Първоначално изпратено от v_tin
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Виж му ценностите, и не го питай повече. За вас двамата говоря.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеИ що не си реализирал идеите си?Един истински изобретател винаги ще намери спонсори. Да не би да е,защото са пълни глупости.
В наши дни,за да има някакво революционно изобретение не става само с тръбички в гаража.Има си цели изследователски екипи с мощни компютри, които обработват как на практика ще работи това изобретение.Шеф говорит:
- Когда человек идиот, ЭТО надолго.
(Лелик, из к.ф. "Бриллиантовая рука")
Коментар
-
Mateev, Мъск има нещо за батериите подобно и ако го нямаше никакви коли нямаше да е направил, щеше да загуби на другия ден. Другите обаче нищо нямат и се мъчат да направят свръхеднакви елементи, да им се получи добър акумулатор. Те хвърлят акумулатори ако не успеят бързо да ги продадат, защото оставят ли ги стоят след 6 месеца не баланс борд да ги балансира с ток по някакви тънки проводничета, а господ на електротехниката не може да им ги балансира без да ги разглобява. Това нещо им струва луди пари, загуби. Те произвеждат батерии и каква е гаранцията че ще се продаде, той пазара е на тласъци и мъкнат ги с корабите на другия край на Света и после пак на корабите ги връщат да се разглобяват. Не може да продадеш на човек такъв разбягал се модул, при първото зареждане ще гръмне някой от тях, на BMS нито проводниците, нито транзисторите са за голям ток. Има показват как свързват разбягали се много елементи с волфрамова нижка през нагревател и той изгаря от големия ток.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Аз може да се каже, че съм средна класа и цените в България изобщо не са скъпи(изключвам тези на имотите).Но другите неща са си напълно приемливи като цени. Комуналните разходи са ми не повече от 200 лв-ток,вода,кабелна, Интернет, 4 телефона.
1 кг кайма е 10 лв.Ама копейките нарочно представят ситуацията в България много зле.
Коментар
-
Хвани бас като си отворен и ще снимам сметката за ток
А газът струва по 1,2 лв литъра.Средно по 8 л на 100 км колко прави бе дебил?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Ами не, не са. И тоя "успешен" твой идол, понеже "умен', нищо не разбрал.
В наши дни,за да има някакво революционно изобретение не става само с тръбички в гаража.Има си цели изследователски екипи с мощни компютри, които обработват как на практика ще работи това изобретение.Last edited by mirodes; 30.11.2024, 21:29.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Mateev, ако се разбирахте и да бяхте направили едно малко производство на акумулатори в България. Не казвам тук да ги произвеждате, защото знам че не може при нашите разходи и цени да се конкурираш с никой азиатец. Да ги вземате на части и от там и с няколко автомата само да се сглобяват по неговото изобретение. Матеев в него има нещо, което ако никой не ти го каже дори да си му продал акумулаторчета и да купи един вагон - едно след друго да ги троши за да разбере как да ги направи шансовете му са 5% едва ли имат, ще се мъчат да ви ги копират и ще им вземавате парите на копировачите. Може и тези продажби да ви стигнат. Има такива неща и аз имам едно нещо, което на един който много разбира съм гу го пъхнал под носа, никога няма да разбере как работи. Той казва - това не е нищо особенно, ето виж аз какви съм направил, клиовете му били по дълги, моя много кратък
. Има такива неща, и има и хора които така си ги продават, онзи ден гледах едно такова китайско нещо..китаеца е сложил една цена - самолет, на него му е ясно че ще го купят за да го копират и 100 броя е продал по 700, а то струва 7 да се произведе, старата генерация ги продат по 1.80 парчето и е залято с тях, много са слаби.
D.Y.F-091066
Коментар
-
Тоя е направо за психиатрия. Хвали се,че бил измислил метод за добив на шистов газ. А тъпите американски инженери сигурно не са се сетили.И още глупости разправяше,но не съм му запомни всички фантазии.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Всеки човек живее според чергата си. Като му е скъпа дадена стока или услуга, ами да намали нейното потребление. Негово задължение е да се вмести в стандарта на живот, който може да си го позволи.
Най-тъпото нещо е да се критикуват цените на каквото и да било. Ами това си е пазарна икономика и тя е направила такива цените, а не правителството или извънземните. Баланс на търсене и предлагане - какво неясно има в това?
Ако някой много се жалва, че това ми е скъпо, онова ми е скъпо, и после да започне да си търси виновник защо е толкова скъпо - ами вината си е в него самия. Щом е некадърен и не може да си осигури подобаващите доходи, всичко ще му изглежда скъпо. Как обаче други хора успяват да си осигурят доходи и да не им е скъпо?
Любовта към отминалите времена е присъща само и единствено на некадърниците, защото те не са успели да се адаптират към новите дадености. В същото време виждат как някои успяват, а те не, и това ги кара да се пръснат от завист и да сипят злоба наляво и надясно. Нищо ново под слънцето .....Некадърност и невежество в изобилие и нищо повече.
ПП: Аз не мога да си сваля разходите за ток под 2000 лв., разходите за вода под 200 лв. и въобще не мога да сваля средномесечните ми разходи под 20 000 лв. Да ме е чул някой да се оплаквам, че всичко е скъпо?
1 кг кайма е 10 лв.Ама копейките нарочно представят ситуацията в България много зле.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Всеки човек живее според чергата си. Като му е скъпа дадена стока или услуга, ами да намали нейното потребление. Негово задължение е да се вмести в стандарта на живот, който може да си го позволи.
Най-тъпото нещо е да се критикуват цените на каквото и да било. Ами това си е пазарна икономика и тя е направила такива цените, а не правителството или извънземните. Баланс на търсене и предлагане - какво неясно има в това?
Ако някой много се жалва, че това ми е скъпо, онова ми е скъпо, и после да започне да си търси виновник защо е толкова скъпо - ами вината си е в него самия. Щом е некадърен и не може да си осигури подобаващите доходи, всичко ще му изглежда скъпо. Как обаче други хора успяват да си осигурят доходи и да не им е скъпо?
Любовта към отминалите времена е присъща само и единствено на некадърниците, защото те не са успели да се адаптират към новите дадености. В същото време виждат как някои успяват, а те не, и това ги кара да се пръснат от завист и да сипят злоба наляво и надясно. Нищо ново под слънцето .....Некадърност и невежество в изобилие и нищо повече.
ПП: Аз не мога да си сваля разходите за ток под 2000 лв., разходите за вода под 200 лв. и въобще не мога да сваля средномесечните ми разходи под 20 000 лв. Да ме е чул някой да се оплаквам, че всичко е скъпо?
Коментар
-
Злоба, злоба и пак злоба. Аз го познавам отблизо и съм наясно колко ограничени са неговите интелектуални способности. Та той българския правопис не можа да научи, а ти искаш и нещо повече. Единственото, което той го има в изобилие, е манията за величие. Дънинг и Крюгер са го казали и доказали - колкото по-прост, толкова по-самоуверен и по-самовъзвеличаващ се.
Представяш ли си - писал мейл на Илон Мъск, в който му обяснява колко са прости неговите инженери и как не са се сетили да пробият една дупка в акумулаторите на електрическите коли. Или пък пъхнал две тръбички една в друга и си е въобразил, че това ще му отвори 300 милиарда европазар. И идва да предлага "изобретението си" на моите директори, които естествено са изпопадали под масата от смях. Или пък си е въобразил, че той е единственият световен гений, който притежава технологии за добив на шистов газ, и се подиграва на всички добивни компании, че не знаят как се вади газа изпод земята. Въобще фирми, направили милиони и милиарди, и идва при тях някакъв беден и провален в живота цървул, за да ги учи как се прави бизнес, ама на развален български език и правопис, защото явно образованието му е приключило някъде между 2-ри или 3-ти клас..
С такъв човек не може да се спори. Просто го игнорираш и отсвирваш, а после зад гърба му се насираш от смях.Last edited by mirodes; 30.11.2024, 21:03.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
хахахаха, както обикновено глупости, сигурно си се явил на конкурс кой е по-по-най глупав и така като гледам си го спечелил. Може и да ти повярвам, ама надали
А газът струва по 1,2 лв литъра.Средно по 8 л на 100 км колко прави бе дебил?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеЗа цената на тока в Германия благодари на комсомолката меркел и германските зелено-червени тикви, които спряха атомните централи.
А да ти обяснявам нещо за цените по света и у нас, преди и сега -
няма смисъл, няма да разбереш.
Но все пак попитай някой батко да ти обясни какво е "себестойност" и т.п.
Коментар
-
Злоба, злоба и пак злоба. Аз го познавам отблизо и съм наясно колко ограничени са неговите интелектуални способности. Та той българския правопис не можа да научи, а ти искаш и нещо повече. Единственото, което той го има в изобилие, е манията за величие. Дънинг и Крюгер са го казали и доказали - колкото по-прост, толкова по-самоуверен и по-самовъзвеличаващ се.
Представяш ли си - писал мейл на Илон Мъск, в който му обяснява колко са прости неговите инженери и как не са се сетили да пробият една дупка в акумулаторите на електрическите коли. Или пък пъхнал две тръбички една в друга и си е въобразил, че това ще му отвори 300 милиарда европазар. И идва да предлага "изобретението си" на моите директори, които естествено са изпопадали под масата от смях. Или пък си е въобразил, че той е единственият световен гений, който притежава технологии за добив на шистов газ, и се подиграва на всички добивни компании, че не знаят как се вади газа изпод земята. Въобще фирми, направили милиони и милиарди, и идва при тях някакъв беден и провален в живота цървул, за да ги учи как се прави бизнес, ама на развален български език и правопис, защото явно образованието му е приключило някъде между 2-ри или 3-ти клас..
С такъв човек не може да се спори. Просто го игнорираш и отсвирваш, а после зад гърба му се насираш от смях.Last edited by Pyramid; 30.11.2024, 20:55.
Коментар
Коментар