IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Тоталитарните режими имат разлики,но и големи прилики.В случая не защитавам аятоласите, ама те са шиити ,а шиитите много рядко извършват терористични актове. Или ако правят такива те са по отношение на държави и организации, с които воюват, а не срещу мирни граждани в Европа.
    Единствено атентата в Сарафово бе извършен от Хизбула, ама той бе срещу туристи от Израел,с който Хизбула са във война.А не срещу граждани на други държави.
    Атентатът беше извършен от други, с цел да се вкара Хизбула в черния списък на ЕС.

https://manager.bg/свят/ес-включи-во...-списък

https://glasove.com/intervyuta/grigo...ata-v-burgas--
    Last edited by neon7; 16.06.2025, 13:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

Тука се намесва глобуса - Украйна не е Южен Судан, паравоенните милиции във Варненско не ги поддържа Украйна, а жълтите павета не са постоянно кръстосвани от безработна неуспешна леко алкохолизирана сган, платена от Зеленски.

Имам едно-единствено притеснение за Украйна и то е, че влизането й в ЕС ще подбие нашите заплати.
      Извън това всичките ми притеснения са с адресат Русия - териториални и геополитически претенции, енергийни зависимости, икономически саботажи, политически интриги, протести срещу всеки залеж на ресурс, който открием, маргинализиране на по-необразованите и спонсориране на най-крадливите ни политици.
      така е, не е Южен Судан и ще ни еве найката, ако някога влезе в ЕС - ти си икономист, следва да го разбираш. Затова не трябва да им даваме нищо финансово и никога да не влизат - доста просто е. Паравоенните милиции в Варненско не ги знам какви са, но на жълтите павета редовно се разхожда брадясала, некъпана, безработна Зган с биричка и помияр под ръка, наречена умнокрасивитет, "протестираща" за нещо си - последно беше нкъкъв прайд. нез нам дали ги финансира зеленко или тези, дето финансират зеленко

В тоя ред на мисли за мен основните проблеми на България са умнокрасивите измекяри и простите копейки - и докато вторите са лесни, то първите претендират за изключителност в глупостта си
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Нас какво ни брига какви претенции има Русия към Украйна? Повече, отколкото какви има Судан към Южен Судан, да речем? За да поставяме на изпитания бюджети и да рискуваме ТСВ? Дай ми една причина? А между малоумните орки 1 и орки 2 няма никаква разлика - все същата измет с претенции са си. както и ингилизите, да речем, но те са друга тема. та за чий трябва да се бием за Украйна? да си мрат там и твай, не ми пука за тях.

П.С. Иначе отлично се видя какво се случва, когато зад теб няма велика сила и когато има такава. А Путлер е изключително слаб и страхлив лидер, но и това е друга тема
        Тука се намесва глобуса - Украйна не е Южен Судан, паравоенните милиции във Варненско не ги поддържа Украйна, а жълтите павета не са постоянно кръстосвани от безработна неуспешна леко алкохолизирана сган, платена от Зеленски.

Имам едно-единствено притеснение за Украйна и то е, че влизането й в ЕС ще подбие нашите заплати.
        Извън това всичките ми притеснения са с адресат Русия - териториални и геополитически претенции, енергийни зависимости, икономически саботажи, политически интриги, протести срещу всеки залеж на ресурс, който открием, маргинализиране на по-необразованите и спонсориране на най-крадливите ни политици.

Коментар

Ъ, чеки ся, нали ни управлява свинчо, а той е в най-добрия случай дьонме или еничар (което си избереш). Освен това, доколко си спомням, в Иран от 70 милиона население имат 15 милиона азери, та не е съвсем като да им е натрапен, плюс, че там коли и беси аятолоахът, нали? Интелигентен човек си, що просто не кажеш истината, а спориш за самия спор - аз няма проблем и без това вися на летището и ми е скучно, но поне да е нещо продуктивно
          Защото не съм съгласен, че персите управляват в днешен Иран.

Коментар

Не сме същата държава, но поне ни управляват българи (добри, лоши, но българи).
            Докато Хаменей по баща е ирански азер, а иранският елит опитва да "поарабчи" страната.
            Ъ, чеки ся, нали ни управлява свинчо, а той е в най-добрия случай дьонме или еничар (което си избереш). Освен това, доколко си спомням, в Иран от 70 милиона население имат 15 милиона азери, та не е съвсем като да им е натрапен, плюс, че там коли и беси аятолоахът, нали? Интелигентен човек си, що просто не кажеш истината, а спориш за самия спор - аз няма проблем и без това вися на летището и ми е скучно, но поне да е нещо продуктивно
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Докато Хаменей по баща е ирански азер, а иранският елит опитва да "поарабчи" страната.
              Имат ги тези проблеми но, техни са си, да си ги решават сами.

Коментар

Днешна България няма (почти нищо) общо с тази на Симеон, Крум, Иван Асен Втори, та даже и на тази България, смазваща (почти) всичко в Балканските войни и ПСВ. И какво от това? Именно щото не са в добри отношения с другите резаци и те им викат сюргюн (вярвам, знаеш какво е), затова и няма нито един ответен удар от другите, включително Турция, срещу Израел (е, и едни пари от най-голямата еврейска държава - САщ имам из на в пред вид). Та хайде да гледаме по нормите и рпавилата, а не защото на нас така ни се сика, може ли? Иначе съм бил в доста страни в региона и мога да ти кажа, че обикновените селтици в Иран са страхотни хора, макар и бедни. И да, най-безопасно съм се чувствал в Израел - факт

Коментар

Днешен Ислямски Иран не е Персия. Персийците са си там, но се управляват от теоретична ислямска диктатура с арабски корени. А персийци и араби не са в разкошни исторически отношения.
                  Отношенията на персите с исляма са доста интересни и комплексни. Най общо казано създаденото от Мохамед учение е доста семпло до момента в който с него не се заемат персите, които имат много по цялостен и по дълбок мироглед и съответно философско наследство. Така че в крайна сметка ислямската теология е по-голяма степент персийска надстройка над учението на Мохамед.
                  Нещо подобно но петстотин години се случва с Християнството. То също е доста семпло учение до момента в който се среща с късноантичната елинска философия. Този контакт всъщност ражда християнската теология.
                  Ако исляма беше една семпла религия свеждаща се до култ към смърта, то тя отдавна щеше да е изчезнала илк поне нямаше да има два милиарда последователи от всевъзможни раси и етноси, по всички континенти. Примитивното отношение към исляма и изгражданите на негова база стереотипи са до голяма степент пр че има за това което имаме в момента. Респективно преодоляването на тази криза задължително трябва да мине през преосмисляне на отношението към исляма. Разбира се кризата може и да не я преодоляваме и да си живеем с нея. Изкара ли сме така няколко века, що да не изкараме още толкоз. Още повече че аз така ли иначе ще изкарам много много по-малко от няколко века.

Коментар

Да, защото българският интерес е Русия да няма териториални или политически
                    ​​​​​
                    ​​​​​​претенции към всички държави с кирилица, език от славянската езикова група или руско малцинство, което е супер репресирано и геноцидирано, ама иначе с конски впряг не можеш го изкара от съответната страна.
                    Нас какво ни брига какви претенции има Русия към Украйна? Повече, отколкото какви има Судан към Южен Судан, да речем? За да поставяме на изпитания бюджети и да рискуваме ТСВ? Дай ми една причина? А между малоумните орки 1 и орки 2 няма никаква разлика - все същата измет с претенции са си. както и ингилизите, да речем, но те са друга тема. та за чий трябва да се бием за Украйна? да си мрат там и твай, не ми пука за тях.

П.С. Иначе отлично се видя какво се случва, когато зад теб няма велика сила и когато има такава. А Путлер е изключително слаб и страхлив лидер, но и това е друга тема

Коментар

Днешен Ислямски Иран не е Персия. Персийците са си там, но се управляват от теоретична ислямска диктатура с арабски корени. А персийци и араби не са в разкошни исторически отношения.
                      Днешна България няма (почти нищо) общо с тази на Симеон, Крум, Иван Асен Втори, та даже и на тази България, смазваща (почти) всичко в Балканските войни и ПСВ. И какво от това? Именно щото не са в добри отношения с другите резаци и те им викат сюргюн (вярвам, знаеш какво е), затова и няма нито един ответен удар от другите, включително Турция, срещу Израел (е, и едни пари от най-голямата еврейска държава - САщ имам из на в пред вид). Та хайде да гледаме по нормите и рпавилата, а не защото на нас така ни се сика, може ли? Иначе съм бил в доста страни в региона и мога да ти кажа, че обикновените селтици в Иран са страхотни хора, макар и бедни. И да, най-безопасно съм се чувствал в Израел - факт

Коментар

Така е, но това причина ли е да подкрепяме Украйна? Да си се избиват и твай
                        Да, защото българският интерес е Русия да няма териториални или политически
                        ​​​​​
                        ​​​​​​претенции към всички държави с кирилица, език от славянската езикова група или руско малцинство, което е супер репресирано и геноцидирано, ама иначе с конски впряг не можеш го изкара от съответната страна.

Коментар

Снощи случайно нацелих един стар филм - Гадни копилета, вероятно си го гледал. Та там имаше едно определение за евреийте - главният герой ги сравни с плъхове, не в лошия смисъл, защото плъховете са интелигентни същества, а защото предизвикват инстинктивна погнуса. Та и ти така с персите - ходил ли си някога натам, че да изпитваш такава погнуса от тях по дифолт? И защо жусуи като теб е с такива предразсъдъци, нали уж жусуитата се борите срещу предразсъдъците, та чак и прайд правите в тази насока

Иначе между "правото" на орките да ударят другите орки и "правото" на евреите да ударят персите, няма никаква разлика - и двете са нарушения на общоприетите международни граници и международното право. А по-веселото е, че за да ударят Иран, са минали през въздушното пространство (в нарушение) на поне още 2 държави - готино, нали? Ма един път сме с "жертвата", другият път сме с "агресора' - жусуииии и твай - Партията с главно П винаги е права!

Коментар

Просто никога не съм подценявал или надценявал Русия (или поне така си мисля, не претендирам за обективност спрямо себе си, аз си харесвам мнението, иначе нямаше да мисля така).

Русия има своята огромна територия, трилиони долари в ресурси, вековна история, постижения в културата, литературата и спорта. Русия е незаобиколим геополитически фактор, ядрена сила и основен доставчик на суровини за цели класове от световната икономика.

Русия обаче Е И капитализъм в най-тежката му и уродлива форма, държава с отчайващо социално неравенство, корупция, тежки проблеми с алкохолизъм, наркомании, престъпност, цъкаща демографска бомба, отвратително отношение спрямо всичките си съседи, лицемерна спрямо омразата си към Запада и любовта към всички негови благинки и постижения.
                            Така е, но това причина ли е да подкрепяме Украйна? Да си се избиват и твай

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

Извън въображението на опиянени либерали, такъв свят никога не е съществувал. Човечеството не е хетерогенна маса с обща култура и морал.

Мнозинството мрази Запада, ценностната му система, историята и културата. Харесва единствено да ползва технологичните му и научни достижения, правата на човека и папото. А, да, и белите жени също.
                              Съгласен съм напълно. Уви, Запада едва сега се събужда от 80-годишният си либерален сън. То ти точи ножа и се облизва за твоята къща, работа и жена, ти се чудиш как да го облечеш, нахраниш и напоиш.

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

Втори опит който забелязвам, отдавам първенството на Pyramid, да се отъждествяват перси с ислямисти. Предполагам подбудите за това са напълно невинни.
                                не те разбрах?

Коментар

Working...
                                X