IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение

    А какво трябваше да направи Русия? Да изчака снайперистите да се прехвърлят от Киев в Севастопол и да застрелят още стотина души или като в Одеса - да запалят някоя сграда с хората вътре в нея?

    А в Киев как стана смяната на властта? Първо пратиха снайперистите по покривите, след това направиха преврата и едва на 26 октомври 2014 г. си направиха парламентарни избори, за да си легитимират преврата!
    Снайперистите разстреляха не въоръжени протестиращи срещу Виктор Янукович, който след като със сила не можа да задържи властта избяга в Русия. Не виждам нито една причина проруските сили да разстрелват хора в Севастопол след като така или иначе са овладели властта.
    Единствената причина би била да се изфабрикува повод за нападение над останалата част от Украйна. Сега ясно се вижда как руската пропаганда облъчва за нарушения на примирието в Луганск и Донецк. Ясно е, че пропагандата не може да убеди нито един непредубеден човек. Няма кой да повярва, че Украйна с години е чакала и точно когато Русия прехвърли цялата си армия на украинските граници ще дадат повод за инвазия. Руснаците ще стрелят, те няма да отвръщат на огъня да не дадат повод за нападение. Ясно е, че целта на пропагандата е да втвърди русофилите и да ги обедини зад решението на Кремъл. За съжаление риска от война през последните два дни много нарастна. Аз вярвам, че руснаците само заплашват, но ако пропагандата убеди руснаците, то Кремъл трябва да действа за да не изглежда слаб и предал братята зад граница. Затова се опасявам, че нещата скоро могат да ескалират и да излязат извън контрол. Има една точка отвъд хоризонта на събитията, която води до автоматизъм на действията и серия от верижни реакции върху които никой няма контрол. През първата световна война това е било първата мобилизация. Сега ще е критичният обем руска пропаганда след който няма връщане назад. Да предположим, че Марков наистина вярва в това, което пише. Ако след десет дни вербална ескалация, Путин си подвие опашката дали няма да го обяви за предател, който от страх пред краварите е изоставил братята в Донецк и Луганск? Затова за мен руската пропаганда от вчера насам е нов и много опасен епизод.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
      Забавно е да се гледат напъните ви да отречете правото на 10-15 милиона Руснаци в Украйна на самоопределение, собствено мнение, собствено възприятие за света.......

      Колкото и да се напъвате те са си Руснаци и много добре знаят това......... НАТОвци не щат да стават !
      Марков никой на никого не отрича правото на самоопределение.Въпроса е да не се променят границите и да не променят правилата според интересите.Всеки може да се самопределя ако ще марсианец

      Коментар


      • Забавно е да се гледат напъните ви да отречете правото на 10-15 милиона Руснаци в Украйна на самоопределение, собствено мнение, собствено възприятие за света.......

        Колкото и да се напъвате те са си Руснаци и много добре знаят това......... НАТОвци не щат да стават !
        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

        Коментар


        • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

          Нещо конкретно или пак на заклинания ще я караш ?
          Click image for larger version

Name:	FMCZY1AWUAMNdE3.jpg
Views:	1
Size:	22.9 КБ
ID:	3875874

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
            Агресията срещу Украина без съмнение ще бъде голяма дългосрочна стратегическа грешка за Русия при всички сценарии.

            За Путин обаче, може и да не е ако военните действия протекат "гладко", т.е. блицкриг и въдворяване на марионетно правителство, което кани руски окупационни войски. В този случай Путин ще укрепи властта на "силовиките", нещо, което той прави поетапно още с втората чеченска война (1999-2000) веднага след встъпване в длъжност президент. Авторитарната власт ще се втвърди, градуса на репресията и терора могат да се дигнат значително. В този сценарий, зависи колко дълго ще живее самият Путин. Ако му остават само четири-пет години може и да не доживее да види пълния разкап и фиаско на политиката си, а само ползите "лично" за себе си. (Макар че какви ползи за този самотен застаряващ мъж без жена и семейство, обграден от други застаряващи мъже с болни мозъци.)

            При вторият сценарий, ако войната в Украина се превърне в пълно мазало от самото начало (аз нямам съмнения в силата на руската армия, но ако украинците са супер дръзки в партизанската война или ако Путин реши да превзема Киев със сила и там стане втори Сталинград и битка за всяка улица и всяка сграда...) тогава брожението в русия може да избухне с такава сила, че никакъв терор да не може да го спре. От там вече веригата на разпад може да се задейства с голяма скорост.

            Какъв ли болен мозък е съчинил тази глупост ?
            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

            Коментар


            • Агресията срещу Украина без съмнение ще бъде голяма дългосрочна стратегическа грешка за Русия при всички сценарии.

              За Путин обаче, може и да не е ако военните действия протекат "гладко", т.е. блицкриг и въдворяване на марионетно правителство, което кани руски окупационни войски. В този случай Путин ще укрепи властта на "силовиките", нещо, което той прави поетапно още с втората чеченска война (1999-2000) веднага след встъпване в длъжност президент. Авторитарната власт ще се втвърди, градуса на репресията и терора могат да се дигнат значително. В този сценарий, зависи колко дълго ще живее самият Путин. Ако му остават само четири-пет години може и да не доживее да види пълния разкап и фиаско на политиката си, а само ползите "лично" за себе си. (Макар че какви "ползи" може да има за този самотен застаряващ мъж без жена и семейство, обграден от други застаряващи мъже, yes-мени, с болни мозъци, осъдени да са на бунището на историята.)

              При вторият сценарий, ако войната в Украина се превърне в пълно мазало от самото начало (аз нямам съмнения в силата на руската армия, но ако украинците са супер дръзки в партизанската война или ако Путин реши да превзема Киев със сила и там стане втори Сталинград и битка за всяка улица и всяка сграда...) тогава брожението в русия може да избухне с такава сила, че никакъв терор да не може да го спре. От там вече веригата на разпад може да се задейства с голяма скорост.


              Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
              Русия превърна Украйна от братска държава в заклет враг. Това, че Израел не е в НАТО и ЕС не означава, че не е стратегически партньор на САЩ. Освен това всички араби заедно не смеят да нападнат Израел защото всеки път като опитат и ядат бой. Та Русия постигна едно голямо нищо. Създаде си заклет враг, който САЩ ще направят с времето толкова силен, че нечленуването в НАТО не променя нищо. Освен това нападение над Украйна ще доведе до ответни действия на запада. Първо ще наложи икономическа блокада на Русия, с което ще я отслаби. Второ, Финландия и Швеция ще влязат в НАТО, което е било силно нежелателно за Русия. Трето НАТО ще разположи значителни сили по източните си граници, което Русия възприема за заплаха. Затова едно нападение над Украйна би било фиаско за Русия, защото ще случи всичко срещу което декларира, че се бори. Ще имаме икономическа блокада, Финландия и Швеция ще влязат в НАТО, ще затънат в партизанска война в окупираните територии а САЩ ще създадат с неокупираната част от Украйна стратегическо партньорство по подобие на това с Израел. Какво им пука на Руснаците, че Украйна няма да е в НАТО, когато с едно нападение над тях ще загубят всичко? Путин е в много тежка ситуация. Каквото и да направи губи.
              Last edited by Money; 20.02.2022, 17:51.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                «Надули!»: Путин вновь прав, найден уникальный документ о нерасширении НАТО

                18 февраля 2022
                22:10 Михаил Горбачев и Гельмут Коль. Иллюстрация: «Рейтерс»
                Гениальная фраза о том, что «рукописи не горят», заиграла сегодня новыми, дипломатическими красками.

                Ибо немецкое издание Der Spiegel сообщает про сенсационную находку: обнаружен архивный документ, подтверждающий версию Кремля о том, что при объединении Германии Москве было обещано: НАТО не станет расширяться на восток.

                Причем генсек Североатлантического блока Йенс Столтенберг утверждал и утверждает: подобных обещаний Советскому Союзу никто не давал.

                Документ, как уточняет Der Spiegel, обнаружен в Британском национальном архиве американским политологом профессором Бостонского университета Джошуа Шифринсоном.

                Ранее бумага имела гриф «Секретно», но затем была рассекречена.

                Речь идет о протоколе встречи политических директоров министерств иностранных дел США, Великобритании, Франции и Германии, состоявшейся в Бонне 6 марта 1991 года, где речь шла о безопасности в Центральной и Восточной Европе.

                Организация Варшавского договора к тому моменту дышала на ладан, и политики стран соцблока сигнализировали западным странам о своем желании вступить в НАТО.
                ▼ ЧИТАТЬ ПРОДОЛЖЕНИЕ НОВОСТИ ▼
                Однако, как отмечает Der Spiegel, из документа четко следует: британцы, американцы, немцы и французы согласились с тем, что членство в НАТО номинантов из Восточной Европы — неприемлемо.

                Согласно записке, политдиректор МИД ФРГ Юрген Хробог аргументировал позицию сильных мира сего так:
                «Мы ясно дали понять на переговорах „2 плюс 4“ (об объединении Германии, с участием ФРГ и ГДР, а также США, СССР, Великобритании и Франции), что мы не расширяем НАТО за пределы Эльбы (в тексте далее уточняется, что речь идет не об Эльбе, а о реке Одер. — EADaily). Поэтому мы не можем предложить Польше и остальным членство в НАТО».
                По словам Юргена Хробога, мнение было согласовано с федеральным канцлером Гельмутом Колем и министром иностранных дел Хансом-Дитрихом Геншером.

                Представитель США Раймонд Зайц, как сказано в документе, согласился:
                «Мы дали понять Советскому Союзу — на переговорах „2 плюс 4“, а также на других переговорах, что мы не намерены извлекать выгоду от вывода советских войск из Восточной Европы… НАТО не должно расширяться на восток ни формально, ни неофициально».
                Тот самый документ. Иллюстрация: Der Spiegel
                Укреплять стабильность и безопасность Центральной и Восточной Европы участники встречи решили при помощи двусторонних соглашений со странами региона и в рамках Совещания по безопасности и сотрудничеству в Европе (СБСЕ).

                Напомним, что президент РФ Владимир Путин неоднократно подчеркивал: в ходе переговоров об объединении Германии Советскому Союзу было обещано, что НАТО не будет расширяться.

                В частности, об этом он сказал в ходе пресс-конференции в декабре 2021 года:
                «Ни одного дюйма на восток, сказали нам в 90-е годы. Ну и чего? Надули. Просто нагло обманули: пять волн расширения НАТО, и теперь уже, пожалуйста, в Румынии, сейчас в Польше появляются соответствующие системы».
                По его словам, Россия неоднократно возражала против расширения НАТО на восток, ссылаясь на соответствующие обещания западных стран:
                «А нам говорят: „А где это написано на бумажке? Нету? Ну и всё, идите вы подальше, плевать мы хотели на ваши озабоченности“. И так из года в год. Каждый раз мы огрызались, пытались воспрепятствовать чему-то, озабоченности высказывали. Нет — идите вы со своими озабоченностями, будем делать то, что считаем нужным».
                Вот тогда-то генеральный секретарь НАТО Йенс Столтенберг и соврал о том, что Североатлантический альянс «никогда не обещал не расширяться».

                В интервью тому же Der Spiegel он заявлял: «такого обещания никогда не было, никогда не было такой закулисной сделки, это просто неверно».

                Обнародованный документ позволяет со всей ответственностью заявить: все эти годы мы имеем дело с банальными шулерами, чьи уловки и повадки заслуживают презрения и обструкции.

                Пора этих ушлых ребят ставить на место и восстанавливать историческую справедливость.

                Подробнее: https://eadaily.com/ru/news/2022/02/...sshirenii-nato
                +111
                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение

                  КОЛКОТО ПО СКОРО ПО ДОБРЕ ЗА ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ
                  Нещо конкретно или пак на заклинания ще я караш ?
                  Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение

                    СЯДАЙ !!!!!!!!!!!! ДВОЙКА!!!!!!!!!!!!!!
                    https://www.france24.com/en/live-new...it-nato-debate
                    финланд и шведен 1000000000% ВЛИЗАТ В НАТО ако "нигерията със сняг" НАПАДНЕ
                    СЯДАЙ ДВОЙКА, ПАК СИ НЕПОДГОТВЕН !!!


                    Ти както винаги имаш затруднение да схванеш съдържанието на елементарен писан текс.

                    В статията ти пише че някакви маргинали били повдигали дебата за НАТО.

                    Къде видя решение за влизане на съответния оправомощен орган ???

                    Май само в твоята си фантазия ......
                    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

                      Дата ще насрочиш ли ...че да е още по-весело ?
                      КОЛКОТО ПО СКОРО ПО ДОБРЕ ЗА ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

                        Много глупости си написал, много .......

                        1. В Украйна положението е патово....западните обичат САЩ, източните обичат Русия. И това не се променило от 2013 г. Уж отчитатат че имало ръст на искащите да влизат в НАТО при Украйнците, но връсщност те в Крим, Донбас, Луганск не ги питат .....реално ако се сложат и те ..положението няма съществена промяна !

                        2. Финландия и Швеция НЕ ИСКАТ ДА ВЛИЗАТ в НАТО , ама ти вече ги вкара Вероятно владееш кристалната топка.

                        3. НАТО ще разположело масирано присъствие , пък после ще реват че Русия в отговор разположила свои войски по границите си в отговор И тоя филм го гледахме ..... ред сополи , ред сълзи от всички западни фигури.

                        4. Партизанската война я видяхме вече в Крим , Донбас, Луганск.......мечтите са едно , реалността друго .....
                        СЯДАЙ !!!!!!!!!!!! ДВОЙКА!!!!!!!!!!!!!!
                        https://www.france24.com/en/live-new...it-nato-debate
                        финланд и шведен 1000000000% ВЛИЗАТ В НАТО ако "нигерията със сняг" НАПАДНЕ

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение

                          който се СМЕЕ ПОСЛЕДЕН...................знаете си го нататъка.
                          СЛЕД РАЗПАДА ДА НЕ СЕ СМЕЕМ ЦЯЛО НАТО
                          Дата ще насрочиш ли ...че да е още по-весело ?
                          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                            Русия превърна Украйна от братска държава в заклет враг. Това, че Израел не е в НАТО и ЕС не означава, че не е стратегически партньор на САЩ. Освен това всички араби заедно не смеят да нападнат Израел защото всеки път като опитат и ядат бой. Та Русия постигна едно голямо нищо. Създаде си заклет враг, който САЩ ще направят с времето толкова силен, че нечленуването в НАТО не променя нищо. Освен това нападение над Украйна ще доведе до ответни действия на запада. Първо ще наложи икономическа блокада на Русия, с което ще я отслаби. Второ, Финландия и Швеция ще влязат в НАТО, което е било силно нежелателно за Русия. Трето НАТО ще разположи значителни сили по източните си граници, което Русия възприема за заплаха. Затова едно нападение над Украйна би било фиаско за Русия, защото ще случи всичко срещу което декларира, че се бори. Ще имаме икономическа блокада, Финландия и Швеция ще влязат в НАТО, ще затънат в партизанска война в окупираните територии а САЩ ще създадат с неокупираната част от Украйна стратегическо партньорство по подобие на това с Израел. Какво им пука на Руснаците, че Украйна няма да е в НАТО, когато с едно нападение над тях ще загубят всичко? Путин е в много тежка ситуация. Каквото и да направи губи.
                            +1111111111111111111111111111111111111111111111111 11111111111111111111111111111111111111111111111111 11111111111

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                              Русия превърна Украйна от братска държава в заклет враг. Това, че Израел не е в НАТО и ЕС не означава, че не е стратегически партньор на САЩ. Освен това всички араби заедно не смеят да нападнат Израел защото всеки път като опитат и ядат бой. Та Русия постигна едно голямо нищо. Създаде си заклет враг, който САЩ ще направят с времето толкова силен, че нечленуването в НАТО не променя нищо. Освен това нападение над Украйна ще доведе до ответни действия на запада. Първо ще наложи икономическа блокада на Русия, с което ще я отслаби. Второ, Финландия и Швеция ще влязат в НАТО, което е било силно нежелателно за Русия. Трето НАТО ще разположи значителни сили по източните си граници, което Русия възприема за заплаха. Затова едно нападение над Украйна би било фиаско за Русия, защото ще случи всичко срещу което декларира, че се бори. Ще имаме икономическа блокада, Финландия и Швеция ще влязат в НАТО, ще затънат в партизанска война в окупираните територии а САЩ ще създадат с неокупираната част от Украйна стратегическо партньорство по подобие на това с Израел. Какво им пука на Руснаците, че Украйна няма да е в НАТО, когато с едно нападение над тях ще загубят всичко? Путин е в много тежка ситуация. Каквото и да направи губи.
                              Много глупости си написал, много .......

                              1. В Украйна положението е патово....западните обичат САЩ, източните обичат Русия. И това не се променило от 2013 г. Уж отчитатат че имало ръст на искащите да влизат в НАТО при Украйнците, но връсщност те в Крим, Донбас, Луганск не ги питат .....реално ако се сложат и те ..положението няма съществена промяна !

                              2. Финландия и Швеция НЕ ИСКАТ ДА ВЛИЗАТ в НАТО , ама ти вече ги вкара Вероятно владееш кристалната топка.

                              3. НАТО ще разположело масирано присъствие , пък после ще реват че Русия в отговор разположила свои войски по границите си в отговор И тоя филм го гледахме ..... ред сополи , ред сълзи от всички западни фигури.

                              4. Партизанската война я видяхме вече в Крим , Донбас, Луганск.......мечтите са едно , реалността друго .....
                              Last edited by markov; 20.02.2022, 17:28.
                              Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

                                хахахахахаха
                                който се СМЕЕ ПОСЛЕДЕН...................знаете си го нататъка.
                                СЛЕД РАЗПАДА ДА НЕ СЕ СМЕЕМ ЦЯЛО НАТО

                                Коментар

                                Working...
                                X