и е много ефективна
                        10. Това си го признава самият Гиркин и според него руснаците са в невъзможност да направят каквото и да било противодействие на тази успешна тактика

                        Въобще ВСУ в момента прилага тактиката не на бързото освобождаване на големи площи, а на тоталното изтребление на орки и техника. Високоточни снаряди и ракети имат в изобилие и могат да си го позволят този лукс. Ежедневно избиват от 500 до 1000 орки, като в същото време жертвите от страна на ВСУ са минимални. С тези темпове на изтребление на орки до няколко месеца няма да остане жив руснак да защитава фронтовата линия.

                        И най-важното - ВСУ полага големи усилия, при това успешни, за да отреже всички пътища за снабдяване, както и всички пътища за отстъпление. Тоест за нещастните орки остават само 2 алтернативи - да се предадат или да умрат. Дето се казва - честно и почтено им е дадено ПРАВОТО НА ИЗБОР.
                        Last edited by Mateev; 17.07.2023, 14:57.

                        Коментар


                        • Осколките на зенитните ракети когато поразяват цел се подписват върху ламарината, може по формата на дупки да се намери коя точно с какъв серион номер е била ракетата, кой е произвел тази ракета, в кой склад е била доставена. Намерят ли се парчета от самолета по тях може да се стигне до закодирания по този начин номер и всички неща стават ясни.
                          D.Y.F-091066

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                            Тя, и не само тя, подлежат на наказание според
                            Българския Наказателен Кодекс

                            Чл. 419а. (Нов - ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.05.2011 г.) (1) Който по какъвто и да е начин оправдава, отрича или грубо омаловажава извършено престъпление против мира и човечеството и с това създаде опасност да се упражни насилие или да се създаде омраза срещу отделни лица или групи от хора, обединени по раса, цвят на кожата, религия, произход, национална или етническа принадлежност, се наказва с лишаване от свобода от една до пет години.
                            (2) Който подбужда другиго към престъпление по ал. 1, се наказва с лишаване от свобода до една година.
                            Прочети още на: Наказателен кодекс | Puls.bg - https://www.puls.bg/reference/legisl...ion_26_83.html
                            А кой определя кое действие е ''престъпление против мира'' , бе барбаляк ?? За мен , нейните действия са напълно в синхрон с хуманизма , човечноста и борбата срещу войната .
                            Твоите писания и празнодумства са подвластни на чл. 419а .

                            По всяка дума и запетайка от члена Хубаво го разгледай от близо . Сложи очилата и го прочети . Точно ти и подобните на теб създавате омраза срещу един цял народ и то в ущръб на Българския Народ !!!
                            Last edited by Сибирския Бръснар; 17.07.2023, 14:41.

                            Коментар


                            • Mateev, ти ако знаеш колко са много в ЕС, всички. Въобще нищо не искат да им дават на украинците, не могат да ги траят.
                              D.Y.F-091066

                              Коментар


                              • Коментар

                                Working...
                                X