Vergil1975, какво толкова има да му разбираш на изчисляването на БВП. Ако цялата икономика на държавата е един търговски обект БВП е оборота, с разходите заедно. То много сложно да знаеш..
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Една инфлация, може моментално да ти "умножи" БВП...без при това, да нарасне благосъстоянието на гражданите. Освен това, "средностатистическият" гражданин, е следствие на едни осреднявания, дето не им разбираш същината. Така, изводите, дето си ги правиш, са тежко подвеждащи. Също, както за климата и т.н.
Ама ти продължавай, продължавай.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Математическа и икономическа НЕГРАМОТНОСТ, граничещи с безпомощност. И ПЪЛНО РАЗМИНАВАНЕ със собствените ти тези, че уж
Аз защо ти препоръчах ПЪРВО да научиш СМИСЪЛА НА ДУМИТЕ, които използваш?
ТЕ ЗАРАДИ ТОВА: ДА МОЖЕШ ДА СЕ ОСЪЗНАЕШ.
...Ама съм грешал. Не можеш.
То и вчера се учудих за други неща никакво разбиране.
99% от хората разбраха, само ти правиш тъп коментар, че трябва да ти се обяснява втори път като на дете.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Несмотря на то, что миллионы украинцев сейчас страдают от низких температур и отключений электроэнергии, Рено-Бассо не намерена давать кредиты или гарантии под кредиты для ДТЭК.
"Европа и средства на восстановление Украины: "Олигарху Ахметову денег нет" - с таким заголовком вышла статься в итальянской газете Corriere Della Sera.
В ней идет речь о том, что Европейский банк реконструкции и развития (ЕБРР) принял решение не давать деньги украинским энергокомпаниям, принадлежащих олигархам даже в нынешней чрезвычайной ситуации в энергетике Украины.
В частности, ЕБРР не будет финансировать проекты по восстановлению разрушенных обстрелами электростанций компании ДТЭК, поскольку ее контролирует самый богатый человек страны Ринат Ахметов.
"Цель освобождения экономики от влияния олигархов является абсолютно фундаментальной, и у нас есть очень твердые идеи по этому поводу: это часть реформ, которые необходимо провести для вступления Украины в Европейский Союз. Если бы мы пошли на компромисс по этому вопросу, мы нанесли бы ущерб долгосрочным перспективам страны", - заявила Corriere глава ЕБРР Одиль Рено-Бассо.
Несмотря на то, что миллионы украинцев сейчас страдают от низких температур и отключений электроэнергии, Рено-Бассо не намерена давать кредиты или гарантии под кредиты для ДТЭК.
ЕБРР хотел бы, чтобы Ахметов отказался от контроля над группой.
"Нам нужна смена структуры", - заявила Рено-Бассо.
https://strana.today/news/475689-v-s...enie-dtek.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнениеГледа се БВП на човек от населението. Щото и Индия е с висок БВП,ама по БВП на човек от населението е в дъното. Естествено, че повечето хора ще създават по-голям БВП.
Ама ти продължавай, продължавай.
Коментар
-
Нещата са МНОГО по-прозаични: ИНФЛАЦИЯ, ВАЛУТЕН БОРД (У НАС) И СВОБОДЕН ВАЛУТЕН КУРС В Русия. Освен това "по-зле справящата се "Русия, с толкова санкции, ПО БВП (коригиран по ППС ) излезе на 5-то място в света а ние, които нужна "по-добри", слязоха от 27-мо към 78-мо място. Ама това се обяснява само с пропаганда, нали.
- 4 Харесвания
Коментар
-
...и се похвали даже...Last edited by X_Y; 24.11.2024, 19:28.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
Та тия ти опорки за 5 годишните коли в Русия ги разправяй на някой друг.Last edited by Vergil1975; 24.11.2024, 18:58.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение
Няма как да си представи някой подобно нещо,щото през 1989г бях на 14 години и винаги съм знаел каква кочина е комунизма и СССР.В рода си нямам нито един комунист .На единия ми дядо комунистите са взели дюкяна за сладки и боза,на другия нивите и добитъка.Винаги сме мразели комунизма и СССР.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение
Добре, че стана въпрос за икономическото развитие. Не се бях сетил да сравня развитието на България и Русия. И се оказа,че се справяме 3 пъти по-добре от руската кочина.
За ужас на всички мурзилки.Last edited by Pyramid; 24.11.2024, 19:00.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
А представяте ли си преди 30 години дяд Матэйкин и бай Мирчо-дес-дес от Пазаржик как са крещели с пълно гърло:
Смърт на злия Запад ! Смърт на гнилия капитализъм ! Дружбата със СССР е нужна на както въздуха и слънцето за всяко живо същество !
- 3 Харесвания
Коментар
-
Математическа и икономическа НЕГРАМОТНОСТ, граничещи с безпомощност. И ПЪЛНО РАЗМИНАВАНЕ със собствените ти тези, че уж
Аз защо ти препоръчах ПЪРВО да научиш СМИСЪЛА НА ДУМИТЕ, които използваш?
ТЕ ЗАРАДИ ТОВА: ДА МОЖЕШ ДА СЕ ОСЪЗНАЕШ.
...Ама съм грешал. Не можеш.
За ужас на всички мурзилки.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
А представяте ли си преди 30 години дяд Матэйкин и бай Мирчо-дес-дес от Пазаржик как са крещели с пълно гърло:
Смърт на злия Запад ! Смърт на гнилия капитализъм ! Дружбата със СССР е нужна на както въздуха и слънцето за всяко живо същество !
За неразбрани "закачката": Същият този МАТЕЕВ СЕ ХВАЛИ ИЗ ИНВЕДТОРА, колко нил "предприемчив" и как - като си представяли и дукционните датчици, правели "демонстрация", пускайки ги да работят във вряща вода. А "наивните писвтотели просто не знаели", че ашите хора, замвняли датчиците през около час (т.к.те само толкова издържали), и си мислели скъпите клиенти, че датчиците могат дълго да работят в тези изключително тежки температурни условия.Last edited by Pyramid; 24.11.2024, 18:42.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
- 1 like
Коментар
Коментар