IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • v_tin, другите украинци които казват че са руснаци връзват пленените с вериги - синджири и ги държат така известно време, защото има много случаи на абстинентни - буйстват и нараняват другите. Сега натовските войници които минат през това нещо ще го видят, после ако ги пуснат ще разказват за каква армия става въпрос. Има американци които са минали към тях и искат да се бият срещу тези които уж ще ходят в ЕС и в матото. Ако се поразтърсите се намират неща пуснати от тях. Американците са съвсем нормални, интелигентни мочета има едни - англоезични. Никой не говори като тях за ВСУ и режима в Киев, американеца направо казва че по законите в САЩ тези са престъпници за електрическия стол, ако попаднат в САЩ и там ги съдят за това което вършат са за смъртна присъда.
    D.Y.F-091066

    Коментар


    • Затка какво си купи днес яйце или златна рубла

      Коментар


      • Западните санкции не направиха нищо, за да възпрат Русия да продължи бизнеса си в Украйна, като същевременно навредиха на Великобритания и Европа повече, отколкото на Москва, съобщава британският доклад на Daily Mail.

        https://www.dailymail.co.uk/news/article-13...ssive-West.html

        Повече от две години след като президентът на САЩ Джо Байдън каза, че „ рублата ще се превърне в развалини“ поради санкциите, руската икономика изглежда по-устойчива с растеж на БВП, който се очаква да достигне 3,6% през 2023 г., изпреварвайки всяка страна от G7!

        Вместо това усилията на Запада да осакати военните усилия на Кремъл чрез замразяване на капитали, изгонване на руските банки от международните платежни системи и прекъсване на търговията накараха Москва да изгради по-добри отношения с други международни партньори, включително Китай и Иран.

        Сега експерти бият тревога, предупреждавайки, че Великобритания и нейните европейски партньори ще станат по-слаби срещу враговете си и ще станат по-подчинени на САЩ, ако санкциите продължават.

        Говорейки ексклузивно за MailOnline, Dr. Ксения Къркъм, експерт по икономическа война в Кралския колеж в Лондон, каза, че Европа се „ прострелва в крака“ със стратегията за санкции и е подтикнала Русия да се „откъсне от западните контролни механизми“ и да стане по-самостоятелна.

        А Алън У. Кафруни, професор по международни отношения в колежа Хамилтън в САЩ, твърди, че решението на Европа да спре вноса на руски петрол и газ не е навредило на собствените й икономики и е напълнило джобовете на американските компании – и то докато Русия продължава да изнася своите въглеводороди без прекъсване.

        https://twitter.com/ArthurM40330824/status/...s-oikonomies%2F

        Безмилостният ангажимент на Запада да накаже Русия с икономическа война започна преди десетилетие.

        Америка и ЕС наложиха санкции на руски организации още през 2014 г. след анексирането на Крим.

        д-р Къркъм смята, че тези тактики само са ускорили руските усилия да подкопае господството на Запада в глобалните политически и икономически форуми.

        „Изолацията на Русия е мит “, категоричен е той.

        „Москва създаде силни съюзи със своите партньори от БРИКС и някои други държави в Близкия изток, Африка и Латинска Америка, с цел създаване на нов глобален баланс на силите.

        Това, което виждаме сега, е развитието от страна на Русия на алтернативни търговски пътища, платежни системи и безмитни зони, които заобикалят санкциите и избягват западните контролни механизми.

        Най-тревожният фактор за Запада е, че в дългосрочен план прекалената му зависимост от спазването на санкциите ще подкопае самите механизми, чрез които санкциите работят ефективно, а именно хегемонията на долара и контрола на веригите за доставки .

        Поддръжниците на западния режим на санкции твърдят, че сегашната икономическа сила на Русия няма да издържи, аргументирайки се, че реалното въздействие ще се усети през следващите месеци и години, докато войната продължава.

        Но д-р. Къркам се съмнява в това, като твърди, че Русия през последните месеци е започнала да засилва недостатъците си.

        „През 2022-2024 г., с рекордно високи разходи за отбрана (7,5% от БВП), видяхме тласък във военния капацитет на Русия – страната разполага с всички необходими природни ресурси, работна ръка и знания, за да посрещне нуждите си“ .

        „Пропуските в някои области като електроника и машини бяха успешно запълнени от партньорите на Русия, които сега не само компенсират недостатъците на Русия в някои ключови елементи, но също така споделят своя опит и знания, за да осигурят бъдеща самодостатъчност и вътрешно производство на Русия .

        Би било погрешно да се твърди, че икономиката на Калашников зависи от продължаването на войната“.

        Кафруни отиде дори по-далеч, предполагайки, че въздействието на войната и последвалите санкции може дори да са чиста полза за Москва.

        „Разбира се, милитаризацията на икономиката може да доведе до задръствания по пътя, но ако не друго, общото въздействие на войната върху руската икономика като цяло е положително “, каза той.

        Той продължи да обяснява как Европа си отбеляза автогол в решението си да се дистанцира от руския внос на енергия, борейки се с растящите цени, докато страни като Китай и Индия купуват московския суров петрол със завидна отстъпка.

        А порестият характер на санкциите позволи на Русия да заобиколи ограниченията, като трети страни просто можеха да купуват продукта на Москва и да го продават.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от barbaron
          [IMG]hg[/IMG]
          Барби , вярно ли е че ще отменяте олимпиадата

          Коментар


          • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
            В Курске ПВО все сбило…
            само бойлер нещо гръмнал та сеновал се подпалил, питайте вутинча
            Това дето свалили хеликоптерчето ви ли, ти си по сеновалите, аз съм непричом по тази линия

            Коментар


            • В Курске ПВО все сбило…
              само бойлер нещо гръмнал та сеновал се подпалил, питайте вутинча

              Коментар


              • Братчеди, евреите утрепали преди 2 дни 7 човека от някаква хуманитарна мисия- нагличани, говедари, поляк. Вчера ударили посолството на иран в сирия. Как смятате- дали иранците ще ударят тел авив

                Glasove

                18 ч. ·
                "САЩ правят стратегия за Черно море. Това е продължение на закона за Черно море отпреди година и част от бюджета за отбрана на Щатите", каза за БНР посланикът на България в САЩ Георги Панайотов. Това показва важността на региона, каза още той

                А бе не разбирам- откога говедарите са черноморска страна че имат отбранителна стратегия за черно море
                Last edited by v_tin; 03.04.2024, 12:30.

                Коментар


                • Посочена е новата цел на терористите: Поискаха Макрон да отмени откриването на Олимпиадата

                  03.04.2024, 07:23 Олег Беликов 23465Свят
                  /Поглед.инфо/ До неотдавна президентът на Франция пълнеше главите на всички европейци с необходимостта да изпратят свои войници в Украйна. Но сега любовникът на възрастните дами няма време за това. Още през лятото Париж и други френски градове може да се окажат в епицентъра на световното внимание.

                  Франция повиши нивото на терористична заплаха до най-високо ниво. След Крокус служители на местните специални служби се опасяват, че Олимпийските игри са следващата цел за атаки на терористични групировки. Те убеждават ръководството на страната, че тържественото откриване на Олимпиадата в Париж трябва да бъде отменено.

                  Коментар


                  • Буданов: Русия е построила над 700 км железопътна линия в окупирания Крим

                    Едните строят, другите разрушават

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                      Вутинчо, с пирамидалния грабвайте супер кофите от бръснарницата и отивайте да носите газ....
                      че нали обещахте,че в Китай не било проблем да го изнесете

                      ПЕТ ПЪТИ са паднали обемите LNG на путлерчо поради липса на извозване и препълнени резервоари - ВСЕ по ПЛАНУ!!!
                      затова пък, Херсон и Харков не са руски и черноморския руски флот го няма в Крим
                      Затка, ако се вярва на икономистите точно това се нарича отложено потребление, това не прави продавача или купувача по слаби или по лоши. За градовете не се притеснявай, ще си отидат където трябва

                      Извинявай сега ми дойде на ума- като не може в китай, може в наглосаксия- те сключиха договор за доставка на руски газ, по спомен около 20 млрд тона/куб.метър

                      Коментар


                      • Побочный эффект теракта:

                        В Минобороны сообщили, что за последнюю неделю около 16 тыс. человек заключили контракты для участия в спецоперации на Украине.
                        Основным мотивом большинство из них назвали желание отомстить за погибших в теракте
                        , который произошел 22 марта 2024 года в «Крокус Сити Холле», передает РИА «Новости».

                        Собеседования с кандидатами проводились в пунктах отбора в разных городах России.

                        Ежедневно в пункты отбора по всей стране, по данным военного ведомства, приходят до 1,7 тыс. человек для поступления на военную службу, передает ТАСС.

                        В Минобороны отметили, что численность желающих поступить на военную службу по контракту существенно выросла в Москве и других городах страны. С начала года в ВС РФ на договорной основе поступили уже более 100 тыс. человек.
                        https://vz.ru/news/2024/4/3/1261415.html

                        Коментар


                        • И да изпратят войски те бягат при другите. Там научават някакви неща които САЩ крият. Малко са по нападнали Света. Вече има много Западни военнопленници, които просто минават към другите украинци.
                          D.Y.F-091066

                          Коментар


                          • Планът е разкрит: Ето как НАТО ще влезе в Украйна

                            Германски експерти: Международното право позволява изпращането на войски на страни-членки на Алианса на украинска територия, ето как

                            Берлин, Германия 03 Апр. 2024, 01:00 53024 прочита 28 коментара Автор: БЛИЦ

                            Войната в Украйна продължава, а членът на долната камара на германския парламент Беатрикс фон Щорх попита изследователската служба на Бундестага как изпращането на сухопътни сили на страна-членка на Алианса на украинска територия ще се отрази на така наречения „въпрос с НАТО“ (член 5-и от Договора за НАТО), в който се говори за колективна отбрана в случай на нападение, пише УНИАН.

                            Във все още непубликувания доклад на парламентарната експертна група се посочва, че „ако държава-членка на НАТО действа едностранно - т.е. извън рамките на предварително решена операция на НАТО и извън военните командни структури на НАТО - нито НАТО като цяло, нито други страни-членки на НАТО стават страни в конфликта“, пише dpa.



                            Все пак в документа се признава, че въпросната държава сама ще стане страна в конфликта.

                            Le Monde: Всичко е готово, ето колко войници праща Макрон в Украйна

                            В края на февруари френският президент Еманюел Макрон не изключи в бъдеще разполагането на сухопътни войски в Украйна. Германският канцлер Олаф Шолц, от друга страна, ясно отхвърли разполагането на западни войници в Украйна.

                            От друга страна, добавя Бундестагът, евентуална руска реакция срещу цели във Франция би могла да се сметне за „въоръжено нападение“, и това би било фактически повод „да се постави въпроса за НАТО“.

                            Коментар


                            • Click image for larger version

Name:	427976074_717999300478717_5327820862603197490_n.jpg
Views:	1
Size:	53.4 КБ
ID:	4170811


                              Пенсионира се

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

                                Нормално е да стимулираш раждаемост при образовани, работливи и можещи семейства. Другото е разплод и се прави по две причини - или трябват много бачкатори, или трябва много никому нелипсващо месо за фронта.

                                Да се надяваме, че Вови смята да прави Русия индустриална суперсила.
                                То и стига, при габаритите си, да достигне средно ниво, и става супер сила.

                                Коментар

                                Working...
                                X