pinoccio, Русия искаше да им върне Донбас, никога не са искали или предприемали действия да им го вземат за да добавят някакви си територи, които са подарили без НИКАКВА война. Идеята винаги е била, че ще бъдат в приятелски отношения минимум. Проблема е че се намира кой да ги насъсква едни срещу други. И на поляците, и на прибалтийските мястото им е в междудържавната общност в която е Русия, те са европейския фланг и в това няма нищо лошо и без война трябва да бъде така. Нищо против НАТО няма Русия, те искаха да са в него, но същите некадърници в САЩ които правят тези пикливи вундервафли на безумни пари противодействаха - за да могат те да произвеждат оръжия, нищо че не ги бива. Сащ ако разчитаха на тях и не бяха измамили Русия, точно сега в този конфликт щяха да ги сгънат и да им покажат къде им е мястото. И не само Русия, всички са против мангалските катуни наречени военни бази на САЩ по други държави, никой не ги иска, никой не може да разчита за сигурността си на манговците които служат в тях. За американската армия са най вредни, те нямат вече качественни военослужещи, никой не иска в катуните, нямат армия пък ще те пазят. И всеки разчита на себе си за това нещо, не може да разчиташ на мангали събрани от кол и въже, които отиват да служат защото да не влязат в затвора а те 90% са такива. Няма Русия нищо против НАТО, ако е нормален военен съюз и точно за това става въпрос, но го казват коректно и те за да не обидят манговците. Защо не им го кажат направо, в прав текс и да се приключи с това - Ама, Русия е против Нато ! Не, Русия не е против НАТО !!!!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
та какво беше за нужната няква ъъъ обща култура
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение... Или за да бъдем коректни към фактите - британците са в Европа, в ЕС, в Шенген, в еврозоната, ..
та какво беше за нужната няква ъъъ обща култура
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
Това е изключително далеч от реал политик, виждаме го в тридневното СВО. Руският реал политик се радва на безпрецедентния лукс да няма силов отговор, но това съвсем няма как да продължи вечно, особено при условие, че апетитът на Москва нарастна твърде много след Крим. Дори в твоят изкривен прочит на историята със Судетите развръзката е ясна - нереалистичните геостратегически амбиции свършват с много кръв, капитулация и около век исторически срам. И самоубийство в бункера.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
А тя е, че каквото реши Русия, това ще стане. [...] - за "реал политик". "Реал политик" е новата догма в международните отношения.
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
веднага отговарям и отивам на обяд, че ол инклузивът не чака
1. не е нерелевантна, част от реалността е тази хартийка - именно заради нея Малякия е "капиталистическа"...
Е хубаво, щом е релевантна, да си пожелаем една по-хубава и по-мирна 1956-а.
2. Веднага отговарям - от новите страни-членки от изтока (не съм уточнил)- [...] Как е сега с неистините - нали не забравяш, че не сме на партийна сбирка и аз не съм малограмотна копейка.
Пак си остават неистини, защото НАТО не е неотменен критерий за приемане в ЕС и преди, и след уточнението ти. То удобно дойде след посочването на неистината
3. За да си гражданин на Естония се иска да се зкълнеш и подпишеш декларация, плюс разни С-та отзад на фамилията и става Ивановс, Петровс и т.н. да не съм бил в Прибалтика миналата година и да не съм видял как ни гледат накриво с жената, акто си говорим на български, да си говорим глупости, пък то съм бил, кво да правиш. И не е само в Естония, и в другите 2 е така
Има ли държава, която да няма критерии за гражданство? Как е в другите две? Пак така - максимум да гледат накриво рускоезичното малцинство и толкова, с известно право впрочем.
4. Здраве и успехи желая, все така пътувай и опознавай света
Благодаря, подобно.
5. не, отричам, че орките имат и минималане шанс за атака срещу прибалтийските джуджета. Нула, дзеро - те са отписани, стига да са кротки, а те са сравнително кротки. [...]
Както са кротки, така много лесно ще им спретнат една false flag операцийка като в Крим и Донбас. Спецназите ще запалят някой руски дядо, тик-ток ще пламне с необходимата пропаганда и ти гарантирам, че бързо ще станеш убеден в непослушанието на Балтика и правото на Русия да се защитава на чужда територия, па и да я анексира - така и така е там. Подобни предпоставки се забелязаха по-горе с усещането ти, че някой там те е гледал накриво.
П.С. Вече не съм резервист - стар съм с моите 46 лазарника и ми е все тая - [...]
Ще кажа само надай се коньо на зелена тревица, ако огънят стигне и до нашата черга. За да не стигне, трябва да се угаси на дистанция.
Гражданската война, която водим в България, ще свърши с умъртвяването на имперските амбиции на Русия. И ще трябва да можем да се гледаме и след това.
Last edited by unsworth; Днес, 13:56.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнениеЕдин прЕател пита защо посланика на Иран в Русия реве,че Русия не спазва договора за " всеобхватна защита и сътрудничество" подписан наскоро между Русия и Иран( същия Русия има със Северна Корея и Китай) и не оказва никаква подкрепа на Иран при еврейската атака?. Дали навремето Бисмарк не е бил прав че " договорът с Русия не струва хартията на която е написан"?
Накратко, ИЗЛЪГАЛИ СА ТЕ.
Коментар
-
Ето това е коварството на концепнцията за "различните гледни точки" - тя позволява кристално ясна фактология да бъде изопачена и представена превратно. И когато разказът се случи с някакъв цивилизован тон, за неподготвеното ухо и за непознаващите фактите той започва да звучи дори реалистично.
(1) Ще се радвам да се запозная с елемент от международното право, занимаващ се с очертаване на "зоните на интереси в областта на сигурността на Големите". Ще се радвам да видя линк към акт, международна спогодба, нещичко, което да потвърди твоите впечатления.
(2) Полетът на фантазията не може да бъде ограничен. Къде, кога, как НАТО е бил агресор, еле пък съгласно международното право? Самата руска пропаганда заобикаля тази измислица, защото е твърде очевидна и недостоверна. Виж, на "непозволеното разширяване на Изток" има по-голям шанс да се клъвне. Дискусиите в темата го показават.
(3) Дойде и моят ред да се съглася. Разбира се, на рускоезичното население в Прибалтика нищо му няма, както му нямаше нищо 33 години в Крим и Донбас. За разлика от Украйна обаче посягането на Прибалтика, ако бъде оставено без отговор, ще означава разпадане на НАТО. Това е фундаменталният интерес на Русия, който тя преследва и през Украйна.
(4) Това е напълно невъзможно поради една проста разлика между нас, българите, и западноевропейците - манталитет. У нас има море от декласирани, маргинализирани, необразовани и реваншистки настроени хора, които вместо да се стремят към достиженията на побратимите, предпочитат да ги видят съсипани и разрушени. По това горната група прилича много на русите, под чието унищожително влияние сме стояли твърде дълго, изглежда. В Нидерландия обществото функционира по радикално различен начин. Но за добро или за лошо, както тук не е Москва, така и тук не е Амстердам.
Прибалтийските републики имат много по-здрав инстинкт за самосъхранение от нас и взимат мерки, за да не се върнат под руския ботуш според описания от теб самия сценарий. Тук, в България, 45% от популацията поради някаква необяснима причина копнее отново да коленичи пред ватенките. В това число влизат кастата на откровените "копейки" и кастата на "неутралистите", в които парадоксално има и не-декасирани и не-необразовани представители.
Темите за сигурността на Великите сили са залегнали в споразумения помежду им, но са неотменна част от международното право не като алинеи и параграфи, както искаш ти да дадеш наклон и да пързаляш безпросветните, а като дух и разбиране за присъствие на бели полета, изписани със симпатично мастило, които полета са далеч по-важни и от алинеите и параграфите. Затова тайните служби движат политиката, а не политиката - тайните служби.
Когато става въпрос за неотменим интегритет на НАТО и ЕС, това важи за страните от Източна Европа и е нелепо да бъдат давани примери за Австрия, Малта и Лихтенщайн. И НАТО е агресор по линия на по-горе упоменатите споразумения за баланса на силите и сигурността, което индуктира агресия вече и по линия на алинеите и параграфите на международното право, както в случая с Русия.
Наистина има преломна разлика в манталитета между българите и западноевропейците, но тя не е по линия на така класно и деструктивно описаните характеристики като декласация, маргинализация, необразованост, реваншизъм. Тя е по културна линия, която няма как да бъде изкоренена и винаги ще дава своите плодове във вид на различни характеристики съобразно времето, в което тези характеристики са били белег на самото време. Така във всяко едно време ще има различия между нас заради архетипите, заложени в съответния натюрел. Стигаме до теми, които надхвърлят границите на политическия спор и предполагат доста по-широка обща култура за разискването им.
По отношение на Прибалтика се забелязва доста отчетлив патос, който не обяснява ситуацията. А тя е, че каквото реши Русия, това ще стане. Пак стигаме до мечката, която е изкарана от бърлогата. И Европа е виновна за тази ситуация, защото даде живот на един прекалено висок, и най-вече ненужен, залог. И никой няма да пита прибалтийците за техния инстинкт за самосъхранение и какъв е цветът на руския ботуш, защото става въпрос за, разбери това по-ясно - за "реал политик". "Реал политик" е новата догма в международните отношения.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Ти сериозно ли задаваш тоя въпрос?От Луната ли падате?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Може, свобода е
,
1. Съвсем не. Първо, защото е напълно нерелавантна 87 години след списването ѝ и второ, защото тя е всичко друго, но не и международно право. На нея пише "България 75% руско влияние, 25% британско". За подхвърлена шега иначе става.
2. Твоят отговор идва върху няколко реда за "другата гледна точка" и алтернативната реалност. Ето го нагледно твоето твърдение, че "членството в НАТО било интегрално условие за ЕС". Австрия не е член на НАТО, Кипър не е член НАТО, Ирландия не е член на НАТО, Малта не е член на НАТО. Всички те са членове на ЕС. Неистините и нефактите не са друга гледна точкаИ като стъпиш на една или повече неистини, цялата конструкция на тезата олеква и пада.
3. Добрата дискусия предвижда и добро чувство за хумор. Или пак не си разбрал, или се правиш на луд. Само в Естония има забрана и то само за местния вот, и то не само за руснаци, ами и за всякакви, включително и жители на ЕС, които също от естонска гледна точка са трети страни.
4. Дотук 3 от 3 нямаше вярно, серията продължава и в четвърта точка. Много често, когато кажеш явно или очевидно, истината се оказва точно обратното на това, което си казал. Искаш да ми отнемеш правото да поназнайвам нещичко за "Аврупата", въпреки че в периода 2015-17 г живях, работих и паралелно и учех извън България, а днес относително редовно ми се налагат командировки. Иначе за реднеците може би ще намерим пресечна точка, защото нашите и западните имат някои сходства, както и доста разлики, естествено.
Ако не отричаш написаното от Пинокио за неизбежната провокация в Балтика, значи не отричаш, че Русия има мерак да се бие и рано или късно ще постави въпрос на НАТО. Редовно питаш дали някой и кой ще си зареже рахата, за да се противпостави на Русия.
Е, Уотсън, кога ще разбереш, че санкциите и международния натиск, плюс превъоръжаване и нови мерки за сдържане, са точно тази политика, която да спаси и твоя задник включително от необходимостта или да бяга през глава (към лошия жусуи Запад, накъде иначе), или да демонстрира наученото през 1997 г., ако и тази история не е войнишко-рибарска
1. не е нерелевантна, част от реалността е тази хартийка - именно заради нея Малякия е "капиталистическа" и Сталин забранява всякаква подкрепа на комунистите там (които малкото останали българи в Северна Гърция подкрепят от зор), та са избити почти до крак. Та шега, шега, ма на гол г.з знаеш какво е, нали
2. Веднага отговарям - от новите страни-членки от изтока (не съм уточнил)- Австрия и ирландия са стари страни (почти), Кипър няма как да влезе в НАТО, щото е разделен (удивен съм изобщо как ги приеха в ЕС), а Малта е прекалено малка, за да се брои за нешо, плюс че там си има достатъчно бази. Как е сега с неистините - нали не забравяш, че не сме на партийна сбирка и аз не съм малограмотна копейка
3. За да си гражданин на Естония се иска да се зкълнеш и подпишеш декларация, плюс разни С-та отзад на фамилията и става Ивановс, Петровс и т.н. да не съм бил в Прибалтика миналата година и да не съм видял как ни гледат накриво с жената, акто си говорим на български, да си говорим глупости, пък то съм бил, кво да правиш. И не е само в Естония, и в другите 2 е така
4. Здраве и успехи желая, все така пътувай и опознавай света
5. не, отричам, че орките имат и минималане шанс за атака срещу прибалтийските джуджета. Нула, дзеро - те са отписани, стига да са кротки, а те са сравнително кротки. И да, атака срешу тях е атака срещу нас,з ащото са в нашия пакт - Украйна не е и дано никога не бъде в ЕС (в НАтод а влиза, все ми е тая)
П.С. Вече не съм резервист - стар съм с моите 46 лазарника и ми е все тая - а наученото във Вътрешни войки го ползвам основно срещу кучкарската измет, но това е друга темаNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнениеЕдин прЕател пита защо посланика на Иран в Русия реве,че Русия не спазва договора за " всеобхватна защита и сътрудничество" подписан наскоро между Русия и Иран( същия Русия има със Северна Корея и Китай) и не оказва никаква подкрепа на Иран при еврейската атака?. Дали навремето Бисмарк не е бил прав че " договорът с Русия не струва хартията на която е написан"?
- 1 like
Коментар
-
- Азерите удариха Армения в Нагорни Карабах - не реагира (да речем с право, имаше си врътки там около Армения и Запада, имаше и врътки между Русия и Азербайджам/Турция/Иран)
- взеха му Сирия (първата защита на приятеля му аятолаха) - не реагира, просто избяга
- Финландия влезе в НАТО (айде за Швеция е все тая, ама Финландия има 1000 км граница с Русия и задъжлението след ВСВ да съгласува външната си политика със СССР/Русия) - пак нулева реакция
- сега му бомбят до припадък основния съюзник - отново не реагира и на йота
Ми да, разбира се, че договорът с Русия не струва и 5 стинкив такъв случай. А за капак, самата Русия "пази мирното население" и не удря Киев с нюкчета или поне вундервафето Орешник, при положение че хем ѝ нахлуха на суверенната територия в Курск, хем ѝ праснаха ядрената триада. Та американски агент ли е путлерчо, или е абасрался (да напомня ли и поведението му по време на грипа - 1:1 с това в "колективния запад", или това, че с тази война реално създава украинскта нация, каквато до момента никога не е имало)Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Може ли аз, че съм в почивка и имам време да си драскам, а и обичам хубавите дискусии:
1 - има една салфетка на една Ялта - така достатъчно ли е като линк
2. Правото на силния си е отколешно право - НАТО се възпозлваха от слабостта на Русия и се разшириха на Запад - очеизвадно е против кого и защо. А когато им отрязаха и предпоследния буфер, т.е. Украйна, то орките следваше да реагират някак. Понеже проспаха присъединяването на балтийските котенца, сега там се случва това, което се случва. не ме разбирай погрешно - мнгоо далеч съм от мисълта, че някой обича искрено Русия и насилствено е влязъл в НАТО, ама пък следва да ти прави впечатление, че влзиането в НАТО е интегрално условие за влизане в ЕС (при кинтите, единйету и пийнйету), както и че никъде не се проведе референдум по въпроса - сещаш се защо
3. На рускоезичното население в прибалтика му еваха майката - тук дори ти трудно ще го отречеш. Смениха им имената без Възродителен процес, забраняват им да гласуват, не им дават гражданство и т.н, - направо си го представих това спрямо нашите турци и какво ще стане в такъв случай. Та да, смазаха ги и Русия на Путин не реагира, точно щото са в НАТО
4. Явно не си ходил по Аврупата - мога да кажа, че Бг реднекът не се различава по нищо от западния си колега, само жусуитата ни, като сущий дьонмета, сменили партийната книжка с евро такава, са по-католици и от Папата иса готови и г.з да дадат, ма да са на клатикурни длъжности, точно като родителите им по Татово време.
П.С. Копейките и умнокрасивите са 2 вресливи малцинства от не повече от 5% от населението. Масата са евронастроени, скептични спрямо НАТО и не мразят орките до смърт - това може и да е парадокс, но е реалност, с която миндилите отгоре не се съобразяват. И не, никой не иска да излизаме от ЕС или НАТО, но и не се искат санкции за Русия, щото, видиш ли, някаква си Украйна ни пазела - не ми дреме за тях, както не ми дреме и за Иран и Израел - ако искат да се избиват, нека, ние можем само да им продаваме (повтарям продаваме, а не подаряваме) оръжие. Твай
Може, свобода е
,
1. Съвсем не. Първо, защото е напълно нерелавантна 87 години след списването ѝ и второ, защото тя е всичко друго, но не и международно право. На нея пише "България 75% руско влияние, 25% британско". За подхвърлена шега иначе става.
2. Твоят отговор идва върху няколко реда за "другата гледна точка" и алтернативната реалност. Ето го нагледно твоето твърдение, че "членството в НАТО било интегрално условие за ЕС". Австрия не е член на НАТО, Кипър не е член НАТО, Ирландия не е член на НАТО, Малта не е член на НАТО. Всички те са членове на ЕС. Неистините и нефактите не са друга гледна точкаИ като стъпиш на една или повече неистини, цялата конструкция на тезата олеква и пада.
3. Добрата дискусия предвижда и добро чувство за хумор. Или пак не си разбрал, или се правиш на луд. Само в Естония има забрана и то само за местния вот, и то не само за руснаци, ами и за всякакви, включително и жители на ЕС, които също от естонска гледна точка са трети страни. Русите ги гледат като писани яйца и в Прибалтика, и в Молдова, че и у нас. Нито активи санкционирахме, нито ограничаваме руското влияние кой знае колко дори и след съвсем правомерната чистка на посолството. Гледаме рускини да ми искат референдуми срещу еврото, а Альоша стърчи все така гордо високо над Васил Левски в Пловдив.
4. Дотук 3 от 3 нямаше вярно, серията продължава и в четвърта точка. Много често, когато кажеш явно или очевидно, истината се оказва точно обратното на това, което си казал. Искаш да ми отнемеш правото да поназнайвам нещичко за "Аврупата", въпреки че в периода 2015-17 г живях, работих и паралелно и учех извън България, а днес относително редовно ми се налагат командировки. Иначе за реднеците може би ще намерим пресечна точка, защото нашите и западните имат някои сходства, както и доста разлики, естествено.
Ако не отричаш написаното от Пинокио за неизбежната провокация в Балтика, значи не отричаш, че Русия има мерак да се бие и рано или късно ще постави въпрос на НАТО.
Редовно питаш дали някой и кой ще си зареже рахата, за да се противпостави на Русия. Е какво трябва да стане, за да разбереш, че санкциите и международния натиск, плюс превъоръжаване и нови мерки за сдържане, са точно тази политика, която да спаси и твоя задник включително от необходимостта или да бяга през глава (към лошия жусуи Запад, накъде иначе), или да демонстрира наученото през 1997 г., ако и тази история не е войнишко-рибарскаLast edited by unsworth; Днес, 12:25.
- 2 Харесвания
Коментар
-
D.Y.F-091066
Коментар
Коментар