Първоначално изпратено от tandem
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
https://en.wikipedia.org/wiki/List_o...ife_expectancy
Русия е на впечатляващото 138 място в света по продължителност на живота на мъжете.
От всички държави извън Третия свят зад нея са само Украйна, Туркменистан, Йемен и РЮА.
Руския мужик се радва на присъствието си в Могучая едва 66.5 години.
За сравнение, на същата географска ширина финландеца слуша дет метъл средно 79 години и 4 месеца, канадеца пие кленов сироп 79 години и 7 месеца, а шведа слуша АББА до 80.5 години.
Още по-любопитно е, че разликата между продължителността на живота на мъжа и жената в Могучая е цели 10 години.
Единствената по-голяма разлика е ... в Беларус.
На какво ли се дължи измирането на руснаците толкова рано и 10 години преди техните жени?
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
Литва има подписан договор с русия да пропуска до калининград по определено трасе товари и за това са и отстъпени земи. Сега тя денонсира договора следователно и другата страна може да каже че този договор е невалиден и да си поиска земите- за това става дума напоследък в русия. Най вероятно след като приключат с украйна руснаците ще обърнат внимание и там
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеbetter, мисля че става въпрос за водородни бомби на които запалката не е ядрена бомба..евтини и лесни за направа, Сахаров се е занимавал с това нещо.
Ъффф.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Така е ипотечен Митко, но не променя фактите за населението в Латвия. Ако желаеш, може да изгорим тези етнически руснаци в крематориуми, за да не съществуват в тази земя.
Подсети ме, че демократична натовска и европейска Латвия, има хора, които не ги считат за граждани..ако бях на мястото на руския Президент, тази "демократична" държава трябва да се накаже за отнемане на човешки права.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Malka Boza Разгледай мнение
Вярно е и в американската армия преобладават мексиканците.
Хубавото там е че след 10-15 г им дават право на безплатен университет,не съм впечатлен обаче от този тип инженери с които съм работил
За Чуждестранния легион да не говорим.
С изключение на малки бутикови армийки, винаги има елитни части с природно по-интелигентни бойци с по-добра подготовка и специално предназначение, и кашици за еквивалента на атака "на нож" през 21 век.
Коментар
-
Първоначално изпратено от FMZK Разгледай мнение
Притопли друга манджа и опитай пак . И Финландия и Швеция е все тая дали са във или извън НАТО . Резултатите и от двете хипотези са едни и същи - познай какви .
А и какво е това ''нато '' ? Нима досега посмя да направи нещо , при толкова много лаене ? Дава някакви пари , които се крадат на 85% .
Другите 15 % Зеленски и ''о''лексей Арестович ги крадат на 70% . И толкоз !!!
Така и ще си остане .
Ще се спукам от смях , ако Руските не издържат психически и опляскат Литва , а НАТО измъкне изпод някъде някоя алинея и член , от която да стане ясно , че не са толкова задължени да се намесят .
Член 5
Страните по Договора се договарят, че въоръжено нападение, предприето срещу една или повече от тях, в Европа или в Северна Америка, ще се разглежда като нападение срещу всички тях, вследствие на което те се договарят, че в случай на такова въоръжено нападение всяка от тях, упражнявайки правото си на индивидуална или колективна самоотбрана, признато в член 51 от Устава на Организацията на обединените нации, ще окаже помощ на нападнатата страна или страни по Договора, като незабавно предприеме, индивидуално и съгласувано с останалите страни по Договора, такива действия, каквито смята за необходими, включително употребата на въоръжена сила, за възстановяване и поддържане на сигурността в Северноатлантическата зона.
Всяко такова въоръжено нападение и предприетите като следствие от него мерки ще бъдат незабавно доведени до знанието на Съвета за сигурност. Осъществяването на такива мерки ще бъде прекратено, след като Съветът за сигурност предприеме необходимите стъпки за възстановяване и поддържане на международния мир и сигурност.
Ако се вгледаме внимателно в члена ще видим думичките " упражнявайки правото си на индивидуална или колективна самоотбрана"- не знам дали това се разбира от обществеността но това не е императивно условие за членство- тоест не си задължен да направиш нещо против волята си. Ключова е думичката индивидуална или.............. самоотбрана- тоест ако руснаците нападнат литва, българия не е длъжна да изпраща войски за спасяването на литва тъй като не е непосредствено нападната.
Въобще в една такава ситуация ще слушаме повече джафкане и по-малко действия
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tepxi Разгледай мнение
На война се лъже много, факт.
Но всеки, гледал малко руски влогове, чел малко руски пътеписи и видял малко руска статистика, знае, че в цялата история за килими, тостери и дрехи има доста истина.
Средната заплата в Русия варира според различните източници между 800 и 1 200 долара, през покупателна способност - до 1 350 долара.
Махни витрините Москва и Петербург и няколко индустриални центъра тип Новосибирск и получаваш мизерия.
А хърбавите кашици с изпити от алкохолизъм лица са от най-бедните, затънтени и мизерни краища на империята. Разбира се, това не е патент на руснаците - винаги като пушечно месо се пращат бедните и мизерните, които от своя страна мародерстват, изнасилват, плячкосват и издевателстват.
Не съм "за" да се слага знак за равенство между елитен руски войник, родом от Москва, който по интелект, образование и подготовка не отстъпва на някой натовски спецназ, и частите от Република Тува и Забайкалието.
Но, че килими се крадат, жени се изнасилват и консерви се грабят, може да сте сигурни.
Просто е от една определена прослойка на армията на живеещите дълго и хубаво.
Хубавото там е че след 10-15 г им дават право на безплатен университет,не съм впечатлен обаче от този тип инженери с които съм работил
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от briko Разгледай мнениеИзгониха 70 руски дипломата, нови членове в НАТО, темата замря, дано и войната свърши скоро.............
Основният ни путински агент в България все още действа под прикритие.
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от briko Разгледай мнениеИзгониха 70 руски дипломата, нови членове в НАТО, темата замря, дано и войната свърши скоро.............
Русия има много пари и много население, и няма проблем да се лиши от доста и от двете.
Самите руснаци също нямат проблем с известно количество лишения в името на победата над нещо си.
Last edited by Tepxi; 29.06.2022, 11:17.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Ам чи така е и децата вече го разбраха, само мурзилките - терористи не можете да вденете. Ама как да вденете, като мисловния процес при вас е запушен като жигльор на москал осмак.
Коментар
Коментар