IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
    Що се отнася до Су-35, той и без това не може изобщо да се мери с американските изтребители за въздушно превъзходство, но сега след като един от тях е свален и разкостен от британците и американците, Су-35 става още по-лесна мишена за натовските сили.

Няма свален - има един паднал - вероятно по технически причини. Аз и Петрегес, който гледам, че го няма, щото сигурно му е омръзнало, бяхме качили снимки на останките. Полза от постоянното въртене на разузнавателни самолети, в т.ч. и такива за радиотехническо разузнаване на НАТО обаче има и те ще си направят нужните изводи.

Коментар

• Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
      ...Е да - на безценица СМЕ работили в тоталитарна държава и това беше до едно време....
      Значи трябва да сте били заедно и с майка и баща ми.

Какво мислите за техния житейски извод - младите трябва да решават! Вкопчи ли се старче във властта - само проблеми!

Коментар

• Англичанина с рошавата прическа не ги иска, защото не се знаело какво ще дойде от там. Лъже знае се много добре какво ще дойде с украинците и затова не ги иска. Но правят се на неразбиращи.
        D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение

Май не схващаш смисъла на написаното?

Никой тук не обича тоталитарна държава.

Ние всички се ползваМЕ от дълготрайни материални активи и съоръжения, които сМЕ строили тогава.

Дори онзи, който спореше (а мен ме триеха), че неговите родители да строили всичко наоколо - и той НЕ уважава техния труд.

Е да - на безценица СМЕ работили в тоталитарна държава и това беше до едно време.

Въпросът сега е, след тоталитарната държава - ние ПАК създаваме материални активи, а вие какво правите?

А, да - забравих : вие критикувайки какво СМЕ направили - не правите нищо, за да умножите направеното..., вероятно мислите, че с разцъкването на телефоните сте достатъчно ангажирани...

Да, никой не обича тоталитарната държава. Бъди сигурен! Нито обичаме партийната система и номенклатура.

Не се отказвам от онова, което АЗ съм направил тогава! И е добре, че съм правил всичко това! И продължавам да го правя! (въпреки някои "критикарски" тъпи забележки)
          Харесах. Трябваше някой да им го каже.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
            Невероятни изповеди на Игор Гиркин (Стелков). Абсолютно съгласен съм със сътрудника на ГРУ, който преди 8 години запали Донбас, организра банди от граворези, участва в убийства и измъчвания, използва местното население като жив щит и т.н.

Само не разбирам след като той самият превърна Донбас (ЛДНР) от цветуща област на Украйна в помийна яма и изби маса народ, как има наглостта да ги говори тези неща все едно обвинява някой друг за резултатите от осемгодишната си "работа" в ЛДНР...

Наистина са безобразно и безугледно нагли тези. Но Стрелков, ако не друго, поне казва нещата в прав текст.

(Жалко само, че нашите путинисти не говорят езика...)

Стига с това ГРУ - човекът е офицер от ФСБ - малка, ама съществена разлика. Не че очаквам да го разбереш. Апропо - прав е, на първо място за себе си. Видеа с него излизат през няколко дни напоследък и в тях горе-долу се говори едно и също, което не пречи да е вярно. Само не знам защо си мисли, че на някой в Кремлин му дреме за него - ако беше така нямаше да го махнат. И малко в темата - потвърдено от днес - ВСУ пак са ударили по Змейни - този път е заминал един 11770 Серна. Руснаците пък твърдят, че украинците готвят вертолетен десант за това мъничко островче. Къде е морската авиация и флот на Русия е най-интересният въпрос в случая.

Коментар

• индианеца, ако не е пунизма там на Европа и жална майка, такива престъпници ще влязат от там че ще се чудят къде да идат и на кой да се оплачат. Подкрепяйте Украйна, но тя е от същото котило и дори е сред най напредналите в него, в това отношение. Те преди два месеца почнаха там събитията, от месец и нещо ги има у нас спасяващите се и вече има извършени от тях тежки криминални престъпления, а уж идват жените и децата само, като дойдат и мъже повече тогава ще видиш за какво става въпрос.
              D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение

За разлика от Украинците, нас трудно ще ни накарат да се бием с Руснаците, което означава, че градовете бързо ще паднат и няма да има големи разрушения.... освен ако НАТО-вските ни "съюзници", не изпратят войска и те да използват мирното население като жив щит.

Мисля че вече започвам да съжалявам, че някога съм подкрепял влизането ни в НАТО... то НАТО се оказа организация работеща само за сигурността и интересите на САЩ.... но как до го знам това преди 10-тина, 15-години.

А постепенно позицията ми става от неутрална отрицателна спрямо НАТО.... няма как да заобичам "съюзници" които се опитват да ни използват като безгласна пионка в плановете си.

Между другото преди 2008-а година не се различавах по нищо от хората които в момента пламенно подкрепят НАТО. Просто в последните 14 години НАТО и САЩ сами ме накараха да ги "заобичам още повече".... а в момента започвам все повече да ги "обичам", след като разни Украинци уж бягащи от война, започнаха да бият Българи в центъра на София...

Следващият им план на нашите "съюзници" е да ни накарат да се избиваме по между си заради Украйна.... това ли е великият план?! Всеки който иска да е неутрален, ще бъде обявен за враг и тн... това ли е???...
                Това са пълни глупости! Тотална опорка за глупаците, които не могат да мислят! НАТО са заявили, че няма да стъпят в Украйна, но има две изключения - атом и химия.

Коментар

• Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение

Има абсолютно пълна, клоняща към 1ца корелация между привързаност към съвремения путинизъм/рашизъм и любовта към изгубената тоталитарната държава. Досега не съм видял изключения от това правило. На мен и двете са ми еднакво гнусни и противни.

Май не схващаш смисъла на написаното?

Никой тук не обича тоталитарна държава.

Ние всички се ползваМЕ от дълготрайни материални активи и съоръжения, които сМЕ строили тогава.

Дори онзи, който спореше (а мен ме триеха), че неговите родители да строили всичко наоколо - и той НЕ уважава техния труд.

Е да - на безценица СМЕ работили в тоталитарна държава и това беше до едно време.

Въпросът сега е, след тоталитарната държава - ние ПАК създаваме материални активи, а вие какво правите?

А, да - забравих : вие критикувайки какво СМЕ направили - не правите нищо, за да умножите направеното..., вероятно мислите, че с разцъкването на телефоните сте достатъчно ангажирани...

Да, никой не обича тоталитарната държава. Бъди сигурен! Нито обичаме партийната система и номенклатура.

Не се отказвам от онова, което АЗ съм направил тогава! И е добре, че съм правил всичко това! И продължавам да го правя! (въпреки някои "критикарски" тъпи забележки)

Коментар

• Здравейте! Съвсем нов потребител съм в този форум, но ще се опитам с доказателствен материал да покажа какви са реалните цели на замесените страни в тази война.

Крим - още през 2012 година в черноморската зона около полуострова са открити масивни залежи от природен газ1. През същата година е сключен договор между няколко големи световни компании2. Целта е била още през 2015 година да започне експлоатацията на находището, но поради анексията на полуострова и политическата нестабилност в Украйна, дейностите са прекратени.

Донбас - това находище е значително по-голямо3 и доказаните резерви в него могат да покрият съвкупното потребление на природен газ на целия европейски съюз за десетилетия4. То обхваща териториите на Донецка област и Харковска област. През 2014 година е подписан договор между правителството на Украйна и една от световните компании за добив на нефт и газ5. Повечето от нас са забелязали, че от 2014 година до днешния ден (включително по времето на "специалната военна операция"), голяма част от военните действия се развиват в (и около) населените места в региона - Изюм, Краматорск, Славянск, Лисичанск или Горловка. Сега разбирате, че това не е съвсем случайно.

Ако се опитаме да изградим една логическа верига, то ще видим, че действията на руската страна са изцяло насочени към блокиране на добива на природен газ в гореспоменатите находища. Разработване на тези находища би осигурило мощни приходи за Украйна, но и допълнителни косвени ползи, а европейските държави биха получили конкурент на Газпром. Това би сложило край на руската хегемония при доставките на природен газ, но и ще е удар по финансовите приходи на федерацията.
                    На съмняващите се, че руската инвазия не върви по план, ще напиша, че всъщност планът се изпълнява, а той е много прост - прекъсване на всякакви възможности за разработка и експлоатация на посочените находища. Планът не е нов, той е още от 2014 година.

Западна Украйна - това е третото голямо находище6 и всъщност е вероятната причина за тази война. Ако находищата в източна Украйна и Крим са невъзможни за добив, поради анексията и бойните действия в Донбас, то това не е. Капацитетът за годишен добив тук не е толкова голям7, но е достатъчен за отнемане на част от пазарния дял на Газпром в европейския съюз. Една от причините Владимир Путин да заплашва европейските държави с военен отговор8 ако решат да се включат в западна Украйна, е именно с цел това находище да не бъде под европейски контрол.

Появиха се мнения, че Русия ще понесе стратегически загуби, дори и да постигне военни успехи. За съжаление, истината е точно обратната. Невъзможността на Украйна да експлотира находищата си е именно планът на руския президент и неговата стратегическа цел. Така Газпром ще продължи да бъде главен доставчик на природен газ за европейските държави.
                    Победа на Украйна означава не само да изтласка руските военни части от територията си, но и да гарантира сигурността на газовите си полета. Те лесно могат да бъдат цел на евентуални ракетни удари от руска територия (при пълно руско отстъпление или руска загуба от Украйна).

Надявам се, че тази публикация е полезна и се опитва да хвърли малко яснота върху събитията. Действията на руската страна не са съвсем хаотични и безцелни, макар да изглеждат такива и въпреки жертвите сред руските войници и унищожената военна техника, планът се изпълнява.
                    Препоръчвам да изгледате и видеоклип9, в който са споменати и други полезните изкопаеми в Украйна.

Що се отнася до приказките за нацисти и геноцид над населението в Донбас, това е единствено руска пропаганда, която да послужи като повод. На нея могат да повярват само тези хора, които смятат, че Бил Гейтс и световното еврейско правителство иска да им инсталира чипове чрез ваксините. Цялата руска пропагадна звузи нелепо и е съставена от противоречащи си тези. Предполага се, че в инвестиционен форум, трябва да видим икономическия смисъл стоящ зад инвазията.

1. Skifska gas field
                    2. Exxon Consortium in Skifska Deal
                    3. Yuzivska gas field
                    4. Natural gas consumption in the European Union from 1998 to 2020
                    5. Ukraine's government and Shell sign operation agreement to develop shale deposit
                    6. Oleska shale gas deposit
                    7. Oleska area shale gas production forecast
                    8. Путин плаши Запада с мълниеносен отговор, ако се намеси в Украйна
                    9. Ukraine Sits On Raw Materials Worth Trillions. The Country's Chance for Reconstruction?
                    Last edited by Invmert; 29.06.2022, 18:52.

Коментар

• Money, който и каквото и да е след война мизерията е тотална, доходите естественно са паднали, хората живеят много по лошо. Те това е военната победа. САЩ нямаше да са най напредналата държава в Света, ако там се бяха случвали войни и разрушения. В ЮАР власта е взеха чернокожите, Мандела всички му се възхищаваха, а резултата терор над белите за отмъщение, убийства и грабежи и държавата в много пъти по изостанала и разрушена също. Всякакви начини да дръпне назад има в една държава, но общото е това че някакви не можели да траят други и смятат че чрез престъпления и убийства ще постигнат нещо по хубаво и по добро, да обаче не..до сега такъв случай няма.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение

Има абсолютно пълна, клоняща към 1ца корелация между привързаност към съвремения путинизъм/рашизъм и любовта към изгубената тоталитарната държава. Досега не съм видял изключения от това правило. На мен и двете са ми еднакво гнусни и противни.
                        Че то има лесно. Хващаш си пътя, и - накъдето ти видят очите.

Коментар

• https://m.dnevnik.bg/analizi/2022/05..._bejancite_ot/
                          https://m.dnevnik.bg/intervju/2022/0...ma_posrednici/

Коментар

• Невероятни изповеди на Игор Гиркин (Стелков). Абсолютно съгласен съм със сътрудника на ГРУ, който преди 8 години запали Донбас, организра банди от граворези, участва в убийства и измъчвания, използва местното население като жив щит и т.н.

Само не разбирам след като той самият превърна Донбас (ЛДНР) от цветуща област на Украйна в помийна яма и изби маса народ, как има наглостта да ги говори тези неща все едно обвинява някой друг за резултатите от осемгодишната си "работа" в ЛДНР...

Наистина са безобразно и безугледно нагли тези. Но Стрелков, ако не друго, поне казва нещата в прав текст.

(Жалко само, че нашите путинисти не говорят езика...)

Last edited by Money; 07.05.2022, 14:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Ако мобилизира Турция нашите кой ще отиде да се бие?
                              Сигурно арменците?
                              Нищо не ви се разбира. Нещо пелтечите за Кърджалийска республика? Че вие лично одобрихте брата и близнак донецката. Къф ви е прублема?

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

Дечица, поне кака си Вики почетете преди да се изпръднете:

"Население Сирии составляет 18,5 миллионов человек (2015). Почти 93 % сирийцев — мусульмане, разных направлений христианства придерживается 6 % жителей страны. Государственный язык — арабский.

пп
                                Ей Божкеее вол ще заколя кога се появи грамотна и честна мурзилка
                                Ако мобилизира Турция нашите кой ще отиде да се бие?
                                Сигурно арменците?
                                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Working...
                                X