Първоначално изпратено от mikomikov
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Мариупол е голям срам за руската армия- защитниците му издържаха 3 месеца в пълна обсада без доставка на муниции, оръжие, храна. .... и избиха руснаци 5 към 1 . Срещу 5 пъти по- многоброен противник който разруши целия град , обстрелва го с реактивна артилерия, ракети, противобункерни бомби и т.н. . И какво се получава над 3 месеца след инвазията на така наречената втора армия в света украинците продължават да се съпротивляват успешно- нито Киев е превзет, нито Харков, нито Одеса...... въпреки тоталното превъзходство на руснаците в танкове, самолети, ракети, боеприпаси...... А какво ще стане като почне да постъпва тежко западно оръжие и силите започнат да се изравняват, а междувременно започне да се усеща и ефекта от санкциите?
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
Kарана от дядо. Наистина. Тук като си вземат бонуса за пенсията си купуват хубава кола, затова може да видиш баба на 70г с порше. Всъщност една от колите ми е купена 2021- първа регистрация 2010 на километража бяха около 76000- в момента е на 98000
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tepxi Разгледай мнение
Неслучайно Полша, Молдова и Прибалтиките така прещракаха на тема "Помощ за Украйна".
На всички им е ясно, че Украйна в момента е Франция през 1940. Падне ли Киев, то Вилнюс, Рига и Талин могат да заминат за седмица, Кишинев - за 3 дни, Варшава - за месец.
Украйна се бие за цяла Източна Европа и около мен започват да се светват за тоя факт и подкрепата за Украйна минава от "Абе горките хора, как ги нападнаха с измислени причини" към "следващите сме ние".
Разбира се, и аз имам познати със снимки на Путин, Z-тове и някакви басни за донбаски геноцид и палени българи, но са доста по-малко.
Аре, стига вече фантазии.
Путин ще излезе вън от Украйна, ЕДВА когато тръгнат от Запад към Украйна - тежките оръжия, с голяма далекобойност. Това е разделителната линия, която все още не е прекрачена.
Когато се случи и не успеят да реагират по друг начин, Путин, Медведев и останалите.... ако имат възможност преди това - ЩЕ предупредят Запада (отново). ИЛИ ще реагират без предупреждение!
Западът, за пореден път ще реши, че Путин ... блъфира.
И тогава ще стане мазАлоТО. Пак ще се чуем.Last edited by mikomikov; 29.05.2022, 15:10.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
10 годишна на 60 000 км? Сигурно карано от баба само уикенда до църквата? Бастун имаше ли поне в багажника?
Коментар
-
Tepxi, няма да ги нападнат, защо да ги нападат след като ако ЕС се разруши те сами ще се присъединят към РФ. Обратното е.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tepxi Разгледай мнение
Неслучайно Полша, Молдова и Прибалтиките така прещракаха на тема "Помощ за Украйна".
На всички им е ясно, че Украйна в момента е Франция през 1940. Падне ли Киев, то Вилнюс, Рига и Талин могат да заминат за седмица, Кишинев - за 3 дни, Варшава - за месец.
Украйна се бие за цяла Източна Европа и около мен започват да се светват за тоя факт и подкрепата за Украйна минава от "Абе горките хора, как ги нападнаха с измислени причини" към "следващите сме ние".
Разбира се, и аз имам познати със снимки на Путин, Z-тове и някакви басни за донбаски геноцид и палени българи, но са доста по-малко.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Има и "мръсни" бомби, чиято цел е само и единствено да унищожават живата сила на противника, без при това да нанасят големи разрушения на инфраструктурата. По-лесно се прави "мръсна" бомба, като нейния принцип е критичната маса да се достига по-бавно, при което ядрения взрив издухва навън голямо количество нереагирал уран или плутоний. Килотоновете са малко, но радиоактивното заразяване - огромно.
Та почти съм сигурен, че ако орките решат да използват ядрено оръжие, то най-вероятно ще говорим за мръсни бомби. Защитата срещу тях е най-обикновен противогаз, който не се сваля ден и нощ през първите 2-3 седмици. Ако нямате такъв - побързайте да си купите.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Така е, напрактика Украйна е буфера между нас и Русия. Падне ли тя сблъсъкът с ще бъде на наша територия, ако не ги посрещнем с цветя и цигари. Руснаците в Украйна не ги посрещнаха с цветя и вижте какво им се случва. В разрушените градове 80% от населението са руснаци. Тези дет наричат бежанци тук също в огромната си част са руснаци. Доста от съседите ми са руснаци от Русия, говорят с тях и им помагат, според тях голяма част са руснаци, които не искат да живеят в диктатура.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеСъвременните ядренни бомби всъщност са водородни, т.е макс разрушителен ефект, с по-малко радияция.
Та почти съм сигурен, че ако орките решат да използват ядрено оръжие, то най-вероятно ще говорим за мръсни бомби. Защитата срещу тях е най-обикновен противогаз, който не се сваля ден и нощ през първите 2-3 седмици. Ако нямате такъв - побързайте да си купите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеbetter, нищо няма да им стане на хората от плутония, не се притеснявай, няма да хванат рак. След употреба на атомни бомби завърсяването с плутоний никак не е малко, тя бомбата се взривява преди да е реагирало верижно всичко което е в нея и другото просто се разпръсква. Обаче и в Хирушима и в Нагазаки си живеят хора и не са спирали да живеят хора.
Коментар
-
Първоначално изпратено от xa3apm Разгледай мнение
Същото твърдяха и за азовстал, докато не развяха белите знамена. Времето ще покаже, от празни приказки, файда йок.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеbetter, нищо няма да им стане на хората от плутония, не се притеснявай, няма да хванат рак. След употреба на атомни бомби завърсяването с плутоний никак не е малко, тя бомбата се взривява преди да е реагирало верижно всичко което е в нея и другото просто се разпръсква. Обаче и в Хирушима и в Нагазаки си живеят хора и не са спирали да живеят хора.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар