IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение

Бях преди няколко седмици в Айндховен и Амстердам, грам ужаси не видях. Напротив - една много високо развита държава, с отлични социални взаимоотношения, брутална икономическа активност - от водещи R&D центрове до най-обикновени услуги, и изобщо - на век и половина е пред нас.

Нито българският интерес, нито европейският се еливр от националността на газа, който получава. Цените на фосилните горива имат неснижаем минимум, под който добивът им става нерентабилен. Цел на ОПЕК е да държи цените поне на нива за рентабилност, така че евтин руски газ ще получаваме, ама друг път - винаги ще си е на "пазарната" цена, определена от картела.

Интересът на Европа и България, поради липсата на собствени залежи от фосилни енергоносители, е да реконструира икономиката си на база други типове енергия. Прави се, но копейското войнство дава всичко от себе си, за да саботира зеления преход.

Норвегия има свои нефт и газ, но мина почти изцяло на ВЕИ. И тя е един такъв филм на ужасите като Нидерландия, мани, мани... не се трае животът и там
    В Нидерландия вече евтанизират хора по тяхно желание. Дори да нямат тежки заболявания. Наскоро са убили едно момиче, което е имало брат със синдром на Даун и е пожелала да умре,за да не пречи на родителите си при отглеждането на брат си.И забележи убили са здравото момиче, не умствено изостаналият.
    А зелената енергия е една голяма лъжа. Без ядрена енергетика и фосилна горива няма как да имаш добра икономика.

Коментар

• Tepix, и с какви условия идват нефта и газта, да се плащат и парите да отиват в държавата откъдето идват. Те не искат нищо повече от това. Много ли е ? Нередно ли е ?
      Last edited by supertrader; Днес, 17:12.
      D.Y.F-091066

Коментар

• Киев.

Украинци купонясват като танцуват и пеят на руска музика...................

Как да го разбираме това , как да вярваме на лъжите на либерастите и сороските медии................

https://x.com/i/status/1934456825107087690

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

Да де, ама "евтините нефт и газ" идват с условия.

То и аз искам безплатен апартамент (пък съм си парче понижител), ама ако мога да го получа само срещу секс-услуги към шефа на строителната компания, предпочитам да си платя.

Русия не е благотворително дружество, разберете го това нещо.
          Какви условия?Оставяме настрана продажните български политици, които работеха в полза на Русия, ама това е заради личен интерес. В Западна Европа и специално в Германия си купуваха евтин руски газ и икономиката им цъфтеше. А заедно с тяхната и на повечето държави в ЕС, щото Германия е локомотивът на ЕС.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Нещата изобщо не са чернобели .Аз естествено съм против руската империалистична политика и лично Путин, ама българският интерес, а и европейският изискват евтини руски нефт и газ. Изискват да не се отделят толкова много средства за въоръжение,да няма толкова имигранти от Азия и Африка, да няма "Зелена икономика ",да не се пропагандира хомосексуализма. А в Нидерландия какви неща стават са за филм на ужасите.
            Да де, ама "евтините нефт и газ" идват с условия.

То и аз искам безплатен апартамент (пък съм си парче понижител), ама ако мога да го получа само срещу секс-услуги към шефа на строителната компания, предпочитам да си платя.

Русия не е благотворително дружество, разберете го това нещо.

Коментар

Нещата изобщо не са чернобели .Аз естествено съм против руската империалистична политика и лично Путин, ама българският интерес, а и европейският изискват евтини руски нефт и газ. Изискват да не се отделят толкова много средства за въоръжение,да няма толкова имигранти от Азия и Африка, да няма "Зелена икономика ",да не се пропагандира хомосексуализма. А в Нидерландия какви неща стават са за филм на ужасите.
              Бях преди няколко седмици в Айндховен и Амстердам, грам ужаси не видях. Напротив - една много високо развита държава, с отлични социални взаимоотношения, брутална икономическа активност - от водещи R&D центрове до най-обикновени услуги, и изобщо - на век и половина е пред нас.

Нито българският интерес, нито европейският се еливр от националността на газа, който получава. Цените на фосилните горива имат неснижаем минимум, под който добивът им става нерентабилен. Цел на ОПЕК е да държи цените поне на нива за рентабилност, така че евтин руски газ ще получаваме, ама друг път - винаги ще си е на "пазарната" цена, определена от картела.

Интересът на Европа и България, поради липсата на собствени залежи от фосилни енергоносители, е да реконструира икономиката си на база други типове енергия. Прави се, но копейското войнство дава всичко от себе си, за да саботира зеления преход.

Норвегия има свои нефт и газ, но мина почти изцяло на ВЕИ. И тя е един такъв филм на ужасите като Нидерландия, мани, мани... не се трае животът и там

Коментар

Аха. Е, добре. Щом в ТАСС нещо не го пише, значи не съществува

Възхищавам се на търпението на колегата Tepix и на умението му да дебатира с разумен и вежлив тон с всички. За съжаление нито неговият подход, нито никой подход води до това очевидни факти и ясни аргументи да проникват в чугунени глави. Убежденията винаги ще си останат по-силни от фактите.
                Tака, както ги приказваш тези умни работи, те не са ли общовалидни или важат само за ТАСС? Как точно, като механизъм, ТАСС отговаря по перфектен начин на подобни умозрения, че ТАСС е чугунен завод, а другите подобни агенции са някаква кафе-сладкарница?

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Само плъзнах отгоре по източниците ти и виждам, ВСИЧКИ ТЕ са някакви западни. Т.е., с потенциално манипулирани текстове. Опитът ме е научил да съм подозрителен, обаче.
                  - Иначе, благодаря за усилието.
                  Честно казано, не знам нито арабски, нито фарси, за да мога да намеря оригиналните интервюта. Но все си мисля, че кавичките значат цитат.

Коментар

Няма такова нещо. Много, ама много повече сме. Ковид кризата не се управляваше добре от Запада. Мнозина имаме и други дребни забележки към Запада и в частност към ЕС - никой не е съвършен.

Но това не ни попречи да се отскубнем от пропагандния балон на Цончо Ганев, Соня Момчилова, "доцент" Сарийски и "съдия" Ченалова и да имаме обективен поглед за българския интерес в контекста на глобалните и вътрешните събития. От друга страна мнозина затънаха в тик-ток лъжите и наративите, спускани от лица като Карбовски и Гайтанджиева.

Защо всеки, който вдигне ръка да каже лоша дума за матушката или недай боже блага дума за Европа, ти става кръвен враг и жусуи? Според мен отговорът е в горния абзац. Това изисква балонът, от който дори и образовани хора понякога не могат да излязат.

Коментар

Няма такова нещо. Много, ама много повече сме. Ковид кризата не се управляваше добре от Запада. Мнозина имаме и други дребни забележки към Запада и в частност към ЕС - никой не е съвършен.

Но това не ни попречи да се отскубнем от пропагандния балон на Цончо Ганев, Соня Момчилова, "доцент" Сарийски и "съдия" Ченалова и да имаме обективен поглед за българския интерес в контекста на глобалните и вътрешните събития. От друга страна мнозина затънаха в тик-ток лъжите и наративите, спускани от лица като Карбовски и Гайтанджиева.

Защо всеки, който вдигне ръка да каже лоша дума за матушката или недай боже блага дума за Европа, ти става кръвен враг и жусуи? Според мен отговорът е в горния абзац. Това изисква балонът, от който дори и образовани хора понякога не могат да излязат.
                      Може ли да ми кажеш КОЕ се управлява добре в европа?
                      Високите технологии?
                      Мигрантите?
                      Финансите?
                      Отбраната?
                      Енергетиката?
                      Земеделието?
                      Образованието?
                      Здравепогазването?
                      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Само плъзнах отгоре по източниците ти и виждам, ВСИЧКИ ТЕ са някакви западни. Т.е., с потенциално манипулирани текстове. Опитът ме е научил да съм подозрителен, обаче.
                        Аха. Е, добре. Щом в ТАСС нещо не го пише, значи не съществува

Възхищавам се на търпението на колегата Tepix и на умението му да дебатира с разумен и вежлив тон с всички. За съжаление нито неговият подход, нито никой подход води до това очевидни факти и ясни аргументи да проникват в чугунени глави. Убежденията винаги ще си останат по-силни от фактите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                          ... а едно време громеше грипа като нормален човек! Ти си единственият, който от громител на грипа стана жусуи, иначе другите са пак в единия или другия отбор (или ги причисляват към него)

Коментар

Говорил съм с религиозни хора от различни религии. По-скоро само православни християни и мюсюлмани. Невежеството е потресаващо.Особено при циганите мюсюлмани и християни, там направо сериал от скечове може да се направи.
                            ...
                            Тръгваш да падаш, НЕ падаш: Идвам аз и та спасявам.
                            - Шкумбата.

Коментар

• Само плъзнах отгоре по източниците ти и виждам, ВСИЧКИ ТЕ са някакви западни. Т.е., с потенциално манипулирани текстове. Опитът ме е научил да съм подозрителен, обаче.

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

Световното мнозинство копнее за прости, лесно смилаеми обяснения за света. Нито има време, ни желание, ни капацитет да изучава дълбоки философии, да не говорим за естествени науки.

А и тези два милиарда не са си избрали исляма след подробно сравнително проучване на религиите, не, просто са се родили в ислямско семейство и не са имали никакъв избор. Да не забравяме че там, отказ от религията, поне принципно, се наказва със смърт.

Разбира се ислямът се е разпространил, поне в миналото и върху неислямски нации, но винаги в следствие на кръвопролитни войни и принуда.

Семпла религия? Че коя религия не е? Всичките са основани на детински опростени идеи за света и Вселената. А последователите от неарабски страни винаги си остават втора класа мюсюлмани, които, разбират го или не, могат да се молят само на арабски. На ранна възраст неизменно пада яко зубрене придружено с бой.

Ама да не прекаляваме с негативността - Хитлер е бил дълбоко впечатлен от исляма защото е покривал копнежа му за "силна религия". Арабският превод на Mein Kampf продължава да е най-търсената книга от западен автор в много арабски страни.
                                Говорил съм с религиозни хора от различни религии. По-скоро само православни християни и мюсюлмани. Невежеството е потресаващо.Особено при циганите мюсюлмани и християни, там направо сериал от скечове може да се направи.

Коментар

Working...
                                X