Първоначално изпратено от pinoccio
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Абе ти още малко, и за смяната на сезоните и за деня и нощта ще обвиниш "руското влияние". Надценяваш (тях) и подценяваш способностите на родния паразит. Успокой се бе, човек. Пий една студена, пък се кротвай: И други фактори има.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Агро Разгледай мнениеВъобще не отговаряш на въпроса ми. Не те питам защо си напуснал България. Всичко което описваш се дължи на руското влияние през половината век след 44-та г. И манталитета на поколението расло тогава, но това е друга тема. Не ми стана ясно защо не замина за най-богата държава в света, която толкова хвалиш! На този въпрос ми отговори.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Агро Разгледай мнение
Въобще не отговаряш на въпроса ми. Не те питам защо си напуснал България. Всичко което описваш се дължи на руското влияние през половината век след 44-та г. И манталитета на поколението расло тогава, но това е друга тема. Не ми стана ясно защо не замина за най-богата държава в света, която толкова хвалиш! На този въпрос ми отговори.
Между временно ми се обадиха да ходя да работя в англия, имаше някаква българка там която работеше във фирма за временна заетост- мисля че в бг няма такива фирми. Предложи ми с около 1 евро повече от това което вземах тук. Мислих малко и се отказах, може би сгреших, не мога да кажа точно. Просто работата която ми предложи не ми хареса.
Нямам нищо против да работя в русия, в северна корея, япония или говедария. Ако ми се бяха обадили от русия бих заминал за там, но.......Мястото където работя, не оказва влияние върху моите възгледи.
- 3 Харесвания
Коментар
-
mitko2848, въобще не се дължи на миналото, дължи се на това което дойде и още не е дошло както трябва, както може. Тук не се краде като на Запад, тук са като агънца.D.Y.F-091066
- 1 like
Коментар
-
v_tin, а то в България почти не се краде, при нас още са изостанали и не знаят как, ти не знаеш на Запад как се краде защото е направено така че да не може да го видиш. Тук крадат и се вижда всичко и от всички, както казваха държавата да е прозрачна, а там не си вижда нищо. Сега стана ясно че тези техните на върха само гледат да крадат, нямат време за друго..само крадат. А там 90-та година беше още много скъпо като за техния стандарт, с 3 деца купили една нормална къща нищо особенно и изгледи за изплащане със заплати няма - той с юридическо образование, тя счетоводител със сравнително големи заплати. Една къща и вече цял живот си под вода, а тези които крадат за тях тези неща не са проблем въобще. Най леката категория подземен свят бяха със застрахователните измами, но те като пионерчета.D.Y.F-091066
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
Може ли аз да отговоря- защо избягах от бг- защото там се краде от всеки и от всичко. Работих в една фирма когато въведоха втората пенсия. По него време беше по добре да работиш в нея фирма отколкото да си депутат. Стигал съм 3000лв заплата- това е 2001-2003г- сам можеш да погледнеш заплатите по него време какви бяха. Всеки месец на 5-6 число се получаваха заплатите- никой никога не каза малки са. Само че ми се наложи да сменя пенсионния фонд и попитах какви пари имам- отговора ме шокира- около 150-200лв. Оказа се че са ме водили чистачка, някакъв бачкер, че съм напускал и пак съм се връщал. И най интересното е че са ме водили на работа по 2-4 часа на ден, понякога по 2-3 дни в месеца.
Друг случай- отидох в болницата във варна- давам си картата и чакам- жената гледа картата, гледа компютъра, гледа мен, това се повтаря поне 3-4 пъти. Казва дай си личната карта- и нея гледа, пак се повтаря горното. Аз съответно питам - какво става, тя ми отговаря че съм болен в някаква болница в ихтиман/ къде се намира представа си нямам/ и съм вече там 3-4 дни.
Има още неща- управията/ по скоро липсата и/ в бг, пътища, това че непрекъснато те гледат в ръцете, корупцията на полицаите, набиха дядката и му откраднаха парите, полицията не направи нищо, непрекъснатите вдигания на разни неща- например банкови такси. Всичко това ме натоварваше и затова се махнах. Отчитам че е трябвало да отида в друга държава- австрия е по добре или поне в друг град- регенсбург например би било по добре/ обичам водата и имам лодка, но искам по голяма/, но вече съм на 60 и няма за кога. Остават ми още 5 години и няколко месеца и се прибираме в бг. Дотогава с парите които съм спестил от германия ще си построя къщата- демек ще бъда инвеститор
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
Може ли аз да отговоря- защо избягах от бг- защото там се краде от всеки и от всичко. Работих в една фирма когато въведоха втората пенсия. По него време беше по добре да работиш в нея фирма отколкото да си депутат. Стигал съм 3000лв заплата- това е 2001-2003г- сам можеш да погледнеш заплатите по него време какви бяха. Всеки месец на 5-6 число се получаваха заплатите- никой никога не каза малки са. Само че ми се наложи да сменя пенсионния фонд и попитах какви пари имам- отговора ме шокира- около 150-200лв. Оказа се че са ме водили чистачка, някакъв бачкер, че съм напускал и пак съм се връщал. И най интересното е че са ме водили на работа по 2-4 часа на ден, понякога по 2-3 дни в месеца.
Друг случай- отидох в болницата във варна- давам си картата и чакам- жената гледа картата, гледа компютъра, гледа мен, това се повтаря поне 3-4 пъти. Казва дай си личната карта- и нея гледа, пак се повтаря горното. Аз съответно питам - какво става, тя ми отговаря че съм болен в някаква болница в ихтиман/ къде се намира представа си нямам/ и съм вече там 3-4 дни.
Има още неща- управията/ по скоро липсата и/ в бг, пътища, това че непрекъснато те гледат в ръцете, корупцията на полицаите, набиха дядката и му откраднаха парите, полицията не направи нищо, непрекъснатите вдигания на разни неща- например банкови такси. Всичко това ме натоварваше и затова се махнах. Отчитам че е трябвало да отида в друга държава- австрия е по добре или поне в друг град- регенсбург например би било по добре/ обичам водата и имам лодка, но искам по голяма/, но вече съм на 60 и няма за кога. Остават ми още 5 години и няколко месеца и се прибираме в бг. Дотогава с парите които съм спестил от германия ще си построя къщата- демек ще бъда инвеститор
- 6 Харесвания
Коментар
-
-
Първоначално изпратено от Агро Разгледай мнение
Същите са, че и по-зле. Просто наблюдавай накъде е човекопотока. Защо афганистанци, сирийци и прочие не бягат към Русия, най-богата държава в света? Да не говорим за останалите по-нормални хора. Това че има една прослойка от руското общество, която живее добре нищо не означава. Това го има и в най-пропадналото село в коя да е точка на света.
От друга страна отговори защо толкова много руснаци с пари бягат от блатото? С много пари би могъл да живееш добре където и да е, дори и в русия. Но въпреки това бягат!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Чаадаев живее в 19-ти век и пише за тогава. Може и да е бил прав за тогава. Господ обаче, подпомага явяването на всяко следващо поколение двуноги. Кой ти гарантира, че нещата са същите и днес?
От друга страна отговори защо толкова много руснаци с пари бягат от блатото? С много пари би могъл да живееш добре където и да е, дори и в русия. Но въпреки това бягат!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Украинские резервы, брошенные на защиту Угледара, дезертировали не доехав до линии фронта
На Угледарском направлении украинские подразделения сталкиваются с серьезными проблемами. Войска территориальной обороны, направленные для поддержки 72-й бригады ВСУ, массово отказываются выполнять поставленные задачи. По информации военного корреспондента Юлии Кириенко-Мериновой, 123-я ТРО Украины была отправлена в район Угледара для усиления позиций украинских войск, однако практически вся пехота либо ушла в самовольное оставление части (СЗЧ), либо открыто отказалась выполнять боевые приказы.
Такая ситуация оказалась критической для командира батальона 123-й ТРО. Как сообщается, осознав, что его подразделение фактически дезертировало, офицер совершил самоубийство, опасаясь последствий и уголовного преследования за невыполнение боевых задач.
Следует отметить, что противник уже признал утрату контроля над Угледаром.
Подробнее на: https://avia.pro/news/ukrainskie-rez...o-linii-fronta
Гешева: WP освети факта, че Израел е крил и манипулирал данните за пораженията, нанесени от иранския ракетен поздрав (kritichno.bg), не разрешава сайта да се копира статията, иначе има неща които няма да се харесат определено на барби
Коментар
-
Северная Корея передает России около 3 миллионов снарядов в год
Северная Корея поставляет в Россию порядка 3 млн снарядов в год, это половина всех боеприпасов, которые российская армия использует на войне в Украине, сообщили The Times источники в западной разведке.
По их данным, несмотря на плохое качество боеприпасов из КНДР, их общее количество позволило российским войскам утолить «снарядный голод» и добиться успехов на фронте, таких, как захват Угледара.
Глава украинской разведки Кирилл Буданов заявлял, что поставки снарядов из КНДР склоняют чашу весов в пользу России. «Наша самая большая проблема из всех этих союзников России — это Северная Корея. Потому что с тем объемом военной продукции, который они поставляют, они фактически влияют на интенсивность боевых действий», — говорил он.
В конце июня The Washington Post писал, что Северная Корея поставила в Россию около 1,6 млн артиллерийских снарядов с августа прошлого года по январь 2024 года.
https://t.me/moscowtimes_ru/26270
Прага не смогла реализовать планы по поставкам Киеву большого количества артиллерийских боеприпасов. Как сообщает чешское издание iRozhlas, обещанный миллион снарядов превратился в 500 тысяч.
При этом до конца года ВСУ получат лишь треть от этого количества. Издание напоминает, что чешская инициатива постепенно сокращалась с одного миллиона боеприпасов до 800 тысяч, и теперь максимально достижимой цифрой стало 500 тысяч снарядов.
Издание подчеркивает, что инициативу Праги по поиску и закупкам боеприпасов калибра 155 мм за пределами ЕС поддержали 15 стран. Однако они не смогли собрать достаточного количества денег для оплаты столь масштабных поставок. Кроме того, в некоторых странах Россия смогла опередить Чехию и перекупить снаряды.
Кроме того, определенная часть поставленных Прагой снарядов оказались бракованными и в результате применения наносили урон не российским войскам, а украинским расчетам орудий. Как утверждает iRozhlas, новый посол Украины в Чехии Василий Зварич ведет переговоры с чешским оборонным ведомством о расширении инициативы, но пока перспективы увеличения поставок снарядов неясны.
Впрочем, благодаря усилиям США и других союзников, выделивших новые пакеты военной помощи, снарядного голода у ВСУ на фронте пока не наблюдается. Поставки артиллерийских боеприпасов со стороны стран НАТО пока продолжаются.
https://topcor.ru/52174-obem-postavo...sja-vdvoe.html
КНДР поставляет России 3 миллиона снарядов в год. Из-за этого ВСУ просрали Угледар: снарядов не хватило.
Всей Европой не наскребли Украине 500 тысяч снарядов за год. Но снарядов хватает, потому что США помогают. Однако Угледар все равно просрали.
До Северной Кореи главным союзником России против Украины считался Иран, потому что он поставлял беспилотники, а потом и ракеты. Кстати, КНДР ракеты тоже поставляет. Но по Угледару ими не били - хватило и снарядов, чугуниевых планеров и "Солнцепека" впридачу. А Ирану вполне хватило оставшихся ракет, чтобы красиво набросить по Израилю.
Получается, общая моШШ "оборонки" России+Ирана+КНДР превосходит таковую у НАТО, включая США.
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеThe Hill: Защо руснаците изглеждат толкова доволни въпреки войната в Украйна?
Автор: Владислав Иноземцев, The Hill
Две години и половина след широкомащабното нахлуване на армията им в Украйна, руснаците изглеждат по-слабо засегнати от войната, отколкото през 2022 г.
Нито украинската атака срещу Курск, нито последвалите санкции на Запада предизвикват недоволство сред обикновените граждани или заможното население на най-големите градове в Русия.
Това се оказа изненада за много западни политици и руски дисиденти. Те се осланяха на надеждата жителите на Москва и Санкт Петербург да започнат да недоволстват срещу „военната икономика“, заради изчезването на луксове като западните бутици, неограниченото използване на интернет и дори лесните пътувания през уикенда до европейските столици. Но въпреки че Русия значително се откъсна от Запада - вече може да се стигне до Париж и Берлин само през Истанбул или Доха и е необходим VPN за достъп до „забранени“ уебсайтове - всичко това дразни твърде малко руснаци, за да предизвика обръщане на настроенията.
Как може да се обясни мълчанието в онези руски общности, за които се смяташе, че са възприели западните ценности най-много в цялата страна? Бих предложил доста парадоксален отговор. Москва и други руски метрополии станаха много по-прозапано настроени през последните години, въпреки че Русия изглежда най-отчаяният противник на Запада.
В Москва можем да видим не само огромна концентрация на богатство. 20 процента от всички данъци във федералния бюджет на Русия идват точно от столицата, където се наблюдава и бърза модернизация на инфраструктурата, както и развитие на различни дигитални услуги, които не се срещат почти никъде другаде.
Западните санкции, наложени през 2022 г., доведоха до рязък спад на износа на капитали от Русия. Всички пари, които преди бяха наливани в покупката на луксозни европейски имоти, сега започнаха да се вливат в Москва, Санкт Петербург и техните предградия. От 2021 г. средната цена на апартамент в Москва в долари се е повишила с невероятните 43 процента. Градската управа инвестира огромни средства и усилия за разширяване на транспортните съоръжения и стимулиране на частния бизнес в сектора на услугите, за да отговори на нарастващото търсене.
През последното десетилетие бяха построени 78 нови станции на московското метро — повече, отколкото за предишните 40 години. Транспортната мрежа беше интегрирана в по-широка железопътна система, която напомня на парижкото метро-RER. В момента градът разполага с най-големия автопарк от електрически автобуси в Европа, всички те произведени в Русия, докато речните електрически трамваи укрепват транзитната инфраструктура на Москва.
Въпреки че Visa и MasterCard спряха да оперират в Русия, руснаците продължават да използват системата за незабавни плащания на Централната банка. която позволява незабавно и без комисионна да се прехвърлят пари, използвайки за целта единствено номера на мобилния телефон като идентификатор. Руските големи градове вече изпреварват европейските в използването на плащания с QR код и разпознаване на лица при финансови транзакции, а мобилните данни в Русия остават най-евтините и най-бързите в Европа. Хранителните магазини предлагат същия асортимент от стоки както преди войната, включително френско вино и италиански сладкарски изделия. На всичкото отгоре доставката на храна и стоки до прага на дома от автономни ботове е нещо съвсем обичайно.
Разбира се, последствията от войната се усещат в най-богатите градове в Русия. Например масовата емиграция през 2022 г. и нарастващият брой мобилизирани на военна служба доведе до недостиг на работна ръка. Но както в Москва, така и в Санкт Петербург, броят на мобилизираните не е твърде голям, тъй като местните жители не могат да бъдат съблазнени дори от огромните пари, които се дават на доброволците в армията. Междувременно нарасналото търсене на работна ръка повиши заплатите в цяла Русия.
Освен това предложенията за работа са толкова примамливи през последните месеци, че много руснаци, напуснали страната в началото на войната, сега се завръщат, след като не са успели да се интегрират в европейските общества. Нещо повече, дори западни знаменитости като икономиста Джефри Сакс участват в бляскави международни събития като неотдавнашния Форум за градско бъдеще на БРИКС, който привлече десетки кметове на големи градове от Азия, Африка и Близкия изток.
Разбира се, руските големи градове винаги са се различавали от останалата част на страната. Но днес човек може да проследи тяхното развитие, за да си обясни защо руските граждани забогатяват, докато страната им е във война с най-близкия си съсед.
Както заявих преди 15 години в Le Monde, руското посткомунистическо общество стана свръхиндивидуализирано. То се фокусира върху това, което покойният полско-британски социолог Зигмунт Бауман, наричаше лични решения на системни противоречия. Тези хора не са толкова обезпокоени, а по-скоро доволни от изселването на либералните руснаци и приветстват положителните икономически промени, на които са свидетели в ежедневието си.
Този икономически прогрес, частично причинен от конфронтационната политика на Запада, спря антипутинските настроения в страната много повече от всеки друг фактор. Задоволството от икономическия напредък надделява над ограничаването на политическите свободи в страната през последните години - тъй като тези свободи се оценяваха от малцина, а икономическият просперитет се усеща от всички.
Опитът на Запада да подкопае Русия икономически от 2022 г. насам доведе до обратен резултат - поне досега.
Източник: The Hill
Превод за "Гласове" Юлия Ал-Хаким
Остава отворен въпроса защо 11 месеца по-късно (през които Русия е заорала в Украйна) си е обърнал мнението на 180 градуса. Аз имам теория.
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар