IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Forbes: Русия порази три украински хеликоптера край Павлоград, а това...

    Русия използва нови технологии, за да подобри връзките между сензорите и стрелците

    Павлоград, Украйна 15 Май 2024, 09:12 1677 прочита 0 коментара Автор: БЛИЦ

    За втори път в рамките на два месеца хеликоптери на украинската армия кацнаха близо до фронтовата линия в Източна Украйна, за да заредят с гориво и да се превъоръжат - и са забелязани от руски дрон, който прелиташе над тях.

    Минути по-късно руски боеприпас с далечен обсег - вероятно балистична ракета "Искандер", изстреляна от земята - разби три от хеликоптерите близо до Павлоград, на 112 км западно от линията на съприкосновение около Бердичи, пише Forbes.

    Загубата е съкрушителна за малките авиационни сили на украинската армия и е още един знак, че украинците все още се борят да поддържат адекватна противовъздушна отбрана по цялата 1000-километрова фронтова линия на по-широката война на Русия срещу Украйна, пише "Фокус".

    Двойката бойни хеликоптери Ми-24 и придружаващият ги щурмови хеликоптер Ми-17 са изпълнявали дневни полети в събота или малко преди това, когато са се приземили в така наречената "предна точка за въоръжаване и зареждане с гориво" или FARP (forward arming and refueling point).

    Това е поле в близост до фронтовата линия, където хеликоптерите могат безопасно да се приземят, за да могат поддържащите войски да пристигнат с камиони, натоварени с гориво и боеприпаси. Идеята е екипажите на хеликоптерите да се снабдят с гориво бързо - в идеалния случай за минути - и да излетят, преди врагът да успее да насочи вниманието си към FARP.

    Украинците провеждат операции на FARP всеки ден, като хеликоптерите им изпълняват мисии на малка височина по протежение на фронтовата линия - превозват провизии, прибират ранени войници и изстрелват неуправляеми ракети към руските сили на километри разстояние.

    През първите две години на широкомащабната война FARP са сравнително безопасни - вероятно защото украинската противовъздушна отбрана защитава пунктовете за зареждане с гориво и защото руската "верига на поразяване" - процесът на откриване на цели и получаване на одобрение за атака - е бавен.

    Но тогава украинските боеприпаси за противовъздушна отбрана свършиха. И отчасти благодарение на новите комуникационни системи руската верига за поразяване стана по-бърза. "Русия използва нови технологии, за да подобри връзките между сензорите и стрелците", пише Блеър Батърсби, прапоршчик от британската армия, за командването по обучение на американската армия.

    До тази пролет руските безпилотни летателни апарати навлизаха все по-дълбоко зад украинските линии - и руските ракети и бомби започнаха да се насочват към най-уязвимите и ценни украински активи в тила: радари, радиозаглушители, батареи с ракети земя-въздух, ракетни установки, военни самолети на техните летища и хеликоптери на техните FARP.

    Бригадният генерал от армията на САЩ Клеър Гил и колежката му майор Бриджит Дей предвидиха този проблем в статия в списание преди три години. Армията на САЩ беше свикнала да създава големи "супер FARP" за десетки хеликоптери.

    Но времената се промениха. "Това, че е работило в миналото, не означава непременно, че ще може да се повтори, концепцията за супер-FARP ... има малък шанс да оцелее", пишат Гил и Дей.

    Те бяха прави, дори в случаите, когато FARP са по-малки. На 13 март или малко преди това руски дрон забелязва трио щурмови хеликоптери Ми-8 или Ми-17 от 12-а армейска авиационна бригада на украинската армия, които се превъоръжават в полето в Новопавливка, на 56 км западно от фронтовата линия край руините на Авдеевка в Източна Украйна.

    Коментар


    • "Генерал Армагедон" С. Суровикин в Кремъл - План за двойно фрагментиране на Източния фронт и унищожаване на украинските въоръжени сили на Днепър - War News 24/7 (warnews247.gr)

      Братчеди суровикин е в москва, пак ще ядете мазнич шванц

      Коментар


      • США планируют послать Украине еще одну батарею Patriot вместе с радарами - Bloomberg

        10 годишен договор САЩ - Украйна, миии това е по-дълбоко от НАТОто за който не е разбрал

        Click image for larger version

Name:	Putin_Lebedowapesen.jpg
Views:	3
Size:	40.4 КБ
ID:	4181108

        Коментар


        • В Русия са притеснени не че ще загубят във война със западналите, сега тях ги притеснява че така наречените нацита са просто криминализирани предимно младежи от градовете на Украйна или армия от крадци и мародери.
          D.Y.F-091066

          Коментар


          • mirodes, те ще премахнат въглеводородите от енергетиката и всичко ще се оправи. Разбира се че тези които ще се ползват от направеното от руснаците няма пак да са им благодарни. А какво избиват нямаш идея. Тези откачалки в САЩ искат да ни направят бедни като необразовани индийци всички. Сега им спрат някои неща които получават от Русия и ще ти стане ясно какво ти е руско, ползваш ли руско или.
            D.Y.F-091066

            Коментар


            • Добро утро на свестните хора,
              пожарчета в Крим - забавното - нямало е въздушна тревога - слепи са за АТАКАМсите
              (нали беше ударен и най-големия радар в Крим )




              "Утром 15 мая в Ростовской области прозвучали мощные взрывы. В городе Балашиха близ Москвы вечером 14 мая произошел пожар на электрической подстанции воинской части ФСБ и завода по производству военного оборудования "

              на путлеристите - тежък им ден
              Last edited by satz; 15.05.2024, 09:13.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                IaneSandanski, няма нищо общо между Нацистка Германия и РФ. Няма как да има аналогия. По принцип има един вариант - съюз между Европа, Сащ и Русия и само така сега може да се постите мир. Трябва обратна индустриализация - означава стоки с надпис произведено в Европа, произведено в САЩ и произведено в Русия. Иначе няма да стане и това е големия проблем. Сащ ще се разделят с цар мършав долар ако продължат да инвестират в производство което не е в САЩ.
                Тук си прав.Нацистите не са избивали немци в терористични актове,за да имат повод да започнат война.За разлика от руските власти, които избиха стотици руски граждани в терористични актове,за да имат повод да започнат войната в Чечня.
                И тук следва въпросът що за хора сте руснаците, че подкрепяте убиец на стотици руснаци като Путин?Който е и доказано корумпиран. Има нещо сбъркано във вас.

                Коментар


                • IaneSandanski, няма нищо общо между Нацистка Германия и РФ. Няма как да има аналогия. По принцип има един вариант - съюз между Европа, Сащ и Русия и само така сега може да се постите мир. Трябва обратна индустриализация - означава стоки с надпис произведено в Европа, произведено в САЩ и произведено в Русия. Иначе няма да стане и това е големия проблем. Сащ ще се разделят с цар мършав долар ако продължат да инвестират в производство което не е в САЩ.
                  D.Y.F-091066

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

                    1 дрон = 12 бели лади
                    Бели лади??? Дори и русоробите във форума не вярват вече в тия обещания

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Turbolan Разгледай мнение

                      Западът ви вече драпа за по-изгодна позиция на Ойкрайна на мирните преговори.

                      Но некак забравяте да питате Русия
                      Ми русия не е поканена на мирната конференция в Швейцария. И нацистка Германия не беше поканена в Потсдам и Ялта.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение


                        Пишут, что легендырный спикер Минобороны рф Конашенков Куклаченков подал в отставку
                        И ся кой ще рисува розови картини за руските победи?

                        Коментар


                        • https://www.youtube.com/watch?v=SKqKx6Ji7zE , като нямаш пътя по който трябва да се движи, за какво ти е. Обаче дай, та дай-
                          D.Y.F-091066

                          Коментар





                          • Коментар




                            • Пишут, что легендырный спикер Минобороны рф Конашенков Куклаченков подал в отставку

                              Коментар


                              • mirodes, то е и точно така, въобще не става въпрос за територия и украинците и руснаците имат територия много. Обаче виж какво става - ВСУ се изнася и идват крадците, има клип как Тесла 3 я подкараха за 2 минути, а Мъск едно време разправяше че Тесла не може да се открадне.
                                - Запада може ли да се справи с тях въобще ? Ти идея имаш ли как те ще се справят с него и Западна Европа ще забрави за щастливия си живот и по някое време дори ще загуби спомен че го е имало.
                                Last edited by supertrader; 14.05.2024, 23:04.
                                D.Y.F-091066

                                Коментар

                                Working...
                                X