Първоначално изпратено от satz
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от SlonN Разгледай мнение
Е как защо - не следите ли борса, индекси - всичко сринаха, сега вече всичко катери обранто от седмица-две и СП500 и т.н. аз имам едни фондове дето селдят по СП500 и бяха на -30%, сега са на -12%, мисля до есента пак ще са на + стабилен. Тръмп и компания са обрали едни парички от борсите според мен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
За 90 дни е " отлагането" не за 30, въпросът е защо въобще се занимаваш да вдигаш мита с което да стресиращ цялата икономика и световните пазара след като после ги връщаш до нивата от преди да си ги вдигнал?.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Аз не разбрах нещо за тези години, откак Хрущев в нарушение на Конституцията на СССР подарява Крим на Украйна, КАКВО ТОЧНО са построили украинските власти там?D.Y.F-091066
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеАко те са подарили на някой нещо и с тях постъпят така, не само че ще си искат подаръка, но ще искат да им платят наем за времето през което е ползван. Украйна е редно да плати за това че е държала Крим толкова години - справедливост се нарича.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Агро Разгледай мнение
Далечният изток е много по тлъста премия от Тайван. Освен това за Тайван трябва да се конфронтира със САЩ и съюзниците му, а руският изток ще си го вземат без нито един изстрел и жертва.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнениеМежду другото " майстора на сделките" сключи мега, ултра, хипер "сделка" с китайците. Затаете дъх........ След като въведе 100 и не знам колко процента мита върху китайския внос, което трябваше да връща производството в САЩ, да забогатяват американците и т.н. сделката е намаляване на митата за китайски стоки от 100 и нещо на 10%. За това как щеше да наказва Русия с вторични санкции за страните купуващи руски петрол, ако не сключи 30 дневното предложено от него примирие вече не се говори
Коментар
-
Агро, остава да се намерят китайци, които да искат да заживеят там ? Ходят да работят, китайски фирми направо си работят там и по 6 месеца, после се изнасят - 4к евро на калпак - китаец заплата, за да хукне да работи там, но не и да живее. Китаеца иска в Шанхай, в Далечния Изток като дойдат китайците ще пратят теб да живееш там, да го населиш.Last edited by supertrader; 12.05.2025, 17:51.D.Y.F-091066
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение"Смятам, че Си Дзинпин изнесе 7-часова лекция на джуджето по световна политика, от която няколко часа бяха посветени на Украйна. Китай има уникалната възможност да покаже, че е най-голямата сила, способна да провежда конструктивна политика. Мисля, че той е склонявал джуджето към прекратяване на огъня поне за 30 дни – без предварителни условия – с цел да започнат сериозни преговори.
И Китай има силна карта – още от началото на войната, независимо от всичките им „приятелства без граници“, Китай последователно подчертава значението на териториалната цялост на Украйна. Това е контрапункт на последните изказвания на джуджето, че Украйна трябва да признае Крим и прочее.
Сега Китай трябва да покаже кой е истинският миротворец. Той е този, който стои на брега и чака труповете на враговете да изплуват по реката. Ако Русия се провали – той получава разграден Далечен Изток. Ако Западът се провали – Тайван му пада в ръцете.
Но мисля, че вече по реката плува руският труп"
- 2 Харесвания
Коментар
-
mitko2848, толкова ли не ти е ясно, който продал преди да паднат акциите и купил преди да се възтановят пак цените - печели, а има заеми да се плащат там. Някой ще си ги плати така, другите по бавно ще ги изплащат. Той и конфликта в Украйна е за да се стресират пазарите и да изкарват информираните пари. Това как много искат Крим, как Зеленски много печели за Украйна..не им пука за Украйна. Крим са го получили подарък, ами много ясно има неписани закони - щом си скочил срещу този който ти е подарявал - той си взема обратно каквото ти е подарил. Бил на Украйна, как е станал на Украйна ?D.Y.F-091066
Коментар
Коментар