Първоначално изпратено от NZero
Разгледай мнение
Глад ще има ли?
Може би през първата година снабдяването ще е неритмично, но това ще засегне жителите в големите градове. Жителите по селата няма дори и да усетят, защото те и в момента голяма част от храната си сами си я произвеждат.
Спиране на тока, водата или парното - лошо, ще има такива, но не забравяйте, че и това сме го преживявали и не сме загинали. Българина е изобретателен и лесно ще се справи с такива предизвикателства.
Спиране на интернет?
Ще е временно, докато всички се сдобият с чинии за сателитния интернет на Илон Мъск. Аз вече имам такава, така че няма да страдам толкова от интернет дефицита, колкото ще страдат разните мурзилки в този форум.
Много лесно, почти незабележимо ще го изкарат жителите по селата и малките градове, собствениците на соларни системи или ветрогенератори, както и всички други хора, станали повече или по-малко независими от общественото енергоснабдяване и снабдяване с храни и суровини.
Като най-сериозен проблем аз виждам нередовното снабдяване на аптечната мрежа с животоспасяващи и животоподдържащи лекарства. Това неминуемо ще доведе до преждевременна смърт на хора със сърдечни заболявания или например на диабетици, които си поддържат кръвната захар с инсулин. Средната продължителност на живота ще намалее най-вече поради вложеното медицинско обслужване и преждевременна смърт на нелекувани възрастни хора. Младежта няма да бъде засегната.
Има и добра новина - раждаемостта ще нарастне, защото при липса на ток и отопление мъжете и жените трябва да се гушкат под юргана, за да се топлят взаимно, а презервативите ще са дефицитна стока.

Коментар