IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • За лека нощ ви пускам това линкче. Пожелавам на путинистите да сънуват украински воини

    https://twitter.com/peedutuisk/statu...RzLLyRfA7R7rLA

    Коментар


    • Petar Nenkov


      3 дни ·
      През март се навършват 23 години от варварските бомбардировки на авиацията на НАТО над Югославия
      ЗА КОСОВО, ДОНБАС И ДВОЙНИЯ СТАНДАРТ НА ЗАПАДА
      доц. д-р Петър Ненков
      Когато някой прочете тази статия, може би ще ме обвини в сърбофилство. Не, напротив ! Като военен историк винаги съм бил омерзен от жестоката политика на сръбската държава към българите в Македония и в Западните покрайнини, но когато става въпрос за вопиющо нарушение на международното право и убийство на деца, жени и старци, съвестта ми се бунтува и не може да мълчи.
      Официалната причина за бомбардировките е югославската военна операция „Подкова“, извършена от режима на Слободан Милошевич, която цели етническо прочистване на Косово от албанското население. Американският министър на отбраната Уилям Коен аргументира бомбардировките по следния начин: "Ние предприехме въздушни удари по военни цели в Югославия, за да предотвратим хуманитарната катастрофа в Косово!"
      Ударите на НАТО започват на 24 март 1999 година и са прекратени на 11 юни 1999 година. Кодовото название на офанзивата е операция „Съюзна сила“, а в американския щаб тя е известна като операция „Благородна наковалня.
      Бомбардировките са извършени без съгласието на Съвета за сигурност и Общото събрание на ООН. В тях участват до 1200 самолети от САЩ, Великобритания, ГФР и Холандия. За 78 дни война са извършени 19000 бойни полети и са използвани около 37000 ракети и касетъчни бомби.
      Вследствие на бомбардировките са нанесени поражения на Централния команден пункт на ПВО и ВВС на Югославската армия в планината Фрушка гора, на Пункта за управление на Генералния щаб на Югославската армия, на летищата Батайница край Белград, Данилоград в Черна гора и Прищина, в Косово при които загиват 1000 военнослужещи.
      Югославската ПВО, разполагаща със съветски зенитно-ракетни комплекси „С-125“ и 2К12 Куб на 27 април 1999 г.успява да свали един от най-модерните американски самолети „Ф-117 „Стелт”.
      Освен по военни обекти натовската авиация нанася удари и по граждански обекти, с което причинява много жертви и морално-психически поражения на населението на Сърбия и Черна гора. Бомбардирани са заводи, болници, влакове с мирни граждани, мостове и църкви в градовете Белград, Ниш, Прищина, Даниловград, Подгорица, Пирот и Крагуевац.
      На 10 юни 1999 година в Куманово е подписано споразумение между НАТО и Югославия, съгласно което югославската армия се изтегля от Косово, а на нейно място се разполагат мироопазващите сили - КФОР. От своя страна НАТО се задължава да прекрати бомбардировките си над Югославия. Косово става протекторат на ООН, а НАТО изпраща военна мисия там.
      Стартира обратният процес. Докато преди от Косово бягат стотици хиляди албанци пред настъпващата ЮНА, сега десетки хиляди сръбски бежанци напускат своите родни места, заради страха от отмъщение на албанците.
      Някой може би ще ме обвини в сърбофилия. Не, напротив ! Като военен историк винаги съм бил омерзен от жестоката политика на сръбската държава към българите в Македония и към българското малцинство в Западните покрайнини, но когато става въпрос за вопиющо нарушение на международното право и убийство на деца, жени и старци, съвестта ми се бунтува и не може да мълчи.
      Защо САЩ и НАТО убиха 2500 и раниха над 12500 цивилни сръбски граждани по време на тази въздушна операция?
      Защо по-късно не признаха вината си и не изплатиха компенсации на жертвите и техните близки ?
      Само така щяха да изтрият частично срама, който сами си лепнаха с тези варварски бомбардировки!
      И дали изпитват гузна съвест летците на натовските бомбардировачи убили със своите „умни бомби” хиляди невинни хора, когато се прибират след мисията у дома и прегърнат своите деца и жени?
      Неотдавна посетихме с група запасни офицери и сержанти Белград. В центъра на града все още стърчи, като зловещ тотем на войната разрушената сграда на Националната телевизия и радио, която бе улучена при нападението на натовската авиация на 23 април 1999 година. При него загиват в сградата 16 служители, а други 16 са ранени и осакатени !?
      По-късно представители на НАТО оправдават това нападение с аргумента, че по време на бомбардировките телевизията е водела военна пропаганда и агитация !? Истината обаче е че бомбардирането на Националната телевизия и радио в Белград, съгласно международното право, е военно престъпление за което трябва генералите от НАТО да бъдат изправени на съд в Хага ! Но както казват – „блаженни са вярващите!”
      Двадесет години след войната хиляди неизбухнали части от касетъчни авиобомби са разпръснати в южната част на Сърбия, близо до границата с Косово. Около 160 000 жители в 15 общини на поразените територии са изложени на смъртоносен риск, а за разчистване на експлозивите ще са необходими 38 млн. долара и поне 15-20 години .
      Сръбският народ посрещна с достойнство вражеската инвазия По време на най-жестоките бомбардировки изтъкнатите сръбски певци и музиканти, като Цеца Ражнатович, Весна Змиянац и рок групата „ Биело дугме” на Горан Брегович изнасят концерти пред събралите се на митинги стотици хиляди сърби, застанали на мостовете над Дунав и Сава, за да ги спасят от натовските авиобомби .
      Спомням си, че варварските бомбардировки на натовската авиация, не спряха дори по време на Великденските празници. Като истински гавра и неприкрит цинизъм на авиобомбите американските летци написват:
      "НАШИЯТ ПОДАРЪК ЗА ВАШИЯ ВЕЛИКДЕН!”
      Освен бомбените удари по югославските градове, съюзниците от НАТО използват нервно-паралитичен газ, снаряди, съдържащи обеднен уран, отровни химикали, съсипващи реколтата и други ужасяващи творения на военнопромишления комплекс, които предизвикат екологична катастрофа с непредвидими последици и ужасяващи малформации у новородените деца .

      Затова сега често си задавам въпроса – чувстват ли се горди натовските стратези с тези въздушни удари и с какво се различават те от тези над Донбас и Луганск, извършени от хунтата в Киев, при които с благословията на Европа и САЩ са избити хладнокръвно хиляди невинни жени, деца и старци и е разрушена инфраструктурата и сградния фонд на градовете .
      Днес планът на Запада за Косово е вече реализиран, но болезнените спомени от незаконните въздушни удари на НАТО над югославските градове ще останат, като незарасналите рани в сърцата на нашите съседи.

      Коментар








      • Сърбия

        Коментар


        • Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение

          Restriction of transactions to Russia and Belarus


          Paysera
          Customer Service Center
          Email: support@paysera.com
          Phone: +442 08 099 6963

          Facebook | Linkedin | Youtube
          Преди няма и два часа им писах. Закривам сметката. И без това за моите цели не са конкурентни на Wise.

          Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение

          Щом пишат за ЕУ регулации и санкции, очаквам такъв имейл и от Револют, ПейПал и Уайз
          Не си чел внимателно.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Up sofix up2000 Разгледай мнение

            ето така се създават армии от приятели на Путин......така и не можаха да се научат едни санкции да сложат като хората... или наистина Путин няма нищо и просто наказват хората за това, че са руснаци, или си от Русия, което е по-вероятно

            РУСИЯ НИКОГА НЯМА ДА Я ПРОМЕНИТЕ ПОД ВЪНШЕН НАТИСК!!!!
            Щом пишат за ЕУ регулации и санкции, очаквам такъв имейл и от Револют, ПейПал и Уайз

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Up sofix up2000 Разгледай мнение

              ето така се създават армии от приятели на Путин......така и не можаха да се научат едни санкции да сложат като хората... или наистина Путин няма нищо и просто наказват хората за това, че са руснаци, или си от Русия, което е по-вероятно

              РУСИЯ НИКОГА НЯМА ДА Я ПРОМЕНИТЕ ПОД ВЪНШЕН НАТИСК!!!!
              Restriction of transactions to Russia and Belarus

              25-02-2022

              Dear Client,

              We would like to inform you and all other clients of ours that Paysera stands in solidarity with Ukraine and in response to Russian aggression in Ukraine has decided to apply restrictions that will affect monetary transactions with Russia, as well as accounts held by Russian clients, and more.

              What changes?
              • Russian and Belarusian citizens will no longer be able to use Paysera (this restriction does not apply for Russian and Belarusian citizens with residency or work permits in other supported countries). Current accounts will be closed. All affected clients will be contacted separately.
              • Russian and Belarusian companies will not be able to use Paysera accounts. All current business accounts will be closed following the notice.
              • Funds held in Russian and Belarusian company accounts will be temporarily frozen until further announcements regarding EU sanctions.
              • Transactions to Russian and Belarusian banks will not be executed if the recipient of funds is a business account (transactions between private individuals will not be restricted but will get checked more thoroughly and supporting documents might be needed). Paysera keeps the right to apply exceptions to some transfers to Russian banks.
              • Money transfers from Russian and Belarusian banks received on Monday (February 28 and later) will be returned back to the senders.
              • Currency exchange to Russian Roubles (RUB) will no longer be available for Paysera clients (you can still exchange currency from Roubles already in your possession to any other supported currency).
              • New business accounts will not be opened to companies whose main shareholder does not have a permit to live or work in one of the supported countries.
              If you have any questions – client support in English is operating 24/7.
              Consultations in other languages are available during working hours.
              See contacts >

              Paysera
              Customer Service Center
              Email: support@paysera.com
              Phone: +442 08 099 6963

              Facebook | Linkedin | Youtube

              Коментар


              • Yotko Petrov

                12 ч. ·
                "Само да напомня на "аверите" с Yкрайнски знаменца по профилите :

                1. Българинът инж. Иван Милев - жив изгорен в Одеса на 2 май 2014 деец на българската общност
                2 Българинът Александър Николов - мирен протестиращ разстрелян в Одеса на 2 май 2014
                3. Опожареният Български културен дом в Одеса на 2 май 2014
                4. Разкъсаните 15 български знамена в Киев на 7 юли 2015 пред посещението на Българския Президент
                5. Оскверненият пред 3 март Паметник на българските опълченци 1877-1878 в Болград - поруганите им имена омазани с украинска жълна и синя боя на 29 февруари 2017 и написаната на него закана към местните българи "чемодан - вокзал - София"
                6. Българинът Василий Кащи - публично жестоко пребит при залата на общинския съвет и зялят в очите с антисептична течност в Белгород на 30 мвй 2017
                7. Първият акт на преварата в 2014г. - отмяната на законите гарантиращи права на българския език.
                8. Прекрояването на Болградските общини в 2020 за да изгубят българите мнозинстното си в тях, международно осъдено с Декларация на Народното събрание на България от 20 май 2020 г.
                9. "Закона за коренните народи" от 1 юли 2021 г. грубо дискириминиращ живеещите от векове там българи.
                Питам помните ли?
                И днес за един ден Путин е на път да унищожи ВПК на Украйна, в който американците за последните осем години са вложили над 20 млрд долара. На практика той унищожи американски военни бази, наричани за благозвучие украински и използвани в последните осем години за нацификация на тази държава под носа му и и за издевателства върху руското население в източната част.
                За това целият този европейски вой за нападение върху суверенна държава е отвратително лицемерен. Украйна не е суверенна държава, а поле за военни действия срещу друга суверенна държава от трета страна, и погледнато от този ъгъл, действията на Путин дори са закъснели. Базите на Злото отдавна трябваше да бъдат изгорени, и ето, че това най-после се случи.Всеки от приятелите, който е забравил масовите убийства на Майдана и в Одеса през 2014 г., хилядите убити в Донбас за осем години, нацистките бандеровски формирования като "Азов" и пр., които станаха част от украинската армия, спирането на водата за Крим за осем години, това, че Зеленски наричаше жителите на Донбас "организми", всеки такъв гл✓пак, който си е поставил украинското знаме на профилната снимка, да
                не забравяйте, че подкрепяте бандеровци и фашисти, подкрепяте геноцид, правейки се на хуманисти."
                Николай Генчев
                ДЪЛБОК ПОКЛОН
                ПРЕД НЕВИННИТЕ ЖЕРТВИ

                Коментар


                • Сериозно ли си вярваш

                  Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
                  Така ли мислиш? Даже не се и опитваш да разсъждаваш. Знаеш ли кога ще се присъединят? Точно никога. Само тестват нервите на руснаците с приказки. Веднага им бе отвърнато и с това се приключи. Ти и за златото беше такъв разбирач. И за акциите. Беше обядвал с шефа на ФЕД, изял си му кайсиите.

                  Коментар


                  • Коментар


                    • Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
                      Току що получих имейл от Paysera, че замразяват сметките на всички клиенти от Русия и Беларус. Брутално! Нали само Путин щяха да наказват финансово ?
                      ето така се създават армии от приятели на Путин......така и не можаха да се научат едни санкции да сложат като хората... или наистина Путин няма нищо и просто наказват хората за това, че са руснаци, или си от Русия, което е по-вероятно

                      РУСИЯ НИКОГА НЯМА ДА Я ПРОМЕНИТЕ ПОД ВЪНШЕН НАТИСК!!!!

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Up sofix up2000 Разгледай мнение

                        байрактарите не можаха дори да развеят байрака.....мухахахахаахаа
                        Е ти по руските канали дето гледаш ли искаш да видиш как са го развели?

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                          Путин такого не ожидал. Провал Кремля по Украине[/h]
                          Браво соколоф, важното е, че участваш в битката с Путин, нали?!
                          Ще има и медали след войната - активен сайбър борец!
                          Златен си ни ти! Без теб форумът прилича на седянка с бабички......а междувременно реалността, е че руснаците едва усряват да настигнат бягащата през глава украинска армия.....но ти давай, точно тук, инвестор е фронтовата линия. Громи враговете, бъде безрасъдно смел и безжалостен!

                          Дано някога след 5-10-12 г америка да ти даде платените с НАШИТЕ ПАРИ изтребители и да изтребваш, явно това искаш и правиш с най-голяма страст

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Up sofix up2000 Разгледай мнение

                            байрактарите не можаха дори да развеят байрака.....мухахахахаахаа

                            Това сега не е война , наистина е спецоперация, но войната е на хоризонта и скоро минаретата на Св София ще паднат!
                            Турция с цялата си наглост и арогантност отвори кутията на пандора като продаде доста оръжие на Украйна, ако четете руски източници ще видите реки от оръжия за Кюрдистан, а запада не може да се отрече от тях и това ще е преломен момент в историята!!!
                            Догодина се навършват и 100г от един интересен договор, с който територията на османските фашисти ще намалее с 25% !
                            Тази част за Кюрдистан ми хареса А дано! Не, че обичам кюрдите, но мразя резания диктатор

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                              Така само ще ускори присъединяването на Финландия и Швеция към алианса. Наистина е много тъп тоя


                              Така ли мислиш? Даже не се и опитваш да разсъждаваш. Знаеш ли кога ще се присъединят? Точно никога. Само тестват нервите на руснаците с приказки. Веднага им бе отвърнато и с това се приключи. Ти и за златото беше такъв разбирач. И за акциите. Беше обядвал с шефа на ФЕД, изял си му кайсиите.

                              Коментар


                              • Току що получих имейл от Paysera, че замразяват сметките на всички клиенти от Русия и Беларус. Брутално! Нали само Путин щяха да наказват финансово ?

                                Коментар

                                Working...
                                X