Първоначално изпратено от terziеv
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
Съгласен съм, че всеки народ си заслужава управниците. Но като даваш сравнителни данни, сложи и "родината си", за да сравняваме На аватара ти не е Левски или Вазов, нито Стамболов или Симеон I...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеЩе горят руски танкове в Украйна, май:
https://www.timesofisrael.com/livebl...es-to-ukraine/
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
Съгласен съм, че всеки народ си заслужава управниците. Но като даваш сравнителни данни, сложи и "родината си", за да сравняваме На аватара ти не е Левски или Вазов, нито Стамболов или Симеон I...
Ако имаш предвид германия тя е с около 35%, има някаква държава РС- не знам дали става дума за русия- тя е около 40%
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение
Пич знаеш ли защо не става нищо от нас... народа е тъп... хората като цяло...всичко е заложено много дълбоко.... ти дори не знаеш елементарни неща... Но кой почитаме ние ? - провалили се герои.. и получаваме от същото / какво отбелязваме обесването на Левски и т.н. да ти светва реотана!!!!!/.. кой трябва да почитаме.. например Великите си царе.. и трябва да се почне отнякъде но с тъпаци като Кирчо агонията ще продължи.
Никой не е тръгнал да се скъсва от почит по героите у нас. Прагматични хора сме ние, знаем как всичко е менте. Имай повече доверие в собствения си народ и най-паче, не мисли че си по-добър от него, че си над него. Народът ни е по-мъдър от всеки един от нас поотделно. Дори в Априлското въстание се вижда, че народът ни е мъдър... за голямо съжаление на някои от героите ни.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеЩе горят руски танкове в Украйна, май:
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
След еу е на първо място, демек в най затруднено положение. Ей туй седерастите са най-голямата чума съществувала някога- от 9 милиона направина бг около 5,6 милиона, малко фризираха положението че го докараха до 6 милиона, но както и да е 3 милиона минус. Наистина си мисля че бг си заслужава съдбата с избирането на глупави управници- затова сме на първо място във всички негативни класации
Коментар
-
- 2 Харесвания
Коментар
-
Оказва се че горенето на хора си е традиция за група нацита или някакви такива
Мадлен Алгафари
9 ч. ·
Преди 40 години бях в Украйна. Рецитирах това стихотворение на една голяма сцена. От залата наизскачаха побелели жени, които ревяха с глас и ме прегръщаха... Стихотворението е написано 40 години след събитието, което описва. Още 40 минаха, но човекът не поумнява. Брат брата напада...
По-младите могат да си помогнат с Гугъл преводач.
В сорок третьем весна как обычно пришла -
зазвенела, запела капелью.
Только радости мало она принесла,
соловьи с перепугой не залились трелю.
Потому что весной в сорок третьем году
Земля залилась не водой, не той вечной водой, что весной прибывает.
Залилась она морем кровьи людской
и казалось тогда, что Земля умирает.
в число сотень селенных сожëных
записали Хатын - деревенку одну
и сто сорок девять на смерт обречëнных.
содрoгнулась Земля от жестокости дикой
свора пьяных фашистов сожгла детвору
лишь за то, что родились под цветом гвоздики.
Их загнали в сарай, крепко заперли дверь,
обложили соломой, залили бензином
и рванулась к небу пламя как зверь
и взметнулась горе над страдающим миром.
Крики, стоны, рыданя и плач малыйшей...
Где ты, Господи, был в ęто время?
Почему ты тогда не убил палачей,
не взвалил на себя ęто тяжкое бремя?
Невозможно представить страдания и мук
и сжимается сердце в холодеющий камень.
Мать ребëнку раняет из безжизненных рук
и его принимает всë сжигающий ппламень.
Двадцать шесть было хат, двадцать шесть тополей,
двадцать шесть стариков, двадцать шесть матерей...
В каждой хати - от трëх до шести малышей -
сто сорок девять советских людей.
На земле с той порой сорок вëсен прошло.
Не забыто ничто - звон кружит над Хатыню.
В каждом сердце то горе своë место нашло
и осталось в нëм горькой палынью.
Не помня автора...
Извинявам се, че някои руски букви не откривам в клавиатурата и имам грешки.
Но има значение чувството и онова, което ни кара да осъзнаем. Ужасяващо е!
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
След еу е на първо място, демек в най затруднено положение. Ей туй седерастите са най-голямата чума съществувала някога- от 9 милиона направина бг около 5,6 милиона, малко фризираха положението че го докараха до 6 милиона, но както и да е 3 милиона минус. Наистина си мисля че бг си заслужава съдбата с избирането на глупави управници- затова сме на първо място във всички негативни класации
сложат машини за изборите.
Това, че седерастите бяха инсталирани като гаулайтери, не зависеше от нас. Забравяш, че сме окупирана държава. Над нас летят ЧУЖДИ самолети, земята ни тъпчат ЧУЖДИ войници, начело на правитерството ни е ЧУЖДЕНЕЦ. Кога правехме референдум за АЕЦа и уж спечелихме, стана ли нещо?Last edited by X_Y; 26.02.2022, 22:37.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнениеМразя диктатора, но човекък, на който повече трябва да се сърдят украинците е Йосиф.
"Имаше два варианта: да започнем Трета световна война, да започнем физическа война с Русия или вариант №2 - да направим така, че страната, която действа в разрез с международното право, да заплати за това, което е извършила", заяви Байдън.
Онзи фрик вицето му, по-добре щеше да отиграе ситуацията сигурно.
Хипотетично, ако руснаците започнат говорене и вземат, че и преки действия по разполагане на техни военни бази по мексиканската северна граница, какви ли биха били реакциите...
- 4 Харесвания
Коментар
-
- 1 like
Коментар
Коментар