Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
Силно се съмнявам, че ще отнеме 50 години. Напротив, очаквам че преходът към зелени технологии ще се ускори значително. русия се самоуби със войната в Украйна, и това не е само политически но и икономически, а арабите и другите посерковци които се хранят от нефт ще са collateral damage.
Никой вече няма да може да задържа развитието с лобиране за петролни и газови компании, политическия климат се промени радикално. Никой не иска да е зависим от няколко държави, които винаги могат да си излюпят някой откачен диктатор.
Това определено е единственото добро което ще излезе от тази война.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tepxi Разгледай мнение
Аз пак да си задам въпроса - Ако Европа е невъзможно да съществува без руския газ и нефт, откъде-накъде имаме ЕС, правителства и избори?
Присъединяват се още 28 автономни републики към РФ и въпроса приключва.
И друго - ако без Русия няма как ЕС да съществува, защо цените на незаменимите суровини не са десеторни ... така всички руснаци щяха да са богати, а ние, щем не щем, да плащаме каквото обявят.
Разбира се, има известно неудобство, че всички други източници на нефт в света са любопитна компания - Иран, СА, Венецуела ... но наистина няма как отсега да видим кой прав, кой крив.
На мен ми е любопитно какво ще направи Русия с нейния газ и нефт, когато няма кой да го купува, както и с какво ще си ремонтира добивните инсталации при положение, че един черколяк не може да произведе.
Коментар
-
Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение..
Супертежката (100 тона) междуконтинентална балистична ракета "Сармат" – РС-28 е едно от шестте най-нови стратегически оръжия на Русия, за които Путин съобщи през 2018 г...
(логореята никога не е била отговор)
- 1 like
Коментар
-
Путин бие отбой, отказва се от щурма на Азовсталь. Явно загубите на рашистите там са огромни.
https://twitter.com/CanadianUkrain1/...PO_wehNjRTHHzg
- 5 Харесвания
Коментар
-
Така ще решат два много важни вътрешнополитически проблема и на Украйна, и на България, отбеляза Костадинов
EPICENTER.BG
Възраждане: Ще подкрепим военната помощ за Украйна, ако от ДБ отидат доброволци там
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
И това е така, но има и такива къде се дуят, че са специалисти, пък още им чакаме отговора на: Как се включват 200Мвт товар? (не - не е ЦЪК и са включени 200Мвт )
Супертежката (100 тона) междуконтинентална балистична ракета "Сармат" – РС-28 е едно от шестте най-нови стратегически оръжия на Русия, за които Путин съобщи през 2018 г.
"Сармат" /наричана "новият Сатана"/ може да носи 10-15 тежки ядрени бойни глави, 24 най-нови хиперзвукови планиращи апарати "Авангард" или комбинация от бойни глави и средства срещу ракети.
"Сармат" има много бърз старт, който я прави почти неоткриваема за спътниците на противника и за прехващане.
Има и още две характеристики – с обхвата си от 18 000 км тя може да нанесе удар по САЩ не над Северния, а над Южния полюс, където САЩ нямат никаква защита.
"Сармат" има и така наречената FOBS – Fractional Orbital Bombardment – фракционна орбитална бомбардировка.
Със "Сармат" вероятно ще завършат и тазгодишните стратегически ядрени учения на Русия, след "Умка 21" – в Арктика, и с "Ярс" през март-април, като всичките са най-сериозното предупреждение, отправяно от Русия към САЩ след Втората световна война.
"Със споменатата система FOBS на "Сармат" САЩ ще имат само две минути за реагиране, т.е. няма да имат време да изстрелят ракетите си от силозите. Защо?
Всяка "Сармат" – РС-28 има обхват от 18 000 км и може да носи до 24 хиперзвукови планери – "Авангард", предназначени да избегнат всички противоракетни защити на противника, т.е. САЩ.
Споменатият тест на ракетата "Сармат" е първият от трите насрочени за тази година.
Всяка РС-28 може да носи 10 големи бойни глави (по 800 кг всяка), плюс 16 по-малки или до 24 хиперзвукови "Авангард". Траекторията на "Сармат" може да е и над Южния полюс, където няма никаква система за противоракетна отбрана на САЩ. "Сармат" разполага и с възможност за фракционна орбитална бомбардировка (FOBS). За какво става дума.
Системата за частично бомбардиране от орбита (FOBS) е система за доставка на ядрено оръжие, разработена през 60-те години в Съветския съюз. Една от първите съветски програми за използване на Космоса за доставка на оръжия – FOBS, предвиждаше изстрелване на ядрени бойни глави в ниска орбита, преди да ударят целите си.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от drakkar Разгледай мнение
Какво ще стане с дълговете според теб ?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bingomatic2 Разгледай мнение
То реално погледнато всички държави това искат но няма как да стане защото от време на време някой луд диктатор с имперски амбиции му хрумва да се си разшири империята и изобщо не му пука дали си неутрален. Ако можеше, щеше да има световен мир и всички държави да са неутрални и всичките пари вместо за оръжие да се инвестират в образование и здравеопазване и да е рай на земята. Обаче няма как да стане защото Русия не разбира така нещата. И не само Русия. В момента да си неутрален означава да си на милостта на силните. Дори традиционно неутрални държави вече обмислят да се присъединят към НАТО като видяха какво се случва в Украйна. Така че, просто избираме по-малкото зло.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
Няма нужда да си говориш с никой, трендовете в продажбите на коли и инсталациите на нови енергийни мощности се вижда с просто око.
Ще владее КЛИМАТА, ДУШИТЕ на хората (тука най-много му се получава) ....
Надцениш ли възможностите си следва ТВЪРДО ПРИЗЕМЯВАНЕ, често и ТОТАЛНО ИЗЧЕЗВАНЕ.
Вижда че НИЩО не се получава ама продължава тъпото и упорито бяло говедо.
Шие се отзад ама поколение НЯМА
Строи перки/соларки - ТОК НЯМА
Прави ел. коли - СЪЗДАВА ПОВЕЧЕ проблеми отколкото да решава. Справка НОРВЕГИЯ - най-електромобилна страна. А те още не са ПОЧНАЛИ.
Кат факсините - НИКЪФ ЕФЕКТ затова па ДЕФЕКТИТЕ ще ги влачим ДЕСЕТКИ ГОДИНИ и тепърва ще се появяват нови и нови.
Ами емнайсте пола - всеки луд с номера си и го сменя всяка година. Справка оня от бигбрадър или коя друга глупост беше мъж-педеруга-жена-мъж и това е само началото на какавидирането му.
Колкото по бързо ИЗЧЕЗНЕ тая ВСИЧКАТА простотия толкова по добреНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Самостоятелен път на развитие и неутралитет.Никакво участив в никакви военни съюзи.Никакво репчене на съседни държави. най вече Македония.Разбирателство с всички съседни държави и с целият свят..
- 4 Харесвания
Коментар
-
Ми с очилата гледам из Плевен една не съм видял..ма то щото нема програмисти тука и ние сме бивши военни и соц величия...Ей го и гелосаният Кирчо у Ловеч ше ги праи.Иска им 25000 евро засега...Голем наплив ще има всички пенсионери са се записали...не мога да се доредя от тях.Не знам в кой облак летиш имай предвид само че сблъсъка със Земята ще е убийствен за теб.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Самостоятелен път на развитие и неутралитет.Никакво участив в никакви военни съюзи.Никакво репчене на съседни държави. най вече Македония.Разбирателство с всички съседни държави и с целият свят..Образование стабилно и сериозно образование насочено към всеки от нас да разбере че власт му е дадена да оправя само себе си...Да спре тая материална лакомия за трупане на още и още..Издигане на духа над матеията..Здрави закони и тяхното налагане особено срещу крадците..Ние трябва да проумеем че сами трябва да оправим държавата си а не да чакаме някой нещо да направи и най вече отвън...Край на модела аз съм с ЕС щото ми пълни червото другите еби и майката и обратното аз съм с Русия или Китай щото те ми пълнят червото...Ние категорично трябва да вземем кормилото на живота си в наши ръце и да спрем да се кланяме на тоя или оня.
Коментар
Коментар