Първоначално изпратено от mirodes
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение
Ограмотете ме моля. Кой е “чефо”?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение
Там е проблемът - жусуитата плащат 1.7 млн. долара или 10 хил.лв на Чефо с документи, статии и договори.
Докато Прекрасная е платила 69 млн. евро за пропаганда в България и Румъния и единствено знаем за това от разследване на Елфите по банкови трансфери. Официално Карбовски се издържа от платено членство в петриън, Дачков от реклами в гласове.ком, Веска Томова от афера. На всички ни е ясно, че официалните им доходи не стигат за хляб ФФ вкус и кренвирши Клевър.
А накрая всички гледат 10-те бона на Чефо, докато милионите за плямпане за умиращи гълъби от 5G, крадящата зимнина Урсула, крадящите ромчета норвежци и мобилизираните още 2022г. българи минават между капките.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
... хора, дето не са ходили в казармата (тук може и ънсуърт да се включи и да пробва да ме затапи).Освен това с всяка реплика настояваш на визията си, че Варна е непобедимата крепост в националната ни отбранителна доктрина, пък и си прав, че от "еднодръвките" не би трябвало да се тревожат дори и съседите на Калининград, така че аз няма много какво да додам в дискусията.
Вече доста колеги далеч по-неиронично се трудят да ти обясняват резултата за България от геополитическата и военна схватка между Изтока и Запада. Те вече са ти отдали нужното внимание и уважение. От мен ще са пожеланията за весели празници и здрави яйца
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеTepix, БВП и Държавен бюджет са две съвсем различни неща.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dmm Разгледай мнение
Може ли да се разберете и да пишете едни и същи опорки- все пак не е прилично ти да пишеш горното червено, а други да говорят че средната заплата била 100лева в русия. Май посещавате различни сбирки в мазето и при това също и различни лектори
Държавата дава на смъртниците 6 пъти заплатите в частния сектор И заплатите в частния сектор са скандално ниски.
Всъшост точно заради безумното ниво на средната заплата в Русия е толкова привлекателно да оцелееш поне няколко месеца в Украйна, както и ставаш прекрасен материал за весели вдовици.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнениеДържава с 5500 ядрени бойни глави отделя 40% от БВП-то си за война към момента и вероятно този процент ще стане дори още повече, строи нови военни заводи, дава над 6 пъти средната работна заплата в частния сектор, за да забави повсеместна мобилизация и от три години настоява НАТО до се върне в границите от 1997г.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Груйчо явно е оптимист, аз лично не съм сигурен че при евентуално падане на Украйна Русия няма да реши да си "вземе" Латвия примерно с 30% рускоговорящо население отказващо да учи латвийски и да се интегрира, но не искащо да си ходи в Русия. И тогава като членка на НАТО не само че ще трябва да помагаме финансово на Латвия, но ще трябва и войска да пратим и ще ни излезе много по- скъпо от малката помощ за Украйна която даваме сега. Дори и да си представим че Груйчо излезе прав- Русия след завладяването на Украйна се усмири о вече е нормална страна и не иска да си напада съседите, въпреки това страха да не повтори съдбата на Украйна ще наложи на всяка страна от ЕС да отделя по 5-6 % от БВП за отбрана, което пак е в пъти повече от сегашната помощ за Украйна и има реален риск да мрат европейци при евентуална война. Та с 2 думи подпомагането на Украйна освен че е най- правилния вариант е и най- евтиния за Европа
Коментар
-
Финално - ми ходи копай окопи, за да не стане Варна Сталинск - аман вече от глупости и плашункане от хора, дето не са ходили в казармата (тук може и ънсуърт да се включи и да пробва да ме затапи). И дарявайте по 50% от доходите си за Украйна, за да сте солидарни, но престанете като мангалите да искате от мен - аз не искам да дам и една стотинка за тази продънена кочина Украйна. Жусуииииии
- 2 Харесвания
Коментар
-
За пореден път - няма абсолютно никакъв шанс за каквато и да е руска инвазия в България. Нулев, даже и под нулев, най-малкото защото нямаме сухопътна граница с тях, а по вода са на майната си. Ние сме в НАТО и ЕС, което ни е предостатъчно и следва да си мислим за нашите си тъмнозелени проблеми, а не да се занимаваме с блатото Украйна - да мрат, да стават руснаци или поляци - все ми е тая. те не са в ЕС и НАТО и не ми пука за тях. Точно толкова елементарно е. Другото е жусуи простотия и социални малоумщини, с които някои индивиди искат да прикрият импотентността си (за макароня иде реч, да не се разпознае някой колега)
Въобще няма да говоря за Китай и Тайван, Пакистан, Сахел, Йемен, Иран, Палестина и Сирия, нямам толкова време.
И всичко това гореупоменато, в приятна комбинация с факта, че 2050-та (дай Боже да си жив и здрав) Мумбай да е 42 млн, Дака - 35 млн, а Лагос - 32 млн.
Много би ми се искало да живея с твоите възгледи и спокойствие, но уви, горното ясно сочи, че ни предстоят промени във всичко - граници, съюзи, стандарт. И ако се успокояваш по-малко и повече се подготвяш, може и да успееш да оцелееш. На никого не му пука какво имаш сега и как си го постигнал - ще трябва да си стегнеш дупето и да го пазиш. Било то и без десант във Варна.
- 8 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение
Най-евтино, честно казано, наистина е да не правим нищо и да се надяваме, че вълкът се е наял. Може и да викаме "Ммммееее-е-е-е" за повече достоверност.
Но гледайки как не жали средства, пари, време и усилия, за да ни хапне - надали. А не е като войската им да не се е разхождала из София, макар че според Грую и Варна е невъзможна задача ...Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Груйчо явно е оптимист, аз лично не съм сигурен че при евентуално падане на Украйна Русия няма да реши да си "вземе" Латвия примерно с 30% рускоговорящо население отказващо да учи латвийски и да се интегрира, но не искащо да си ходи в Русия. И тогава като членка на НАТО не само че ще трябва да помагаме финансово на Латвия, но ще трябва и войска да пратим и ще ни излезе много по- скъпо от малката помощ за Украйна която даваме сега. Дори и да си представим че Груйчо излезе прав- Русия след завладяването на Украйна се усмири о вече е нормална страна и не иска да си напада съседите, въпреки това страха да не повтори съдбата на Украйна ще наложи на всяка страна от ЕС да отделя по 5-6 % от БВП за отбрана, което пак е в пъти повече от сегашната помощ за Украйна и има реален риск да мрат европейци при евентуална война. Та с 2 думи подпомагането на Украйна освен че е най- правилния вариант е и най- евтиния за Европа
За пореден път - няма абсолютно никакъв шанс за каквато и да е руска инвазия в България. Нулев, даже и под нулев, най-малкото защото нямаме сухопътна граница с тях, а по вода са на майната си. Ние сме в НАТО и ЕС, което ни е предостатъчно и следва да си мислим за нашите си тъмнозелени проблеми, а не да се занимаваме с блатото Украйна - да мрат, да стават руснаци или поляци - все ми е тая. те не са в ЕС и НАТО и не ми пука за тях. Точно толкова елементарно е. Другото е жусуи простотия и социални малоумщини, с които някои индивиди искат да прикрият импотентността си (за макароня иде реч, да не се разпознае някой колега)Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Но гледайки как не жали средства, пари, време и усилия, за да ни хапне - надали. А не е като войската им да не се е разхождала из София, макар че според Грую и Варна е невъзможна задача ...
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар