Първоначално изпратено от Pyramid
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Пак брътвеж на кило, малкия. А ти казам "Малкия", щото си по-нов модел и не помниш. Късно си роден, Вергилчо. И домати, лично аз, също, продавах на пазара, и още ред подробности. ЕСТЕСТВЕНО е да нямаш спомени. Ама не на мен тия. Пък цветните телевизори, и по-скъпи са били.Не говоря за старите руски, лампови шкафове по 60÷70 кг. За по-модерните говоря, с транзистори и чипове. Нашия "Велико Търново 84", баща ми го взе за 940 лв...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Има ли линк някъде?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнениеЯ кажи що като е толкоз убаво 5млн са ЗАТЪНАЛИ В КРЕДИТИ включително и за нещата които си споменал че "купуват".
Да споменавам ли за по важните - ЗДРАВЕТО, ОБРАЗОВАНИЕТО. Сигурно има поне 1000 души които в момента набират пари за лечение в ЧУЖБИНА. Нал сме мноо добре, що в ЧУЖБИНА ВЕ? при 5 пъти повече болници отколкото е нужно . При 10 пъти повече вишу училища (имаме повече от АНГЛИЯ), при 5 пъти повече полюция, при 10 пъти повече администрация.
Цяло чудо е че все още не сме обявили поредния ФАЛИТ. САМО 10% от БВП заеми ни държат над водата.
Ще ти дам един пример с мен - НЯМА ЛЕКАР КОЙТО ДА МИ ОПЕРИРА ОКОТО. ЕДИНСТВЕНИЯ В БЪЛГАРИЯ ПОЧИНА. НИКОЙ ДРУГ НЕ ЩЕ - обиколил съм всички НЕКАДЪРНИЦИ из софията
Всеки умен млад човек, след като прочете 10 твои реплики в този форум,
веднага ще си каже:
"Аз с такива индивиди няма да мога да живея в една държава"
и ще направи всичко необходимо, за да заживее в Цивилизования свят
А ти ще си останеш да живуркаш с корумпираните твои побратими, които ще ти направят
"5 пъти повече болници отколкото е нужно . При 10 пъти повече вишу училища (имаме повече от АНГЛИЯ), при 5 пъти повече полюция, при 10 пъти повече администрация." ...
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеПрав си-истински комунизъм имаше в Кампучия на Пол Пот и Северна Корея, както и в Китай на Мао.Там хората са живеели по-лошо и от скотове.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Как да не лъжеш?Бензина е бил 26 стотинки сигурно 1960г.Когато и заплатите са били под 100 лв.
И точно за домати не ми говори, щото нашите гледаха оранжерии и цената зависеше от сезона. Стотинки бяха юли и август. През май и юни не бяха стотинки. А след средата на октомври пък изобщо нямаше домати.
И покупателната способност на сегашните заплати е в пъти по-висока.Един цветен телевизор беше 500 лв,пералня 450 лв.При средна заплата 180 лв.За качеството да не говорим.Last edited by Pyramid; 23.03.2025, 12:12.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Ако не ти бяха гледали хората пресконференцията с Мая Манолова, да говориш за " лузъри" може би нямаше да звучи толкова нелепо ........
Last edited by Pyramid; 23.03.2025, 12:09.
Коментар
-
Хора, НЕ-комунисти, вече ти го рекоха тук и днес: В България, комунизъм не е имало. Власт на ком.партията -да, комунизъм (по определение)- не. Това, че си навит като латерна и дъвчеш само едно и също, е твой си, личен проблем.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Ако не ти бяха гледали хората пресконференцията с Мая Манолова, да говориш за " лузъри" може би нямаше да звучи толкова нелепо ........
Коментар
-
Малкия, не лъжа. Аз го заварих лично. Не е като да съм гледал клипове с пуми, светодиоди и др.драматизации. и кило домати беше 30÷40ст.на пазара, а най-хубавото до 50. А аз за 114 кв.м апарта ент, плащам зимата по 60÷80 лв. в момента. Топля се с термопомпи, затова.
И не е имало "редовно" режим на тока, а само през 1984-та. И какъв ти е проблемът със заплатата, ако покупателната и способност, беше кратно по-висока?
И точно за домати не ми говори, щото нашите гледаха оранжерии и цената зависеше от сезона. Стотинки бяха юли и август. През май и юни не бяха стотинки. А след средата на октомври пък изобщо нямаше домати.
И покупателната способност на сегашните заплати е в пъти по-висока.Един цветен телевизор беше 500 лв,пералня 450 лв.При средна заплата 180 лв.За качеството да не говорим.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Не, хич..
- 5 Харесвания
Коментар
-
Аз се чудя кога този народ ще се вдигне да помете тази система. Точно това говорят украинци гледах, те не са глупави хора както си мислите. В момента системата е - адски дънъци за народа, и данъци на вноса искат да сложат дори още..А в Азия имат данъци за износа си, за вноса няма и тези данъци харчи държавата там, народа данъци не плаща, никой не плаща за това че се е родил там. Тук от родилния дом почват да облагат бебетата. Укрите викат - да се вдигнем и да им счупим главите на тези мошеници ! В украинците ми е надеждата на мен.
Вижте азиатците какво правят, дънъците да им ги плащат умнокросивите западняци, за тях няма данъци и живеят все по добре и по добре. А умнокрасивите все по зле и се хванаха вече за гушите.Last edited by supertrader; 23.03.2025, 11:47.D.Y.F-091066
- 1 like
Коментар
-
Selena2024, няма пари на данъкоплатци в тези пари от ЕС. Те ги получават от емисии на банката, точно това е че ЕЦБ може да емитира пари, а ФЕД не можел - емитират пари чрез заеми централните банки, фондовете са малка част от парите които се създават с тези заеми. Другите се харчат за евробюрокрация и лукс. В България данъците са стотици проценти, не са 10%.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
Всъщност комунизъм никъде по света не е имало. Затова днес е пълно с леви олигофрени, които копнеят да се пробват отново. Амо тоя път с истински комунизъм, направен както трябва - с трилиони пари от чужди джобове. .
D.Y.F-091066
Коментар
Коментар