Първоначално изпратено от satz
Разгледай мнение
Отново да подчертая, че винаги съм ЗА бизнес без сантименти - ако орките дават нефт/газ/атмомно гориво на добра цена и без да ни извиват ръцете (в каква валута ще плащаме ми е все тая) - купуваме от тях, ако Турция/Гърция/Кувейт/САЩ и т.н. дават по-добра цена - вземаме от тях. Диверсификацията, ако е възможна, е прекрасно нещо - поне при газа мисля, че я постигнахме - 2 тръби (друг е въпроса с какво са пълни) + 2 лота за втечнен газ от Гърция и Турция - чудесно, само мога да аплодирам.
За ВПК - съшо чудесно, нека произвеждаме и продаваме. Сега прочетох, че сме продали и 14 СУ-25 - нямам драма с това, нека си е бизнес, нищо че кака Курни е прибрала някоя милка в евромарки за децата, докато реве как не трябва да даваме оръжия на Украйна - все пак небето ни така или иначе се пази от НАТО в момента, а и поръчахме нови Ф-16 (е, друг е въпросът дали трявбаше да са Ф-ки, не Грипени, ни не съм спец). За добра цена и добър бизнес винаги съм ЗА. Виж за Украйна в ЕС съм категорично против, ама ... А това е големият въпрос, но той ще е малко във времето по-натам, а и Тепкси го е описал вече
Коментар