IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
    mikomikov, в България имаме само въглища, за другите си мечтаеш ако някой ти продаде.
    Тунберг, от тая сутрин ми пилиш по нервите!

    Тая сутрин ти дадох пример с Индия

    Как така завъртя нещата, че до сега си имал предвид точно па България ?

    ..........

    И изобщо не си мечтая "ако някой ми продаде", защото всеки продавач е такъв, защото реализира на пазара своята (търсена) стока.

    Всеки знае, че не трябва "да мечтае някой да му продаде", а вади парАта и плаща (без да мечтае!).

    Нямаш пари? Няма и стока. Продавачът ти казва учтиво: "Тунберг, дръпни се от сергията, за да не пречиш на клиентите, които чакат на опашка, моля!"

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Rodnok Разгледай мнение

      Много добри клипове . Не бях ги гледал . И още един път , отговор на въпроса на Митето с номерата , без многословие .
      Да се чуди човек , как нормален човек , разполагащ с нет , може да вярва на официалната теза от телевИзора или на на бръщолевенията на някой запенил се наследствен и недооценен русофоб
      ама виж сега какво направиха.
      в началото бях против путин. но като ме окъпаха като бебе в лАдка вОда поне 20 пъти по всички медии и новини с една и съща пропаганда
      и без да искам започна да ми светка лампата, че нещо не е баш. потърсих руски сайтеве, те па били забранени.
      лампата ми започна вече и да грее. сега все повече инфо се появява и повече коментари под тях, някои дори по-интересни от видеата.

      и като финал, все повече ме дразнят и зеленски с непрекъснатия вой за помощи и наставления, кой как да напада русия
      и разни урсулици и алцхаймери-президенти.

      повтарям си мнението, от това противостояние победител ще излезе путиновата русия
      а за укрите ще научим неща, които до сега се криеха.
      препоръка е

      Коментар


      • mikomikov, в България имаме само въглища, за другите си мечтаеш ако някой ти продаде.
        D.Y.F-091066

        Коментар


        • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
          mikomikov, смесваш ги, шистовия газ и петрол са нещо като отсрочка преди нямането. Зависи от потреблението разбира се, ако се подържа толкова високо и се включват и Индия и Пакистан и арабските страни самите да консумират все повече и повече. И аз така си мислех, че това нещо че бившия соц.лагер се ще разпадне по команда е невъзможно, а и руснаците продължаваха да дадат и да дават две десетилетия. Явно дето казват - широко нещо е руската душа ще излезе вярно. Те и украинците даваха газ по газапровода Дружба, колко торове се произведоха в България с него..така е.
          Тунберг, дай да се разберем.

          Аз НЕ смесвам нищо.

          Парите "смесват" енергоносители, ако изобщо мога да разбера термина "смесват енергоносители", но и не желая Тумберг да ми обяснява контекста на казаното.

          ............

          За интересуващите се: нашите топлоцентрали дълго време са ползвали въглища, а в по-нови времена, някои от тях бяха преоборудвани на газ.

          В различни периоди, парогенераторите в същите топлоцентрали в някои от тях са били и на мазут или дизелово гориво, с което работят и много от корабите - главни и спомагателни двигатели с цикъл на Дизел.

          Горното - според Тунберг е вид "смесване", но всеки вид гориво има свои физико-химични свойства и най-важното - своя топлотворна способност.

          Хората с пари (милиарди) избират какво и как да "смесват", ако изобщо смесват нещо, за което се изискват производствени мощности...

          Коментар


          • mikomikov, смесваш ги, шистовия газ и петрол са нещо като отсрочка преди нямането. Зависи от потреблението разбира се, ако се подържа толкова високо и се включват и Индия и Пакистан и арабските страни самите да консумират все повече и повече. И аз така си мислех, че това нещо че бившия соц.лагер се ще разпадне по команда е невъзможно, а и руснаците продължаваха да дадат и да дават две десетилетия. Явно дето казват - широко нещо е руската душа ще излезе вярно. Те и украинците даваха газ по газапровода Дружба, колко торове се произведоха в България с него..така е.
            D.Y.F-091066

            Коментар


            • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
              mikomikov, не смесвай въглищата с петрола, беше 1970 и някоя година когато българите бяха известени че петрола и газта ще свършат в СССР и дружбата ще е до там и наистина залежите им намаляха и СССР беше буквално разпуснат. Тези глупости как онази система не била добра, нямало развитие просто ги забрави защото въпреки спокойствието си имаха и развитието и всичко. Изобретателя на водородната бомба се казва Андрей Сахаров, още тогава СССР има военните способности да унищожи САЩ ако с това нещо се променя за него.

              И не зная как точно "българите са били известени през 1970", но... (какви са тия легенди, които фабрикуваш?)

              ....СЛЕД 1985 г. стотици хиляди тонове въглища се превозваха към българските електроцентрали.

              Същото беше и с желязната руда, която захранваше Кремиковци и създаваше работни места за региона на София...

              Въпроси с повишена трудност за теб: Познай защо СЕГА Кремиковци не работи? А защо не ползваме украински въглища? А с газа - докъде сме?

              Пак смесих енергоносителите...

              Коментар


              • Каква Тунберг те гони, не става въпрос за чиста енергия а въобще енергия да има.
                D.Y.F-091066

                Коментар


                • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                  mikomikov, не смесвай въглищата с петрола, беше 1970 и някоя година когато българите бяха известени че петрола и газта ще свършат в СССР и дружбата ще е до там и наистина залежите им намаляха и СССР беше буквално разпуснат. Тези глупости как онази система не била добра, нямало развитие просто ги забрави защото въпреки спокойствието си имаха и развитието и всичко. Изобретателя на водородната бомба се казва Андрей Сахаров, още тогава СССР има военните способности да унищожи САЩ ако с това нещо се променя за него.
                  Тунберг, всяка страна си разпределя енергоносителите както пожелае.
                  Единствено ти им даваш акъл какво да правят със СВОИТЕ пари.
                  ЗАпри се малко със съветите към ония - с парите - те знаят къде и как да ги влагат, за да се грижат за 1.5 милиардна нация (че и повече).
                  ТУнберг, разбира се, че няма да питат теб какво и колко точно да смесват.

                  Коментар


                  • Щом и поляците го разбраха...

                    "Варшава ще иска от трудоспособния контингент (украинци) да заработват своята издръжка", а за останалите са подготвили нормативен документ с начало 01 юни... Общественият ред е важен навсякъде, а дали- и кога Брюксел ще плати за 3 млн. украинци - това е под въпрос. За останалите 4 млн,, вън от Полша - също..., ако спазват законите на страната-приемник, разбира се.

                    https://pogled.info/svetoven/evropa/...zhantsi.142831

                    Коментар


                    • mikomikov, не смесвай въглищата с петрола, беше 1970 и някоя година когато българите бяха известени че петрола и газта ще свършат в СССР и дружбата ще е до там и наистина залежите им намаляха и СССР беше буквално разпуснат. Тези глупости как онази система не била добра, нямало развитие просто ги забрави защото въпреки спокойствието си имаха и развитието и всичко. Изобретателя на водородната бомба се казва Андрей Сахаров, още тогава СССР има военните способности да унищожи САЩ ако с това нещо се променя за него.
                      D.Y.F-091066

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Rodnok Разгледай мнение

                        Човече , ти не си добре ,ако наистина мислиш горните булшети . Как може да си такъв циник и да отричаш неща които вървят по световни свободни медии . Как можеш да наричаш ''цирк'' , убийството на стотици деца и изгарянето на стотици хора със последващо 8 годишно избиване на хиляди .
                        Как ти дава съзнанието да наричаш това ''евтини постановки '' ?
                        Ти си или потомствен русофоб , на които предишната власт е отнела много (случва се в живота) или руснаци са ти направили нещо много лошо и гадно , преди години . Няма друг начин , за да говориш и пишеш такива лъжи и наивни опорки .
                        Но както и да е . Твоя работа .

                        Азовците са пленени до един . Чака ги разстрел или доживот. Морските пехотинци , начело със Серхи Волина може и да отърват с по една 20ка .
                        Русия ще победи . Украйна ще се разпадне . Запада го чака десетилетия на мизерия и нищета .
                        Въобще , целия план на глобалистите - соросоиди , се разпада пред очите ти . Благодарение на един човек .
                        Владимир Путин .
                        Радва ли те или не - това е Факт . След няколко години даже мисля че няма да бъдеш с такова негативно мислене по отношение на много неща .
                        Защото освен "цензурирани журналисти", "независими от соросоидния либерализъм медии" и прочее хранилки при Кремъл, проблем в Донбас никой друг не видя за всичките 8 години.

                        Виждаш и сам - уж ежедневни бомбардировки, терор и убийства - сградите цели-целенички (стари, запуснати и мизерни, но цели). Руския уж забранен, пък цялото население на ДНР и ЛНР си говори на руски, освен че украинците се оправят на руски в целия соцблок.
                        Азовците някаква страшна армия подивели неонацисти - накрая се окажат 2500 човека.
                        Пленения натовски генерал при Азовстал от 6 април още го няма.

                        Няма доказателства за горени българи никъде:
                        https://factcheck.bg/nyama-dokazatel...-2-maj-2014-g/

                        Няма доказателства за геноцид:
                        https://theconversation.com/putins-c...edented-177511

                        Защо след 8 години "донбаски геноцид" сградите са цели, магазините - работещи, а хората - налични?

                        Колкото до втория абзац - ще поживеем, ще видим.
                        Русия има доказан потенциал да продава каквото дава земята, а с една част от парите олигарсите й да водят охолен живот в Загниващия Разпадащ се Запад.
                        С друга част се пазаруват политици от апетитни съседни държавици да въвеждат руски зависимости от всякакъв калибър.
                        Друг потенциал от нея досега не сме видели.
                        Но, както казваш, може и да стане лидер на Новия свят, всички да започнем да говорим руски и да приемам рублата. А Филип Киркоров да стане президент.
                        В тоя свят вече всичко е възможно. Да сме здрави и да няма войни, другото - каквото е писано.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
                          ей тука малко матрЯл за информация и разсъждения.
                          които иска, може просто да се придържа към версията за пералните и акцията на ес за изкупуване на руския петрол, обяснена от усрула.

                          https://www.youtube.com/watch?v=wV5eiem7yCs
                          https://www.youtube.com/watch?v=qeFSGUPemzc
                          И тоя се е продал за копейки, гнусно, веднага се отписвам от канала му- преди го следях заради някои добри икономически анализи и риал естейт- а

                          Коментар


                          • cyclop, не мисли че за Русия е по различно отколкото за САЩ , в Сибир залежите са шистови в голямата си част. Самите сондажи са правени в продължение на повече от 10 години, от канадски и американски фирми. Всъщност технологията е канадска, но американците не знам какво участие имат, може би инвеститори или да им светят. Още през този период първите шистови кладенци въпреки че фирмите които правят сондажите твърдят че по шистов метод от старите залежи на които е имало конвенционални сондажи, ще може да се добият още 70% суровини, тези първи сондажи биват изчерпани, а за първите сондажи вземат по 150 милиона и после вече в последните години падат на 20 и накрая на 15. Така че руснаците много добре знаят че продават газта и петрола, които биха могли да ползват децата им и внуците да кажем до някъде. Парадокс - война и продължават да снабдяват противника с енергийни суровини. Тези 40% за които се говори, че толкова от суровините за Европа са руски са ЛЪЖА. Западна Европа навремето е внясяла от арабските държави основно, но сега в последното десетилетие няма как да е купувала от там, защото включването на Китай в разходването и то на сериозни количества газ и петрол не е оставило свободни количества за тях. Единственния нов източник на петрол е Бразилия, от там биха могли, но вече има и Индия която потребява все повече. Така, че Русия спре ли износа това автоматично означава табелки по бензиностанциите в Европа - Гориво няма ! Това което могат да осигурят е неповече от 30% от потреблевието от други места, които не са Русия. Само след 5 години такава енергийна криза ще тресе Европа, че зелената сделка е просто неизбежна, ще минат на кончета и магаренца.
                            D.Y.F-091066

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                              А и цялата дандания е за максимум 15 - 20 години, за толкова шистовите залежи приключват.
                              Описах ти процеса разбираемо.

                              Хайде отново с примера за индийците, че е по-лесен...

                              Днес в една държава са изгорили 2 милиона тона въглища. Този процес е ставал вчера, но ще става и утре - 2 милиона тона въглища ще се изгарят всеки ден, за да се получава ел. енергията, която удовлетворява тази страна при високите горещини.

                              Освен въглища, те още горят нефтопродукти н газ.

                              ..........

                              Какъв друг енергоносител им предлагаш да ползват от днес, всеки ден, за да реализират този ефект и да не чакат "свършването на шистовия...", който толкова много те тревожи.

                              Да не би да си братчето на Грета Тунберг ?

                              НА кратко - дай решението, което ДНЕС, утре и т.н. ЩЕ им даде на същата цена необходимите количества ел.енергия.

                              (пропусни какво ЩЕ.... и МОЖЕ БИ)

                              И годините не ни интересуват… колко точно са - 10-15-30-50... Хората живеят сега в ТИЯ условия, различни от твоите географски ширини..

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Rodnok Разгледай мнение


                                Въобще , целия план на глобалистите - соросоиди , се разпада пред очите ти . Благодарение на един човек .
                                Владимир Путин .
                                Радва ли те или не - това е Факт . След няколко години даже мисля че няма да бъдеш с такова негативно мислене по отношение на много неща .
                                Аз съм много скептичен по този въпрос. Към момента съм точно 50/50 случващото се да е именно по план. Огромен скок в цените на горивата - идеално, глобалистите мечтаят и сънуват как да ни откажат да караме автомобили. Поскъпване на храни и недостиг - идеално, винаги храната е ключов лост за контрол. И какъв прекрасен момент да се предложи спасението - храна от лаборатории, също и червеи и бръмбари. Още един от мокрите сънища на психо-болните ще има повод да се въведе стремително. Нарастваща инфлация - ее ами Путин е виновен, нищо че процесите са от много години и следствие от множество политики и действия. И тн.

                                Коментар

                                Working...
                                X