IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Т.нар."ватите", като го гледат как току-що, е зарязал Украйна, защо да му се водят по акъла? ТИ, ако би бил на тяхно място, как би постъпил? Ама честно?
    Имаш право!

Коментар

• Първоначално изпратено от Агро

Тръмп е наивник ако си мисли, че ще откъсне Русия от Китай! Вярно опитва се, ама много слабо познава ватите! Ще има нож в гърба 100%
      Т.нар."ватите", като го гледат как току-що, е зарязал Украйна, защо да му се водят по акъла? ТИ, ако би бил на тяхно място, как би постъпил? Ама честно?

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
        "" Евросоюз предложил Украине собственное соглашение по редкоземельным металлам, - Politico

Европейский Союз предложил Украине собственное соглашение об использовании редкоземельных материалов. Это соглашение должно быть более выгодным от американского предложения (НО, Е ЛИ?/б.р.)

Двадцать один из 30 критически важных материалов, в которых нуждается Европа , может быть предоставлен Украиной в рамках взаимовыгодного партнерства", - рассказал Сежурное.

При этом он отметил: "Дополнительная ценность, предлагаемая Европой, заключается в том, что мы никогда не будем требовать заключения взаимовыгодного соглашения". (От украинска гледна точка, ЙЕБЕМ ТИ "ИЗГОДАТА", ако не е взаимна.б.р.)

Детали европейского соглашения пока не известны. : https://censor.net/ua/n3537755
        Ами то и Тръмп не иска и не изисква взаимоизгодно споразумение. Иска изгодно за Щатите. В тази връзка, неясно остава, какво ТОЧНО казваш. Единствено, ясно е географски че, Европа е по-близо и предстоят по-ниски транспортни разходи.

Коментар

• satz, Росатом имат разработени суперкондензатори в които суровините са алуминий и въглерод, те и други имат, но техните са с енергийна плътност 240 ватчаса за килограм. Никой няма да се занимава с литиеви батерии там, освен да имат производство и на такива. Русия има работещ прототип на оптичен процесор, това нещо не харчи никаква енергия в сравнение с електронните печки. А учените им били намалели, сигурно неучените ги правят тези неща. Какви редкоземни елементи, те са царе на металите и сплавите им, той затова СУ57 лети като извънземен космически апарат. Сега тези които се напъват да санкционират Русия правят коли на които алуминия им гние на втората година частите са с дълбоки язви. Украинците и те обаче някога ще ги направят тези неща, много ценен съюзник са. Това за редкоземните е муха, Китай ги добива защото държавата се занимава с това и фирмите от добива и предават концентратите от които се извличат, частните компании иначе биха ги изхвърлили защото от това нещо не може да се спечели. Ако ги пуснат само през няколко посредника редкоземните елементи цената им ще се умножи по 50. Това е нещо което някой може да сложи в един гараж и да каже на тези които имат нужда от него - няма да ти дам ако не ми плащаш по 1 милион за грам. Едва ли ще се получат сделки, освен много рядко, но пък е добър съхранител на пари и просто ще се трупат както златото.
          D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
            Путин искаше да завземе цяла Украйна или с изключение на западните части ,където бяха много силни антируските настроения преди войната. Не му се получи заради украинската съпротива и оттам нататък тая война се превърна в бреме за него. И е търсел начин да сключи мирен договор, който естествено да обяви като победа пред руснаците .Сега му се отдава тоя шанс.За Украйна войната също е с негативни последици, защото въпреки че загубиха само Мариупол от големите градове, то на практика нямат шансове да си върнат окупираните територии.Но пък дават много жертви и ресурси. И могат да загубят още територия.
            Така че тоя мирен договор е изгоден и за двете страни.
            А Тръмп като посредничи за тоя мир също ще постигне голяма изгода за САЩ-ще имат достъп до ценните метали на Украйна и не само това, ами и Путин му предлага съвместен добив на руските такива метали.А и вероятно и за други суровини. Същевременно ще откъсне Русия от прегръдката на Китай, която не се нрави и на самите руснаци. Щото с американците може да се прави бизнес с ясни правила, ама китайските другари винаги ще ги прецакат ако могат.
            Европейците колкото и да са войнствени на думи и те искат тая война да спре и не случайно Макрон се съгласи с вижданията на Тръмп.
            Така че играч е Тръмп. Голям играч. Хем ще спре войната, хем ще има полза за САЩ.
            Така е, въпросът е какво правим ние, европейците? Ами как какво - плащаме си! А защо си плащаме - ми щото сме балъци с претенциЙ. А това вече е отвратително! Аз не искам да се дават никакви пари на Украйна, нито един цент, а ние ше излеем трилион там, вместо да го вложим в нашите икономики. Това вече е национално предателство и точно такива моменти създават бъдещите чудовища вътре, при самите нас.

тази война е пагубна за Украйна от самото начало. но е още по-пагубна за нас, членовете на ЕС - дано свърши бързо и дано никога не приемем Украйна в ЕС (за НАТО ми е все тая), а в прогнилата им оркистанска кочина не налеем повече и 1 цент! Да се оправят както намерят за добре
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• "" Евросоюз предложил Украине собственное соглашение по редкоземельным металлам, - Politico

Европейский Союз предложил Украине собственное соглашение об использовании редкоземельных материалов. Это соглашение должно быть более выгодным от американского предложения

Двадцать один из 30 критически важных материалов, в которых нуждается Европа , может быть предоставлен Украиной в рамках взаимовыгодного партнерства", - рассказал Сежурное.

При этом он отметил: "Дополнительная ценность, предлагаемая Европой, заключается в том, что мы никогда не будем требовать заключения взаимовыгодного соглашения".

Детали европейского соглашения пока не известны. : https://censor.net/ua/n3537755

Коментар

• Първоначално изпратено от Агро Разгледай мнение

И путин е голям играч! Еба мамата на русия, само за да даде ресурсите от окупираните райони на САЩ
                Тъй де, големи гордости че завладели лития, па то щото да го даде на САЩ (че те да не се цапат). Яка подигравка със всичките ватенки. Краварите станаха партньори на смъкналото гащи дърто джудже... Което пинокио му казва, че приключено, пък то не е - любовта тепърва започва, тъжни ми пинокио. Да идолът ти нищо неискал, може още да си плюеш в лицето.

Коментар

• Първоначално изпратено от inteIIect Разгледай мнение

Нещата не опират ли до култ към личността vs. ценностна система? Ако култът към личността надделее, тогава нагаждаш ценностната си система според това, което казва и прави идолът ти. Има примери в тази тема. Иначе си следваш моралния компас и "казваш" на бившия си идол to fuck off.
                  Съгласен съм напълно, да допълня, че ако вярваш сляпо на някоя личност (или идея) си склонен да го оправдаваш за всичко. Мога да развия това поне в една страница каква е причината ама не е по темата.

Коментар

• https://www.actualno.com/europe/brut...s_2401356.html

Коментар

• mirodes, мечтата им е да присъединят САЩ. Такава е идеята навремето като ги създават, САЩ са руски проект. Една голяма държава, в ко ято живее голяма част от населението на планетата, с няколко официални езика. Руснаците не ги дразнят чуждите езици, при тях ако не ти знаят езика търсят начин да те разберат, не ти обръщат гръб.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Scotty Разгледай мнение

Не следя темата, но съм следил много твои коментари на тема политика в България и съм останал с впечатлението, че си Тръмпист. Може ли да споделиш какво се е променило?
                        Нещата не опират ли до култ към личността vs. ценностна система? Ако култът към личността надделее, тогава нагаждаш ценностната си система според това, което казва и прави идолът ти. Има примери в тази тема. Иначе си следваш моралния компас и "казваш" на бившия си идол to fuck off.

Коментар

• Първоначално изпратено от Retro_696 Разгледай мнение
                          Митко,моето мнение е,че от векове и досега голямата геополитика се подчинява на долното изказване:

"Следователно, казвам аз, това е доста ограничена политика, да се представя тази страна или това, което означава, като вечни съюзници или постоянни врагове на Англия. Ние нямаме вечни съюзници и нямаме постоянни врагове. Нашите интереси са вечни и постоянни, и тези интереси са наши задължения, които трябва да следваме."из реч в Палатата на общините, 1 март 1848 г.

"Therefore I say that it is a narrow policy to suppose that this country or that is to be marked out as the eternal ally or the perpetual enemy of England. We have no eternal allies, and we have no perpetual enemies. Our interests are eternal and perpetual, and those interests it is our duty to follow."

Хенри Джон Темпъл
                          Тук съм напълно съгласен

Коментар

• Първоначално изпратено от Scotty Разгледай мнение

Не следя темата, но съм следил много твои коментари на тема политика в България и съм останал с впечатлението, че си Тръмпист. Може ли да споделиш какво се е променило?

Коментар

• Митко,моето мнение е,че от векове и досега голямата геополитика се подчинява на долното изказване:

"Следователно, казвам аз, това е доста ограничена политика, да се представя тази страна или това, което означава, като вечни съюзници или постоянни врагове на Англия. Ние нямаме вечни съюзници и нямаме постоянни врагове. Нашите интереси са вечни и постоянни, и тези интереси са наши задължения, които трябва да следваме."из реч в Палатата на общините, 1 март 1848 г.

"Therefore I say that it is a narrow policy to suppose that this country or that is to be marked out as the eternal ally or the perpetual enemy of England. We have no eternal allies, and we have no perpetual enemies. Our interests are eternal and perpetual, and those interests it is our duty to follow."

Хенри Джон Темпъл

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Зеленски даде алтернатива, ако откажат да ги приемат в НАТО. Тогава, каза той, профинансирайте създаването и поддръжката на 800 000 армия с цялото необходимо въоръжение. Така сами ще можем да се защитим, а ще защитим и западната част на Европа.

Мисля че е прав. Или Украйна влиза в НАТО, или ще се милитаризира и ще е въоръжена до зъби поне в следващите 100 години. Честито на Путин, че успя да го постигне това.

Мисля, че оня клоун Тръмп, ще клекне. Може да се прави на дръж ми шапката, но в същото време съвсем не е глупав.

Коментар

X