IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от бай Митьо Разгледай мнение

    Статистика се казва, съвсем лесно се намира.....само желание за знания да има.

    П.П. Надявам се не иронизираш Левски, вчера беше годишнина от смъртта му.....би било недостойно...
    ДНЕС е годишнината бе, Митко. ДНЕС. 19.ФЕВЕУАРИ. И няма."Русия" в това

    Прочее, отбелязвайки деня (първия след обесването), НИЕ ЧЕСТВАМЕ ЖИВОТА МУ.
    Така ми оаканмха, преди години, мъдри хора. Не някакви вманиачени мизантропи.

    Коментар


    • бай Митьо, не сме произвеждали само боклуци, имам една стара кола, лагерите и генератора и са български, 500хиляди км. е изминала, и съм сигурен че ако го отворя нищо им няма. Отварял съм много на по малък пробег с японски и изсъхнали - приключили. На теслите на електромоторите гледах им вадят лагери разбити по на 150 хиляди, не са качественни, не са направени както трябва. Японска машина, металорежеща нова преди години, просто на празен ход я пускат да и чуем шума и ни направи впечатление че на един български струг шпиндела е невероятен и по добър, като вятър се чува, а на японеца съвсем ама съвсем леко не може да се каже че румоли но..Други машини да го могат това не съм виждал, а съм виждал немски, френски дори..
      D.Y.F-091066

      Коментар


      • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

        Този "документ" да не се казва "Завещанието на Левски" случайно?
        Статистика се казва, съвсем лесно се намира.....само желание за знания да има.

        П.П. Надявам се не иронизираш Левски, вчера беше годишнина от смъртта му.....би било недостойно...

        Коментар


        • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
          бай Митьо, кога сме го платили, моя приятел се чудеше, той беше много подреден и стриктен човек - цени няма, безобразие, безстопанственост, руснаците разхвърлят машини и нищо не търсят срещу тях. Паказа ми ги да ги видя и казва - Гледай, гледай..ще пострадат да знаеш. В завода в двора склада за прокати беше пълен, заредено с всякакви метали, корабите ги носеха и бяха свежи метали правени по технология както трябва, металорежещите машини като тръгне стружката не се къса - дълга метри и работника я скъсва да не се навие около детайла.
          Този ти "бай" ("господин", тур.) Митко е едни 5+ години по-малък бе, Дани. "Митко" е. Наистина. И какво си тръгнал да му обясняваш? Той е тук да глаголи и смисъл НЕ търси. Говорител.

          Коментар


          • Pyramid, ами аз се надявам да се обърне с народа, сиреч с нас и децата и те.
            D.Y.F-091066

            Коментар


            • бай Митьо, кога сме го платили, моя приятел се чудеше, той беше много подреден и стриктен човек - цени няма, безобразие, безстопанственост, руснаците разхвърлят машини и нищо не търсят срещу тях. Паказа ми ги да ги видя и казва - Гледай, гледай..ще пострадат да знаеш. В завода в двора склада за прокати беше пълен, заредено с всякакви метали, корабите ги носеха и бяха свежи метали правени по технология както трябва, металорежещите машини като тръгне стружката не се къса - дълга метри и работника я скъсва да не се навие около детайла.
              D.Y.F-091066

              Коментар


              • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                bota156, не се излагай, Матеев беше народен човек едно време, сега защо е в тази анти секта не знам. И какви глупости пише човеконенавистнически..непонятно. Те до вчера разпъваха килимите пред руските олигарси. Русия я хванаха евтино и много бавно - откачените украинци тръгнаха да оставят без доход тези които се отцепиха, и за тях стана въпрос на живот или смърт да излязат от Украйна. Когато собствената ти държава иска да те убие избор нямаш. Те потърсиха Русия да ги защити защото са руснаци и тя каза - да не само да се изпъчи, ако някъде искат да уморят българи затова че са българи ти какво ще направиш ? И така загубиха територии. Едно дете, момченце от Украйна го питат - ще си ги върнем ли и то казва че според него не, просто не е трябвало да ги губим. И всички си мислят че това е срещу Русия, но то е много повече и срещу Украйна.
                То и аз бях заблуден като малък ама нА, Матейко се издаде. Народен е само за онези, от които може или предстои пари да вземе. Е, или да го свържат с още повече пари (власт). Иначе, усмивката на акулите е зъбата, дума да няма.

                Коментар


                • Бъpзоходко, руснаците като народ като видят зор и правят чудеса. Гледах сега както са да го наречем във война направили машина която от листов материал - ламарина прави съвсем точен детайл, както е начертан с кад програма, сега лесно се чертае и проектира с компютрите. Това са го направили за самолети да правят - нови модели, защото опитните се чукат на ръка първите бройки. С това нещо може да правиш купета на автомобили..нови и нови модели много бързо. Японците чукат прототипите на ръка, майсторски наистина не може да познаеш че не е правено щамповка, но нямат такава машина. Украинците като са с руснаците им поникват крила, много украинци на които им работят главите са там и правят страхотни неща. Украинците и Путин ги обича.
                  D.Y.F-091066

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от бай Митьо Разгледай мнение

                    Не е вярно това, нефта го плащахме по-скъпо отколкото другите страни, има документи, прочети ги...
                    А за заводите да не говорим.....за кво ни бяха като нямаме суровини....само си унищожихме природата. А продукцията им беше непродаваема...
                    Този "документ" да не се казва "Завещанието на Левски" случайно?

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                      бай Митьо, лично съм пълнил резервоар на трактор 700к.с. като бях още ученик, с един маркуч с диаметър като кюнец, малко нафта се изляла на земята 20-30л. не е проблем, защото нафта има от Русия ни пращат за стотинки. Ние им караме краставички и домати, бяха много вкусни и като деца сме се замярали с тях, а с парите срещу тях строим заводи..да ама трябват и тежки големи машини, машините от Русия идат без да сме платили нищо за тях, документите съм виждал без цени защото няма да се плаща. Просто приятел ми ги показа и думите му бяха - Как може такова нещо ? ..ами явно с руснаците може.
                      Не е вярно това, нефта го плащахме по-скъпо отколкото другите страни, има документи, прочети ги...
                      А за заводите да не говорим.....за кво ни бяха като нямаме суровини....само си унищожихме природата. А продукцията им беше непродаваема...

                      Коментар


                      • бай Митьо, и с ЕС имахме един кратък период през който беше така, тези които го създадоха бяха хора, тези сега въобще не им е до народа - криза и пак криза, на някакви богати уж милярдите им ставали все повече. Той Запада се омизери, службите им се водят само държавни, а обслужват някаква върхушка и тя май дементна.
                        D.Y.F-091066

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                          Русия не притежава никакви богатства които да си заслужава да и отнемат с война, единственото което имат е хората им. Война с тях е обречена на неуспех, няма значение какви оръжия има противника.
                          По-правилно е да се каже че богатствата с които разполага Русия, няма как да и се отнемат с война. По принцип огромната част на Русия е напълно откъсата от основните търговски пътища. Например големите Сибирски реки се вливат в Северния Ледовит Океан, а и през половината година са замръзнали.
                          Даже и да ги завземе някой тези земи дето е газа, нефта, диамантите и разните там метални руди, първо трябва да ги добие и второ трябва да ги изнесе до световните пазари.
                          Този проблем може да се решава само от силно централизирана и по един или друг начин автократична държава.
                          Накратко, лесно е да строиш демокрация около Мисисипи и Мисури, Големите Езера и океанските крайбрежия, друго е насред Азия.
                          Така че никой не се готви насериозно да създава демократична Русия, целия напън е да се направи руския елит по-сговорчив, какъвто беше по времето на Елцин. Но както се вижда и както ще се потвърди на предстоящите президентски избори, докато са живи поколенията преживяли Елцинския Позор, в русия либерално управление няма да има.
                          И от това имено произтече трагедията на Навални. Десет години по-рано щеше да преуспее, но в наши дни нямаше как. По ясно това се вижда при Немцов, той през 90-те беше звезда с бъдеще на руския политическия небосклон, но времето на тези звезди изтече и закономерно залезе. Към момента на убийството му си беше никой в политиката.

                          Коментар


                          • бай Митьо, лично съм пълнил резервоар на трактор 700к.с. като бях още ученик, с един маркуч с диаметър като кюнец, малко нафта се изляла на земята 20-30л. не е проблем, защото нафта има от Русия ни пращат за стотинки. Ние им караме краставички и домати, бяха много вкусни и като деца сме се замярали с тях, а с парите срещу тях строим заводи..да ама трябват и тежки големи машини, машините от Русия идат без да сме платили нищо за тях, документите съм виждал без цени защото няма да се плаща. Просто приятел ми ги показа и думите му бяха - Как може такова нещо ? ..ами явно с руснаците може.
                            D.Y.F-091066

                            Коментар


                            • Когато е свършвала предната война украинците на фронта са обещавали че ще пратят войска в България за да не бъде заличена като държава защото Рудвелт и Чърчил решили че няма смисъл да има такава държава. И друго са обещавали - ние имаме желязо, въглища и ще правим машини и всичко ще ви даваме - на нас българите ! Дадо ми казваше - Направиха ли го , направиха го, те са ни и братя и големи приятели и са точно като нас същите хора са и сме си говорили какво сеят там, става ли, ражда ли земята..същите са, ние сме от един народ пръснат на парчета. Какво да направим ние българите сега ? Руснаците бяха побесняли, бяс ги беше хванал да се събират със Запада и на тях да си дават суровините срещу хубави, лъскави стоки. Знам много ..много повече отколкото казвам.
                              D.Y.F-091066

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

                                Ама ние сме 10-на години назад от усрайна. И ние ще умираме от глад и ще търсим РУСИЯ да ни спаси. Още една година на сглобката и сме готови
                                И за кво ще я търсим Русия.....да ни окупира отново.....ма вие съвсем изплискахте легена.
                                Само прочети що извлекоха от нас през така нареченият социализъм....документите ги има, само трябва да си отвориш очите.
                                Както се казваше в брадатият виц, даваха ни само калта за тухлите....

                                Коментар

                                Working...
                                X