IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
    Бъркаш. Агресията и териториалната експанзия е заложена в руската психология и държавна идеология много преди комунизмаа.
    Как ти се събраха толкова глупости на листа , не знам. Излаз на индийския океан- хахаха. Русия нападнала грузия- още по хахаха. Май четеш историята отзад напред като евреин порнофилм. Панславизма и православието можели да съществуват само в русия- а бе човек ти освен от графомания от друго разбираш ли

    Ах да и да не забравя- всяка държава ска да се разширява и да покорява нови територии и общности. Само погледни днешният дневен ред на ес- прием на албания , македония, натискат сърбия- защо може ли да обясниш?? Може ли да обясниш защонасилствено налагат демокрацията в различни страни. Хайде някой се опълчи на световния джандарм, хайде е дошла демокрацията с томахавките и канонерките

    Коментар


    • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
      Бъркаш. Агресията и териториалната експанзия е заложена в руската психология и държавна идеология много преди комунизма. Царска Русия си е експанзионистична империя, която съществува в режим на постоянна териториална експанзия. Но всяка империя трябва да оправдае идеологически своето съществуване и разширение. Руската идеология извади идеята, че те са предопределени от съдбата да завладеят Сибир, което много прилича на американската вяра от същото време да усвоят дивият запад и да стигнат Тихия океан. Но в Европа за да се оправдае инвазията се измисли доктрината на православието и панславизма. Според нея нито един православен или славянин няма право на самоуправление и съществуване извън пределите на руската империя. Единственото което промени комунизма е, че разшири обекта на териториална експанзия до цялото земно кълбо. СССР води война срещу всички останали и според историческите закони ще победи и комунизма ще възтържествува и чак тогава ще настане мир по света. До момента, когато победят могъщият враг ще се живее в състояние на постоянна борба и война. Естествено това е напълно неадекватно виждане, което много бързо се срина и се върна към концепциите от царско време. Отново имаме стремеж към териториална експанзия. Новата идеология свива обхвата от панславизъм и православие до територията на бившия СССР. Всяка една от бившите републики за руското общество е легитимна цел за инвазия. Нито една от тях няма право на самостоятелно съществуване извън рамките на руската империя. Точно тук е и конфликта. Литва, Латвия и Естония са част от НАТО и са отрязани за винаги. Реално погледнато сходен е и казуса с Азърберджан. Грузия през 2008 г. И Украйна през 2014 бяха наказани с война заради наглостта сами да изберат как да продължат живота си. Но ако някой си мисли, че руският империализъм би се спрял само до територията на бившата СССР много бърка. В случай на успех ще се върнат на всички славяни, православни като обект на асимилиране и експанзия. После старата мечта за директен достъп до Средиземно море през Турция и до индийския океан. Всяка идея, че руската териториална експанзия и китайската икономическа такава е лимитирана е дълбоко погрешна. За тях това е процес на разширение без крайна точка.
      Но опита сочи, че след всеки край на експанзия следва имплозия. Наблюдавахме две такива. Едната след загубата им на първата световна война, когато загубиха един милион квадратни километра и вторият разпад след загубата на студената война. Общото при двете е, че преди това е имало продължителен период от време, където експанзията спира. След края на Кримската война от 1856 г. Запада спира експанзията им в Европа. Малко по-късно експанзията към индийския океан спира пред Афганистан и британска Индия. В далечният изток ядат голям бой от Япония през 1905 г. Така се оказва, че едни 30-40 години без териториална експанзия са критични и сриват цялата държава през 1917 г. Следва нов период на експанзия след втората световна. Тук идват и идеите на Кенън. В случай, че укрепиш периферията на Русия и и попречиш да се разширява то тя ще се срути без да е необходимо да воюваш с нея. Така САЩ победиха в студената война без активни военни действия.
      Но този път е много по-различно от периода между двете световни войни. Тогава между Германия и СССР е имало слаби, малки държави, които мародерите Хитлер и Сталин са си поделили. Франция е била твърде слаба да може да гарантира тяхната сигурност. Сега САЩ ясно осъзнават рисковете от тази териториална експанзия и в отговор на руското нападение над Украйна от 2014 г. създадоха инициативата Три морета с цел да укрепят сигурността на тези държави. В случай, че Русия не може да овладее Украйна е очаквано да се насочи агресията в Централна Азия. Но тридесет-четиридесет години след края на териториалната експанзия ще последва нова имплозия. Тук очакванията на Герасим са твърде нереалистични. Това което говори е реалистичен сценарий за 2050-2070 г.
      След като уточнихме как Русия не може да работи в друг режим освен териториална експанзия е редно да добавим и разликата в отношението на хората към властта. Докато на запад хората са граждани в Русия са поданици. Там има вертикална йерархия, където всеки изпълнява нарежданията на хората над него и може да дава нареждания, които не подлежат на коментар на всички под него. В Русия хората имат право да мислят самостоятелно само в една ситуация. Това е как по най-добрият начин да изпълнят нареждане на висшестоящия. Затова в Русия всеки е служил, служи или ще служи. Всеки е подчинен на Императора, генералният секретар на КПСС или сега президента на Русия. Този ред е чужд за запада и те не осъзнават, че това е естественото състояние на руското общество. Затова сред либералните западняци има някаква наивна представа, че руснаците ще се разбунтуват. Гражданин може да вдигне бунт, но не и поданик. Та в Русия винаги е имало дисиденти, дали е Солженицин, Сахаров или Навални няма значение. Но те са изолирани случаи на личности дръзнали да се опълчат на властта. Нямат и няма да имат масова подкрепа. Обърнете внимание, че перестройката не дойде от долу нагоре а обратно. Новият генсек промени политиката. Хората го следват. Точно поради това е много важно кой е на върха на йерархията. Неговата личност оказва силно влияние на курса и поведението на държавата. Тези които са чели история знаят колко различни са били Александър II и Александър III.
      Точно поради горните причини никой на запад не иска да воюва с Русия. Желаят да я сдържат и да и пречат на икономическото и военно развитие, така че да няма капацитета да нападнат и превземат някой съсед. Същевременно в случай, че Русия приеме либералният световен ред, политиката на сдържане веднага ще бъде прекратена. Никой разумен човек не очаква руснаците да се разбунтуват срещу Путин, защото строго йерархичният принцип е приет от всички поданници и защото населението вярва, че властта има правото да извърши неограничена репресия срещу всеки за да се защити йерархията. Така погледнато запада вярва, че ако ги остави изолирани в рамките на 40-50 години ще последва или имплозия и разпад, за който говори Герасим, или ще се появи някой лидер, който ще осъзнае вътрешните проблеми и ще се споразумее със запада.
      Същевременно Русия вярва, че ако някой и отнеме възможността да нападне или превземе, която и да е съседна на тях държава, то това е акт на открита агресия спрямо Русия. Точно това и послание е проблема, защото то потвърждава, че политиката на сдържане е без алтернатива.
      ще бъдем БЛАГОДАРНИ да кажете какво мислите СЛЕД последните действия на кремъл
      явно раша ИСКА война
      Благодаря предварително

      Коментар


      • Спирането на тоците започна.100 рубли/долар са на тезгяха.Да им е честито обедняването на другарите.Рублата ще e следващата турска лира
        Last edited by petrg5s; 22.02.2022, 08:04.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

          Дайте моля пример с европейски политици?
          Жамбазки
          Я всегда буду твоим поводом напиться.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Up sofix up2000 Разгледай мнение
            За мен е НАПЪЛНО АБСУРДНО ЕС да се води по акъла на АНТИЕВРОПЕЙСКИ ПОЛИТИЦИ от калибъра на рошавия Боре, недопикалия байдън и дори каталонския сепаратист борел!!!
            С такива приятели и водачи пътят ни е към пи„„„„ ни лелина.
            Поне десет държави бяха и са още окупирани от САЩ.
            Дайте моля пример с европейски политици?
            Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

            Коментар


            • За мен е НАПЪЛНО АБСУРДНО ЕС да се води по акъла на АНТИЕВРОПЕЙСКИ ПОЛИТИЦИ от калибъра на рошавия Боре, недопикалия байдън и дори каталонския сепаратист борел!!!
              С такива приятели и водачи пътят ни е към пи„„„„ ни лелина.
              Поне десет държави бяха и са още окупирани от САЩ.

              Коментар


              • Хахахахахах, удар със страшна сила! Путин трепери. Руснаците почват да ядат трева.

                CNN:
                In a statement, the White House said Biden would sign an executive order that would "prohibit new investment, trade, and financing by US persons to, from, or in the so-called DNR and LNR regions of Ukraine."
                Жестоки санкции, няма лабаво.

                Коментар


                • Почна се !!! Началото на края на РФ !!!

                  French president calls for an urgent meeting of UN Security Council and for EU sanctions

                  From CNN's Xiaofei Xu in Paris
                  French President Emmanuel Macron has condemned Russian President Vladimir Putin's decision to recognize the separatist states of eastern Ukraine, the Elysée Palace said Monday in a press statement.

                  "This is clearly a unilateral violation of Russia's international commitments and an attack on the sovereignty of Ukraine," the Elysée said.

                  Macron is requesting, "an urgent meeting of the United Nations Security Council and for the adoption of targeted European sanctions," the Elysée also said.
                  Last edited by barbaron; 22.02.2022, 00:32.

                  Коментар


                  • Тези въпросните територии и без това са ничия земя неявно владяна от русите. С това 'признаване' Путин има 'победа' и може да се кротне без да се обеснява,че Байдън и ЕС са го накарали да отстъпи.

                    Въпросът е каква 'победа' ще си измисли Байдън....

                    Ако САЩ се навият на 'люти мерки' за компании по списък.. тогава нещата може да се успокоят идните 10 тина дни.

                    това е добрият сценарии .
                    Last edited by bertram; 22.02.2022, 00:31.
                    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

                      Как половината суровини в главата ти се оказаха в Русия, като територията й е 1/9 от сушата? Коя точно суровина в света е поне 50% в кочината?
                      Те 99% не могат въобще да ги изкопаят - ни техника, ни технология ни нищо

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                        Бертрам, очевидно няма как да стане Европа да не купува суровини от Русия - почти половината от суровините на планетата са там. Китай за година харчи предполагам поне 5-6 трилиона евро за суровини, половината да ги купува от Русия на нея наистина не и трябва да продава на никой друг. Обаче ето че явно Китай не купува от Русия половината от суровините които изразходва.
                        Как половината суровини в главата ти се оказаха в Русия, като територията й е 1/9 от сушата? Коя точно суровина в света е поне 50% в кочината?

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Пирон Разгледай мнение

                          Никак не е просто това за което си фантазираш. Да речем досега Европа купува 1 кило стомана от Русия за 1€ прави зъбно колело и го продава на Русия за 10€. Решава санкции и какво става, вече трябва да купува стоманата за 2€ и да го продава продукта за 8€ защото Русия започва да продава на Китай стоманата за половин евро и китайците правят зъбното колело за 5€. При всички положения Европа ще е прецакана от самата си глупост.
                          Тук фантазията верно е голяма Щото Китай за да произведе каквото и да е - трябва ноу хау от САЩ и Европа Та като гледам, май Рашастан е в безизходица, ако реши да продава на Китай и то на половин евро Ама те от много акъл са се докарали до тоя хал...

                          Коментар


                          • Бертрам, очевидно няма как да стане Европа да не купува суровини от Русия - почти половината от суровините на планетата са там. Китай за година харчи предполагам поне 5-6 трилиона евро за суровини, половината да ги купува от Русия на нея наистина не и трябва да продава на никой друг. Обаче ето че явно Китай не купува от Русия половината от суровините които изразходва.
                            D.Y.F-091066

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от SKP Разгледай мнение

                              Пак, без връзка с реалността. Реактора за Белене е готов. Платен+съдебни разходи и неустойки.Седи и ни чака. ЕС и САЩ, не ни позволяват да си достроим централата. Да повтарям ли. заради кого?
                              за едно съм съгласен, че е платен двойно ако не и тройно, но това, че ни чака и къде ще го положим в гьола от който крадоха ДС бандата... там са само очаквания.
                              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Пирон Разгледай мнение

                                Никак не е просто това за което си фантазираш. Да речем досега Европа купува 1 кило стомана от Русия за 1€ прави зъбно колело и го продава на Русия за 10€. Решава санкции и какво става, вече трябва да купува стоманата за 2€ и да го продава продукта за 8€ защото Русия започва да продава на Китай стоманата за половин евро и китайците правят зъбното колело за 5€. При всички положения Европа ще е прецакана от самата си глупост.
                                Далеч съм от мислъта, че ще е лесен период за ЕС, но изборът трябва да се направи...рано или късно.
                                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                                Коментар

                                Working...
                                X