IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение

Русия "незаконно" спря да си изпълнява договора, защото незаконно й блокираха 300 млрд. долара и Путин разбра, че няма да получи никаква валута по бъдещи "плащания", ако подава газ.
    не само, национализирано газово хранилище във Австрия, национализирани дъщерните предприятия на Газпром в Германия, Финландия конфискува наличните пари на братята руси на границата, замразяване на сметки, конфискуване на руска недвижимост зад граница... и изведнъж чудене, А НАС ТО ЗА ШО

Европа це Украина
    - Мыкола, а пойдём бить москалей?
    - Пойдём! А если они нас?
    - А нас то за шо?!

Пп. Тука има едно момше, което го назначавам за правописна полиция, айн, цвай дрън-дрън
    Last edited by Макс; 05.09.2022, 21:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

Ами ние ли я спасихме? У нас сигурно има 200-300 хил. души, които веднага биха изгорили българското знаме и биха го сменили с руско начаса ...
      А в същото време Шарий е заявил, че путлер е диктатор https://youtu.be/kOJdCYgILQ0?t=2736
      дори предателите ни са тъпи

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

България НЕ ИЗПИТВА недостиг на газ.Проблемът е цената. И ако купуваме газ от Газпром цената няма да бъде много по-евтина.
        Друг въпрос е,че Русия незаконно спря да си изпълнява договора за внос на газ,въпреки че България си изпълняваше задълженията по договора.
        Русия "незаконно" спря да си изпълнява договора, защото незаконно й блокираха 300 млрд. долара и Путин разбра, че няма да получи никаква валута по бъдещи "плащания", ако подава газ.

Нашите Кирчовци (Харвардци) си направиха така сметка:
        1. Продължаваме да плащаме по същия начин и Путин ще продължи да ни дава безплатно газ, защото са му блокирани сметките.
        2. Ако не се навие да ни дава газ по горната схема, ще ни дава през НАШИ посредници, но глупаците, които ни избраха (т.нар. "Промяна")- отново ще ни изберат и няма да се досетят, че ТЕХНИТЕ посредници печелят 30 % , защото цените на газа и така скачат... Дори танкери "договориха", с втечнен газ, е пъти по-скъп, които в същото време няма и къде да се разтоварят...,

..., през което време Западноевропейците пълнят ли - пълнят... и говорят колко е лош Путин ... и правят "сечено" (на себе си), за да спрат газа за достоверност, като не извършват ремонта и профилактиката на лабиринтите уплътнения на валовете...

Коментар

• Преди 2008 ма, тук в този форум всички бяха проевропейски настроени, бяха доволни от това че сме в ЕС и очакванията бяха за добри вече времена за българите и Европа. Дори демографията като погледнеш, бяха започнали да си раждат деца с надеждата че ги чака добро бъдеще. След 2008 - ма политиците почнаха да разпределят пари, и то големи пари за което повод стана кризата и от тогава до сега всичко е с краката нагоре и не се оправя , а все по зле става. Вече сме в абсурдистан, да твърдиш че някой който буквално те разфасова, те спасява..е това вече е върха.

Коментар

• Tepix, няма такива хора, аз нали познавам хората, има такива които хукват в някаква посока, навремето бяха върли седесари както ги наричаха, сега са разочаровани защото живота им не се е стекъл нормално. И как да е друго, след като те подвеждат и после зад гърба ти стават чудеса.

Коментар

• Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнение
              Спасили били Европа, да слезе Господ да си прибере вересиите..
              Ами ние ли я спасихме? У нас сигурно има 200-300 хил. души, които веднага биха изгорили българското знаме и биха го сменили с руско начаса ...

Коментар

• Не била на Рокефелер, орташка била..партия били, затова руснака така говори.

Коментар

С какво точно сме се одупили на САЩ?С това,че построихме руски газопровод на българска територия, който НЕ ДОСТАВЯ газ за България?Или с това, че не изпратихме оръжие за Украйна?Или с това,че Лукойл продава скъп петрол,въпреки че за производството му използва нефт сорт"Уралс",който е много по-евтин от сорт"Брент"?А цените на петрола са същите като на рафинерии,произвеждащи петрол от нефт сорт "Брент".
                  Абе като каза транзит на руски газ ми стана чудно.Те рашките плащат ли за транзита през България.И как го плащат като им са блокирани сметките.И друго ми е интересно.Тоя газ от северен поток като е спрян къде отива.Дали го горят на входа или са затапили кладенците.Не ми се вижда толкоз проста тая работа.Щото като ги затапят веднъж май няма пускане после.

Коментар

• Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнение
                    mirodes, на мен Путин също не ми е приятен, и не съм русофил, ти ако си русофил си е твой проблем. Бяха ми казали, от руснаци и украинци само на далеч и това е било истина.
                    Ти си знаеш какъв си.И двете ти тези са несъстоятелни-първо ,че рафинерията Лукойл била собственост на Рокфелер, второ,че Путин нападнал Украйна, за да създадял буферна зона .И за какво му е буферна зона-да не би някой да тръгне да напада Русия?

Коментар

• Първоначално изпратено от VNM Разгледай мнение

Не е така. Никой не е карал България да спира да плаща. Цената за България пак си беше във валута и същата като преди. Но България в нарушение на договора спря да плаща и сега ще плаща глоби и неустойки както когато се опита да откаже реактора за Белене.
                      Въобще България, а и запада, не е лошо да се научат да спазват договорите не само когато на тях е удобно.
                      Прост пример - 3 милиарда евро дълг на Украйна към Русия (стар, от преди 2014) Украйна не ги плати и западът каза - ми това е ок. Има договор ма той не ни изнася.
                      Друг прост пример - преди година ЕС ни проглуши ушите за т.н. "върховенство на закона" . За незапознатите - това е красив начин да се каже че забраняваме вътрешното субсидиране и финансирането "по целесъобразност" .
                      Какво имаме по-малко от годин по-късно. Във пълен разрез с "върховенството на закона" НЕСЪОТВЕТСТВАЩА ГМО продукция от Украйна има свободен достъп до Европа с пряк орицателен ефект върху европейските потребители.

Брей.Договорът е подписан,че купувачът България плаща в долари.И България стриктно си спазва договора. В един момент Русия изменя условията еднолично и иска плащане в рубли. Е кой е виновен?Ти ако си сключил договор, ако другата страна еднолично го измени,ти ще се съгласиш ли?
                      И нищо няма да плаща България, щото е съвестен купувач.
                      За АЕЦ-Белене платихме неустойка,щото в ущърб на България се подписа анекс от българска страна за изкупуване на реакторите. И виновниците за това трябваше да бъдат съдени за предателство на националния интерес.

Коментар

• Спасили били Европа, да слезе Господ да си прибере вересиите..

Коментар

• Путин казваше за американците, НАШИТЕ ПАРТНЬОРИ. А тя играта е била фифти - фифти, подялба.

Коментар

Друг въпрос е,че Русия незаконно спря да си изпълнява договора за внос на газ,въпреки че България си изпълняваше задълженията по договора.
                            Не е така. Никой не е карал България да спира да плаща. Цената за България пак си беше във валута и същата като преди. Но България в нарушение на договора спря да плаща и сега ще плаща глоби и неустойки както когато се опита да откаже реактора за Белене.
                            Въобще България, а и запада, не е лошо да се научат да спазват договорите не само когато на тях е удобно.
                            Прост пример - 3 милиарда евро дълг на Украйна към Русия (стар, от преди 2014) Украйна не ги плати и западът каза - ми това е ок. Има договор ма той не ни изнася.
                            Друг прост пример - преди година ЕС ни проглуши ушите за т.н. "върховенство на закона" . За незапознатите - това е красив начин да се каже че забраняваме вътрешното субсидиране и финансирането "по целесъобразност" .
                            Какво имаме по-малко от годин по-късно. Във пълен разрез с "върховенството на закона" НЕСЪОТВЕТСТВАЩА ГМО продукция от Украйна има свободен достъп до Европа с пряк орицателен ефект върху европейските потребители.

Коментар

• mirodes, на мен Путин също не ми е приятен, и не съм русофил, ти ако си русофил си е твой проблем. Бяха ми казали, от руснаци и украинци само на далеч и това е било истина.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

За българина, особена разлика няма.
                                Кой българин?И аз съм българин, и моите приятели са българи, но нито аз ,нито те вярваме на подобни глупости.
                                Русофилистиците не са всички българи.
                                Друг въпрос е,че с подобни глупости изкарвате Путин и руските управници слуги на Ротшилд или Рокфелер. А същевременно ги хвалите.
                                Надали се усещате колко нелепо звучите.
                                Хем Путин се борил с хора като Ротшилд и Рокфелер,хем Лукойл бил техен.
                                Има два варианта-или Путин е слуга на Ротшилд и Рокфелер, или Лукойл си е руски,а не техен.
                                Last edited by mirodes; 05.09.2022, 20:12.

Коментар

Working...
                                X