IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Моля ти се барби, не чети

    А за останалите
    Франция арестува украинка, снимала химически завод с дрон

    АКТУАЛНО
    18.03.2024
    Автор:Обективно

    Полицията във Франция арестува украинка, която е използвала дрон, за да шпионира руски търговски кораб, превозващ торове в северната част на страната, съобщи Le Journal du Dimanche.

    33-годишната жена е била задържана, тъй като е управлявала безпилотен летателен апарат над химическия завод „Бореалис“ в нормандския крайречен град Гранд-Кевили, на около 80 километра от брега. Самото съоръжение, което е описано от вестника като „чувствително“, е специализирано в производството на торове.

    Украинката е заснела „разтоварването на 11 000 тона амоняк от руски товарен кораб“. Жената е била задържана малко след като е била забелязана от охранителите в обекта, които се обадили в полицията.

    Русия е един от водещите световни производители на амоняк, вещество, което играе решаваща роля в производството на торове, което значително подобрява добивите. Въпросът за износа на амоняк попадна в светлината на прожекторите няколко пъти по време на конфликта в Украйна, особено след като ключовият тръбопровод за амоняк Толиати-Одеса беше сериозно повреден в Харковска област. Москва и Киев си размениха обвинения за инцидента.

    Докато санкциите на ЕС срещу Русия заради конфликта в Украйна са насочени към широк спектър от стоки, износът на торове от Москва до голяма степен избегна всякакви ограничения при условие че санкционирани руски лица не участват в него. Санкциите на блока също така не забраняват на държавите от ЕС да предоставят достъп до пристанища на плавателни съдове, плаващи под руски флаг, за целите на вноса или транспортирането на селскостопански продукти, включително торове и пшеница.

    Въпреки повтарящите се призиви ЕС да стане по-малко зависим от руските селскостопански продукти, вносът на азот в блока се е увеличил с 34% през 2022-23 г. в сравнение с предходния период, като Русия представлява около една трета от общия растеж, според Евростат.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
      Не знам и не ме интересува
      Караме електрокари, които зареждаме с фотоволтаични панели
      Надявам се че панелите ти ги е доставил и монтирал габровския тарикат. Иначе електрокара- пенсионерска работа, да отидеш до магазина става, но за друго- май не

      Коментар



      • В Румъния започна изграждането на най-голямата база на НАТО в Европа - Euronews

        Строежът ще струва 2,5 млрд. евро и в него ще бъдат настанени до 10 000 войници.

        Проектът включва писти, въоръжени платформи, хангари за военни самолети, както и училища, детски градини, магазини и дори болница.

        По-рано Румъния даде зелена светлина за оперативно разполагане на сили на НАТО на нейна територия за 2024 г. в случай на сериозни заплахи за националната сигурност на страната. Това ще позволи на Северноатлантическия алианс да вземе решение за бързото разполагане на съвместни оперативни сили на румънска територия в случай на внезапна сериозна криза, застрашаваща сигурността, националната независимост и суверенитета на страната, "с цел бързо разрешаване на кризата и предотвратяване на нейната ескалация".

        Беше отбелязано, че във все по-непредсказуемата ситуация може да се наложи намеса на НАТО за защита на сигурността и суверенитета на Румъния.

        Коментар




        • Ръждясалата БМП-3 се смята за една от най-пожароопасните машини на тази война.
          Само "Солнцепек" се взривява по-ярко от него.

          Обяснението е просто. БМП-3 представлява консервна кутия, пълна с куп 100-милиметрови снаряди, всеки от които съдържа около килограм и половина тротил плюс барут. В резултат на това се получава фойерверк

          Беше толкова силен, че отломките почти събориха дрона.

          https://t.me/uniannet/128554

          Коментар


          • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
            ЕС не признава гласуването в изборите на Путин в анексираните украински региони - изявление на ръководителя на евродипломацията Борел от името на ЕС

            "Изборите" в окупираните територии са нарушение на международното право, включително Хартата на ООН, както и на независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна - се казва в изявлението.
            Кой и кога е избрал урсулката и борел на тези длъжности- никой и никога. Просто се промениха правилата- преговори с най-добрия кандидат- и толкова. Никой не му дреме за ес- всъщност на мен ми дреме, но....

            Коментар




            • Ръководителите на "демократични и проспериращи" държави - Таджикистан, Узбекистан, Хондурас, Мианмар, Боливия, Никарагуа и Венецуела - поздравиха овехтелия цар. Скоро Иран със сигурност ще се издъни. Изобщо, "целият свят".

              Поздравителна телеграма се очаква и от Афганистан. Макар че оттам ще пристигне пратеник с поздравителна бележка, яхнал магаре. След около месец, веднага щом премине през планините.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                BArbi, колко е бензина при теб, при мен го увеличиха в последните 2 седмици и сега е около 1,75- говоря за масовия Е10
                Не знам и не ме интересува
                Караме електрокари, които зареждаме с фотоволтаични панели

                Коментар


                • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение


                  Казват, че Тъкър е успял да заснеме някои фрагменти от интервюто с Х*йло не от първия път.

                  Работата е там, че дядото периодично изпадал в загуба на съзнание и започвал да разказва истината. Затова се налагало да спират снимките, дядото да бъде упоеняван с хапчета, да отиде до куфара за да се изс...ре, и да бъде заснет отново.

                  Ето един от засекретените фрагменти, който по някакъв начин изтече в мрежата

                  https://t.me/uniannet/128557
                  Фрагмент който е ограничен по време защото е фейк генериран с тези новите програми на които им казват ИИ нали.
                  D.Y.F-091066

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                    Украйна може да изстрелва от 30 до 60 безпилотни летателни апарата с голям обсег на действие на руска територия всяка нощ, изчисли журналистът от Bild Юлиан Рьопке.

                    Според неговите изчисления от началото на годината украинските въоръжени сили са атакували 12 руски петролни рафинерии с безпилотни самолети, като са ги поразили 17 пъти. Максималният обсег на ударите е бил 900 километра. Нападенията са засегнали 12 % от капацитета на Русия за преработка на петрол. В резултат на това руските власти наложиха шестмесечна забрана за износ на бензин, считано от 1 март, опасявайки се от недостиг на вътрешния пазар.

                    Освен рафинериите, каза Рьопке, под ударите са подложени и складове за горива, летища и друга инфраструктура.
                    BArbi, колко е бензина при теб, при мен го увеличиха в последните 2 седмици и сега е около 1,75- говоря за масовия Е10

                    Коментар



                    • Една забавна история с поздравления за Путин се случи в Китай

                      Китайското външно министерство беше първото в Китай, което поздрави Путин за избирането му. Това обаче направи дори не министърът, а някакъв официален представител.

                      За да разберете нивото, представете си как Машка Захарова поздравява Си Дзинпин с избирането му за генерален секретар и председател на Китайската народна република.

                      За да бъдем справедливи, по-късно китайците се смилиха и изпратиха кратка телеграма от Си Дзинпин, за да не унижават публично своя васал.

                      В същото време нито Путин, нито Русия присъстват в главния китайски вестник, "Женмин жибао". Дори на последната страница, където обикновено се публикуват новини за екзорсисти, магьосници и обяви в стил "Търся красива жена за сина си".

                      http://www.people.com.cn/
                      Last edited by barbaron; 19.03.2024, 13:27.

                      Коментар




                      • Казват, че Тъкър е успял да заснеме някои фрагменти от интервюто с Х*йло не от първия път.

                        Работата е там, че дядото периодично изпадал в загуба на съзнание и започвал да разказва истината. Затова се налагало да спират снимките, дядото да бъде упоеняван с хапчета, да отиде до куфара за да се изс...ре, и да бъде заснет отново.

                        Ето един от засекретените фрагменти, който по някакъв начин изтече в мрежата

                        https://t.me/uniannet/128557

                        Коментар


                        • Кремълският консерват, бившият германски канцлер Герхард Шрьодер, започна да хвали Шолц за "мирната" му позиция и нежеланието му да даде на Украйна "Телец".

                          "Мисля, че Олаф Шолц прави това, което очаквам от един германски канцлер в момента. Ако някой като канцлер на Германия е за мир, ако някой се нарича "канцлер на мира", това отрицателно ли е?", - заяви Шрьодер, пише германският вестник Die Welt.

                          Припомняме, че Герхард Шрьодер е единственият канцлер-проститутка в историята на ФРГ, който след работата си на такъв пост се е продал на Кремъл и е работил за руски енергийни компании като "Роснефт" и "Газпром".

                          Шрьодер е толкова презиран в Германия, че редица негови служители са отказали да работят с него, а комисия на Бундестага е намалила перото за издръжка на предполагаемото бюро на Шрьодер в германския парламент и заплатите на работещите там служители. Въпреки това бившият канцлер запазва правото си на пенсия и сигурност.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                            ЕС не признава гласуването в изборите на Путин в анексираните украински региони - изявление на ръководителя на евродипломацията Борел от името на ЕС

                            "Изборите" в окупираните територии са нарушение на международното право, включително Хартата на ООН, както и на независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна - се казва в изявлението.
                            вай, вай вай, сега остава в Кремъл някой да си го премести в другия крачол

                            Коментар


                            • Коментар


                              • ЕС не признава гласуването в изборите на Путин в анексираните украински региони - изявление на ръководителя на евродипломацията Борел от името на ЕС

                                "Изборите" в окупираните територии са нарушение на международното право, включително Хартата на ООН, както и на независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна - се казва в изявлението.

                                Коментар

                                Working...
                                X