IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Вижте ся, за Европа Русия няма алтернатива. Не само като източник на суровини, но и на капитали, а и дори като пазар. Една единствена страна в конфликта има интерес от него - това е САЩ. Остави че искат да се забрави резилът в Афганистан, но по този начин заличават малкото останала индустрия в ЕС. Черешката на тортата е неистовата нужда от изгаряне на ликвидност. Да не сте се вързали на приказките на Федералния резерв за напечатаната шума. Умножете я поне x3. На всичкото отгоре на Бидон му трябва голямо събитие, голям външен враг, за да отвлече вниманието на хората от имплозията в САЩ. Там вече е страшно, буквално страшно. Повечето тук идея си нямате какво е положението в САЩ.

    Коментар


    • Преговорите за търсене на резервно синьо гориво вероятно ще се съсредоточат върху Катар и Либия

      ECONOMIC.BG
      Има ли Европа „план Б“, ако Русия спре износа на газ?
      Ескалиращото напрежение на руско-украинската граница породи опасения, че кризат

      Коментар


      • Нямаме интерес от този почти еднополюсен свят въпреки, че сме натовци.
        Името на Украйна не идва ли от окраина т.е. покрайнини на империята?

        Коментар


        • LNG as a source of power generation
          Examples presented in literature show that liquefaction process needs 700-850 kWh of energy for liquefaction of 1 kg of LNG (2.5-3 MJ/kg)
          https://iopscience.iop.org/article/1...4/1/012138/pdf

          Коментар


          • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

            Az ne si спомням някога путин да е казвал че ще започва война

            В историческата си реч на 18.04.2014 г. в Георгиевската зала на Кремъл, В.В.Путин изложи съществената част от новата доктрина.


            ДОКТРИНАТА „ПУТИН”



            5.Модифицира се Вестфалския принцип за непоклатимост на държавния суверенитет и на териториалната цялост. Вече се приема, че този принцип се отнася само за силните, състояли се държави, защитени от собствена армия или от военно-политически блок. Суверенитетът и цялостта на слабите държави се превръща в поле за игри на силните държави. Държавите се разделят на висша лига с гаранции и на втора лига – без гаранции. Ако силна и решително настроена държава сметне, че нейните военно-стратегически, икономически и политически интереси са застрашени, тя има правото да действа, като се намесва във вътрешните работи на слабите страни и дори ги поставя под своя контрол, или си присвоява тяхните територии.


            https://pan.bg/view_article-59-22923...ata-putin.html
            Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

            Коментар


            • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
              ...

              Президентът на Хърватия: Изтеглям и последния хърватски войник от НАТО при конфликт Русия-Украйна


              В случай на конфликт между Русия и Украйна хърватските власти ще изтеглят целия си военен персонал от силите на НАТО в Източна Европа. Това съобщи във вторник президентът на републиката Зоран Миланович по националната телевизия HRT.

              ...
              A какво ще правят същите тези, когато сърбите ги запукат с помощта на миролюбивата Россия, която никого и никога не е нападaла? Сърбия усилено се въоръжава с оръжия от Россия, Китай... Дали тогава няма да ревнат "умните хървати" за помощ съгл. чл.5 от Вашингтонския договор? И защо въобще им беше нужно да влизат в НАТО?

              Но защо Путин не е много щастлив?

              През януари миналата година планът влезе в действие. Русия се заподготвя за атака срещу Украйна, Китай – срещу Тайван. Сметката беше да ангажират САЩ едновременно в две войни на двата противоположни края на света. Разпокъсани така, САЩ вероятно ще изгубят и двете. А откажат ли се да участват, външнополитическата им катастрофа ще е равностойна на двойно военно поражение. И в двата случая целият свят ще премине на страната на Русия и Китай. На цената, естествено, на безпрекословно подчинение.

              Само че Джо Байдън се оказа лисица, която разбира този начин на мислене и знае как да му противостои ефективно. Моментално разбра, че слабото звено в картинката е Путин, и оказа върху него адекватния вид натиск. Обясни му, че няма да прати нито един войник в Украйна, а ще концентрира цялата си армия в Тайван, за да разгроми там китайците – разположи ли я всичката на враждебна за тях територия, ще успее. А Украйна ще зарине с оръжия и пари. И евросъюзниците от НАТО с удоволствие ще помогнат – те са военни джуждета, но не и икономически или индустриални. Бъдат ли така оборудвани, украинците ще поотстъпят, но вероятно ще успеят да задавят руската армия до окопна война, и няма да подписват примирия на тези позиции. А окопната война е война на изтощение, печели я по-силната икономика. С икономиките на САЩ и Русия зад Украйна и разгромен в Тайван Китай, Русия ще изгуби тази война. А Путин – вероятно главата си… И когато към тоягата се прибави и морков – обещание за международна среща, на която Путин да може да блесне – Путин предаде Кси. Спаси си главата.
              Last edited by vanevski; 28.01.2022, 10:20.
              Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

              Коментар


              • Пишете без да използвате нецензурни или обидни думи особено в комбинация с имена на държави.
                Изписвайте името на държавата с главни букви.
                Термините 'кочина','говедария' и др. си ги запазете за близкия приятелски или семеен кръг и не сваляйте нивото на форума.


                Коментар


                • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение
                  Като работещ в сферата на корабен мениджмънт за различен тип кораби , особено от вида на LNG и LPG танкери и химикаловози
                  Хахахахахахахахаха. Работещ. Човек, имай милост.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение
                    Като работещ в сферата на корабен мениджмънт ...............
                    .................
                    За ден консумация на газ внесена от Газпром е около 600 000 000 / шестотин милиона кубика. 365 дни по 600 000 000 шестотин милиона кубика са
                    219 000 000 двеста и деветнадесет милиарда кубика
                    Което ще рече че тези над 200 милиарда кубика LNG , Европа може да си ги внася и чрез газовозите.
                    ..............
                    Първоначалните инвестиции са големи за изграждането на терминалите , както и на съоръженията за регазификация. Но при условие че кочина-прусия използва енергийните доставки като удобен лост за оказване на геополитически натиск. Тези инвестиции си струват.
                    А и след създаването на подобна мрежа ,Русия може да отпадне от играта и може да се елиминира като фактор на Европейския енергиен пазар
                    М-да това е като ония неангажирани дрънканици от преди година-две как ел.енергията от ВЕИ щеше да ни залее и удави с почти нулеви цени. Е реалността я гледаме в момента и няма нищо общо с обещанията......а междувременно с политически мотиви бяха закопани стотици милиарди инвестиции в ВЕИ без съществен ефект.

                    Та този " експерт " по корабен мениджмънт е хубаво преди да пише небивалици как трябва да се правят поредните стотици милиарди политически ангажирани инвестиции да извади от джоба си личните си спестявания и да ги инвестира в някои LNG терминал......чак тогава някои може и да му повярва.

                    Щото сега е в дежурния "експертен стил - дайте да дадем"......
                    Last edited by keep_calm; 28.01.2022, 10:08.
                    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                    Коментар


                    • Като работещ в сферата на корабен мениджмънт за различен тип кораби , особено от вида на LNG и LPG танкери и химикаловози , ще напиша няколко реда, тъй като из нета е пълно с "компетентни" посредствени лаици , така и от такива които философстват без да се занимавали с корабно дело и изобщо си нямат понятие в тази сфера. А и са виждали газовоз само на картинка.
                      Танкерите от типа
                      "Q max" 264 000 кубика капацитет LNG
                      "Q flex" 210 000 кубика капацитет LNG .
                      Теглото на 1 кубик газ при налягане 0 бара е 717 гр.
                      Но при втечняването на този газ при температура от -160 градуса по Целзий, обема на газта се свива 600 пъти.
                      Повтарям 600 пъти !!!
                      Което означава че в един кубик втечнен и компресиран до това положение газ, има 600 кубика. Като тегло за един кубик втечнен газ при това компресиране са около 430 кг.
                      При един танкер , да кажем от среден клас 100 000 хиляди кубика , теглото му на товара газ ще е около 43 000 тона.
                      При разтоварването в терминал и регазификация товарът е 60 милиона кубика, с някои текущи допустими загуби. Пълно КПД няма никъде.
                      Европа консумира да кажем примерно около 360 милиарда кубика годишно, като над 200 милиарда е само внос от Газпром.
                      За 365 дни по 10 газовоза дневно са 3650 газовоза годишно , всеки по 60 милиона кубика товар , това са 219 000 000 000 / двеста и деветнадесет милиарда кубика газ.
                      За ден консумация на газ внесена от Газпром е около 600 000 000 / шестотин милиона кубика. 365 дни по 600 000 000 шестотин милиона кубика са
                      219 000 000 двеста и деветнадесет милиарда кубика
                      Което ще рече че тези над 200 милиарда кубика LNG , Европа може да си ги внася и чрез газовозите.
                      Не е нужно единствено от САЩ, от Катар вносът на газ също може да се осъществи и разтоварва в Хърватия или Малта
                      Също така едни плаващи терминали построени по средиземноморието в зоната на ЕС ще са много добра инвестиция.
                      Във Александруполис вече има такъв, та нали и България има 24 % участие там.
                      Европа има и финансовия ресурс да си създаде терминали за подобен вид товар и то на удобни места.
                      Във Ротердам вече има, в Балтийско море Полша и Литва имат, Средиземноморието Малта има. Хърватия също.
                      За в бъдеще може и на други подобни точки.
                      Първоначалните инвестиции са големи за изграждането на терминалите , както и на съоръженията за регазификация. Но при условие че кочина-прусия използва енергийните доставки като удобен лост за оказване на геополитически натиск. Тези инвестиции си струват.
                      А и след създаването на подобна мрежа , Русия може да отпадне от играта и може да се елиминира като фактор на Европейския енергиен пазар
                      Last edited by keep_calm; 28.01.2022, 10:07. Причина: Ако продължавате да ползвате обидни думи в комбинация с имена на държави постовете ви ще бъдат трити.

                      Коментар


                      • Не те разбирам, за Украйна става въпрос, 50% е безработицата там и 50 долара масово пенсиите.
                        D.Y.F-091066

                        Коментар


                        • Там са два вида хора, едните които живеят там и искат очевидно нормален живот и втория вид които им предлагат да се борят, да воюват но не за това нещо а за някакви други неща. Нормален живот никой дори не прогнозира за там.
                          D.Y.F-091066

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                            Май няма значение за кой. Опция за нормален живот за тези хора, никой не предлага..ами не са симпатични.
                            Сега за кои хора говориш?
                            Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                            Коментар


                            • Май няма значение за кой. Опция за нормален живот за тези хора, никой не предлага..ами не са симпатични.
                              Last edited by supertrader; 28.01.2022, 00:34.
                              D.Y.F-091066

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                                v-tin, не знам каква им е идеята, но да не ти се случва да те изпратят там да се биеш за Зеленски. 50 долара пенсии, 350 заплати и 50% безработица.
                                За кой трябва да му се случи да се бие?
                                Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                                Коментар

                                Working...
                                X