Първоначално изпратено от fon
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнениеКолкото и да не ми се иска да го кажа, тази война трябва да приключи възможно най бързо със смазваща победа над Украйна. По този начин би се избегнал по голям конфликт в Европа. Но да се надяваме че Зеленски не е марионетка и ще обявят някакво примирие изгодно и за Украйна. Да знаем че Украйна, Беларус, Казахстан и др бивши републики са към Русия. Да се очертаят сферите на влияние и да сме до там. Тези провокации са опасни за континента. САЩ са си добре ама ако се гърми ще се гърми при нас, Полша Румъния и балтииските страни. А дали НАТО ще ни защити с цялата си военна мощ? Май само на хартия и тук таме няколко войника....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dragodanov Разгледай мнение
Е точно ти, дето си заслепен от евтЕната путинофилска пропагандна мъгла, да ме питаш, къде ми е заврена главата...? По принцип, обичам да си завирам главата, между женски крака..
Коментар
-
Grigor Lilov
1 ч ·
СЕНЗАЦИОННО:
УТРЕ РУСИЯ И УКРАЙНА ПОДПИСВАТ:
СРАЖЕНИЯТА СПИРАТ!?
.
Русия неофициално е сондирала по дипломатически канали на най-високи равнища Запада, че е готова да обсъди прекратяване на огъня с Украйна на предстоящата среща в четвъртък, посочиха моите източници и от двете страни на барикадата.
.
Тези дипломатически усилия тя разчита да бъдат подкрепени от Съединените щати въпреки продължаващата война.
Същевременно тази нощ започна масивен и разрушителен щурм на руските агресори, руските ракетни войски и авиацията по цялата фронтова линия, вкл. и срещу големите украински градове - столицата Киев, Харков и др.
До обяд на следващия ден има достатъчно време, за да се завоюват евентуално някои позиции, които да се търгуват в преговорите.
.
СИМВОЛЪТ
.
Срещата изненадващо за мен е насрочена и ще се проведе в резиденцията на Лукашенко в Беловежката гора.
Мястото е символно историческо: там се разпадна Съветския съюз.
Коментар
-
Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
Отчита се къде? В Азия, Африка и Южна Америка човешкият живот нищо не значи. Западняците сме по чувтсвителни уж само защото войната чука на вратата ни. А войната в Ирак,Сирия бяхме ли чувствителни за мирното население? Майната им на сатрапите, но умряха много невини. Войната в Йемен е най-пресният пример за лицемерието. СА и коалицията бомби и цивилни но никой не налага и санкция на саудитците за въздушните удари. Това е проблема Запада и в частност САЩ се насраха от войни и сега когато друг я води за своята сигурност става проблем. Проблема е че насъскаха олигархично мутренското управление на Украйна в провокации. Не може в 21 век е ЕВРОПА НАЦИСТИ и ФАШИСТИ да са в парламента. Не може формирование с нацистки символи да убива невини хора. Тези ли ще ги приемат в ЕС и НАТО?
А става това че, глупаците ги използват.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Викаш разбеснял се е ?! Главата къде си я завирате вие бре .... ма мислете малко !
Коментар
-
Колкото и да не ми се иска да го кажа, тази война трябва да приключи възможно най бързо със смазваща победа над Украйна. По този начин би се избегнал по голям конфликт в Европа. Но да се надяваме че Зеленски не е марионетка и ще обявят някакво примирие изгодно и за Украйна. Да знаем че Украйна, Беларус, Казахстан и др бивши републики са към Русия. Да се очертаят сферите на влияние и да сме до там. Тези провокации са опасни за континента. САЩ са си добре ама ако се гърми ще се гърми при нас, Полша Румъния и балтииските страни. А дали НАТО ще ни защити с цялата си военна мощ? Май само на хартия и тук таме няколко войника....
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Как не разбра ,че парите в момента за Русия нямат значение ? Ти сляп ли си ? Тя е опряна до стената е положението е или ,или . Тя в момента загуби и продължава да губи много ама много пари !!!
Сега, знам, че ще ме контрираш, че тия запрахи с ядреното оръжие, се били отнасяли по-скоро до САЩ и НАТО, като цяло, ала все пак....Ясно е, че чисто военно, Въоръжените сили на Руската федерация ще постигнат успех в изваждането от строя, неутрализирането на въоръжените сили на Украйна..АЛа после, какво прави?
Коментар
-
Имам предвид, че и Путин със сигурност се съобразява с това да не се допускат, доколкото е възможно жертви сред цивилното население на противника! Не знам, какво не ти е ясно в написаното от мен...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
Отчита се къде? В Азия, Африка и Южна Америка човешкият живот нищо не значи. Западняците сме по чувтсвителни уж само защото войната чука на вратата ни. А войната в Ирак,Сирия бяхме ли чувствителни за мирното население? Майната им на сатрапите, но умряха много невини. Войната в Йемен е най-пресният пример за лицемерието. СА и коалицията бомби и цивилни но никой не налага и санкция на саудитците за въздушните удари. Това е проблема Запада и в частност САЩ се насраха от войни и сега когато друг я води за своята сигурност става проблем. Проблема е че насъскаха олигархично мутренското управление на Украйна в провокации. Не може в 21 век е ЕВРОПА НАЦИСТИ и ФАШИСТИ да са в парламента. Не може формирование с нацистки символи да убива невини хора. Тези ли ще ги приемат в ЕС и НАТО?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Аз не съм наивен човек....Не знам си останал с такива впечатления...Разбесняването на Путин е повече от очевидно, но просто времената не са онези преди 80 години и днешните хора сме по-чувствителни към жертвите сред цивилното население при война. Това се отчита от Путин...Не, че е хуманист, ала се отчита....
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от fon Разгледай мнениеРусия е признала за 500 жертви, значи 5000 си е повече от реално.
https://www.youtube.com/watch?v=EOQks76cBAQ
Ега ти армията. Някакви 18 годишни деца, които не знаят къде са, къде са тръгнали и за какво са тръгнали.
Коментар
-
А нали се досещаш, че за да смели за 3 /ТРИ/ дни Украйна с масирана въздушна операция, така щото да се сломи вяка воля за съпротива, при която обаче да не стига до това да се прави "бомбен килим", в стил "Втора световна война", е необходимо Путин да употреби огромно количество високоточно оръжие? А това оръжие, било то крилати ракети, управляеми ракети въздух-земя,ракети изстрелавани от ОТРК, управляеми ракети, изстрелвани от крупнокалибрени РСЗО, управляеми артилерийски снаряди за цевната артилерия /какъвто е 152 мм снаряд "Краснополь", например/, струват много пари в зелено? Дори за Руската федерация, която иначе изцяло сама си произвежда компонентите за високоточните боеприпаси и оръжия, не е рентабилно да ги изразходва масово, защото е баснословно скъпо..Най-малкото защото поради високата цена на това въоръжение, възстановяването на запасите, струва много средства..А да накриеш с масирани нальоти с неуправляеми авиационни бомби, с неуправляеми снаряди за РСЗО, с цевна артилерия повсеместно големите агломерации, където са концентрирани ВСУ и Териториалната отбрана на Украйна, носи огромни репутационни вреди за всеки агресор...Все пак не сме в 1939г. или 1944-1945г., а сме в 2022г.. ОПира до кинти..До много кинти! ОГРОООМНИ КИНТИ! .Военна икономика му се вика...
- 1 like
Коментар
-
Да се цитират опорките на този меко казано манипулатор Иво Христов, не е меродавно...Знаем ги неговите пространни анализи....
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеDragodanov, доста наивно да се мисли че Путин си е изпуснал нервите. Ударната вълна тепърва иде, явно се разчита народа да възтане, но засега няма индикации. Рано е обаче. Но съм сигурен че идва голямо бедствие, тези по върховете не проявяват грам човещина..уж някакви планове за възтановяване и на практика абсолютно нищо. Мисля че имат планове само как да крадат.
Коментар
Коментар