IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Сега се появява това в Украйна, това е нацизъм..в най чиста форма. Казват след 2014 в Украйна е така, ходят някакви хора с автомати и като ги видиш или си някъде където влязат такива хора - ТРЯБВА ДА ВИКАШ - СЛАВА УКРАИНЕ ! Хубави хора.
    D.Y.F-091066

    Коментар


    • Първоначално изпратено от fbr65 Разгледай мнение
      Въпрос на разумен избор е, двама бабаити като си мерят пишките, твоя гъз да седи далече.
      Не, че нещо, ама едната пишка е нашата.

      А когато мъжете си мерят пишките и някой не иска да участва в меренето, обикновено е този, който се къпе с бански в мъжката баня. Накрая го бият и двете страни.

      Коментар


      • analog, това са разделителните полюси, единия е капитализъм, другия комунизъм, те си вървят наименовани и лесни за разпознаване.
        D.Y.F-091066

        Коментар


        • barbaron, по добре да изгонят Франция и да приемат Украйна.
          D.Y.F-091066

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Tepxi Разгледай мнение

            Да, ........

            Това е положението, дами и господа.

            ЕС ни подарява на Русия - къде от глупост, къде от мързел, къде от стиснатост, къде от недалновидост.
            А техните хора у нас са неадекватни поне на същото ниво.

            Невероятно е как руснаците не могат да произведат най-обикновен телефон, но провеждат великолепно прибиране на България в проруска орбита.

            ЕС - да ни подарява? Едва ли! Прилапаха ни пазарите и до тук ЕС изпълниха огромната част от "мисията" си. Какво повече желаем? Имаме магазини и молове, пълни с каквото (си) пожелаем. Моловете са пълни - фраш, а те какво: тръгнали олио да купуват! Хора, обърнете внимание на стоките, с които ни залива ЕС !

            Дали всички са платежоспособни? Това са си вътрешни работи и от ЕС тук не се месят. Нямаме конкуренти производства - болшинството граждани не са платежоспособни. Страна в застой и държава със затихващи функции, но в същото време подготвяме конкурентни кадри, които работят на Запад. Перфектни сме: с малки доходи и без претенции.

            План за възстановяване, ли? Някога ще дойдат едни милиарди (другите вече забравиха за тях)... И какво, ако/и когато дойдат? Дошли - отишли (на някъде)... НЕма да се кОсите! Ще има "отчетност"! Едни (наши) хора ще отговарят за "усвояването" на тия пари. Други ще ги "усвояват". Трети ще следят и отчитат как първите "отговарят за "усвояването""..., четвърти ще приемат "проектите", по които ще се възстановяваме..., пети ще информират Кьоееши за (евентуални) злоупотреби..., то - икономисти, одитори, шофьори на тия до тук, секретарки, ..., КОЙ ще им прави сутрин кафето?...
            ​​​​​​
            Все някой трябва да е на последно място по доходи в Европа. И корупция трябва да има, иначе - кВо праИм с Кьовеши? Тъкмо ми стана симпатична...

            За сметка на това сме първи и служим като буфер на прииждащите към Европа, при посрещането на гладните бежанци. Не всеки го може, а това - с минимални средства от страна на ЕС...

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Dragodanov Разгледай мнение
              ЕС не ни подарява на Москва! Но за жалост, поради историкогеографски и прочее причини, тук позициите на руската федерация(Русия( са ного, ама много силни, ЗА СЪЖАЛЕНИЕ! Така е от последната четвърт на 18 век. Това сега се видя нагледно(за пореден път), с абсолютно неправилната позиция на България, да не изпраща военни материали, с каквито разполагаме на Украйна. Сиктематично, последователно, методично и подмолно-зеленасочено се саботира, каквото и да било превъоръжаване и модернизация на Въоръжените сили. Стимулира се политика и розиции, таща, че България да се превърне и реална да бъде вай-слабото звено в системата на НАТО, без изгледи за порожителна промяна, в близък и средносрочен план! Противоречивите сигнали и позиции на България, спрямо съюзниците й в НАТО и прочее. Таистина е жалко и опасно, че практически не се работи с младите хора, в насока да им се дават знания, какво е това нещо ,,хибридна война" и да могат да преценят адекватно и вярно, какви са способите на този тип война (хибридна), при което това интернет поле се оставя на такива ,,хора", като пасков, Станислав Цанов и моля Ви се, дори и онзи Неук човек - Киро Брейка .
              Очевидно е, че ЕС и НАТО трябва да изгонят веднага България
              и моментално след това да приемат Украина

              Коментар


              • prectical, колко си наивен. Какво представлява идеологически Китай ? Имаш ли представа.
                D.Y.F-091066

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение

                  То си става въпрос за цивилизационен избор
                  Въпрос на разумен избор е, двама бабаити като си мерят пишките, твоя гъз да седи далече.

                  Коментар


                  • Коментар


                    • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                      Идеологиите в момента са две - комунизма в Китай и капитализма на Запад и в Русия

                      Това отдавна не са разделителни полюси. Основните идеологични полюси за мен са два - индивидът надарен с всички възможни свободи, физическа, икономическа, правна, религиозна, сексуална срещу индивидът като роб на системата. Чисти форми и на двата полюса не съществуват, но при подобно разделяне е ясно че Китай и Русия са от един лагер.

                      Коментар


                      • После двухчасового разговора лидеров США и Китая позиция Поднебесной остается «туманной»


                        Много точно определение

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

                          Въпросът е принципен. В този конфликт е непростимо някой да остане безучастен. Рано или късно безучастните наблюдатели ще платят за пасивността си.
                          То си става въпрос за цивилизационен избор

                          Коментар


                          • Мда войната наистина става интересна. Хиперзвукова ракета Кинжал поразява железобетона конструкция на 70 метра според едни или на 150 според други. въпросната конструкция е била проектираа да издържи взрив на атомна бомба.
                            А Кинжала който са ползвали е разрушил комлекса с конженционален заряд. Мисля че става въпрос за 500 кг експлозив. Е къ това трябва да се добави и кинетичната енергия на самата ракета. А тази кинетична енергия е пропорционална на скоротста на квадрат. А пък скороста е хиперзвукова. Май 10 пъти по-висока от тази на звука.
                            То май само кинетичната енергия на ракетата би стигнала за разрушаването на това което се е смятало за неразрушимо.
                            Но да видим още малко цифри. 2000 км е обсега на самия Кинжал. И май още толкоз е радиуса на действие на самолета който го изстрелва - Миг 31. На всичкото отгоре към този момент Кнжала неможе да бъде спрян от никакво ПВО
                            Изглежда руснаците искат да кажат, че до бреговете на Атлантическия океан и на дълбочина до към 70 метра няма нищо, което да може да се счита, че е в безопасност.
                            Навярно искат да кажат, че всичко стороено до този момент е обезсмислено. Трябва да се строи наново и с нови разчети - по-надълбоко и с повече арматура и бетон. Права е Корни да иска форсмажор. Задава се дефицит на тези два материала. То май и на сторители ще се заформи дефицит.
                            Да видим какви ли още интересни неща е ни съобщят през следващите дни.

                            ПП
                            Гледайки разрушените панелки ис украйна се сещам, че едно време ги построиха в това число и български строители.
                            Та май пак се разчиства терен за застрояване. Да се стягат дюлгерите.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

                              Въпросът е принципен. В този конфликт е непростимо някой да остане безучастен. .
                              Глупости. Това да не ти е да викаш на футболен мач. Като опре работата до бомби, разрушения и жертви в твоя кръг, друго ще запееш.

                              Коментар


                              • Руската доктрина за империя е базирана на корупция и селячество. Не мерси 30 години демокрация под руският ботуш с лакейте ДПС,БСП и ГРОБ видяхме до както доведе. Искаме да сме китайски роби отколкото руски!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

                                АКо трябва да избираме между Русия и Китай предпочитаме Китай!!! Борба срещу корупцията,ред и дисциплина а в путинова русия, безаконие,мизерия и крепостно селячество.

                                Да на китайският комунизъм!
                                Не на руският империализъм!
                                Не на американският фашизъм!

                                Да живее Китай! Долу Русия!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Долу ФАЩ
                                Last edited by prectical; 21.03.2022, 14:41.

                                Коментар

                                Working...
                                X