IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • https://www.youtube.com/watch?v=s9jJnrP6DcQ

    04.43 ... oткъде ми е познато?!?

    А, да ... https://jobs.lidl.bg/tarsene-na-rabota

    900 евро за Москва ... нека им е на некъпаните!

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

      От "Новите златни 3.5 млрд" дотук неутралитет обявиха около 3 млрд.

      Нищо де, Еритреа и Северна Корея все още са на страната на къпещите се.
      Китаеца също му е бил шута, канешно случаенос го няма, там където е гнома... което преведено от китайски е - таз посрала се смрад не мога да я търпя

      Дори киргизстанеца накара путлер да чака...
      Last edited by satz; 16.09.2022, 22:34.

      Коментар


      • От "Новите златни 3.5 млрд" дотук неутралитет обявиха около 3 млрд.

        Нищо де, Еритреа и Северна Корея все още са на страната на къпещите се.
        Last edited by Tepix; 16.09.2022, 22:16.

        Коментар


        • https://nyadagbladet.se/wp-content/u...energikris.pdf

          Това и две интересни статии на гласове в темата политика

          Коментар


          • vikhunter, не е проблем плащането, всички които печатат пари всъщност печатат долари, дори рублата е долар и поема количества напечатани долари. Той долара затова не може да се обезцени, опитваха, вложиха старание, талант а те имат и не стана. Може но трябва нещо, което до сега не е правено. Така единия бил срещу този, другия срещу онзи, лагери и лагерници и накрая нищо. Като се направи всичко си идва на мястото, сега се блъскат всички икономики и хвърчат искри. Оръжейния бизнес не е това, което е бил, с него пак дребни пари. Сега мащаба трябва да бъде много голям, за такава финансова операция, иначе убиваш бизнеси без които после става трудно. Газта е до време, газта за горене, изгаряне, горят се много пари така, стойност се похабява. Една Русия ако не изнася газ, а продукти които се правят с нея си повишава икономиката много, никой няма да иска да прави кал от злато и при първа възможност ще направи това от което наистина може да си стъпи на краката. Германия ако не иска да се разхлаби финансовата политика просто може да се отдели, сега е момента да се пуснат облигации на централната банка, които правителствата да емитират и тя да купи за да се повиши инфлацията и еврото да се обезцени. После такава мярка няма да помогне на разбити вече икономики, хиперинфлация ако се допусне после трудно ще се спре, затова като се удължи времето през което се случва тя просто няма да е хиперинфлация и няма да удари жестоко бизнесите с дълготрайни стоки, в случая с Германия това са автомобилите. Те имат интерес да се действа а не да се опъват като магаре на мост, това което беше няма да се върне. Обезценява се еврото, долара му диша във врата, докато се махнат дълговете към трета страна, не е удобно да упоменавам точно. Русия не иска нещо което е извънредно, всяка страна го иска и може да се договори компромис с нея и ще се оправят нещата, не веднага но в рамките на няколко години. Просто тази валутна война на Германия вика друга война, Русия наистина няма да и дава газ и ще спре. По принцип всеки гледа да е добре с всички, със съседи с търговски партньори и това е нормално. Има и промяна на климата, която не е резултат от човешка намеса, така че ще има трудно решим проблем и няма нужда от други. САЩ не са трупали дълг, те са осигурявали пари на трети страни без които те не могат да се развият икономически, така че това че използват долара за собствената си хегемония просто не върви, ако не беше долара в Азия още щяха да живеят хора само в праха и калта. Да кажат че са ги наказали и ги използват само, не осигурили са им това развитие което се е случило, те трябва да го вземат под внимание този факт, имат индустрия която като се оправят нещата ще им донесе много хубави дни.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
              Американската шистова индустрия: Няма да има спасение за Европа тази зима

              Инвеститорите в бранша предпочитат модел с ниско производство и висока печалба

              17:15 | 15 септември 2022 | Редактор : Денис Коробко 179 25184Снимка: iStock by Getty Images


              Американската шистова индустрия предупреди, че не може да спаси Европа с увеличени доставки на нефт и газ тази зима на фона на опасенията, че рязкото намаляване на руския износ ще доведе до връщане на цените на суровия петрол над 100 долара за барел, пише в. "Файненшъл Таймс". Газови потоци

              Въпреки че петролните пазари се успокоиха през последните седмици, отдихът може да приключи, когато ембаргото на ЕС върху руските продажби влезе в сила по-късно тази година. Тази седмица министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън предупреди, че ембаргото "може да предизвика скок в цените на петрола".

              Въпреки това американските шистови компании, които разполагат с огромни запаси от нефт и природен газ, които биха могли да се използват за облекчаване на енергийната криза в Европа, твърдят, че няма да могат да увеличат доставките достатъчно бързо, за да предотвратят недостига на енергоносители през зимата.

              "САЩ не могат да добиват много повече. Добивът ни е такъв, какъвто е", казва шефът на частната инвестиционна група Quantum Energy Partners Уил Ванлох. Групата е един от най-големите инвеститори в шистовия сектор. "Няма да има спасителна помощ - добавя Ванлох - Нито за петрола, нито за газа."

              Износът на петрол и втечнен газ от САЩ се е увеличил, за да се възползват от по-високите цени в Европа, но сега е близо до максимума, заявиха ръководителите, като предупредиха, че ръстът на производството на суров петрол няма да достигне правителствените прогнози за около 1 млн. барела дневно през тази година.

              Запитан за перспективата за голямо увеличение на добива от шистовата индустрия в САЩ, главният изпълнителен директор на Pioneer Natural Resources Скот Шефилд заяви: "Не, не виждам как да се случи... Ние не добавяме [сондажни] платформи и не виждам някой друг да го прави", каза Шефилд, който ръководи един от най-големите производители на петрол в САЩ. Цените на суровия петрол могат да се повишат над 120 долара за барел тази зима, тъй като доставките се свиват, добави той.

              Международната агенция по енергетика заяви в сряда, че продажбите на петрол от Русия, най-големият износител на петрол в света, могат да намалеят с почти 20%, щом ембаргото на ЕС влезе в сила. След доклада цените на сорта Брент се повишиха с 1% до 94 долара за барел.

              Рязко нарастващият добив на шистов петрол през последното десетилетие превърна САЩ в най-големия производител на петрол в света, като преди пандемията от коронавирус добивът достигна 13 млн. барела дневно, или над 10 % от световното предлагане. Ежегодният ръст на добива през годините на бума сам по себе си покриваше цялостното увеличение на световното търсене, което спомагаше за задържане на цените на суровия петрол.

              През миналата седмица обаче добивът в САЩ се възстанови до едва 12,1 млн. барела дневно след големия спад, когато цените на петрола спаднаха по време на пандемията. Новите опасения за бавното нарастване на предлагането от шистов петрол и газ идват в момент, когато търговците се тревожат и за способността на групата производители ОПЕК да увеличи предлагането. Миналата седмица картелът обяви план за започване на съкращаване на производството си.

              Макар че най-големите компании Chevron и ExxonMobil, както и някои частни компании, увеличават броя на сондажите, добивът на действащите платформи се забави през последните седмици, а производителността на един сондаж спадна.

              Бен Дел, главен изпълнителен директор на частната инвестиционна група Kimmeridge Energy, смята, че инвеститорите в шистовата индустрия на Уолстрийт няма да дадат благословията си за голямо увеличение на производството, тъй като предпочитат модел с ниско производство и висока печалба.

              Инвеститорите като цяло не искат шистовите компании да преследват модел на растеж. Наличието на капитал е изключително ограничено, казва той, цитиран "Файненшъл Таймс".

              Умереното увеличение на доставките от САЩ през следващите месеци "няма да промени нещата в световен мащаб", каза Мат Галахър, ръководител на частната сондажна компания Greenlake Energy Ventures. "Може да бъде опасно, ако си мислим, че тази евтина енергия може да расте вечно - особено по отношение на петрола", допълва той.

              Правителството на САЩ от месеци се бори за намаляване на цените на суровия петрол и бензина, които достигнаха рекордно високи стойности по-рано тази година и разтревожиха администрацията на Байдън преди междинните избори през ноември.

              Белият дом призова производителите на шистов петрол да увеличат доставките, а министърът на енергетиката Дженифър Гранхолм определи страната като намираща се в "бойна готовност".

              Джанет Йелън заяви, че САЩ работят със съюзниците от Г-7 за изработване на потенциални изключения от руското ембарго, за да се избегне шок в доставките, припомня изданието.
              Ти очаквал ли си нещо друго? НЯКОГА?

              Коментар


              • https://iz.ru/1396241/2022-09-16/smi...utm_term=44199

                Коментар


                • https://www.youtube.com/watch?v=ILsj2LDl10U

                  Я да видим как живеят къпещите, топлещите и хранещите се ...

                  ... е, нищо, ма пък колко евтина газ имат.

                  Коментар


                  • Американската шистова индустрия: Няма да има спасение за Европа тази зима

                    Инвеститорите в бранша предпочитат модел с ниско производство и висока печалба

                    17:15 | 15 септември 2022 | Редактор : Денис Коробко 179 25184Снимка: iStock by Getty Images


                    Американската шистова индустрия предупреди, че не може да спаси Европа с увеличени доставки на нефт и газ тази зима на фона на опасенията, че рязкото намаляване на руския износ ще доведе до връщане на цените на суровия петрол над 100 долара за барел, пише в. "Файненшъл Таймс". Газови потоци

                    Въпреки че петролните пазари се успокоиха през последните седмици, отдихът може да приключи, когато ембаргото на ЕС върху руските продажби влезе в сила по-късно тази година. Тази седмица министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън предупреди, че ембаргото "може да предизвика скок в цените на петрола".

                    Въпреки това американските шистови компании, които разполагат с огромни запаси от нефт и природен газ, които биха могли да се използват за облекчаване на енергийната криза в Европа, твърдят, че няма да могат да увеличат доставките достатъчно бързо, за да предотвратят недостига на енергоносители през зимата.

                    "САЩ не могат да добиват много повече. Добивът ни е такъв, какъвто е", казва шефът на частната инвестиционна група Quantum Energy Partners Уил Ванлох. Групата е един от най-големите инвеститори в шистовия сектор. "Няма да има спасителна помощ - добавя Ванлох - Нито за петрола, нито за газа."

                    Износът на петрол и втечнен газ от САЩ се е увеличил, за да се възползват от по-високите цени в Европа, но сега е близо до максимума, заявиха ръководителите, като предупредиха, че ръстът на производството на суров петрол няма да достигне правителствените прогнози за около 1 млн. барела дневно през тази година.

                    Запитан за перспективата за голямо увеличение на добива от шистовата индустрия в САЩ, главният изпълнителен директор на Pioneer Natural Resources Скот Шефилд заяви: "Не, не виждам как да се случи... Ние не добавяме [сондажни] платформи и не виждам някой друг да го прави", каза Шефилд, който ръководи един от най-големите производители на петрол в САЩ. Цените на суровия петрол могат да се повишат над 120 долара за барел тази зима, тъй като доставките се свиват, добави той.

                    Международната агенция по енергетика заяви в сряда, че продажбите на петрол от Русия, най-големият износител на петрол в света, могат да намалеят с почти 20%, щом ембаргото на ЕС влезе в сила. След доклада цените на сорта Брент се повишиха с 1% до 94 долара за барел.

                    Рязко нарастващият добив на шистов петрол през последното десетилетие превърна САЩ в най-големия производител на петрол в света, като преди пандемията от коронавирус добивът достигна 13 млн. барела дневно, или над 10 % от световното предлагане. Ежегодният ръст на добива през годините на бума сам по себе си покриваше цялостното увеличение на световното търсене, което спомагаше за задържане на цените на суровия петрол.

                    През миналата седмица обаче добивът в САЩ се възстанови до едва 12,1 млн. барела дневно след големия спад, когато цените на петрола спаднаха по време на пандемията. Новите опасения за бавното нарастване на предлагането от шистов петрол и газ идват в момент, когато търговците се тревожат и за способността на групата производители ОПЕК да увеличи предлагането. Миналата седмица картелът обяви план за започване на съкращаване на производството си.

                    Макар че най-големите компании Chevron и ExxonMobil, както и някои частни компании, увеличават броя на сондажите, добивът на действащите платформи се забави през последните седмици, а производителността на един сондаж спадна.

                    Бен Дел, главен изпълнителен директор на частната инвестиционна група Kimmeridge Energy, смята, че инвеститорите в шистовата индустрия на Уолстрийт няма да дадат благословията си за голямо увеличение на производството, тъй като предпочитат модел с ниско производство и висока печалба.

                    Инвеститорите като цяло не искат шистовите компании да преследват модел на растеж. Наличието на капитал е изключително ограничено, казва той, цитиран "Файненшъл Таймс".

                    Умереното увеличение на доставките от САЩ през следващите месеци "няма да промени нещата в световен мащаб", каза Мат Галахър, ръководител на частната сондажна компания Greenlake Energy Ventures. "Може да бъде опасно, ако си мислим, че тази евтина енергия може да расте вечно - особено по отношение на петрола", допълва той.

                    Правителството на САЩ от месеци се бори за намаляване на цените на суровия петрол и бензина, които достигнаха рекордно високи стойности по-рано тази година и разтревожиха администрацията на Байдън преди междинните избори през ноември.

                    Белият дом призова производителите на шистов петрол да увеличат доставките, а министърът на енергетиката Дженифър Гранхолм определи страната като намираща се в "бойна готовност".

                    Джанет Йелън заяви, че САЩ работят със съюзниците от Г-7 за изработване на потенциални изключения от руското ембарго, за да се избегне шок в доставките, припомня изданието.

                    Коментар


                    • Ц ц ц, какво отношение към ветераните, в Русия е тва
                      https://twitter.com/RALee85/status/1570770758682677255

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнение
                        v_tin, никакви руснаци не са ни спирали на нас газта, спряха я поляците за да точат цялото количество и руснаците тогава им го спряха на тях. Значи нас НАТО и да ни нападнат, никакви руснаци няма да дойдат.
                        Сбърках. Вечерна ти смяна е "по-интелигентна" от сутрешната.
                        Не е препоръка за каквото и да било.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнение
                          Макс, доставки от САЩ на такива количества природен газ са невъзможни, те самите имат по малко потребление от това което трябва да покрият в Европа. Статистиката за количествата които е ползвала не е вярна, те са занижени силно и като сравниш потреблението в САЩ с това в Европа, ами там е по малко. Европа е 500 милиона, там са 350. Защото и украинците ги броим вече и евентуално и за тях ще трябва, а там газ се ползва.
                          Те и да са възможни количествата как ще им ги плащат? На щатите евра не им трябват. Европейските търговци първо ще трябва да си купят долари и така да платят за газта. И за другите доставчици важи, и за всички останали стоки. Да не се окаже, че само Русия са били така добри да разменят суровини срещу евра в такива размери. Пък и колко оръжия има да се купуват от щатите мале, мале. Какво ще стане с еврото е въпроса.
                          Last edited by vikhunter; 16.09.2022, 20:57.

                          Коментар


                          • v_tin, никакви руснаци не са ни спирали на нас газта, спряха я поляците за да точат цялото количество и руснаците тогава им го спряха на тях. Значи нас НАТО и да ни нападнат, никакви руснаци няма да дойдат.
                            Last edited by DS66; 16.09.2022, 20:34.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                              ПОЛИГОНЪТ “БЪЛГАРИЯ”

                              Понеже сте малки и не помните, ще трябва да обясня какво е “полигон”.

                              Това е място, където военните репетират. Ограничено и добре охранявано място, където може да се стреля, дори и с артилерия, да се обучават войници и машини, както и самите войници да минават една “полоса”. Нещо като маршрут с препятствия.

                              Има риск България да стане полигон на Западния свят. Тук у нас явно се правят пробите и грешките на американското НАТО, както и се пробват решения, тип “провокации”.

                              Примерно, ако искате да видите как ще реагира врага (Русия) при затваряне на посолството във Великобритания или Полша, по-добре е този опит да се направи в България. Защо България?

                              Защото тук има две ползи - хем се учим как ще реагират руснаците, хем увеличаваме пукнатината между две държави, които са били пример за сателитност само преди 30 години.

                              Каква е ползата Полша да си затвори посолството - с тях руснаците воюват и се мразят от столетия. Тук е полигонът - и географски, и исторически, тук резултатите ще са най-близо до истината.

                              Полигонът е място за проба на нови оръжия. И понеже западът има какво да губи, ако си пробва методите и оръжията в своя квартал, тези хора от запад лукаво правят така, че тук може да се види лабораторно реакцията на руснаците.

                              Ние първи си спряхме газа от Русия. Ще се види зимата как това се отразява. Ще го видят и на Запад.

                              Сега първи искаме да нямаме посолство на Русия. Ще се види как ще реагират руснаците. А колко ще пострада България от това - също ще се види.

                              Ако така продължава на полигон България може да се случи всичко - от студ и глад до малка война, с проба на нови оръжия. Или с изпускане на стари оръжия - иди обяснявай, че от Шабла първи са стреляли по Русия или обратното. Вече ще е късно за лабораторните мишки, живеещи в полигона Шабла и околностите.

                              Защо такава роля ни се отреди на нас?

                              Защото у нас управлява едно ново поколение, което не помни илюзиите на стария свят, а ги повтаря. И същото поколение смята, че войната е нещо като електронна игра.

                              Почти е така - само не и за тези хора, чиито къщи по една случайност са на полигона. Лесно е - един ден се събуждаме и сме обявени за полигон от хора, които не познаваме. Хора, които ни казват кой е наш враг и който враг може да провиди в нашите къщи добре очертани цели.

                              Украйна беше такъв полигон и ето ви резултат.

                              България днес е полигон, след като дълго време беше лаборатория срещу Русия.

                              Това се случва само поради две причини - първата - ние сме идеални жертви. На никой няма да му пука за нас. Ние сме прокси. В тази дума има ужасно унижение и ужасна съдба.

                              И втората причина - ние сме продадени от нашия елит. Много евтино и бързо.
                              Същият, който не живее на полигона и ще гледа войната само от телевизора си. Защото мечтата на Главата на нашия елит е да е новият Зеленски. Той е новият началник на полигона - нито виждал оръжие, нито служил войник, истерично вярващ в новите си господари. А и не забравяйте - Зеленски е известен, богат и жив.

                              Има хора у нас, на които този модел много им харесва. И искат да го повторят.

                              Една малка спорадична война между НАТО и Русия на територията на България е доста приемлив вариант за всички, за Русия също, нека не си правим илюзии. Така точно в този момент ние живеем, дишаме и се надяваме - попаднали на полигона.

                              И няма кой да ни покаже, че това е капан. Няма кой.
                              Аз имам бунгало до полигон и няма нищо общо с това, което си написал.......бахти" глупостта

                              Коментар

                              Working...
                              X