IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Колко време мислиш, че ще им трябва да орките, за да избомбят нещо в Германия или да ползват ЯО срещу Киев и да приключат войната наистина за 3 дни.

Пак да питам - готови ли сте да умрете за една пиклива Украйна? Ама наистина, не с жусуи драсканици? Аз не съм и не искам да мра за тях, нито искам децата ми да мрат за тях,

Тръмп им го каза отлично снощи за пореден път: нямат никакви шансове срещу Русия и всичко досега е само удължаване на агонията на Украйна.
    1) Ако русите имаха ташаци извън китайската шепа, отдавна щяха да са изпозлвали поне мръсна бомба или тактическо ядрено оръжие. Обаче китайците, понеже ги държат за същите, им казаха следното - ако пръднете (дори неволно), ставате китайска провинция. Орките плашат гаргите вече четвръта година с едно и също и е изумително, че все още има хора, които се връзват и претендират, че наистина са разтревожени.

2) За да не умираме в севетовна война, в каквато ще влезем, ако русите не бъдат усмирени, русите трябва да бъдат усмирени. Важи за мен, за теб, за децата ни и за техните деца. Simple as that. Доказа се в последните 4 години, че санкциите не са достатъчни. Сега да видим Таурусите. На час по лъжичка, както обикновено, но може и да е за добро.Чакаме ги да имплодират сами. Аз съм скептик, но може пък да има и приятна изненада.

3) Докара го до там да се позовеш на Тръмп. Дотолкова са изчерпани аргументите, че се налага бръщолевенето на този сенилен оранжев клоун вече да се ползват като такива. А Путин какво е казал? Някой указ не е ли подписал тези дни?

П.П. Колегата Бертрам ти го е казал още по-добре от мен в предходния пост. Всяка негова дума е в десетката.
    Last edited by unsworth; 15.04.2025, 10:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

направо не мога да повярвам, че арменец пише горното - ама ти така ли си я представяш войната? Русия удря нещо, ние, дето нямаме нищо общо с тази война и не сме участник в нея, даваме на Украйна оръжия от последно поколение с все военните инструктури към тях, за да удари нещо в Русия? После Русия пак удря по-силно, ние даваме още нещо на Украйна, като пак подчертавам, ние не сме във война с Русия (тя и Русия не е във война с Украйна, поне технически се води СВО - апропо, точно по същият начин се води и овйната с Виетнам за САЩ). И така докога? Колко време мислиш, че ще им трябва да орките, за да избомбят нещо в Германия или да ползват ЯО срещу Киев и да приключат войната наистина за 3 дни.

Пак да питам - готови ли сте да умрете за една пиклива Украйна? Ама наистина, не с жусуи драсканици? Аз не съм и не искам да мра за тях, нито искам децата ми да мрат за тях, нито искам да влизат в ЕС, нито ми пука дали ще са руснаци, украинци или поляци след войната - това си е тяхната война и да се оправят! Не желая да ме замесват по никакъв начин - Украйна не е член нито на ЕС, нито на НАТО, за да ми пука за тях - Тръмп им го каза отлично снощи за пореден път: нямат никакви шансове срещу Русия и всичко досега е само удължаване на агонията на Украйна.
      Груец,

Идеята, която налагат едни конкретни сили в условията на подобен конфликт е такива доволни от живота люде като теб да кажат : " мене не ме брига - не в моят двор" тези идеи много лесно се вкореняват в съзнанието и резултатите са налице в обществените нагласи. Не само в България.

Донякъде си прав, но само донякъде. Защото ако вярваш на лозунгите на разни 'независими' формации как България може сама, как лева е турбо-топ-мега способна независима валута и тн.... то спокойно може да приемеш и твърдението, че това е едно СВО - локално след което ще настане вечен мир, русите ще ходят по ривиерата, и ти ще ходиш и аз и всички ще сме добре.

Това СВО нито е локално СВО нито ще приключи без последствия за Европа (и нас в т.ч.) конкретно. Върхушката в русия и конктетно дребния самодържец нямаха друг избор освен да започнат нещо, но в посока Европа,защото в Азия Китай дебне и няма да ги остави да мръднат и сантиметър.... еми удариха на камък и сме ден 1146 от 3дневната операция. НЕ отричам, че ЦРУ и производни там структури частни и държавни имаха идея да вкарат самодържеца точно в такъв конфликт - 100% имат вина. Въпросът е, че такъв мирно и кротко няма да си седне на д-то и ако усети , че Европа е пълна със самодоволни и самодостатъчни люде като теб ще продължи...
      Last edited by bertram; 15.04.2025, 10:06.
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• barbaron, войната в Украйна не започна с нахлуването на украинците - военни от двата военни окръга на Русия през 22 година. Тя си е почната 14-та година. До 22-ра година постоянно е имало обмен на военопленници, как след като не е имало война ? Зеленски го каза това за военопленниците, когато другите решиха да спрат обмена във видеоизявление. Намери го и го гледай и не пиши глупости. Много искаха да почнат война с Русия, и сега като им нашокаха канчетата - Дайте ни балистически ракети, с тях ще победим !
        В Русия имат на постоянно бойно дежурство 32 ракети от тези които разпръскват бойни глави, по 32 броя бойни глави и с по 64 имали. Какво искате - Да посипят Франция с няколко ракети само е достатъчно и ще направят територията и необитаема, защото атомните реактори не издържат на взрив на съвременните им бойни глави ? Това ли ви трябва.
        D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

Много зависи как ще се развият нещата в идните седмици
          Ако се повтори атака тип тази в Суми - Кримският мост няма да изкара до Коледа.
          Отдавна да е разрушен, ако САЩ и големите в ЕС искаха това.
          Стормшадоу, които англичаните дадоха също може да свърши работа, франсетата и те имат аналози, но досега не са ОК украинците да целят моста с тези оръжия. Това може да се промени ако нещата ескалират в посоката, в която са тръгнали..

Таурусите на Мерц са по-скоро символичен акт, че мекушавия Шолц е сменен и Германия ще заеме водеща позиция (в случай, че САЩ се изтеглят напълно).

Да видим.
          направо не мога да повярвам, че арменец пише горното - ама ти така ли си я представяш войната? Русия удря нещо, ние, дето нямаме нищо общо с тази война и не сме участник в нея, даваме на Украйна оръжия от последно поколение с все военните инструктури към тях, за да удари нещо в Русия? После Русия пак удря по-силно, ние даваме още нещо на Украйна, като пак подчертавам, ние не сме във война с Русия (тя и Русия не е във война с Украйна, поне технически се води СВО - апропо, точно по същият начин се води и овйната с Виетнам за САЩ). И така докога? Колко време мислиш, че ще им трябва да орките, за да избомбят нещо в Германия или да ползват ЯО срещу Киев и да приключат войната наистина за 3 дни.

Пак да питам - готови ли сте да умрете за една пиклива Украйна? Ама наистина, не с жусуи драсканици? Аз не съм и не искам да мра за тях, нито искам децата ми да мрат за тях, нито искам да влизат в ЕС, нито ми пука дали ще са руснаци, украинци или поляци след войната - това си е тяхната война и да се оправят! Не желая да ме замесват по никакъв начин - Украйна не е член нито на ЕС, нито на НАТО, за да ми пука за тях - Тръмп им го каза отлично снощи за пореден път: нямат никакви шансове срещу Русия и всичко досега е само удължаване на агонията на Украйна.
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Стормшадоу, които англичаните дадоха също може да свърши работа, франсетата и те имат аналози, но досега не са ОК украинците да целят моста с тези оръжия. Това може да се промени ако нещата ескалират в посоката, в която са тръгнали..

Таурусите на Мерц са по-скоро символичен акт, че мекушавия Шолц е сменен и Германия ще заеме водеща позиция (в случай, че САЩ се изтеглят напълно).

Да видим.
            Остава обаче един МНОГО важен Въпрос: За производството на оръжие, трябват много И суровини, И енергия, а още, И човешки фактор. Някакъв последен някъде още има но, откъде рентабилини доставки на енергия и суровини?

Коментар

• Първоначално изпратено от Сибирския Бръснар Разгледай мнение

Обърни се към Доналд Тръмп., той твърди същото като мен ...малознайко....
              И това че си губиш времето по соросоидни - либерастки кръжоци и събирания със други маргинали, не означава че аз трябво да ти обяснявам "нещо" .....
              А и от аграр - колхоза , надали ще се разбере ....
              Доналд Тръмп казваше да се пие белина против Ковида! Май не си пийнал достатъчно, а!
              Аграг - колхоз, ама без това няма да има храна, да не говорим пък за любимата ти ракийка!

Коментар

Една от непризнатите поуки на войната е, че украинците дават урок и по търпение. Storm Shadow стигат до проклетия мост, но единични удари не могат да го разрушат или да нанесат структурни щети, достатъчни за затварянето му. В идеалния сценарий трябва да бъде възпламенен влак-цистерна с гориво, за да се наруши здравината на арматурите, и след това да последва и баража от последващи удари. .

Но най-важното е, както казваш и ти, как обществата ще приемат офанзивни действия на Украйна. Най-голямата беда е, че Западът позволява на Киев само да се защитава и то с едната ръка вързана на гърба - често в условия на недостиг на оръжия и боеприпаси и от началото на войната - при отворено небе. Ако Великобритания се еманципира от янките и си се върне у дома, в Европа, не виждам причина да не видим зелена светлина за Керченския. Посоката засега е тази.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

то и аз като пръдна мирише на 1м, ама да си вярвам че замърсявам въздуха на ЦЯЛАТА ПЛАНЕТА ЗЕМЯ !?!?!?!?!?
                  Ей толкова им хлопат дъските на затоплистите и влиянието на човека
                  Хора които имат инсталации показват как се е вдигнала пиковата мощност, и са близо до заводи за втечнен метан и терминали. Ами като се използва дълго технологията, мислиш ли че няма да повиши радиацията навсякъде ? Първо се появиха клипове от такива които се чудят как панелите им са станали по ефективни, после откриха че са близо до терминали или заводи за втечнен газ.
                  D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение

ИНТЕРВЮ С ВАМПИР:

Гледа утвърдително, авторитетно.
                    Върти клечката в устата, всичко му е ясно...
                    гласува за Възраждане...

Разкажи ми, моля, за:
                    - NATO
                    - Искат да ни поробят. Дължат ни ного пари за базите, дето ги ползват, за да ни пазят. Наща армия е силна, щот е с руски самолети. Тези машини аналог нямат. Познавам един летец. Ние оръжие за даване нямаме.

- СЗО?
                    - Целят да намалят броя на световното население, щот сме ного и цените на имотите скачат. Световният елит не харесва населението. Искат да останат сами на земята и да ползват благата само те.

- ХААРП?
                    - Изстрелват честота във въздуха и се отразява от йоносферата и после вибрира земята на резонансната честота стават пожари, земетресения, цунами. Още не могат много точно да се прицелват, ама правят опити. Земетресенията в Турция те ги правят! ... Американците! В русия не смеят да го пускат тва оръжие. Др. путин ще спре да им продава горива, ако продължават и ще видят те един ХААРП. А и русия има много по-силни оръжия, но не иска да ги ползва на този етап. И щитове имат. Силови полета, които пазят. Пиле не може да прехвръкне. Ама са секретни тези неща и не мога да ти разказвам за тях. На мен един приятел военен ми ги казва. Той е ходил в русия и лично ги е виждал.

- NASA?
                    - Лъжат! Земята е плоска! Доказано е още в средновековието. Толкова сте невежи. Това, че някой е написал учебник, не означава, че вътре пише верни неща. Ти сериозно ли вярваш, че са ходили ония на луната?! Гледай малко в Ютуб. Има информация колкот щеш. Не се изоставяй така да те манипулират!

- Гейтс?
                    - Тва е тоз мръсник дет прай чиповете за ваксините. С тях иска да ни следи на какви сайтове браузваме и да ни хакне уиндоуса.

- Сорос?
                    - Педо*ил! Дава пари да стават децата геюви. И за други страшни неща. Май норвежците пак той ги финансира да ни земат децата. Така произвеждат и адренохром за световния елит.

- Мъск?
                    - Мошеник е и тоз. Още дядо ми казваше, че честен човек с пари - НЯМА!

- КОВИД?
                    - Ти знаеш ли колко хора умират в катастрофи по пътищата всяка година, бе?! Що не ме питаш за тях?... Стресират ви по-лабилните. Това е! А, всички болести идват от стрес!
                    - Ваксините - (вж. Гейтс)

- Украйна?
                    - Нацисти долни. Колко години провокираха путин и накрая го принудиха превантивно да нахлуе, за да освободи населението от биолабораториите и... н*гpuте-нацисти... дето тормозиха населението на Донецк и Луганск и да ги направи свободни държави, част от русия, ама за съжаление се наложи да унищожи сичко там... По тая тема има много да се каже...

- Лев?
                    Левът е силен, а и си е наш! Шси го запазваме... Трябва! Левски за ко умря, мислиш?! Казаха ми, че ако искаме всички да станем мильонери, трява да си запазим лева!
                    - Кой започна войната в Украйна?
                    - Не се заяждай. И децата вече знаят че, няма нищо внезапно и случайно, освен за невежите. И децата знаят че, дори войните имат фази и етапи. Първият е подготовката за война и започва с замесване на съставките. Та, с ТАЗИ война, курсът към директен сблъсък, стана ясен окончателно през 2014-та. Майдан-преврат-репресии-Минск1,2...

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
                      Между другото Мерц се изказа положително за изпращане на ракети Таурус в Украйна в близко време- да се готви кримския мост- ако го ударят с тях няма да подлежи на поправка, на руските военни заводи също ще им стане зле-800 километра е далекобойност та на ракетите. Със здраве да си ги ползват украинците

Да видим.
                      Last edited by bertram; 15.04.2025, 09:24.
                      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Агро

[B]Многознайко, я кажи кога и как е започнала тая война. Кога Украйна анексира части от Русия и кога нахлу с 65 км колона с танкове към Москва!
                        Казах ти още снощи да не пиеш от розовите хапчета и най-вече да не ги смесваш с алкохол още от сутринта!
                        [/B]
                        Обърни се към Доналд Тръмп., той твърди същото като мен ...малознайко....
                        И това че си губиш времето по соросоидни - либерастки кръжоци и събирания със други маргинали, не означава че аз трябво да ти обяснявам "нещо" .....
                        А и от аграр - колхоза , надали ще се разбере ....

Коментар

• Първоначално изпратено от Агро

Многознайко, я кажи кога и как е започнала тая война. Кога Украйна анексира части от Русия и кога нахлу с 65 км колона с танкове към Москва!
                          Казах ти още снощи да не пиеш от розовите хапчета и най-вече да не ги смесваш с алкохол още от сутринта!
                          Не се заяждай. И децата вече знаят че, няма нищо внезапно и случайно, освен за невежите. И децата знаят че, дори войните имат фази и етапи. Първият е подготовката за война и започва с замесване на съставките. Та, с ТАЗИ война, курсът към директен сблъсък, стана ясен окончателно през 2014-та. Майдан-преврат-репресии-Минск1,2...
                          Last edited by Pyramid; 15.04.2025, 09:19.

Коментар

• ЛИПСИЦ: ИНТЕРВЬЮ ДЛЯ КАНАЛА ХОДОРКОВСКИЙ ...

www.youtube.com › watch

Топ-экономист Липсиц о том, почему Путин смертельно ...

www.youtube.com › watch

Депрессия в США, крушение экономики в России | Игорь ...

www.youtube.com › watch

ЛИПСИЦ: ЧЕЛОВЕЧЕСКИЙ КАПИТАЛ РОССИИ #липсиц

www.youtube.com › watch

ЛИПСИЦ: ИНТЕРВЬЮ АННЕ ШЕСТАК 10.04.2025

www.youtube.com › watch

Экономист Игорь Липсиц и протестующие “Hands Off”. Что ...

www.youtube.com › watch

Топ-экономист Липсиц. России хана! Путин заканчивает ...

www.youtube.com › watch

ЛИПСИЦ: СРОЧНО! Доллар на грани КРАХА. iPhone ...

www.youtube.com › watch

4. ЭКОНОМИКА РОССИИ: КАКОВА ПЛАТА ЗА ТРИ ГОДА ...

www.youtube.com › watch

ЛИПСИЦ: СЕЙЧАС! Угроза СУЩЕСТВОВАНИЯ РФ ...

www.youtube.com › watch

ЛИПСИЦ: Война США и Китая! Нас ждёт великая ...
                            ЛИПСИЦ: ЭКСТРЕННО! КРАХ экономики ПУТИНА ...
                            8. ЭКОНОМИКА РОССИИ: КАКОВА ПЛАТА ЗА ТРИ ГОДА ...
                            ЛИПСИЦ: Впереди катастрофа: Китай ударит по ...
                            Топ-экономист Липсиц о судьбе доллара и трагической ...

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                              Слънчевата радиация се повишава с една седма там където има заводи за втечняване на природен газ, демонстрират го хора които живеят в такива райони и имат соларни панели - инсталации, 3 киловатчаса пикова мощност дават пикови 3.5 киловатчаса. Разрушава се атмосферата. Ако се погледне трезво - всичката вода на планетата в сравнение с нейната маса, всички тези огромни океани са една капка вода, атмосферата също е много малко газове като маса. Съвсем в границите на възможното е да се увредят с човешка дейност.
                              то и аз като пръдна мирише на 1м, ама да си вярвам че замърсявам въздуха на ЦЯЛАТА ПЛАНЕТА ЗЕМЯ !?!?!?!?!?
                              Ей толкова им хлопат дъските на затоплистите и влиянието на човека
                              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                                Дотук глупости на повредени човекоподобни
                                А сега - ФАКТИТЕ:

Кой започна войната в Украйна?

Войната в Украйна е започната от Русия. Широко признатият като начало на пълномащабния конфликт е 24 февруари 2022 г., когато руският президент Владимир Путин обяви "специална военна операция" и руските войски нахлуха в Украйна от множество посоки, включително от Беларус, Крим и източната област Донбас. Това нахлуване беше ескалация на конфликта, започнал през 2014 г., когато Русия анексира Крим и подкрепи сепаратистките движения в Източна Украйна. Оправданията на Русия за инвазията – като твърдения за "геноцид" срещу русноезичните и необходимостта от "демилитаризация и денацификация" на Украйна – са отхвърлени от международната общност като неоснователни.

Реакцията на цивилизования свят беше бърза и обединена:
                                1. Санкции
                                  • Икономически мерки: САЩ, ЕС, Великобритания, Канада, Япония и други въведоха безпрецедентни санкции срещу Русия. Те включваха:
                                    • Замразяване на руски финансови активи.
                                    • Изключване на руски банки от системата SWIFT.
                                    • Забрани за износ на технологии и стоки към Русия.
                                    • Ограничения за внос на руски петрол и газ.
                                    • Целеви санкции срещу руски олигарси и висши служители.
                                2. Подкрепа за Украйна
                                  • Военна помощ: Доставки на оръжия (противотанкови системи, артилерия, радарни системи), обучение и разузнавателна подкрепа.
                                  • Финансова и хуманитарна помощ: Милиарди евро и долари за поддържане на украинската икономика и правителство.
                                3. Дипломатическа изолация
                                  • Изгонване на дипломати: Страни от ЕС и НАТО изгониха над 400 руски дипломати.
                                  • Спиране на сътрудничество: Русия беше изключена от множество международни форуми (напр. Съвет на Европа).
                                4. Политическа подкрепа
                                  • Посещения на високо равнище: Лидери като Джо Байдън, Урсула фон дер Лайен и Борис Джонсон посетиха Киев.
                                  • Признаване на украинската съпротива: Украйна получи статут на кандидат за членство в ЕС през юни 2022 г.
                                Контекст и развитие

Цивилизованите държави продължават да подкрепят Украйна с дългосрочни ангажименти (напр. договори за сигурност), докато Русия остава дипломатически и икономически изолирана. Санкциите са пагубни за руската икономика.

Руското нахлуване в Украйна е предизвикало катастрофални гуманитарни последици за цивилното население, включително загуби на животи, системни нарушения на човешките права, принудително изселване и унищожаване на инфраструктура. Основните въздействия включват:

1. Жертви сред цивилните и насилие
                                • Над 12 654 убити цивилни и 29 392 ранени от февруари 2022 г., с 30% увеличение на жертвите през 2024 г. поради засилени военни действия.
                                • Безразборни атаки с въздушни бомби, дронове и ракети по населени места, училища, болници и енергийна инфраструктура. Един-единствен руски ракетен удар на 8 юли 2024 г. уби 43 цивилни.
                                • Изтезания и екзекуции на военнопленници: 95% от освободените украински военнопленници съобщават за изтезания, включително сексуално насилие, в руски плен. Съвременни доклади документират 81 екзекуции на украински войници от руски сили.
                                2. Принудително изселване и бежанска криза
                                • 6 милиона вътрешно разселени и 8 милиона бежанци в чужбина, създавайки най-голямата криза на изселване в Европа от ВСВ.
                                • Руските сили насилствено прехвърлят цивилни в окупирани райони или Русия, като много от тях са подложени на злоупотреби по време на "филтрационни" процеси, включващи биометрични данни и задържане.
                                3. Срив на инфраструктурата и жизненоважни услуги
                                • 139 000 кв. км замърсени с мини, създаващи дългосрочна опасност за цивилните.
                                • Атаки срещу енергийната инфраструктура причиниха масови недостици на ток, отопление и вода, влошавайки рисковете през зимата. Над 300 медицински заведения и 576 училища са повредени само през 2024 г.
                                4. Нарушения на човешките права
                                • Систематични изтезания над задържани, включително електрически удари, фалшиви екзекуции и сексуално насилие, документирани от ООН и НПО.
                                • Непропорционално въздействие върху уязвими групи: възрастни, жени, деца и хора с увреждания са изложени на повишени рискове в конфликтните зони и институции.
                                5. Дългосрочни гуманитарни предизвикателства
                                • Несигурност на храните засегна 11 милиона украинци през 2023 г., с продължаваща зависимост от международна помощ.
                                • Екологична деградация от унищожени промишлени обекти и замърсяване с боеприпаси застрашава общественото здраве.
                                Тези последици отразяват както незабавното насилие, така и продължителното страдание, като международните организации подчертават отговорност за военни престъпления и продължаваща гуманитарна подкрепа.

Бабалиньо, айде пак. Повтаряй на глас -
                                - Не ги разбирам аз тези работи.

Коментар

Working...
                                X