IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • https://youtube.com/shorts/FxudDIxDA...FZhx1-rY7pZDUH

    Коментар


    • Един украинец пише че имало нареждане от ЕС поляците да си премахнат границата, но те не го изпълнявали. ЕС щял да ги наказва за това нещо.
      Един руснак били го пленили някакви Скала, украински заградителни отряди били, наркомани и го карали да краде от къщите - изнасял хладилници и друга техника. После то карали да върви пред тях, ако има противопехотни мини да се взриви той, но не били добре нещо постоянно вземали наркотик някакъв и един започва да се гърчи - хриптял и се появили руснаци там на някаква позиция и ги избили а него го освободили. При тях идвали журналисти предния ден и го карали да казва че руснаците убивали граждани, някакви такива неща. Той казва тези зад ВСУ са наркомани и скоро ще свършат, нещо наркотиците ги убивали, погледите им ставали странни.
      D.Y.F-091066

      Коментар





      • Помощен материал за бавно разбиращите съвремието

        Александр Тверской, 2014 г. за Путин :
        • Садист. Параноичен психопат с мания за величие и надценени идеи. Патологичен лъжец. Самооценката му е неадекватна. Интелигентността му е ниска. Личността му се влошава бързо.
        • Живее в паралелен свят, откъснат от реалността, напълно изгубил връзка с действителността. Той не я разбира. Как живеят хората, какво чувстват, за какво мечтаят, защо страдат - един морален идиот не може дори да си го представи. И не иска да си го представи..
        • Създал около себе си изкуствен, глухо опиянен свят, в който години наред, бавно, врял в котела на собствените си лъжи и пещерни предразсъдъци, накрая губи разсъдъка си.
        • Не съвест, никога не е имало съвест. Да, той е неспособен на състрадание и съпричастност, но самият той е много раним и самоуверен в.. Той е неспособен да обича. Много трогателен и отмъстителен, вероятно всички щети и желанието да се сдобие, да причини колкото се може повече страдания на всеки, до когото се докосне, произтичат от детството му, в което е бил болен, безгръбначен и безкрайно изтощен в бягство.
        • Страхлив и достоен за съжаление. Вечното малодушие ражда излишна, често безсмислена жестокост в действията и краен, чудовищен цинизъм.
        • Възгледът му за света е като на зъл зародиш от епруветка. Начинът му на мислене е пропорционален на мащабите на личността му. Той мисли ограничено, шаблонно, с настройки и лозунги. Преценките за света и хората са бутафорни и ограничени.
        • Като всеки тиранин той е склонен към митове, свещени значения, символизъм. В същото време е ужасно комплексиран, отчужден, затворен в себе си и емоционално беден. Компенсира своя комплекс за малоценност във всички области на живота чрез потискане и унищожаване на хората.
        • Ценностната му система е купена, стеснена до примитивната формула "свой-чужд" и представлява набор от идеологически клишета: Русия über alles, Западът - врагове и пришълци; - народът на Русия - потенциално опасен добитък, който трябва да бъде държан под контрол, периодично дразнен с джинджифила на националната изключителност; - властта - съдбата на избраните, смисълът на властта е в нея за собствено и лично обогатяване.
        • Последното обаче отдавна е престанало да играе каквато и да е роля и на преден план излязоха маниакалните идеи на хегемона на империята на Земята на всяка цена и с всички средства...
        • Махмурлия от времето на Сталин с психологията на вертуха и частен палач. Сив във всичко, безличен, дребнав. Той поглъщаше цялата подигравателна женомразка порода на офиса.
        • Абсолютно безскрупулен. Няма утвърдени, повече или по-малко морални понятия, с изключение на зоналните. Вътре в себе си крие нацупен тийнейджър, а навън се опитва да запази маската си на брутален, остроумен, човек в управата.
        • Речникът му е оскъден, речникът му е пълен с вулгарни поговорки и криминален, полицейски жаргон. Мнението за него отвън е много важно за него, затова е склонен към позьорство и жалък, анекдотичен мачизъм, както всички комплексирани хора. Той винаги се оказва смешен и жалък...
        • Вижда се, че е само една разтеглена ларва, а под нея друга, а после също така до самото дъно, където в мехурчеста, черна, злобна и отвратителна слуз, обгърнал с ръце треперещите колене, седи някакво жлъчно, набито джудже... Като политик той е безнадежден и безполезен, защото гледа само към миналото и се страхува от всякакви промени като заплахи за властта му.
        • И най-важното е, че той не знае какво е промяна, не я разбира. Политически безплоден, защото е обсебен от безграничната си власт. Някой друг все още се опитва да погледне в душата му, за да разбере нещо там.
        • А там просто няма душа. Там вътре има едно голямо нищо. И когато абсолютното нищо в плътта получи неограничена власт с червено копче в ръцете си, се получава това, което виждаме днес.
        • Той искаше да влезе в учебниците по история, да стане част от великата руска епопея, да бъде извършител, и ще влезе като банален военнопрестъпник, който е излязъл от релсите...
        • Той иска да се страхуват от него, да треперят пред него, но всички го гледат с презрителен поглед в очакване на незабавната му смърт.
        https://www.obozrevatel.com/person/a...r-tverskoj.htm


        Коментар


        • Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

          добре ги е наредил. да не смеят да поканят поляците
          Те на границата се бият с поляците вече. Сега четох украинците какво ги правят понеже поляците не им дават да изнасят зърно и въобще за всичко са ги блокирали, там голяма любов се е разразила. Украинците пишат че ще ходят с оръжие вече и смятай че ще го направят.
          D.Y.F-091066

          Коментар


          • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
            „Резидент“: От САЩ забраниха на Сирски да използва Patriot до изясняване на причините за унищожаването на зенитно-ракетния комплекс


            /Поглед.инфо/ Пентагонът поиска от новия главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна Александър Сирски да спре използването на системата за противовъздушна отбрана Patriot като мобилна противовъздушна отбрана, докато не се изясни ситуацията с причините за унищожаването на пусковите установки, съобщава Telegram каналът „Резидент“.

            По данни от неговите източници в Генералния щаб, американците са недоволни от загубата на ЗРК Partiot и смъртта на американски военнослужещи, обслужващи системата за противовъздушна отбрана.

            Както отбелязват авторите на „Резидент“, кабинетът на президента Зеленски е бил извън себе си заради публикацията на „Украинска правда“ за загубите от ВСУ на две установки Patriot; на Банкова е била дадена команда да се потули тази информация, като новината се обявии за вражеска информационна операция.

            Всъщност загубихме три мобилни групи от пет за две седмици, но има видео само за два удара. Генералният щаб вече провежда разследване за това как са могли да изтекат маршрутите на движение на мобилните групи за противовъздушна отбрана“, казаха източниците на „Резидент“.

            Бившият заместник-министър на отбраната на Украйна Анна Маляр започна да спасява ситуацията със загубата на системата за противовъздушна отбрана Patriot от украинските военни . В канала си в Telegram тя сподели уж вътрешна информация.

            Някои военни новини се пускат за разузнавателни цели. Например новини за предполагаемо унищожаване на наши военни съоръжения, военна техника или оръжия. Как работи? Някои източници съобщават, че руснаците уж са унищожили, да речем, инсталация Patriot. И чакат реакция от Въоръжените ни сили или поне от някой публичен източник.

            Всяка информация в тази ситуация - опровержение, потвърждение, разяснение - работи срещу нас. Следователно формулата за отговор – нито потвърждаваме, нито отричаме – показва, че информационната въдичка не е била погълната“, пише Maляр.
            Че какво има тук за обяснение? Победоносната ВСУ се топят с бесни темпове, а Западът, все повече се изнервя. Както се нервят и нашите русофобчета тук.
            Last edited by Pyramid; 13.03.2024, 22:59.

            Коментар


            • Докато беше жив, Жириновски каза нещо много принципно: https://youtube.com/shorts/yRk4e2df6...0Awjh_rVdXRmfE

              Коментар


              • добре ги е наредил. да не смеят да поканят поляците
                препоръка е

                Коментар


                • Няма да излязат живи, украинците се бият много и ще се занимаят с тях. На фронта вече войската се обръща, украинците се бият с тези които ги заставят да воюват с Русия. Казват че руснаците като видяли това нещо веднага са спрели да стрелят по тях, вече имат някакви обърнати позиции от днес.На поляците никак не им се мре, танкистите които изпрати Дуда и се беше снимал с тях бяха бели като платно и много отчаяни.
                  D.Y.F-091066

                  Коментар


                  • „Резидент“: От САЩ забраниха на Сирски да използва Patriot до изясняване на причините за унищожаването на зенитно-ракетния комплекс

                    /Поглед.инфо/ Пентагонът поиска от новия главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна Александър Сирски да спре използването на системата за противовъздушна отбрана Patriot като мобилна противовъздушна отбрана, докато не се изясни ситуацията с причините за унищожаването на пусковите установки, съобщава Telegram каналът „Резидент“.

                    По данни от неговите източници в Генералния щаб, американците са недоволни от загубата на ЗРК Partiot и смъртта на американски военнослужещи, обслужващи системата за противовъздушна отбрана.

                    Както отбелязват авторите на „Резидент“, кабинетът на президента Зеленски е бил извън себе си заради публикацията на „Украинска правда“ за загубите от ВСУ на две установки Patriot; на Банкова е била дадена команда да се потули тази информация, като новината се обявии за вражеска информационна операция.

                    Всъщност загубихме три мобилни групи от пет за две седмици, но има видео само за два удара. Генералният щаб вече провежда разследване за това как са могли да изтекат маршрутите на движение на мобилните групи за противовъздушна отбрана“, казаха източниците на „Резидент“.

                    Бившият заместник-министър на отбраната на Украйна Анна Маляр започна да спасява ситуацията със загубата на системата за противовъздушна отбрана Patriot от украинските военни . В канала си в Telegram тя сподели уж вътрешна информация.

                    Някои военни новини се пускат за разузнавателни цели. Например новини за предполагаемо унищожаване на наши военни съоръжения, военна техника или оръжия. Как работи? Някои източници съобщават, че руснаците уж са унищожили, да речем, инсталация Patriot. И чакат реакция от Въоръжените ни сили или поне от някой публичен източник.

                    Всяка информация в тази ситуация - опровержение, потвърждение, разяснение - работи срещу нас. Следователно формулата за отговор – нито потвърждаваме, нито отричаме – показва, че информационната въдичка не е била погълната“, пише Maляр.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение

                      МНОГО ТЕ Е СТРАХ ОТ ЗАПАДА,РУZzzначе
                      Мен не ме е страх от несъществуващи неща. Сащ би трябвало да се стреснат от това което руснаците направиха с техните оръжия, виж европейските се представят по добре. Тях не ги унищожават толкова аламинут. Между другото във ВСУ запачва бунт, пробили са заградителен кордон някъде и са унищожили участниците в него. Сега ще се наложи дебелите тумбаци в Киев да се бият с войниците. Интересно кой ще надделее. Честито, украинците винаги са го можели това нещо. На фронта са разправяли какво се е случило и как се обръща втората световна война, като се обърнали и подгонили немците и от там наатък те само бягат чак до Берлин.
                      D.Y.F-091066

                      Коментар


                      • Путин в прав текст: Влязат ли войски на Полша в Украйна няма да излязат. И обясни причините (kritichno.bg)

                        Коментар


                        • Reuters: Светът е заплашен от финансова криза при искове на Русия срещу Euroclear

                          В случай, че Брюксел реши да изземе замразените руски активи в белгийския депозитар Euroclear и ги изпрати на Украйна, Централната банка на Русия може да заведе толкова много дела, че Белгийската централна банка ще бъде принудена да отнеме лиценза на компанията. Това ще доведе до световна финансова криза, съобщи Ройтерс.

                          Западът и Япония замразиха приблизително 282 милиарда евро в активи, принадлежащи на Руската централна банка от началото на конфликта в Украйна преди две години.

                          Базираната в Брюксел Euroclear държи около 191 милиарда евро или 70% от тях и според изявленията ЕС ускорява решението да изпрати на Киев първия транш до 3 милиарда евро от печалби, генерирани от замразени руски активи.

                          Руската централна банка вероятно ще конфискува около 33 милиарда евро от Euroclear, съхранявани в националния депозитар за ценни книжа в Москва. Русия също може да заведе дело за изземване на парични средства на Euroclear от депозитари в Хонконг и Дубай.

                          Москва предупреди, че ще отговори със същото, ако Западът продължи със заплахи за конфискуване на руски активи. Руското министерство на финансите заяви миналия месец, че самите западни държави и компании все още имат дялове в Русия, които могат да бъдат застрашени, ако замразените средства бъдат използвани.

                          Ако западните банки започнат да съдят Euroclear за загубата на техните пари, инвестирани в Русия, „това е механизмът, по който Euroclear може да бъде напълно изпразнена“, предупреди служител на ЕС пред „Ройтерс“.

                          Причината за кризата би било отнемането на лиценза на компанията, което може да се случи поради изчерпването на резервите й чрез съдебни дела от Централната банка на Руската федерация. В момента Euroclear притежава около 37 трилиона евро.

                          Коментар


                          • Click image for larger version

Name:	IMG_20240313_220218_383.jpg
Views:	1
Size:	86.3 КБ
ID:	4166081

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

                              Немците сами са си виновни( зелени, социалисти и т.н. пропадняци) Ако не си бяха затворили сами ядрените централи щяха да си имат евтина енергия и за бит и за промишленост. Зелената енергия е ок, но още не може да постигне тази ценова ефективност която е нужна.
                              Що бе, в другата тема соската разправя че зелената енергия е ОК, но той самия не иска да си направи свинарник на слънчева енергия

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                                mitko2848, фабриките работят непрекъснато, не работят само когато има слънце. Соларната енергия може да стане евтина ако има конкуренция в производството на клетките, но не може да се използва да захраниш фабрика.
                                МНОГО ТЕ Е СТРАХ ОТ ЗАПАДА,РУZzzначе

                                Коментар

                                Working...
                                X