IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от бай Митьо Разгледай мнение
    И още за "неутралните", за "загрижените" за пропадането на Украйна, а и на България в прогнилият запад...

https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/756175
    Пропадането е следното..преди газта беше 4 пъти по евтина и всички които имат метанови конверсии на колите си за 10 лв минаваха 400 км. Сега газ има пак, но никой не зарежда, защото сега тези 400км. пробег струват 40-50лв, а на някои които не са икономични и харчат 7-8 кг на 100 им излизат 80-100лв. Да не стане същото с тока, че тогава увеличението ще хване и възрастните хора а пенсиите на някои, повечето са малки.

Коментар

• Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение

За възрастта си старшинка си доста наивен.
      прекия му ШЕФ го троли-казва ми продавам на НЕстор-офф мозъка-искам 600000000000 евра! ПИТАМ ти луд ли си ЗАЩО толкоз скъпо-той се смеее вика ПИЧ щото НИГОКА не е използван.................
      РАZпада на расийката ИДВА
      вземете си пуканки : САЩ одобриха още 45 млрд. долара за Украйна

Last edited by Gerasim_Burgaski; 23.12.2022, 19:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение

Тролевите, да си бяхте направили една оперативка да сверите, че в момента България не връща обработеното гориво и в Русия. След като стигнете до този факт, е добре да продължите и нататък и да осъзнаете и следващия. А именно, АЕЦ Козлодуй по принцип може да съхранява въпросното обработено гориво до 50-100 години. Следва трети, много тежък за вас факт. Водят се преговори за съхраняване на това гориво другаде. Но както казах, това ще ви го припомня по-късно
        Водят се преговори за съхраняване на това гориво другаде- я дай някакъв линк, че това за първи път го чувам

Коментар

• mirodes, ти обаче си чист българин, ако си направиш тест няма начин да не ги дадат сертификат за чист българин. Само българин може толкова да не му стопря реотана, аз ти казвам че може би се е случило нещо с Путин и няма никакъв путлер за сваляне там. Е може да стоплиш че щом са решили да не му избират заместник, те едва ли ще си изберат нов президент, явно са измислили как да карат без президент например. Защо да не е възможно без президент ? Някой могат без ток, без газ..без какво още беше, че мен ако питаш без президент не е чак толкова фатално. Ама нали съм рострамвай ли какво беше, знам ли вече.

Коментар

• Польша хочет разрешить своим гражданам службу в ВСУ

23.12.2022 - 8:36

Польша хочет разрешить своим гражданам официально (а не в качестве наемников) служить в ВСУ.

Ради этого на рассмотрение в Сейм Польши внесли законопроект об исключении уголовной ответственности для польских граждан, которые после 20 февраля 2014 года служили в ВСУ без надлежащего разрешения.

То есть наёмников выводят из-под ответственности несмотря на то, что, согласно действующему «Закону о защите отечества», служба в иностранной армии без разрешения Министра обороны карается тюремным заключением. Хотя, как все мы знаем, закон не имеет обратной силы.

Под проектом нового закона уже подписались ведущие партии страны, вероятнее всего, он скоро вступит в силу.
            В тексте законопроекта есть один момент, который обращает на себя внимание: «Вооружёнными силами Украины считается армия или другие воинские формирования, подчиняющиеся украинским властям, признанным Республикой Польша законными».
            Стало быть, Варшава сама определяет, какому украинскому правительству могут служить поляки, а какому не могут, какие власти считать законными, а какие нет.

Учитывая не особо скрываемые планы Польши о возврате «всхидних кресов», «законное правительство Украины» может оказаться во Львове, а не в Киеве, особенно если он будет взят российской армией.

Кроме того, этот закон, в случае если будет принят, увеличит количество польских военных в рядах ВСУ да и численность ВСУ в целом.

Кроме того, Варшава получает реальную возможность слаживания своих боевых подразделений, тренировки и получения боевого опыта вне своей территории.

Как сообщала «Русская Весна», летом Зеленский предоставил полякам экстраординарные права на Украине.

Коментар

• Понеже някой от хомодружинката се пенявеше как руснаците забранили българския
              Украйна ограничи правото на българското малцинство да учи на майчиния си език

Украйна ограничи правото на българското малцинство да учи на майчиния си език. Според промени в Закона за образованието български език вече ще се учи само в детските градини и до 4-ти клас включително. В момента бесарабските българи в Украйна изучават майчиния си език до 11 клас, както и българска литература и история. Депутатът в украинския парламент и председател на Асоциацията на българите в Украйна Антон Киссе изпрати до президента на страната Петро Порошенко позиция, с която настоява за вето върху закона. Официална позиция от българската държава към момента няма. Външният министър Екатерина Захариева заяви, че следи отблизо темата и че тя вече е обсъдена на неформална среща на външните министри на ЕС.
              Парламентът на Украйна прие промените в закона за образованието на 5 септември. Предстои те за бъдат подписани от президента Петро Порошенко. За българите в Украйна, а и за всички малцинства в страната, законът въвежда рестрикции.

Образование ще се получава единствено на държавния украински език. Промените създават сериозен проблем за българската общност в Украйна, категоричен е Антон Киссе:

„Най-главният проблем е, че родният български език ще се изучава само в детски градини и от първи до четвърти клас. След пети клас ще се учи украински език. Българите, които ме срещат, ми казват: "България ни забрави. Няма позиция. Нито сме я чули, нито сме я видели. България мълчи“.

Председателят на Агенцията за българите в чужбина Петър Харалампиев каза, че ще настоява Външно министерство да излезе с позиция и също да поиска вето върху закона.

„Нека да припомним, че украинската държава е подписала и ратифицирала рамката за националните малцинства. В тази европейска директива е предвидено, че се гарантира правото на малцинствата да извършват образование на своя майчин език. Категорично апелирам и ще настоявам пред българското правителство да се обърнем със становище към президента на Украйна, който да наложи вето на този закон“, посочи Харалампиев.

Вицепремиерът Екатерина Захариева заяви, че въпросът е поставен още в петък на неформална среща на външните министри на ЕС. Предстои България, Унгария, Румъния и Гърция, подкрепени от Полша, да излязат с общо писмо до украинския външен министър, Съвета на Европа и ОССЕ. По думите й до прекратяване на изучаването на български език в Украйна няма да се стигне.

„България е в малко по-различна ситуация от другите държани, защото ние нямаме изцяло българско училище. Българският език се изучава в украински училища. Все пак със сигурност ще изискаме правата да бъдат запазени и да не бъде намалено изучаването на майчин език на малцинствата в Украйна“, каза Захариева.

Междувременно посланикът на Украйна у нас Микола Балтажи заяви, че укрепването на украинския като държавен език по никакъв начин не застрашава запазването или развитието на езиците на националните малцинства, включително и на българското.

Според него законът изцяло отговаря на конституцията на страната и на ратифицираната от Украйна Европейска харта за регионалните или малцинствените езици.
              Коментирай

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                Ба, не ви ли омръзна да дъвчете едно и също? Айде предколедно 2-3 реда от мен с пожеланието тази война да свърши - все ми е тая как ще свърши, но да свърши догодина. Набързо:

1. Агресор ли е Путин - агресор е, точно както бяхме ние през 1913
                2. Предизвикан ли беше - предизвикан беше, но като малоумник лапна голата кука, точно както ние 1913
                3. Размазана ли е Украйна - размазана е, зависи само и единствено от помощите от запад
                4. Срината ли е инфраструктурата ѝ - срината е, ако зимата не е топла, ще е ад там (горките хора, за военните ми е все тая)
                5. Какво крепи украинците - според не ги брига за някакъв шибан Донбас или Крим, креши ги надеждата да ги приемат като просяците в ЕС и после да им излеят трилиони за възстановяване
                6. Какво може да направи ЕС - нищо, каквото нареди САЩ, това ще е
                7. Нас кво ни грее - принципно нищо, уж вдигнахме износа на оръжие, ама през ден мрат хора в Казанлък или Сопот от пренатоварване
                8. Газчица - можем и без руска, въпросът е в цената
                9. Бензинец - тук не съм спец, ама май не е можем особено
                10. АЕЦ-а - кОр, тате, баница ще е там. И не, не е до гориво, ами къде ще складираме ядрения боклук - предлагам всеки умнокрасив да си събере по едно джобче и да си го копа в градинката, все пак трябва да сме солидарни, нали
                11. Ще продължи ли войната и през 2023 - да, ще продължи, за огромно съжаление. Рапките са свикнали да воюват, а украинците нямат особен избор
                12. ЕС? Зависи колко студена ще е зимата и как върви инфлацията, засега всичко изглежда като натягане на бурето с барут - дано греша

Бъдещето - не го виждам розово, за съжаление. Не виждам нито как русия ще бъде смазана като Германия 1945, нито пък виждам изход за Украйна в границите ѝ от 2022 (дори не говоря за Крим). Не виждам и смисъл от конфликта, поне за нас - това с плашенето с рашкопитеците-людоеди е за промити умнокрасиви ковид мозъци. Но не виждам и как ще плеснем с ръце и ще се прегърнем с рашките и квото било - било. твърде дълго се проточи всичко и колкото пвоече се проточва, толкова повече печелят САЩ и Китай, а губи ЕС. Удивително е как самият ЕС не го забелязва. Или всъщност май няма какво да направи, като всяка безгласна колония, управлявана от генерал-губерантори, назначени от сащ....

Успешна нова година, колеги и дано войната спре. Обърнете внимание на близките си - много хора и в Украйна, и в Русия няма да могат да го направят, а нито всеки руснак е путлерист, нито всеки украинец е азовец...
                Ех,Груев,Груев....За мен си един от последните мохикани в тоя форум.....За съжаление,а и напълно те разбирам,и ти пишеш все по-рядко и по-рядко....Поставям ти винаги лайк още преди да съм ти прочел поста....Все ми е тая, дали съм съгласен с твоето мнение 100%,50%,10%....,или пък изобщо не съм съгласен с теб....Слагам ти винаги лайк,защото - това е 100% личното ти мнение,в мнението ти винаги присъства твоя анализ,пепратки към историята,безпристрастни сравнения - примера с България от 1913,нямаш си идея ,колко ме вбесява това,че именно сме захапали голата кука-........ и т.н,и т.н.
                Мдаааааааа........
                И за да съм политкоректен към темата и да има някакъв шанс да се появи мнението ми:
                Слава Украiнi!Героям слава!Все буде Украiна!

Коментар

• И още за "неутралните", за "загрижените" за пропадането на Украйна, а и на България в прогнилият запад...

https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/756175

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

Интересно, допреди 2014 г. съвсем не откривам нищо за руски проблем в Украйна, а между 2014 - 24.02.2022 намирам тези наративи само в руските и проруски медии.
                    Направо човек да си помисли, че анексията на Крим и започването на сепаратизма в Донбас не са съвпаднали случайно с новите термини, новите словосъчетания, документалните филми на френски левичарки и якото триене на данни за живота в РФ от уеб-сайта на Росстат.
                    Ами до 2014-та, нямаше преврат в Украйна, не стреляха по Донбас и Луганск, плащаха пенсии...ама не 24.02.2022, ами 2014-та, майданът. Давай по-сериозно, ако искаш да те вземат така.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Обясних но, ще повторя накратко:
                      1. Ограничения в търговията на България с кого какво може, какво не, къде какво да продава, къде какво не.
                      2. Повишена цена на енергия и енергоносители. Вреди НА ВСИЧКИ. Много предприятия затвориха, и не се знае, колко още ще затворят.
                      3. Фактическо въвличане във войната с Русия. Молете се, да не вземат да долитат и тук руски "пратки".
                      4. Страдат, от повишените цени, и нашите пазари, като спада платежоспособността им да купуват наши стоки. От това, страдат българските износители.

Има и други щети но, те, са по-дълбоко под повърхността.

Следователно, твърдението, че "България не била губела от санкциите", е или откровена лъжа, или откровена глупост.
                      Няма да може да ти отговори, баннаха го. Живи и здрави, аз ще си попиша докато Анди11 дава, като ме банне - имам си Руски стандарт в хладилника - най-хубавото, което Русия ни е дала.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Ами защото, всичко това, си го имаше и преди. Кратко, просто и ясно.
                        Интересно, допреди 2014 г. съвсем не откривам нищо за руски проблем в Украйна, а между 2014 - 24.02.2022 намирам тези наративи само в руските и проруски медии.
                        Направо човек да си помисли, че анексията на Крим и започването на сепаратизма в Донбас не са съвпаднали случайно с новите термини, новите словосъчетания, документалните филми на френски левичарки и якото триене на данни за живота в РФ от уеб-сайта на Росстат.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
                          И защо ми се трият коментарите?Пак казвам-България не търпи никакви вреди от санкциите срещу Русия. Който иска да ме опровергае.
                          Обясних но, ще повторя накратко:
                          1. Ограничения в търговията на България с кого какво може, какво не, къде какво да продава, къде какво не.
                          2. Повишена цена на енергия и енергоносители. Вреди НА ВСИЧКИ. Много предприятия затвориха, и не се знае, колко още ще затворят.
                          3. Фактическо въвличане във войната с Русия. Молете се, да не вземат да долитат и тук руски "пратки".
                          4. Страдат, от повишените цени, и нашите пазари, като спада платежоспособността им да купуват наши стоки. От това, страдат българските износители.

Има и други щети но, те, са по-дълбоко под повърхността.

Следователно, твърдението, че "България не била губела от санкциите", е или откровена лъжа, или откровена глупост.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

Това ще го обясниш ли пак като за евроатлантик?
                            Ами защото, всичко това, си го имаше и преди. Кратко, просто и ясно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                              Ба, не ви ли омръзна да дъвчете едно и също? Айде предколедно 2-3 реда от мен с пожеланието тази война да свърши - все ми е тая как ще свърши, но да свърши догодина. Набързо:

1. Агресор ли е Путин - агресор е, точно както бяхме ние през 1913
                              2. Предизвикан ли беше - предизвикан беше, но като малоумник лапна голата кука, точно както ние 1913
                              3. Размазана ли е Украйна - размазана е, зависи само и единствено от помощите от запад
                              4. Срината ли е инфраструктурата ѝ - срината е, ако зимата не е топла, ще е ад там (горките хора, за военните ми е все тая)
                              5. Какво крепи украинците - според не ги брига за някакъв шибан Донбас или Крим, креши ги надеждата да ги приемат като просяците в ЕС и после да им излеят трилиони за възстановяване
                              6. Какво може да направи ЕС - нищо, каквото нареди САЩ, това ще е
                              7. Нас кво ни грее - принципно нищо, уж вдигнахме износа на оръжие, ама през ден мрат хора в Казанлък или Сопот от пренатоварване
                              8. Газчица - можем и без руска, въпросът е в цената
                              9. Бензинец - тук не съм спец, ама май не е можем особено
                              10. АЕЦ-а - кОр, тате, баница ще е там. И не, не е до гориво, ами къде ще складираме ядрения боклук - предлагам всеки умнокрасив да си събере по едно джобче и да си го копа в градинката, все пак трябва да сме солидарни, нали
                              11. Ще продължи ли войната и през 2023 - да, ще продължи, за огромно съжаление. Рапките са свикнали да воюват, а украинците нямат особен избор
                              12. ЕС? Зависи колко студена ще е зимата и как върви инфлацията, засега всичко изглежда като натягане на бурето с барут - дано греша

Бъдещето - не го виждам розово, за съжаление. Не виждам нито как русия ще бъде смазана като Германия 1945, нито пък виждам изход за Украйна в границите ѝ от 2022 (дори не говоря за Крим). Не виждам и смисъл от конфликта, поне за нас - това с плашенето с рашкопитеците-людоеди е за промити умнокрасиви ковид мозъци. Но не виждам и как ще плеснем с ръце и ще се прегърнем с рашките и квото било - било. твърде дълго се проточи всичко и колкото пвоече се проточва, толкова повече печелят САЩ и Китай, а губи ЕС. Удивително е как самият ЕС не го забелязва. Или всъщност май няма какво да направи, като всяка безгласна колония, управлявана от генерал-губерантори, назначени от сащ....

Успешна нова година, колеги и дано войната спре. Обърнете внимание на близките си - много хора и в Украйна, и в Русия няма да могат да го направят, а нито всеки руснак е путлерист, нито всеки украинец е азовец...
                              За Грую и тези, бързащи да подкрепят, без да знаят какво е било....една статия, какво са мислили другите за България през онези времена.
                              Безпристрастните сами ще оценят....кой незнаещ, кой "забравил"...

https://voinaimir.info/2020/06/1915-...-dream-empire/

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
                                И защо ми се трият коментарите?Пак казвам-България не търпи никакви вреди от санкциите срещу Русия. Който иска да ме опровергае.
                                Използвай мозъка си. Може и да помогне.

Коментар

Working...
                                X