IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • segato, цените на колите им в целия ЕС са еднакви, във Великобритания са малко по скъпи и така, това е което съм забелязал. Те ако искат да внесат дилъри такива коли и да ги вземат от Китай без да платят таксите, и да ги купят с дилърски отстъпки може, но никой не се занимава освен някой дето ще внесе една кола или две, някой каубоец който сам ще я кара по тъмно. А и някой с китаец ще го търсят за тази кола после да го питат къде е, това е без такси. Има държави до Китай в които и търговци на повече коли не знаят че имало такси за тази работа, в интернет си правят реклама.
    Last edited by supertrader; 06.05.2024, 12:05.
    D.Y.F-091066

    Коментар


    • Русия не изнася и не може да изнася друго, освен нефт и газ. АбЦурТ. Хеле пък, високотехнологично. Просто не могат, и това е : https://youtu.be/hGNNtl5clqc?si=IzhEQSqVIcc8E2M4

      Коментар


      • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        segato, дилърите които ги внасят в ЕС тогава ги продават на двойни цени. Тук специално искат да изкарат 10% на кола и викат ура..даже три пъти.
        Не те разбирам. митата ли са проблем или дилърите ? И как хем дилърите продават на 2-ни цени хем се радват на 10% печалба.

        Коментар


        • segato, дилърите които ги внасят в ЕС тогава ги продават на двойни цени. Тук специално искат да изкарат 10% на кола и викат ура..даже три пъти.
          Last edited by supertrader; 06.05.2024, 10:16.
          D.Y.F-091066

          Коментар


          • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
            Китай няма проблем с митата на автомобилите които могат да му сложат, те слагат сами голямо износно мито от което могат да отбият този процент и износа няма да бъде спрян. Дори за Русия е така в момента и руснаците се чудят защо са скъпи, а се появи лоби да се внасят защото те не внасят много цели коли и сглобяват много в самата Русия от части които внасят от Китай, просто имат хора които търсят работа - бизнес. Понеже н Китай никой не ги контролира с износ на части пак ще изнасят не цели коли. Друга е причината Си да се разходи, глобалната икономика много се сви заради този конфликт и се притесняват че няма да се възтанови, те не ограничават абсолютно нищо и пречистени метали и редкоземни - нищо, защото и не могат. Проблема е че тези които на тях им продават някои неща просто са изчезнали, може да не работят, а може да работят нещо друго. Те имат много спектрографи и предполагам че за тях им трябват консумативи, може да има прекъсната верига за нещо което купуват от Италия, но поради санкциите да нямат с какво да им правят водорода. В Китай се объркват неща, не в Русия, не в Италия. И човека е тръгнал да търси бялата лястовица вече. Защото ако кажат че се отказват от мита, това ще означава че другите проблеми които не зависят от тях може да се решат. Те да бяха платили на Украйна да се откаже от претнциите си да насилва тези отцепници, по евтино щеше да им излезе.
            Китай има износни мита за суровини и части. И дори те са само за малък брой стратегически суровини. Няма за готови продукти. Дори и да имаше износни мита за коли, разсъжденията ти, че "няма проблем" и просто ше ги намалят вероятно не са направени в моментите когато си най-свеж. Значи според теб китайците нямат против да получат по-малки постъпления защото примерно Германия е решила да ги прибере ? Ако не им дреме за постъпления от износни мита за коли, за какво въобше налагат износни мита ? За да си направят износа труден ? Естествено този въпрос няма значение защото износни мита за коли няма, но би ми било интересно да чуя отговора ти.
            Last edited by X_Y; 06.05.2024, 10:19.

            Коментар


            • Китай няма проблем с митата на автомобилите които могат да му сложат, те слагат сами голямо износно мито от което могат да отбият този процент и износа няма да бъде спрян. Дори за Русия е така в момента и руснаците се чудят защо са скъпи, а се появи лоби да се внасят защото те не внасят много цели коли и сглобяват много в самата Русия от части които внасят от Китай, просто имат хора които търсят работа - бизнес. Понеже н Китай никой не ги контролира с износ на части пак ще изнасят не цели коли. Друга е причината Си да се разходи, глобалната икономика много се сви заради този конфликт и се притесняват че няма да се възтанови, те не ограничават абсолютно нищо и пречистени метали и редкоземни - нищо, защото и не могат. Проблема е че тези които на тях им продават някои неща просто са изчезнали, може да не работят, а може да работят нещо друго. Те имат много спектрографи и предполагам че за тях им трябват консумативи, може да има прекъсната верига за нещо което купуват от Италия, но поради санкциите да нямат с какво да им правят водорода. В Китай се объркват неща, не в Русия, не в Италия. И човека е тръгнал да търси бялата лястовица вече. Защото ако кажат че се отказват от мита, това ще означава че другите проблеми които не зависят от тях може да се решат. Те да бяха платили на Украйна да се откаже от претнциите си да насилва тези отцепници, по евтино щеше да им излезе.
              D.Y.F-091066

              Коментар


              • fortiss. при толкова много стари ракети, никой не може да даде отговор защо въобще са били произведени. Един украинец командир на ядрени сили гледах го питаха - колко ракети са имали, колко са им трябвали да поразят всички важни центрове по Света, Украйна е можела 3-4 пъти да ги Удари, а в Русия е имало 5 пъти повече ракети, значи 20 пъти. Старите ракети вършат работа, нали и макетите струват пари, а те имат нови и хиперзвукови имат с които могат да свалят малък брой балистични ракети. Сащ също могат с 3 броя ракети от ТАД изстреляни да свалят балистична ракета голяма. Няма да е с 3, но с малко повече ще стане.
                Last edited by supertrader; 06.05.2024, 00:00.
                D.Y.F-091066

                Коментар


                • Първоначално изпратено от fortiss. Разгледай мнение

                  Русия отлага 5 пъти бракуването на ядрени ракети от времето на СССР. Отлага, защото няма пари за нови!! Много от ракетите с течно гориво навярно никога няма да отлепят от бункерите дори и Путин много да иска да ги изстреля !!!
                  Тук не си много наясно: Бойните им ракети с течностни двигатели, са на ампулизиран НДМГ (Несиметричен диметилхидразин) и ами (разтвор на NO2 в HNO3) които, са с практически неограничена трайност. Основно, за да ги "подновят" тези ракети, им се налага единствено подмяна на системите за управление (грубо казано, сменят някоя и друга плАтка) и някой и друг старт за изпитание и порвърждение на летателна годност. Защо е така? Защото, двигателят, който не е пален, не се износва, не се изгаря, и може би, само трябва да се провери за корозия и затягане на резбовите връзки + вероятно, да се одуха от прах. Корпусът не губи механич и свойства, ваичко е наред. И става евтино, сигурно, бързо и леано, за месец-два, мо е да се модернизират хиляди ракети. Съвсем друго нещо са твърдогоривните ракети, уж евтини при производството, т.к.при тях, горивото е твърдо спорно с корпуса, който пък е горивна камера. Та, това гориво, с годините, се променя, напуква се и това, създава предпоставки за взрив на старта, еста илно горене, понижена товароподемност и обсег. Проста подмяна не може да стане, и това оскъпява и води до принудително препроизводство. Т.е., производство наново, разходи изцяло и наново, бавно, скъпо, искат се много изпитания и т.н. Та, присмехулник от некомпетентни, не струва и пет пари. Просто, празен звук.
                  Last edited by Pyramid; 05.05.2024, 23:19.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от fortiss. Разгледай мнение

                    Само в мурзиландия може да се прави всичко, другите трева пасат !!!
                    Чак пък всичко. Разбира се, че не. Те не правят, каквотомправят другите, т.к.правят неща, които, другите не могат. Трудно и със скърцане но да, правят ги. Обикновено, първи а често, и единствени.

                    Коментар


                    • https://youtube.com/shorts/jmUFFVYWG...npvklj2kPCYO3-

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от fortiss. Разгледай мнение

                        Русия отлага 5 пъти бракуването на ядрени ракети от времето на СССР. Отлага, защото няма пари за нови!! Много от ракетите с течно гориво навярно никога няма да отлепят от бункерите дори и Путин много да иска да ги изстреля !!!
                        Тази глупост, къде я прочете? Че никъде не я намирам. Но намирам други неща.
                        https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%AF%D1%80%D1%81
                        Това примерно.
                        И ядрени ракети, няма. Има ракети способни да носят ядрени бойни глави. Та инфото ти, е меко казано съмнително.
                        Но ме плаши, че за втори път чета днес тук, как Русия няма ЯО..

                        Коментар


                        • fortiss. в Китай.
                          D.Y.F-091066

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                            fortiss., в Русия се произвеждат и то на прилични цени, другите не могат да се справят защото тези неща са на цена като от чисто злато и ги правят ужасно мудно..нема индустрия и поръчват части където има и като им набримчат една серия дефектни понеже трудно се стикова производството и всичко трябва да отиде в контейнера за боклук, повече ще хвърлят отколкото ще сглобяват.
                            Само в мурзиландия може да се прави всичко, другите трева пасат !!!

                            Коментар


                            • v_tin, следващото поколение процесори от 90 нанометра нагоре, 10 атома са в преходите на транзисторите при 5 нанометра и 1 атом прави процесора дефектен. Смятай за каква чистота на полупроводниците става въпрос, и нито тайванците, нито холандците някога са можели да го направят пречистването. А тези които са го правили сега нещо не им се получава. Като почнат с новите процесори глупифоните ще са колкото тухла единичка и ще им мине мерака за войни. Ще харчи много повече ток и ще го прави на топлина и кулер ще трябва да му сложат с перка да им духа в празните кратуни.
                              Last edited by supertrader; 05.05.2024, 20:51.
                              D.Y.F-091066

                              Коментар


                              • fortiss., в Русия се произвеждат и то на прилични цени, другите не могат да се справят защото тези неща са на цена като от чисто злато и ги правят ужасно мудно..нема индустрия и поръчват части където има и като им набримчат една серия дефектни понеже трудно се стикова производството и всичко трябва да отиде в контейнера за боклук, повече ще хвърлят отколкото ще сглобяват.
                                D.Y.F-091066

                                Коментар

                                Working...
                                X