If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Кой б2- дето го свалиха сърбите ли, боята му- стелт покритието е боя, се прави на 30-40км от мен. Не си казал че искаш, не съм ти пратил 2 кила да си боядисаш колата да не я хващат радарите
А бе ти наистина ли си военен, ии си искал да станеш такъв ама не са те взели
Фактът, че си неук си е твой проблем. НИКОГА не е свалян Б2.Сърбите свалиха Ф117,който отдавна не е на въоръжение. Малък изтребител и който по-скоро свалиха чрез визуален контакт,щото са летяли такива самолети всеки ден през едно и също място.
Б2 е бомбадировач.
Значи руснаците са пълни тъпаци щом не използват тия средства за защита, а са допуснали да бъдат свалени общо 700 самолета и хеликоптера в Украйна.Даже съм гледал видео, в което свалят хеликоптер с противотанково оръжие .
Голям мъж си и то бивш военен, а говориш като някой хлапак.Хайде да си руски трол като Трейдъра разбирам, ама не си.
Не разбрах, защо да не може да свалиш хеликоптер с гранатомет- ти може и с прашка да го свалиш, стига да искаш и да е в обсега ти
Човече-ти ще станеш не милионер,а мултимилионер ако си открил начин да разкриваш стелтове.Защо не си си предложил услугите на някоя държава?В Саудитска Арабия ще те позлатят за такава технология.
Колкото до средствата за защита-нали се сещаш, че няма да изстрелят само една-две ракети, а маневра със самолет избягва ракета само по филмите.Тя лети с такава скорост, че я виждат едва когато ги удари.
26 май, 2024 09:19 | от Мартин Дамянов | Военни хроники
B-2 Spirit на Northrop Grumman е сред най-модерните стелт бомбардировачи, разработвани някога. Уникалният му дизайн има за цел да сведе до минимум колко се вижда на радарите… но това не означава, че самолетът не може да бъде заснет с камера. Точно такъв е случаят през 2021 г., когато потребител на сайта Reddit открива, че B-2 е заснет в Google Maps.
За изображението се разбра в края на декември 2021 г., когато потребителят с псевдоним Hippowned разкри откритието си, на което се вижда размазан стелт да прелита над поле на около 80 километра източно от Канзас Сити, Мисури. Снимката е направена от сателитните камери на Google.
Точните координати са 39°01’18.5″,-93°35’40.5″, а нюансите на синьото, зеленото и червеното са резултат от процеса на заснемане на сателитните камери, преди да ги превърнат в ясно изображение.
Уви, въпросните снимки междувременно са били актуализирани в Google Maps и сега показват само полето.
Но за въпросния B-2 Spirit знаем, че е базиран във военновъздушната база „Уайтман“, Мисури, която се намира само на 30 километра северно от мястото, където е снето изображението за Google Maps. В периода 1987-2000 г. са построени 21 такива самолета, като целта на американските военновъздушни сили е била да създадат стратегически бомбардировач, който да има и усъвършенствани стелт способности и да може да пробива и най-силната противовъздушна отбрана.
B-2 влиза на въоръжение през 1997 г. и прави бойния си дебют през 99 г. по време на войната в Косово, а по-късно участва в операции в Афганистан, Ирак и Либия. Предвижда се да бъде пенсиониран в началото на 2030 г., като за негов заместник е предвиден Northrop Grumman B-21 Raider.
Това не е единственият случай, в който B-2 Spirit е заснеман в Google Maps. През 2022 г. стана ясно, че любопитковци са се натъкнали на второ изображение, този път на катастрофирал стелт във военновъздушната база „Уайтман“. Инцидентът е станал през септември 2021 г., когато „Spirit of Georgia“ е извършил аварийно кацане в базата, излизайки от пистата и приземявайки се в тревата.
По-късно е установено, че аварията на стойност 10,1 млн. долара е резултат от „микропукнатини“ в хидравличните връзки на самолета и дефектни пружини на колесника.
И защо да им е последният полет Наясно ли си,че един изтребител може да уцели бомбардировач от стотици километри. Още повече ако е Стелт Ф22 или Ф35.И бомбадировачите по никакъв начин не могат да се защитят.Единственият бомбардировач,който е недосегаем е В2.Щото и той е Стелт и не могат да го засекат.А руснаците такива нямат.
Кой б2- дето го свалиха сърбите ли, боята му- стелт покритието е боя, се прави на 30-40км от мен. Не си казал че искаш, не съм ти пратил 2 кила да си боядисаш колата да не я хващат радарите
А бе ти наистина ли си военен, ии си искал да станеш такъв ама не са те взели
Свалените самолети щяха да бъдат много, много повече, ако руснаците ги използваха на фронта. Техните самолети отдавна летят само над руската територия и то доста километри навътре. Това казва всичко за стелт технологията им! Не знам защо изобщо си губите енергията да спорите. Нека си пишат каквото си искат. Така или иначе акъл с фунията на никой не можеш да налееш.
Аз никога не съм те подигравал за това, защото не съм компетентен в тая област. А и да бях пак нямаше да се подигравам за нещо,в което човек е вложил труд,време, усилия.
Благородно. Ама как да повярва човек, ако и за други неща пригласяш без да си наясно?
След Виетнам САЩ участваха във война с Ирак два пъти,с Югославия, с Либия,в Афганистан. И никъде не им бяха свалени голям брой самолети.В Сърбия един свалиха Ф117,който вече не е на въоръжение и проглушиха света.
Та проблема е на Русия, че допускат толкова самолети и хеликоптери да бъдат свалени.
Свалените самолети щяха да бъдат много, много повече, ако руснаците ги използваха на фронта. Техните самолети отдавна летят само над руската територия и то доста километри навътре. Това казва всичко за стелт технологията им! Не знам защо изобщо си губите енергията да спорите. Нека си пишат каквото си искат. Така или иначе акъл с фунията на никой не можеш да налееш.
А, за илюстрация на нещата, ти, досега стотици пъти тук си видял, са се гъбаркат с "тръбичката юи", нали? Факт. Някой - ДОРИ САМО ЕДИН ОТ ВСИЧКИ, да беше дошъл, да бе видял, проверил, ДА БЕШЕ ПИПНАЛ ? - НИТО ЕДИН. А говорят. Ами толкова по въпроса "стани съветник".
Аз никога не съм те подигравал за това, защото не съм компетентен в тая област. А и да бях пак нямаше да се подигравам за нещо,в което човек е вложил труд,време, усилия.
При тези новите технологии зависи от това как ще погледнеш на тяхната поява, те могат да не са плашещи. С много малко средства се извършва толкова детайлно наблюдение - само няколко спътника. Ти виждаш какво правят другите, те те виждат също и всеки може да е спокоен а не да хукне на война заради тях. Нормалния начин на разсъждение е този, а не да хукнеш на война. Вече близките военни бази нямат оперативно значение, освен ако не разчиташ че тези които ще нападнеш са прекалено добри хора, но никой не е прекалено добър и това е до един момент винаги. Конвенционалната война няма бъдеще, защото защо да трупаш на своя територия в собствени складове бомби които може да бъдат взривени с една единствена малка и дори са опасни защото може да се случи инцидент поради невнимание, една съвременна водородна бойна глави няма да се взриви дори при пряко попадение на ядрена бомба, защото тя не може да послужи за запалка, дори бойната глава ако после се открие е използваема.
Такива оръжия са създадени вече, не сме 1980 година, изминали са 44 години и се появиха много нови технологии които хората през 1980 дори не биха предположили че са възможни. Ако скороста с която са се развивали технологиите от 44 до 80 -та година е била образно 100км.ч. , то след 90-та се повишава до 1000км.ч. Развитието за 4 години се равнява на развитието за 40 години през онези времена.
А, за илюстрация на нещата, ти, досега стотици пъти тук си видял, са се гъбаркат с "тръбичката юи", нали? Факт. Някой - ДОРИ САМО ЕДИН ОТ ВСИЧКИ, да беше дошъл, да бе видял, проверил, ДА БЕШЕ ПИПНАЛ ? - НИТО ЕДИН. А говорят. Ами толкова по въпроса "стани съветник".
Значи всички военни министри,началници на Генералния щаб, началници на ВВС от държавите, които поръчват стелтове, са идиоти.Включително евреите, които имат доста стелтове.
Що не са питали вас двамата с Тодор щяха да спестят милиарди.
Подсказах, пропуснал си: Всички искат, без да си дават зор, да купят "едно нещо", което, да им реши "всички въпроси". И търговците,.им набутват едни реклами, зад които, стоят едни огромни концерни, имони купуват. Рекламци, търговцинкнзастрайояателк вече са иммобяснили, че "това са норманите" неща и така, те вече са приели куп "подробности". Като за добива на разни изкопаеми, те "знаят, че ТОВА са нормалните цени". И ти ми говориш за "милионерство', като всички по света, са вързани с клаузи за конфиденциалност и др. Пробвал ли си да продаваш нещо, което публиката не знае, как се яде? И тук тъй. Отделно че,.ще тинобявят нещата за "икономически нецелесъобразни" същите, дето пилеят народните/държавнинпари с кодовете, докато им бутат пачки по джобовете.
Несериозно.
С това трябваше да започнем. И не, не само стелтове произвеждат, дори американците. Всичко е до целесъобразност и до умение за използване в специфичните условия. Пресмятат се разходите и потенциалните загуби за изпълнение на определени задачи, ПРЕДИ да се изберат средствата за целта (или от някакъв списък на наличните възможности) и тогава, се решава кой какво и как ще прави. Иска се определена технологична дисциплина, както и още неща, хич не са прости те. Нито хората, които се заемат. И това е и от двете страни на "барикадата", бъди убеден. После, дори скритият режим, е частично скрит при съблюдение на определени пътища за подход, през определени радарни покрития под зададени ъгли и в честотни диапазони, а тук някои си мислят, че всичко що хвърчи, се яде.
Отдавна не следя въпросната тема. Работата е там, какво има ЗАД ЕПО. Кой кара самолета, откъде ще мине и т.н. И още, зависи кой самолет кога и как се юрка. (Не вярвам са мислиш че, ще тръгнат с топ по врабци да стрелят, ако може с прашка. ) Аз ти казвам че, и "НАЙ-СТЕЛТ" хвърчило, ако го осветиш по определен начин, никакви "технологии" не могат да го скрият и лъщи, като тиган на месечина. Па ако.ще, и по милиард долара парчето да е.
Казвам ти сериозно-стани съветник към ВВС на някоя държава или каквото и да е там и им покажи начини да открият стелтовете.Ще те позлатят.
Vergil1975, вижда се, дори ракетите и бомбите вътре се виждат в отсека. То е радар който е като рентген, руските са много бързи оперативно, на Нато не знам. Сигнала може да бъде по оптично влакно, а него няма как да го забележиш защото вижда през много малък отвор. Такива са новите военни технологии. Тези стари покрия - които поглъщат вълните на старите радари, които са в дециметровия обхват на практика няма за какво да се използват, по точно се използват но не и като радари което също е руска технология, от тези които руснаците уж нямат и не са ги открили те.
Значи всички военни министри,началници на Генералния щаб, началници на ВВС от държавите, които поръчват стелтове, са идиоти.Включително евреите, които имат доста стелтове.
Що не са питали вас двамата с Тодор щяха да спестят милиарди.
Коментар