Първоначално изпратено от mirodes
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Всеки човек живее според чергата си. Като му е скъпа дадена стока или услуга, ами да намали нейното потребление. Негово задължение е да се вмести в стандарта на живот, който може да си го позволи.
Най-тъпото нещо е да се критикуват цените на каквото и да било. Ами това си е пазарна икономика и тя е направила такива цените, а не правителството или извънземните. Баланс на търсене и предлагане - какво неясно има в това?
Ако някой много се жалва, че това ми е скъпо, онова ми е скъпо, и после да започне да си търси виновник защо е толкова скъпо - ами вината си е в него самия. Щом е некадърен и не може да си осигури подобаващите доходи, всичко ще му изглежда скъпо. Как обаче други хора успяват да си осигурят доходи и да не им е скъпо?
Любовта към отминалите времена е присъща само и единствено на некадърниците, защото те не са успели да се адаптират към новите дадености. В същото време виждат как някои успяват, а те не, и това ги кара да се пръснат от завист и да сипят злоба наляво и надясно. Нищо ново под слънцето .....Некадърност и невежество в изобилие и нищо повече.
ПП: Аз не мога да си сваля разходите за ток под 2000 лв., разходите за вода под 200 лв. и въобще не мога да сваля средномесечните ми разходи под 20 000 лв. Да ме е чул някой да се оплаквам, че всичко е скъпо?
1 кг кайма е 10 лв.Ама копейките нарочно представят ситуацията в България много зле.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Всеки човек живее според чергата си. Като му е скъпа дадена стока или услуга, ами да намали нейното потребление. Негово задължение е да се вмести в стандарта на живот, който може да си го позволи.
Най-тъпото нещо е да се критикуват цените на каквото и да било. Ами това си е пазарна икономика и тя е направила такива цените, а не правителството или извънземните. Баланс на търсене и предлагане - какво неясно има в това?
Ако някой много се жалва, че това ми е скъпо, онова ми е скъпо, и после да започне да си търси виновник защо е толкова скъпо - ами вината си е в него самия. Щом е некадърен и не може да си осигури подобаващите доходи, всичко ще му изглежда скъпо. Как обаче други хора успяват да си осигурят доходи и да не им е скъпо?
Любовта към отминалите времена е присъща само и единствено на некадърниците, защото те не са успели да се адаптират към новите дадености. В същото време виждат как някои успяват, а те не, и това ги кара да се пръснат от завист и да сипят злоба наляво и надясно. Нищо ново под слънцето .....Некадърност и невежество в изобилие и нищо повече.
ПП: Аз не мога да си сваля разходите за ток под 2000 лв., разходите за вода под 200 лв. и въобще не мога да сваля средномесечните ми разходи под 20 000 лв. Да ме е чул някой да се оплаквам, че всичко е скъпо?
Коментар
-
Злоба, злоба и пак злоба. Аз го познавам отблизо и съм наясно колко ограничени са неговите интелектуални способности. Та той българския правопис не можа да научи, а ти искаш и нещо повече. Единственото, което той го има в изобилие, е манията за величие. Дънинг и Крюгер са го казали и доказали - колкото по-прост, толкова по-самоуверен и по-самовъзвеличаващ се.
Представяш ли си - писал мейл на Илон Мъск, в който му обяснява колко са прости неговите инженери и как не са се сетили да пробият една дупка в акумулаторите на електрическите коли. Или пък пъхнал две тръбички една в друга и си е въобразил, че това ще му отвори 300 милиарда европазар. И идва да предлага "изобретението си" на моите директори, които естествено са изпопадали под масата от смях. Или пък си е въобразил, че той е единственият световен гений, който притежава технологии за добив на шистов газ, и се подиграва на всички добивни компании, че не знаят как се вади газа изпод земята. Въобще фирми, направили милиони и милиарди, и идва при тях някакъв беден и провален в живота цървул, за да ги учи как се прави бизнес, ама на развален български език и правопис, защото явно образованието му е приключило някъде между 2-ри или 3-ти клас..
С такъв човек не може да се спори. Просто го игнорираш и отсвирваш, а после зад гърба му се насираш от смях.Last edited by mirodes; 30.11.2024, 20:03.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
хахахаха, както обикновено глупости, сигурно си се явил на конкурс кой е по-по-най глупав и така като гледам си го спечелил. Може и да ти повярвам, ама надали
А газът струва по 1,2 лв литъра.Средно по 8 л на 100 км колко прави бе дебил?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеЗа цената на тока в Германия благодари на комсомолката меркел и германските зелено-червени тикви, които спряха атомните централи.
А да ти обяснявам нещо за цените по света и у нас, преди и сега -
няма смисъл, няма да разбереш.
Но все пак попитай някой батко да ти обясни какво е "себестойност" и т.п.
Коментар
-
Злоба, злоба и пак злоба. Аз го познавам отблизо и съм наясно колко ограничени са неговите интелектуални способности. Та той българския правопис не можа да научи, а ти искаш и нещо повече. Единственото, което той го има в изобилие, е манията за величие. Дънинг и Крюгер са го казали и доказали - колкото по-прост, толкова по-самоуверен и по-самовъзвеличаващ се.
Представяш ли си - писал мейл на Илон Мъск, в който му обяснява колко са прости неговите инженери и как не са се сетили да пробият една дупка в акумулаторите на електрическите коли. Или пък пъхнал две тръбички една в друга и си е въобразил, че това ще му отвори 300 милиарда европазар. И идва да предлага "изобретението си" на моите директори, които естествено са изпопадали под масата от смях. Или пък си е въобразил, че той е единственият световен гений, който притежава технологии за добив на шистов газ, и се подиграва на всички добивни компании, че не знаят как се вади газа изпод земята. Въобще фирми, направили милиони и милиарди, и идва при тях някакъв беден и провален в живота цървул, за да ги учи как се прави бизнес, ама на развален български език и правопис, защото явно образованието му е приключило някъде между 2-ри или 3-ти клас..
С такъв човек не може да се спори. Просто го игнорираш и отсвирваш, а после зад гърба му се насираш от смях.Last edited by Pyramid; 30.11.2024, 19:55.
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеплащах 2022г 20 цента за ток, сега за същия този киловат плащам 35,6 цента- същия киловат за да си стопля същото количество вода или за да стопля стаята- един киловат преди и сега пак един киловат дали са равни?? Ако са равни защо плащам повече-
същото се отнася и за бг- вдигат ви водата на всеки 6 месеца, но вие ръкопляскате и викате- аферим, да жувей жувей високия бвп. Ама ти пак ползуваш 5 кубика на месец. само че при комунизма струваше 2 стотинки, а сега във варна вода+ канал са мисля над 5лв- същата вода, същия канал- да взема и аз ли да викам да жувей високия бвп
А да ти обяснявам нещо за цените по света и у нас, преди и сега -
няма смисъл, няма да разбереш.
Но все пак попитай някой батко да ти обясни какво е "себестойност" и т.п.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениехахахаха, както обикновено глупости, сигурно си се явил на конкурс кой е по-по-най глупав и така като гледам си го спечелил. Може и да ти повярвам, ама надали
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Старшинка колко бяха заплатите през 2006г и колко са сега 5 пъти по-високи. БВП на човек от населението също е в пъти по-висок.
Това че ти живееш в някакъв измислен свят, не означава, че животът на хората в България не е по-добър.Ти не си критерий за абсолютно нищо.
С такъв човек не може да се спори. Просто го игнорираш и отсвирваш, а после зад гърба му се насираш от смях.
- 1 like
Коментар
-
Дреме ми колко плаща копейка като теб.Става въпрос за България. Октомври месец платих общо 100 лв за ток и вода за четиричленно семейство в 140 кв.м жилище, с по 4 климатика и телевизора. Зимата естествено е повече, ама няма да е над 200 лв.При средна заплата от 2000 лв,т.е 4000 лв в домакинство това е съответно 2.5 и 5 процента от доходите.Колата ми е на газ и плащам по 9 лв за 100 км преход.
Пък ти си плямпай глупости колко скъпо било.
- 1 like
Коментар
-
Дреме ми колко плаща копейка като теб.Става въпрос за България. Октомври месец платих общо 100 лв за ток и вода за четиричленно семейство в 140 кв.м жилище, с по 4 климатика и телевизора. Зимата естествено е повече, ама няма да е над 200 лв.При средна заплата от 2000 лв,т.е 4000 лв в домакинство това е съответно 2.5 и 5 процента от доходите.Колата ми е на газ и плащам по 9 лв за 100 км преход.
Пък ти си плямпай глупости колко скъпо било.
- 2 Харесвания
Коментар
-
mirodes, те украинците и те като теб и по малко биха плащали, ходят си там с бълхите, дървениците, по кокошите яйца от Окрадена снимали подскачат кукушинки им викаха едно време на село. Не ви трябва да се къпете вода, кожата се изтрива и отънява. Аз се чудя що толко се харесвате, а то сигурно се и надушвате. Така е, въобще не ти трябва вода.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
А е марикон, колко киловата ток/ например/ е произвеждала бг и колко е консумирала. Долу пирамидата ти го е написал ясно пишеш едни нулички и вдигаш бвп- плащах 2022г 20 цента за ток, сега за същия този киловат плащам 35,6 цента- същия киловат за да си стопля същото количество вода или за да стопля стаята- един киловат преди и сега пак един киловат дали са равни?? Ако са равни защо плащам повече- същото се отнася и за бг- вдигат ви водата на всеки 6 месеца, но вие ръкопляскате и викате- аферим, да жувей жувей високия бвп. Ама ти пак ползуваш 5 кубика на месец. само че при комунизма струваше 2 стотинки, а сега във варна вода+ канал са мисля над 5лв- същата вода, същия канал- да взема и аз ли да викам да жувей високия бвп
Пък ти си плямпай глупости колко скъпо било.Last edited by mirodes; 30.11.2024, 18:57.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар