IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Владимир Путин: Плащанията на газ в рубли започват от 1 април

    Руският президент Владимир Путин заяви в четвъртък, че е подписал указ, според който западните чуждестранни купувачи трябва да плащат в рубли за руския газ от 1-ви април (този петък), като договорите ще бъдат прекратени, ако тези плащания не бъдат извършени, съобщава Ройтерс. Путин информира, че в "Газпромбанк" ще бъдат открити специални сметки за плащания на природния газ в рубли. Ако такива плащания не бъдат извършени, ще считаме това за неизпълнение от страна на купувачите с всички произтичащи от това последици. Москва ще счита, че договорите не са изпълнени, ако страните от "неприятелския" списък не плащат в руската валута от 1-ви април.

    Става интересно!

    Коментар


    • Проруският блогър Юрий Подоляка казва, че хуманитарните коридори около Мариупол били затваряни от ВСУ, Въоръжените сили на Украйна, а когато руската армия взела контрол над местността, ги отворила.

      Погледнато абстрактно, наистина ВСУ биха имали изгода да използват населението като жив щит срещу нападението на руската армия, а руската армия (или, съответно, държава) каква полза има да не пуска и избива невъоръжено население заедно с укроамериканските въоръжени фашюги? Никаква, освен вреда.

      Коментар


      • Другото любопитно, путлерите никъде не съм срещал да се похвалят с прихванати украински военни разговори, а техни има вече стотици



        пп
        Николаевци се жалват от трофейното оръжие - 30% от снарядите - не гърмят
        укрите вече имат работещи 8 броя Т90
        Last edited by satz; 31.03.2022, 16:46.

        Коментар


        • Click image for larger version

Name:	Task-failed-successfully.jpg
Views:	1
Size:	47.9 КБ
ID:	3902768

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
            Жълтото са освободените територии, прочистени от окупатора. Много ситно излиза.
            [ATTACH=CONFIG]n3902751[/ATTACH]
            Скоро ВСИЧКО ЩЕ Е жълто!!
            и разпад за расиййката

            Коментар


            • Ето пример за това как върви войната. Суми е град почти на границата с Русия. Нападнат от окупатора още в 3 часата сутринта в първия ден на войнта. Скоро след това попада почти в обкръжение. Сега вече основният път на снабдяване към Полтава е освободен.



              The Ukrainian city of Sumy came under attack at 3am on the first day of Russia's invasion. For most of the war, it has been practically besieged and regularly bombarded. Five weeks after the invasion began, Sumy is now reconnected by road to Poltava and the siege is lifted.

              Коментар


              • Жълтото са освободените територии, прочистени от окупатора. Много ситно излиза.
                Click image for larger version

Name:	MAPPP.jpg
Views:	1
Size:	6.9 КБ
ID:	3902751

                Коментар


                • Дори да спазят закона, което едва ли ще направят - те вече пращат наборници - това пак ще им позволи да вкарат нова войска в Украина от тези, които държат в други части на Русия в момента и които не могат в момента да пратят.

                  Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

                  Това е редовния им набор, който по руските закони е забранено да се праща зад граница... Обаче то по същите и войната с Украйна е забранена....

                  Ето ги и студентите от ДНР пратени на война, направо като овце са ги пуснали срещу огъня...(ей ви тука един блок пост ще пазите)

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение

                    Путин подписал указ о «весеннем призыве». На срочную службу в армию планируют призвать 134 500 человек;
                    Това е редовния им набор, който по руските закони е забранено да се праща зад граница... Обаче то по същите и войната с Украйна е забранена....

                    Ето ги и студентите от ДНР пратени на война, направо като овце са ги пуснали срещу огъня...(ей ви тука един блокпост ще пазите)
                    "на 10-12 човека - 1 дажба/сухопайка за ден"

                    Last edited by satz; 31.03.2022, 16:16.

                    Коментар


                    • fon, там е цялата работа че Москва не могат да я пипнат. Първо имат най доброто ПВО в момента в Света, с тези бързи ракети може да свалиш същите ракети на противника, проблема е че противника няма такива..Второ това означава мобилизация и многомилионна армия, нещо което Украйна в момента би трябвало да е направила и да е многократно по силна от навлезлите военни части на руснаците. Имам чуството че това нещо е съшито с жълти конци и е прекалено театрално. Нато дава някакви противотанкови с които честно казано танковете са уязвими само на едно място и могат да бъсат повреждани да кажем, също сензорите в тези ръчни боклуци са от 2000-та година т.е. те направо са си за изхвърляне в момента. Украинците търсят съветска техника да се бият с нея ! Абе това нещо е прекалено лудо за да е истинско. Сега това че нямат ракети като бройка са глупости, в държава която произвежда много оръжие и от всяко нещо правят поне 10 000 броя. Другото нещо което със сигурност е невярно е че нямат геотектонично и други оръжия от този вид..и такива имат.
                      D.Y.F-091066

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение

                        Путин подписал указ о «весеннем призыве». На срочную службу в армию планируют призвать 134 500 человек;
                        Както каза преди войната един руски генерал от запаса, председател на организацията на офицерите от запаса и ветерани, тази война ще унищожи цвета на русия, младото поколение, и накрая цяла русия
                        Тези срочници ще са пушечно месо, както казват руснаците- ще стане месорубка

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

                          Това е вярно. Проверих го и в големи медии. Русия винаги се е радвала при войни на най-евтиния човешки живот. И доказва реултата на бойното поле за момента 5:0 за Украйна.
                          Путин подписал указ о «весеннем призыве». На срочную службу в армию планируют призвать 134 500 человек;

                          Коментар


                          • Добре, почти всичко, което реално има сега. След 6 месеца може да има повече, а след година и още повече. Но сега го няма, а и както казва Йори, много от консервираното не става, както видяхме и в реалните боеве в Украйна. Дълго време като не се ползва въобще и спира да функционира добре.

                            Много техника на колела се разкапа и я зарязаха, защото не са сменяли гумите от не знам кога, пък се оказало, че резервни йок.

                            Първоначално изпратено от Dragodanov Разгледай мнение

                            Това, че Путин бил ,,пуснал почти всичко, което има", просто не е вярно, защоторусноците има чного голямо количество консервирана военна техника м бязи за дгосрочо съхранетие. Руската федерация разполаага с консервирани поне 9000 броя танкове в бази за дългосрочно съхранение. Конвенционално въоръжение имат бол. Да, може и да е морално остаряло, но е въоръжение

                            Коментар


                            • Червените лъжци пак се отметнаха и отново станаха за смях. Няма да се плаща за газ в рубли, а в евро.

                              =====================

                              Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков потвърди информацията, че Руската федерация сега обмисля схема за плащане на газ от чуждестранни партньори в евро, които ще бъдат превеждани в Газпромбанк, която след това ще ги обръща в рубли.
                              В същия ден, в който Германия обяви "ранно предупреждение", Владимир Путин лансира изход от патовата ситуация с плащанията в руска валута

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                                Dragodanov, Киев спокойно може да го направят не по висок от метър с реактивни снаряди само.
                                Те могат и Масква да я направят не по висока от метър.

                                Коментар

                                Working...
                                X