Първоначално изпратено от Selena2024
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
И ти си бил воененПри война без използване на ядрени оръжия Русия няма никакви шансове срещу САЩ. Просто САЩ ще ги попилеят с авиация и с ракети като"Томахоук".Така както се случи с отряд на"Вагнер"в Сирия, които бяха атакували американски военни. Само за няколко часа почти всички са били избити ,а 100 процента от техниката унищожена.
В момента в Украйна е някакво подобие на окопната Първа световна война, щото и двете страни не могат пълноценно да използват авиация. Американските стелт изтребители Ф22 и Ф35,както и бомбардировача В2 изобщо няма и да бъдат засечени от руското ПВО,а и първата им работа ще е да унищожат точно това ПВО.И после ще бомбят руските войници и техника без ония по никакъв начин да могат да отвърнат.
Както се случи през 2003г в Ирак,а оттогава технологиите на американците доста напреднаха.Last edited by Pyramid; 22.03.2025, 08:29.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Кисимов Разгледай мнениеРусия и САЩ сега са заедно като демокрации и ще се борят с тираните на Европа+Украйна. Тръмп е предложил неутрален президент на Украйна да се избере и веднага арест на Зеленски и цялата нацистка хунта на трибунал. Путин е съгласен, но държи да освободи целите набелязани области.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Те, за плюенето по Тръмп, даже някак длъжни се чувстват направо но, за победа на бойното поле, и да са искали, не са и не биха могли да им осигурят на украинците. Може би, някакъв по-висок процент епизодично, в някои битки... Това - да, това - може би. Ама за окончателна победа не, прекалено неравни са силите. И резервите в тила. ПРЕДЕЛНО НЕРАВНИ. Дори цялата си армия, щатите да можеха да вкарат в Украйна, дори и тогава. Тогава, би се наложил масиран ядрен удар и пак не биха станали победители. А още, има Китай...При война без използване на ядрени оръжия Русия няма никакви шансове срещу САЩ. Просто САЩ ще ги попилеят с авиация и с ракети като"Томахоук".Така както се случи с отряд на"Вагнер"в Сирия, които бяха атакували американски военни. Само за няколко часа почти всички са били избити ,а 100 процента от техниката унищожена.
В момента в Украйна е някакво подобие на окопната Първа световна война, щото и двете страни не могат пълноценно да използват авиация. Американските стелт изтребители Ф22 и Ф35,както и бомбардировача В2 изобщо няма и да бъдат засечени от руското ПВО,а и първата им работа ще е да унищожат точно това ПВО.И после ще бомбят руските войници и техника без ония по никакъв начин да могат да отвърнат.
Както се случи през 2003г в Ирак,а оттогава технологиите на американците доста напреднаха.Last edited by mirodes; 22.03.2025, 07:46.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеЕто за любознателното умно девойче и един анализ на втората книжка,
от едно американско умно девойче
"A Mountaineer’s Prayer"
https://www.counterpunch.org/2024/08...ineers-prayer/
Започва така:
----------------------------
Омръзна ми да говоря за Джей Ди Ванс. А аз не съм от хората, които се занимават с интроспекция (попитайте съпруга ми). Но като дъщеря на Апалачите и професор по антропология в държавен университет, претенцията на Джей Ди Ванс да представлява Апалачите и заплахите му да атакува университетите на страната ни и техните професори, които той нарече „враг“, са личен повод за мен. В подкрепа на други писатели, израснали в Апалачите, които наскоро се включиха в дискусията, казвам на Джей Ди Ванс: ти си хилав фалшификат (Кейлъб Милър). Ти не ни представляваш (Нима Авашия). И можеш да си прибереш „елегията“ (Айви Брашър), защото хилбилите нямат нужда от такава (Мередит Маккарол). Твоята „Хилби елегия“ е политическа платформа, маскирана като мемоар, и аз я резюмирам като „глупости“.
...
---------------------------Last edited by Selena2024; 22.03.2025, 07:43.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеhttps://vm.tiktok.com/ZNdd7EJK8/
Оказва се,че предишните американски власти нарочно са пречели на украинците да печелят на бойното поле.
Ама по Тръмп плюят.
играеха го капка по капка да подхранват с оръжие докато русия сгъне ( примера на афганистан + играта с претрола = перестройката и разпада на СССР).
едва ли някой има илюзии, че много ги е вълнувала (предишните) съдбата на хората в Украйна.
при тръм обаче нещата отиват в друга посока - той не прави така, че украинците да печелят, а така, че да капитулират бързо и да раздели украйна с жужака. Тръм не иска жужака да сгъне, а напротив идва в момент, когато руската икономика е на ръба (сега ще ме оплюят копейките, но е на ръба).
Китаецът това чака и тук е зарито умрялото куче. Тръм иска да измъкне жужака от ръчичките на китаеца, че много ресурси има, за които китаецът работи тихо и постоянно.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеhttps://vm.tiktok.com/ZNdd7EJK8/
Оказва се,че предишните американски власти нарочно са пречели на украинците да печелят на бойното поле.
Ама по Тръмп плюят.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение
Ами на първата намерих добър синопсис, а авторът на втората не ти описва неща дето не си ги знаел и преди писанията му. По диагонал съм мервала, че е и “писател”. Какво да ти кажа … нямам високо мнение за него.
Първата ти описва операции по време на студената война. Ти какво си мислиш, че сме правили ние от другата страна - папата, българският чадър и какви ли не простотии, та чак до Кенеди.
Сега се представя като някаква нечувана сензация. Няма как за образован човек да е изненадан, че от двете страни на завесата са си правили номера. Нея ще си я купя. Другата не.
https://www.classa.bg/%D0%B1%D1%8A%D...B0%D1%82%D0%BE
от едно американско умно девойче
"A Mountaineer’s Prayer"
https://www.counterpunch.org/2024/08...ineers-prayer/
Започва така:
----------------------------
Омръзна ми да говоря за Джей Ди Ванс. А аз не съм от хората, които се занимават с интроспекция (попитайте съпруга ми). Но като дъщеря на Апалачите и професор по антропология в държавен университет, претенцията на Джей Ди Ванс да представлява Апалачите и заплахите му да атакува университетите на страната ни и техните професори, които той нарече „враг“, са личен повод за мен. В подкрепа на други писатели, израснали в Апалачите, които наскоро се включиха в дискусията, казвам на Джей Ди Ванс: ти си хилав фалшификат (Кейлъб Милър). Ти не ни представляваш (Нима Авашия). И можеш да си прибереш „елегията“ (Айви Брашър), защото хилбилите нямат нужда от такава (Мередит Маккарол). Твоята „Хилби елегия“ е политическа платформа, маскирана като мемоар, и аз я резюмирам като „глупости“.
...
---------------------------Last edited by barbaron; 22.03.2025, 00:32.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
е, ти току-що научи името на едната книжка
и вече и двете са нищо особено
Сега първо благодаря на теб и пинокчо за инфото, моля ти се. Важно е да следите книжния пазар, дори да е едностранно - аз ще го допълвам с неща от другата страна
На първата книжка намерих добър синопсис, а авторът на втората не ти описва неща дето не си ги знаел и преди писанията му. По диагонал съм мервала, че е и “писател”. Какво да ти кажа … нямам високо мнение за него.
Първата ти описва операции по време на студената война. Ти какво си мислиш, че сме правили ние от другата страна - папата, българският чадър и какви ли не простотии, та чак до Кенеди.
Сега се представя като някаква нечувана сензация. Няма как за образован човек да е изненадан, че от двете страни на завесата са си правили номера. Нея ще си я купя. Другата не и дано не се налага да си я купувам.
https://www.classa.bg/%D0%B1%D1%8A%D...B0%D1%82%D0%BELast edited by Selena2024; 22.03.2025, 07:47.
Коментар
-
Сащ - Фед направиха долара световната валута не с война, войната им донесе злато, но много малко. Направиха го чрез задържително изземване и събиране на златото на гражданите там под заплаха от затвор. С толкова злато напечатата много долари, и така завладяха финансово...Войната е точно една нула. В Украйна и Русия злато няма, златото е в Индия дето рупията и не е пари.D.Y.F-091066
Коментар
-
analog, купуваха ги по 23 хиляди долара, по 56 няма желащите, вноската по кредита нямат с какво да я плащат. Някои сами ще си ги запалят и ще си изплатят кредита дето е под 40 за такава Тесла, а за 56 да купят нямат с какво.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Точно зелените и демократите купуваха теслите, Мъск ги подгони и сега се чуди защо не му купуват тези същите колите. А МАГА и републиканците си карат големите пикапи на бензин.
Либерализмът е религията на мира. Или бъркам с ислямизма?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Точно обратното на това което правят трябва да се направи. Спират говоренето за война !!!! Започват да говорят за голям междудържавен съюз - САЩ - Русия - ЕС. С нова валута !!!!! НОВА ВАЛУТА е ключовата думичка. Коя ще бъде банката на тази валута ? ФЕД искат ли те да са банката ? Ще дадат колкото им се поискат пресни трилиони долари, квадрилиони долари ще емитират необезпечени със злато. Те никога не са отменяли златния стандарт, парите които емитират и съществуват са точно колкото е златото което имат, другите огромни обеми са кредитни пари и те са много и са стигнали възможия предел. Затова няма да стане това разделяне на още по малки държави, защото това нещо ще го платят тези с милиардите - богатите. Те точно сега започват да усещат как по този начин ще изгубят пари.
Как ще купиш украинските атомни централи, те са по технология която я изкара още 5 години, я камилата я камиларя. Те не струват и колкото евтина земя в Украйна, която просто не е застроена с атомни централи.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеНЕ директно към войната но, чуйте, какво казва Артамонов А.Г., бивш руски резидент във Зап.Европа : https://youtu.be/TWNk6C5HmPo?si=TKkCe4znsg1Yy6E5
- Има трети вариант, запазват си бизнесите и си плащат, банките се принуждават обаче да увеличат паричната маса на истинските емитирани пари, златото ще стане 30к. Само че те не знаят какво да им кажат на тези от Фед и как да ги придумат да участват в този вариант.D.Y.F-091066
Коментар
Коментар