Първоначално изпратено от satz
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 2 Харесвания
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Китай гледа себе си - те са суровинно зависими (до някаква степен) от Русия и експортно ориентирани (до голяма степен) към САЩ. Обаче си искат Тайван, а там основен противник е САЩ. Затова тихичко и под сурдинка дават по нещичко на путлерчо. Да, ситуацията е малко цугцванг - ние, западът, натискаме, натискаме, натискаме и искаме да видим докъде могат да издържат нервите на Путлер - факт, почти не остана червена линия, която да не е премината. А отговорът на орки1 е реално липсващ. То и те нямат много избор де - хем го играят осовбодители, т.е. няма как да избиват наред като Израел, хем пък не може и да не бомбят, щото няма как да спечелят без бомби. А западът натиска и тук идва въпросът - ще успее ли с този натиска да стигне до поинт ъф ноу ритърн. Щото ако успеее, май на никога няма д аму пука, че една торба полуидиоти с претенциЙ за умнокрасивитет, са го предизвикали - просто доста от нас ще сме мъртви.
Ти си умен човек - знаеш как е почнала ПСВ. Е, в момента е много подобно - заради една пиклива Украйна, рискуваме всички. Точно както преди това за една малоумна Сърбие сме си го набили пак всички, особено най-тъпите им поддръжници тогавашните орки, които са се разпаднали на съставни части
Трета световна без Китай е просто кръчмарщина, а затова и питам, като как Китай влиза във война и за чий???
Навремето са се пробвали с Виетнам и за две седмици са се отказали (умния бързо разбира какво не му е по силите)
в момента Русия е като във китайско-виетнамския случай, ама си няма умен шеф
Та Китай да влиза във войната така и не видях причина. А без него - Трета световна някой друг път.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение
Кои сме ние?Аз отговарям ЕДИНСТВЕНО за собствените си думи. Никога не съм казал ,че Путин ще атакува с ядрени оръжия.
И аз съм последният човек, който може да причислиш към умнокрасивите. Ако си ми чел коментарите ще го знаеш.
А при положение ,че има унищожени ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ танкове, БТР и други превозни средства, то Джавелините свършиха отлична работа.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Ай честит първи удар на атакмс по руска територия- огромен склад с боеприпаси вече не съществува, очаквайте още в скоро време
https://youtu.be/wiBBdfx0NC8?si=XGnAWMpl85g1qCEx
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеНищознайко Грандомански, а този текст разбираш ли го?
Клетъчното делене при хората е сложен процес, който понякога може да бъде обект на грешки. Тук е направен преглед на честотата и видовете грешки, които могат да възникнат:
Грешки по време на репликацията на ДНК
Репликацията на ДНК, която предхожда клетъчното делене, е забележително прецизна, но не и съвършена:
ДНК полимеразата, ензимът, отговорен за репликацията, допуска средно по една грешка на всеки 100 000 копирани нуклеотида[3].
Прекъсвания на ДНК
Молекулите на ДНК непрекъснато се повреждат:- - Всяка секунда има около 2 500 милиарда прекъсвания в едната или двете нишки на молекулите на ДНК в нашите клетки[1].
- - Тези прекъсвания се причиняват от различни фактори, включително химически вещества, които атакуват ДНК[1].
- - Клетките натрупват мутации с течение на времето, което може да доведе до развитие на рак[1].
- - По време на мейозата могат да се появят хромозомни аномалии, които да доведат до генетични нарушения като тризомии или монозомии[4].
Citations:
[1] https://www.lexpress.fr/sciences-san...e_2094326.html
[2] https://planet-vie.ens.fr/thematique...eur-reparation
[3] https://www.kartable.fr/ressources/s...enetique/51137
[4] https://www.maxicours.com/se/cours/l...-de-la-meiose/
[5] https://lyceen.nathan.fr/97820917270...etique/preview
[6] https://www.e-cancer.fr/Comprendre-p...-de-la-cellule
[7] https://fac.umc.edu.dz/vet/Cours_Lig...que/CHAP_4.pdf
[8] https://lyc-bascan.fr/wp-content/upl..._essentiel.pdf
Освен всичко други 99% от възможните грешки няма да доведат до никакви видими промени в човешкия организъм. Например броя на космите на главата ти са станали с един повече или по-малко, броя на невроните в мозъка е с един повече или по-малко и т.н. За да се случи нещо значимо, трябва свободния неутрон да уцели точно определени важни гени, които са малко на брой и са скрити сред огромно количество маловажни гени.
Иначе в човешкия организъм още с раждането ежедневно започват да се появяват няколко стотин ракови клетки, но имунната система ги унищожава успешно. И ако в резултат на завишена радиация клетките например от 300 станат 302, какво според тебе ще се случи? Ами нищо няма да се случи - имунната система ще унищожи и тях. Чак с напредването на възрастта, когато имунната система отслабне, чак тогава тя може да не успее да се справи с всички новопоявяващи се ракови клетки.
Не те разбирам за какво спориш или и ти не знаеш защо. Не можеш ли в началото на поредния Copy-Paste постинг, който не го разбираш, да кажеш с едно изречение аз искам да ти докажа един какво си.Last edited by Mateev; 19.11.2024, 17:31.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеИ как го промениха този ход джавелините? Рашките спряха да ползват танкове, така ли? Ай-яй-яй-яй-яййй, как не съм забелязал ?!?
- 2 Харесвания
Коментар
-
А чакай, нали сега умнокрасивите ни плашите как зеленко щял да направи боНба, пък изведнъж путлерчо не бил самоубиец - нещо малко на шизофрения биеДажвелините нищо не промениха - ей ги, вече ги няма в новините, Както и Байрактарите. Но дроновете промениха много неща. И все пак накрая стои човекът - никой не коментира данните на ЦРУ за загубите на Украйна и Русия - що тъй?
И аз съм последният човек, който може да причислиш към умнокрасивите. Ако си ми чел коментарите ще го знаеш.
А при положение ,че има унищожени ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ танкове, БТР и други превозни средства, то Джавелините свършиха отлична работа.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение
Джавелините промениха хода на войната. Щото неутрализираха танковете,които са страшно оръжие.А ядрена война Путин няма да започне. Не е самоубиец. А и да е,тия край него не са.Дажвелините нищо не промениха - ей ги, вече ги няма в новините, Както и Байрактарите. Но дроновете промениха много неща. И все пак накрая стои човекът - никой не коментира данните на ЦРУ за загубите на Украйна и Русия - що тъй?
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнениеТой може и да иска. Ама вече се видя че няма с какво.
Кинжалът се водеше по трудна цел от МБР...
Западът още не ползвал срещу руските ракети най-новите си системикинжали свалят с технологии от миналия век
дефакто най-добрата руска ракета е... СССРската Х22, но вече свалят и нея.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
и Китай го виждаш да влиза във войната защото?
Ти си умен човек - знаеш как е почнала ПСВ. Е, в момента е много подобно - заради една пиклива Украйна, рискуваме всички. Точно както преди това за една малоумна Сърбие сме си го набили пак всички, особено най-тъпите им поддръжници тогавашните орки, които са се разпаднали на съставни частиNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнениеДжавелините промениха хода на войната. Щото неутрализираха танковете,които са страшно оръжие.А ядрена война Путин няма да започне. Не е самоубиец. А и да е,тия край него не са.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение...А ядрена война Путин няма да започне. Не е самоубиец. А и да е,тия край него не са.
Кинжалът се водеше по трудна цел от МБР...
Западът още не ползвал срещу руските ракети най-новите си системикинжали свалят с технологии от миналия век
дефакто най-добрата руска ракета е... СССРската Х22, но вече свалят и нея.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Аха. И едни агенции го разпространила worldwide тутакси, нале. Абе знаех си аз.
Ей го.И с корейски паспорт.
- 1 like
Коментар
-
Не си прав, Кримският мост е с уникално пропагандно значение и за двете страни -нещо като Сталинград, затова и се мъчат да го ударят едните, а друготе да го опазят.
Морските дронове очеизвадно могат да съборят всичко, дето е на вода, което е и основната причина орки1 да си изтеглят флота от Черно море - не знам дали и самите американци осъзнават как си го набиха троен с подобни разработки (нали никой трезвомислещ не твърди, че орки2 сами са си ги измислили) и ще го усетят много скоро - тяхната мощ с егради именно на самолетоносачите им (освен на ядреното им оръжие - доларът, но това е друга тема)
Колкото до АТАКМС - поредното вундервафе, каквото бяха уж и Джавелините, и Байрактарите - указват им със сателитно насочване на тъпите орки2 какво и къде е незащитено и те, видите ли, го ударили. Наистина се моля Путлер да има капка мозък и да не нареди ответен удар. И определено не разбирам за чий е изобщо тази подкрепа за Украйна - ми прецакани са, както ние сме били прецакани през 14 век или през 1944 - сори за тях, да се оправят и толкова. Да се рискува трета световна за някакви орки - ай сиктир
Финално за кимчитата - къде са? 10 000 е много сериозна цифра, не ги виждам? Станаха малко като чуждите наемници, десетките натовски генерали в Азовстал и комарите-шпиони
П.С. За Суджа - кранчета много - тръбата влиза в Украйна, какво значение има дали ще бъде спряна в Суджа или В Харков (примерно). А че имаше огромен пропаганден успех Курската операция - имаше. И толкова. Една Суджа за сметка на почти изцяло превзета хълмиста част от Донбас си е кон за кокошка. Много ми напомня на Арденската офанзива на Хитлер - вероятно и резултаът ще е същият
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар