IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Е на това никой не може да ти отговори защо.
    Щото толкова си могат е най елементарния отговор.
    Сега накрая пак ще има неутралитет, ама щатите и китай са уин уин, а русия и ЕС луз луз.
    краткосрочно ЕС ще усети болката но дългосрочно премахването на Путин ще е от голяма полза за съюза! Човека цял живот се бори да раздели ЕС а накрая го обедени както никога до сега.

Коментар

• Руската централна банка забрани на руснаците да обменят рубли в чужда валута. Мярката ще важи до 9 септември. Хората със сметки във валута могат да теглят само до 10 000 долара. Остатъкът ще им бъде изплащан в рубли. Ето подробности:
      https://p.dw.com/p/48Ck5

DW.COM
      Русия забрани на гражданите си да обменят рубли в чужда валута
      Руската централна банка забрани на руснаците да обменят рубли в чужда валута. Мярката ще важи до 9 септември. Хората със сметки във валута могат да теглят само до 10 00...

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
        Срутва се мир путлера,
        най-късно до средата на април се очаква русия да влезе в дефолт,
        израел е метнал руските олигарси евреи,
        в момента руснаците казват, че даже на мински споразумения не могат да се надяват
        последните искандери и точка-у пътуват към украйна
        руската армия е в насипно състояние, резерви няма
        положението е като в лятото на 41-ва
        половината руски нефт стои непродаден въпреки дисконта, пълни танкери се шматкат из океаните
        Още от началото на санкциите им давах няколко месеца до дефолт та натам отиват нещата. Курсът на рублата не е реален и да искаш да купиш долари вече цената сигурно е двойно по голяма на черният пазар.

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
          Срутва се мир путлера,
          в момента руснаците казват, че даже на мински споразумения не могат да се надяват
          половината руски нефт стои непродаден въпреки дисконта, пълни танкери се шматкат из океаните
          Ако си вдигнеш малко ушите, ще можеш да хванеш и други новини.

Коментар

• Срутва се мир путлера,

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение

И накрая (то малко като нашия лаф "Ако Ботев беше с каска, а Левски с ботуши"), но за бога - толкова не успя ЕС да защити интереса на континента и да наложи Неутралност на Украйна.... Айде, ясно е че идеята на САЩ бе точно да стане това, което стана, но защо ЕС си проспа интереса....
              Е на това никой не може да ти отговори защо.
              Щото толкова си могат е най елементарния отговор.
              Сега накрая пак ще има неутралитет, ама щатите и китай са уин уин, а русия и ЕС луз луз.

Коментар

Но ако Украйна влезе в НАТО, ракети ще стигат до Москва за примерно 10 минути..... просто времето за реакция се намалява драматино и променя "правилата на играта".... Путин (или следващия лидер) ще трябва да натиска (недай си боже) тяхното си червено копче в просъница, ако се установи ядрена атака по Русия....
                Това е партенка за матряла. Литва,Латвия и Естония са вече в НАТО. Оттам даже и по-бързо могат да стигнат.Долу от Турция могат да им пуснат същото каквото искат,без да могат да реагират.От другия край УСА също могат да ги подпукат.Отделно русия е заобградена отвсякъде по вода от 300-400 подводници в момента и до няколко минути цялата им площ може да стане стъкло и да отразяват слънцето ,ако решат НАТО

Цялата работа е заради Крим и донякъде заради болните имперски амбиции на превъртелия и вече доста дърт 70г путлер

Коментар

И аз вече толкова дни си блъскам главата как Путин се реши на тази крайна мярка - според мен трябва да има нещо, което не виждаме.
                  Защото факт е, че Путин подцени икономическата трагедия, която САЩ и ЕС му организираха, но дори да не беше толкова голям икономическия удар, пак беше ясно че за много години напред руската икономика щеше да пострада, дори и при по-леки от настоящите санкции.

Единственото, което ми идва на ум, е че просто Путин е гледал стратегически (т.е. примерно 10+ години напред, а не 1-2 години напред). Дори обективни западни анализатори приназват, че на САЩ и НАТО е било ясно, че разширяване в Украйна е било абсолютна червена линия за Русия...

Ние може да сме на 100 % съгласни, че от Украйна в НАТО нямаше да последва военната атака срещу Русия, но какво значение има ако Русия не възприема нашите разбирания и по нейните си разбирания се чувства заплашена....

Тук може да се посочат и чисто военни причини, които съм чел от военни анализатори - системата им за сугирност в момента е една - примерно имат 30 минути да реагират при засечено изстрелване на ракета от НАТО в настоящия му формат. Но ако Украйна влезе в НАТО, ракети ще стигат до Москва за примерно 10 минути..... просто времето за реакция се намалява драматино и променя "правилата на играта".... Путин (или следващия лидер) ще трябва да натиска (недай си боже) тяхното си червено копче в просъница, ако се установи ядрена атака по Русия....

Та, предвид явните 2 обективни факта:
                  1.) В Украйна се създаде откровено най-антируската администрация и общество в целия свят (според мен са доста по анти-Русия дори от САЩ);
                  2.) Явно беше, че Украйна отива към НАТО и е въпрос на време да влезе вътре.
                  3.) Явно беше, че Украйна е аватар на САЩ и целите им и това щеше наистина да направи държавата милитаристичен плацдарам на километри от Москва.
                  - Уточнявам и какво имам предвид - Украйна нямаше да е член на на НАТО тип България - ние вероятно никога нямаше да се съгласим на ядрено оръжие, тежко въоръжения и т.н. на наша територия, колкото и да сме лоялен член на НАТО.... Всички знаем, че това нямаше да е така за Украйна предвид отгледаната анти-руска политика там.

Затова от години, Путин искаше целенасочено гаранции, че НАТО няма да се разширява към него и най-вече точно през Украйна поради изброените по-горе причини.

Но го игнорираха.

Затова реши да постави вид ултиматум (като формира тези 100-150 хил. воискови части) и отправи писмени искания за гаранции. САЩ/НАТО му се присмяха. Той отправи втори писмени искания. Но отново му се присмяха.

И тук вече влиза и последния неоспорим факт, който е на 100 % ясен дори на невоеннни специалисти (каквито сме всички тук) - че Русия можеше да спре Украйна единствено и само ПРЕДИ да стане член на НАТО (иначе е ясно с чл.5 какво ще последва).

Та според мен - Путин нито е луд, нито има амбиции да прави някаква нова велика руска империя.

Според мен, просто взе стратегическо решение как да гарантира сигурността на Русия в дъглосрочен план (даже не говорим в рамките на неговия мандат - според мен едва ли чисто житейски може да разчита че ще е на власт повече още примерно 10 години) и да елиминира възможността Украйна да влезе в НАТО, на каквато и да е кратосрона цена (санкции, икономика, имидж и т.н.).

Вероятно от наша гледна точка е взел грешно стратегическо решение, и вероятно е така, но поне само така си обяснявам случилото се.
                  Т.е. не вярвам в глупостите, че си е мислел че ще го посрещат с цветя Украйна и/или че Запада няма да го санкционира, или че смята че украинците ще го заобичат и биха приели да влязат в състава на Русия....

А лошото военно представяне си обяснявам, че по-скоро атаката му е била Резервния вариант - по-скоро е разитал, че с дрънкането на оръжие ще уплаши НАТО и няма да се налага да атакува. Но липсата дори на минимални отстъпки вероятно го е накарала да действа, без да е бил подготвен точно за този вариант (така и така армията вече е събрана - може би военните са го заблудили дали докато е събрана за учения е готова да премине в режим атака), иначе вероятно трябваше да чака няколко години за да може да нагнети отново подобна атмосфера - а дотогава Украйна щеше е допълнително милитизирана и вероятно щеше да е още по-трудно да постигне военен успех.

Затова е решил да действа неподготвен опитвайки се да трансформира дрънкането на оръжия в търсене на гаранции, в реална операция.

Това горе-долу ми идва единствения възможен вариант, защо се реши на такъв ход, знаеки за значителните последствия за Русия....

И накрая (то малко като нашия лаф "Ако Ботев беше с каска, а Левски с ботуши"), но за бога - толкова не успя ЕС да защити интереса на континента и да наложи Неутралност на Украйна.... Айде, ясно е че идеята на САЩ бе точно да стане това, което стана, но защо ЕС си проспа интереса....
                  Добър анализ според мен.

Путин не иска територия, има си достатъчно, която дори не може да бъде усвоена и след 100 години. Искаше нещо просто, НАТО и САЩ да спрат да го притискат. Ако обаче продължат, а няма никакви индикации, че ще се спрат, то е възможно Русия да започне термоядрена война срещу Запада.

Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Ха ха, FU attitude ...добре казано

https://www.youtube.com/watch?v=WS7g...hannel=FoxNews

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepxi Разгледай мнение

Има нещо, което не виждаме.

Путин може да е всякакъв, може дори да е психологически променен или болен, но не е луд.
                      Той е отличен стратег, много лукав и хитър бивш агент и е подготвян да бъде президент на Русия в продължение на десетилетия.
                      За да се стигне до днешната ситуация, в която Русия е буквално отрязана от западната цивилизация и руснаците да го приемат въпреки целия ефект, който има върху тях, значи залога е много голям. И не е просто Донецка и Луганска републики плюс Крим. Те и досега си бяха руски.

Не знам дали не е официалния опит на Китай да вземе първенството от САЩ, посредством война на втория ешелон (Русия срещу ЕС).
                      Китай просто така да подкрепят безсмислена война между два славянски народа ... не ми се вярва. Имат нещо предвид.
                      И аз вече толкова дни си блъскам главата как Путин се реши на тази крайна мярка - според мен трябва да има нещо, което не виждаме.
                      Защото факт е, че Путин подцени икономическата трагедия, която САЩ и ЕС му организираха, но дори да не беше толкова голям икономическия удар, пак беше ясно че за много години напред руската икономика щеше да пострада, дори и при по-леки от настоящите санкции.

Единственото, което ми идва на ум, е че просто Путин е гледал стратегически (т.е. примерно 10+ години напред, а не 1-2 години напред). Дори обективни западни анализатори приназват, че на САЩ и НАТО е било ясно, че разширяване в Украйна е било абсолютна червена линия за Русия...

Ние може да сме на 100 % съгласни, че от Украйна в НАТО нямаше да последва военната атака срещу Русия, но какво значение има ако Русия не възприема нашите разбирания и по нейните си разбирания се чувства заплашена....

Тук може да се посочат и чисто военни причини, които съм чел от военни анализатори - системата им за сигурност в момента е една - примерно имат 30 минути да реагират при засечено изстрелване на ракета от НАТО в настоящия му формат. Но ако Украйна влезе в НАТО, ракети ще стигат до Москва за примерно 10 минути..... просто времето за реакция се намалява драматино и променя "правилата на играта".... Путин (или следващия лидер) ще трябва да натиска (недай си боже) тяхното си червено копче в просъница, ако се установи ядрена атака по Русия....

Та, предвид явните 3 обективни факта:
                      1.) В Украйна се създаде откровено най-антируската администрация и общество в целия свят (според мен са доста по анти-Русия дори от САЩ);
                      2.) Явно беше, че Украйна отива към НАТО и е въпрос на време да влезе вътре.
                      3.) Явно беше, че Украйна е аватар на САЩ и целите им и това щеше наистина да направи държавата милитаристичен плацдарам на километри от Москва.
                      - Уточнявам и какво имам предвид - Украйна нямаше да е член на на НАТО тип България - ние вероятно никога нямаше да се съгласим на ядрено оръжие, тежко въоръжения и т.н. на наша територия, колкото и да сме лоялен член на НАТО.... Всички знаем, че това нямаше да е така за Украйна предвид отгледаната анти-руска политика там.

Затова от години, Путин искаше целенасочено гаранции, че НАТО няма да се разширява към него и най-вече точно през Украйна поради изброените по-горе причини.

Но го игнорираха.

Затова реши да постави вид ултиматум (като формира тези 100-150 хил. воискови части) и отправи писмени искания за гаранции. САЩ/НАТО му се присмяха. Той отправи втори писмени искания. Но отново му се присмяха.

И тук вече влиза и последния неоспорим факт, който е на 100 % ясен дори на невоеннни специалисти (каквито сме всички тук) - че Русия можеше да спре Украйна единствено и само ПРЕДИ да стане член на НАТО (иначе е ясно с чл.5 какво ще последва).

Та според мен - Путин нито е луд, нито има амбиции да прави някаква нова велика руска империя.

Според мен, просто взе стратегическо решение как да гарантира сигурността на Русия в дъглосрочен план (даже не говорим в рамките на неговия мандат - според мен едва ли чисто житейски може да разчита че ще е на власт повече още примерно 10 години) и да елиминира възможността Украйна да влезе в НАТО, на каквато и да е кратосрона цена (санкции, икономика, имидж и т.н.).

Вероятно от наша гледна точка е взел грешно стратегическо решение, и вероятно е така, но поне само така си обяснявам случилото се.
                      Т.е. не вярвам в глупостите, че си е мислел че ще го посрещат с цветя Украйна и/или че Запада няма да го санкционира, или че смята че украинците ще го заобичат и биха приели да влязат в състава на Русия....

А лошото военно представяне си обяснявам, че по-скоро атаката му е била Резервния вариант - по-скоро е разитал, че с дрънкането на оръжие ще уплаши НАТО и няма да се налага да атакува. Но липсата дори на минимални отстъпки вероятно го е накарала да действа, без да е бил подготвен точно за този вариант (така и така армията вече е събрана - може би военните са го заблудили дали докато е събрана за учения е готова да премине в режим атака), иначе вероятно трябваше да чака няколко години за да може да нагнети отново подобна атмосфера - а дотогава Украйна щеше е допълнително милитизирана и вероятно щеше да е още по-трудно да постигне военен успех.

Затова е решил да действа неподготвен опитвайки се да трансформира дрънкането на оръжия в търсене на гаранции, в реална операция.

Това горе-долу ми идва единствения възможен вариант, който би обяснил защо Путин се реши на такъв ход, знаейки за значителните последствия за Русия....

И накрая (то малко като нашия лаф "Ако Ботев беше с каска, а Левски с ботуши"), но за бога - толкова ли не успя ЕС да защити интереса на континента и да наложи тая прословута Неутралност на Украйна.... Айде, ясно е че идеята на САЩ бе точно да стане това, което стана, но защо ЕС си проспа интереса....
                      Last edited by Van Basten; 09.03.2022, 12:34. Причина: поправка на typo-mistakes

Коментар

• Първоначално изпратено от Бързоходко Разгледай мнение
                        Реалните възможности на руската армия се изразяват в това, че контролират едни реални 200 000 кв.км. вражеска територия.
                        Фронтовата линия е над 2000км.
                        След като всичко това е постигнато за около 2 седмици, има основание да се говори за блицкриг.
                        А що се отнася до параноята на Путин, ами по-добре параноя, отколкото деменция, каквато се наблюдава в отсрещния му лагер.
                        В отсрещния му лагер се наблюдава и инфалтиност - ЕС сегмента. И ако параноята е нещо независещо от пациента, то инфантилноста си е изцяло собствена заслуга.
                        Ало, малкия мук, ти нали пледираше за бойко борисов и герб,
                        които уж гонеха руски шпиони
                        Сега Копейкин ли ти плаща ?

Коментар

• Според тях вече 2 до 4к войници са загубили вече...аз по скоро на по високата цифра бих заложил.
                          Стигне ли се до вземане с щурм на киев и 10к ще станат...

https://www.investor.bg/sasht/337/a/...kraina-347564/

Коментар

• Много любопитно разсъждение. Ако разбирам правилно, намирате украинците за "глуповати" за това, че грабнали оръжия и тръгнали да защитават страната си. В същата логическа верига обявявате САЩ едва ли не за подли, че са им помогнали със средства за отбрана?

Т.е. вероятно ни насочвате към извода, че най-умното, което украинците следваше да сторят е при първия прехвърчал куршум да опекат блини и да посрещнат просълзени "освободителите", а САЩ да затворят очи и да се обърнат на другата страна?

Защо, прочие, намирате това за умно и достойно, ако смея да запитам? На каква ценностна система бихме опрели подобни разсъждения?

Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение

Съгласен съм с мнението, без това последното.... Колкото всички да сме против войната, нека сме обективни - няма никава пряка заплаха нито за България, нито за която и да друга членка на НАТО в момента. Така че това с "умирането на нашата свобода" е твърде манипулативно и ненужно.

В тази връзка и не знам дали точното чувство, което предизвикват украинците е "уважение".... за мен е по-скоро "съжаление", защото злоупотребиха с тяхната глуповатост и в момента измират заради американските интереси.... Дори им ръчкат повече оръжия в ръцете, че да измрат повече украинци (и руснаци де)... ОК, след войната, САЩ и подчинениете им ще компенсират икономически Украйна за жертвите, но заслужава ли си това от гледна точна на загубата на човешките животи ?

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

Мисля че грешиш. От една страна раболепните му генерали са скрили реалните способности на армията и възможния неуспех на блицкрига.
                              Реалните възможности на руската армия се изразяват в това, че контролират едни реални 200 000 кв.км. вражеска територия.
                              Фронтовата линия е над 2000км.
                              След като всичко това е постигнато за около 2 седмици, има основание да се говори за блицкриг.
                              А що се отнася до параноята на Путин, ами по-добре параноя, отколкото деменция, каквато се наблюдава в отсрещния му лагер.
                              В отсрещния му лагер се наблюдава и инфалтиност - ЕС сегмента. И ако параноята е нещо независещо от пациента, то инфантилноста си е изцяло собствена заслуга.

Коментар

• Руснаците масово се изнасят от Русия, всеки който има възможност
                                Които остават се запасяват с оръжие, храна и вода, очакват се мародери
                                В крим се разпродават имоти, болниците са пълни с ранени, правят се нови импровизирани болници

Коментар

Working...
                                X