Тръмп витае в облаците, Зеленски въобще не е някой с който ако преговаря спира конфликта, ако въобще наистина иска да го спре. Те искат да го направят между Европа и Русия, не искат да го спират. Затова Русия ще се откаже от Крим и другите които се отцепиха, тя и не ги е искала да се отцепят между другото, само Крим искаше защото на Крим не може да откаже. Ще стане ясно за какво става въпрос накрая.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
troika, успокойте се, Русия ще се откаже и от Крим и от отцепниците в тези области скоро. Много скоро ще го направят.D.Y.F-091066
Коментар
-
"Доналд Тръмп превръща Америка в мафиотска държава? Доналд Корлеоне се държи като бос на мафията, но без принципи.
Това е Доналд Корлеоне (препратка към Вито Корнелоне, "Кръстникът", бел.ред.), американският президент, който се държи като бос на мафията, но без принципи. Разбира се, човек се колебае да направи сравнението, не на последно място защото Доналд Тръмп би го харесал. И тъй като Кръстникът е архетип на сила и мачо блясък, докато Тръмп е слаб, постоянно раздава подаръци на враговете на Америка и не получава нищо в замяна."
https://www.dnes.bg/a/2-svyat/671966...otska-darzhava
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
браво, барбарелчо
носят се слухове
че франция ще я спасяват от фалит
интересно е ти да кажеш, каква е ситуацията
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение
Рей Далио напоследък често му се случва да е обратен индикатор за пазарите.
Така че тези неща дето ги е писал нема да се случат баш как си представя.
По добре чети Аз Клавдий .
Или Тойнби
Е може и Солженицин.
Останалите трима, Майсторе, също са донякъде релевантни.
Сега за този Далио - трудил се е - начертал е една рамка, но контурите ѝ са размити. Той и Малтус беше начертал друга рамка и не позна навремето.
Аз затова му казвам на Пинокчо, че имам питания, но вече му е приключило работното време - какво да се прави …
Коментар
-
Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение
Рей Далио напоследък често му се случва да е обратен индикатор за пазарите.
Или Тойнби
Е може и Солженицин.
Коментар
-
Ilian Vassilev
Радев преминава границите на благоприличието с панически призиви за мир по руски, докато Русия бомбардира Украйна– от енергоинфраструктура до жилища. Десетки убити цивилни жертви ! Той се противопоставя на военната помощ за защита на Украйна от ударите на Путин и мълчи за неговата отговорност за масовите убийства. Смятам, че ако има Нюрнберг след войната, трябва да си понесе отговорността за човеконенавистта си. Сега е против въоръжаването на ЕС, което е същото както с Украйна - не иска ЕС да има защита срещу Русия?! Държи се паникьорски – Макрон не го покани РСМ, а за да чуе аргументите на позицията му срещу Украйна. Орбан отиде и имаше топки да си отстои позиията, Радев бяга страхливо. Радев задмина Орбан, поемайки ролята на „Възраждане“ след техния провал срещу представителството на ЕК/ЕП.
Той саботира модернизацията на българската армия и ВВС, заради него ние не можем да поръчаме най-добрия самолет в момента - F-35 - именно защото е топ технология, и Радевите подчинени - бивши и настоящи ще предадат секретите на Москва. Спря и модернизацията на армията като цяло. Против е увеличаването на разходите за отбрана!?, прави всичко за да останем беззащитните срещу Москва.
Докато Путин и Лавров не крият плановете си за продължаване на войната, всеки ден дават нареждания за нови и нови атаки, Радев настоява Украйна да остане без оръжия. Мислех го за съветски човек, тоест с промито съзнание, а той се и пар екселанс прокси на Москва. Доскоро минаваше за „обективен“, сега е подривен елемент. Всеки ден по негово настояване е в ефир с мнение против Украйна. Не случайно Решетников го "вербува" публично със заявлението, че разчита на него да извади България от ЕС и НАТО. Ако имахме служби като в Румъния отдавна щеше да е сменил адреса.
Вчера бяха произнесени присъди срещу български граждани от кралския съд в Лондон, които се хвалеха с връзки с Радев и те бяха осъдени за шпионаж в полза на Русия – нужно ли са повече доказателства за мрежите на руско влияние, които се покровителстват, вече не тайно от държавния глава? Добрата вест е, че като разкрито прокси на Москва, той вече не е толкова ценен -а на барикадата на която го хвърли Путин ще изгори бързо. Изтече му срока на годност, с който Решетников го активира през 2016 година.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Според Зеленски дори и утре всички да спрат да помагат, пак Украйна има ресурси да я води тази война поне още 6 месеца.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение
Голям майтап ще е ако не познаеш след 256те страници на Рей Далио.
Резюмето го прочетох. Имам питания
Или Тойнби
Е може и Солженицин.Last edited by Майстора233; 08.03.2025, 23:31.
- 1 like
Коментар
-
BONI, точно каквото си прочел, в западния военен окръг на Руската армия служещите са над 90% украинци. Такива са, и тези повечето са донбасци.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеBONI, от мен не зависи. Там влязоха украинци от Донбас да се бият с другите украинци, които искат да ги връщат в нея. Всъщност те не искат да ги връщат, искат да получат пари за това че се бият с тях.
да не си препушил нещо
Коментар
-
BONI, от мен не зависи. Там влязоха украинци от Донбас да се бият с другите украинци, които искат да ги връщат в нея. Всъщност те не искат да ги връщат, искат да получат пари за това че се бият с тях.D.Y.F-091066
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
Зеленски го чака уличният дирек на Наджибула.
Резюмето го прочетох. Имам питания
Коментар
-
https://t.me/uniannet/159732
Показан е видеозапис на унищожаването на руските спецчасти, които се провираха през разклонение на газопровод в посока Суджа
Около стотина руснаци преминаха през газопровода към позициите на силите за отбрана край Суджа, съобщи UP
Според вестника руснаците са се подготвяли за тази операция в продължение на няколко дни, разчиствайки с КАБ района, от който ще трябва да излязат. Става дума за подземните тръби на газопровода Уренгой-Помари-Ужгород, който до 1 януари 2025 г. доставяше газ за Европа през Украйна. Диаметърът на една тръба е 1,4 метра.
По-късно офицерът от ВСУ Мирослав Хай заяви, че около 80 % от силите на противника са били ликвидирани, тъй като украинските десантчици са били по-напред в играта. Било е невъзможно да взривят тръбата в условията на ограничена логистика, затова са организирали засада и са изчакали вражеските сили да излязат от тръбата.
„Обективният контрол и радиоприхващането на противника потвърждават паниката сред личния състав: нашествениците се оплакват, че са се хвърлили на сигурна смърт“, казва офицерът.
Last edited by barbaron; 08.03.2025, 23:15.
- 1 like
Коментар
Коментар